Előző
Következő
új cikk

Külföld

Lezuhant egy repülőgép Iránban

Népszava|2018. febr 18. 09:09
[A+ A-]

Lezuhant egy utasszállító repülőgép 66 emberrel a fedélzetén Iránban - jelentette vasárnap a Fársz iráni hírügynökség. A tragédiának nincs túlélője – közölte az érintett iráni légitársaság, az Iran Aseman Airlines szóvivője.

A gép a teheráni Mehrábád repülőtérről tartott az ország délnyugati részén fekvő Jászúdzs városába, és Szemírom közelében, a fővárostól mintegy 620 kilométerre délre csapódott a földbe. A mentőhelikopterek nem tudják megközelíteni a baleset helyszínét, mert nagy a köd, ezért a mentők szárazföldön igyekeznek elérni a roncsot, amely hegyvidéken fekszik.

A szerencsétlenül járt gép a hírek szerint ATR-72-es típusú, két turbólégcsavaros repülő volt. Ez olasz-francia fejlesztésű, regionális járatokra fejlesztett típus, a nyolcvanas években tervezték. A korábbi évek szankciói miatt Irán sok repülőalkatrészhez képtelen volt hozzájutni, ami miatt az iráni légitársaságok gépparkja elöregedett, és emiatt már több baleset is történt. Az iráni atomprogramról 2015-ben kötött megállapodás után a szankciókat a nemzetközi közösség megszüntette, és Irán nem sokkal később repülőgépek tucatjaira adott le megrendelést nyugati repülőgépgyártóknak.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!