Előző
Következő
új cikk

Belföld

23 ország civiljei szólítanak fel a "Stop Soros" visszavonására

nepszava.hu|2018. febr 19. 16:33
[A+ A-]

Fotó: Vajda József, Népszava

Több mint 250 nemzetközi és nemzeti civil szervezet tiltakozik a Stop Soros javaslatcsomag ellen - informál a Klubrádió. 

Mint írják: a szervezetek Berlinben közölt állásfoglalásukban felszólították az Országgyűlést, hogy utasítsa el a csomagot, és gondoskodjon a magyarországi civil szervezetek és emberi jogi aktivisták munkájának zavartalanságáról.

Az állásfoglaláshoz csatlakozó szervezetek szerint a kormány a javaslatcsomaggal még inkább gátolni akarja azt a legitim és társadalmilag hasznos tevékenységet, amelyet az emberi jogokért kiálló, jogsegélyt és szociális támogatást nyújtó, a sajtóban vagy az interneten eltérő véleményeket kifejező civiltársadalmi csoportok végeznek.

Az állásfoglaláshoz mások mellett a Riporterek Határok Nélkül és a Human Rights Watch nemzetközi civil szervezet, a Greenpeace közép-, és kelet-európai tagszervezete is csatlakozott, nemzeti keretek között működő szervezetek 23 országból jelezték egyetértésüket az állásfoglalással, a legtöbben Hollandiából, Lengyelországból és Romániából. 

Lájkoljon minket a Facebook-on is!