Előző
Következő
új cikk

Belföld

Mi lesz a bulinegyeddel? Ma eldőlhet

nepszava.hu|2018. febr 18. 08:27
[A+ A-]

A Gozsdu Udvar hajnalban. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Nem a záróra időpontján áll vagy bukik, hogy élhető városrész legyen a bulinegyed - állítják sokan az ott lakók közül. A korábbi záróra ugyanis nem oldja meg a környék lerobbantságát, elhanyagoltságát, a felújítások hiányát. Kevéssel a vasárnapi népszavazás előtt az ATV híradónak többen úgy nyilatkoztak: pótcselekvés az, ami történik.

Most szavazhatnak arról, hogy bezárjanak-e a belső-erzsébetvárosi vendéglátóhelyek éjfélkor. A Civilek Erzsébetvárosért hatalmas igenre buzdítja a lakosokat, míg a vendéglátósok azt kéri az ott élőktől, hogy nemmel szavazzanak.

Tavaly több tüntetés is volt mind a lakók, mind a vendéglátósok részéről. A jelenleg is hatályos rendelet alapján a kerület kocsmái éjfél és reggel 6 között nem lehetnek nyitva. Viszont egy külön melléklet alapján kivételnek számít a bulinegyedként ismertté vált környék.

„És ezt a rendeletet kellett volna csak eltüntetni, ehhez képest nagyon sokáig időhúzás zajlott most pedig népszavazás került kiírásra 42 millió forintból, amire megítélésünk szerint nem lett volna szükség” – fogalmazott Garai Dóra a Civilek Erzsébetvárosért munkatársa.

A Szimpla kommunikációs szóvivője azt mondta, az éjféli bezárással tönkremenne az egész bulinegyed. Hiszen az éjjeli vendéglátóhelyek éjfél után szerzik a bevételük 60-80 százalékát.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!