Előző
Következő
új cikk

Belföld

Gyanúsan gyűjtött szignókat a fideszes államtitkár Zalában

nepszava.hu|2018. márc 14. 09:18
[A+ A-]

Hamis aláírások is lehetnek azokon az ajánlóíveken, amelyeket Cseresnyés Péter, a Nemzetgazdasági Minisztérium fideszes államtitkára adott le a választási bizottságnak – értesült az ATV Híradója.

A csatorna birtokába került rendőrségi iratok – amelyeket be is mutattak – arról szólnak, hogy hamis magánokirat felhasználásának vétségének gyanúja miatt tettek feljelentést Cseresnyés ellen, mert a feljelentő szerint fizikai képtelenség 24 óra alatt 2500 aláírást összeszedni. Cseresnyés ugyanis február 20-án adta le az ajánlásait, holott csak február 19-én lehetett egyáltalán felvenni az íveket.

Az ATV által bemutatott rendőrségi iratban az áll, hogy a választás rendje elleni bűntett gyanúja nem áll fenn, az viszont megállapították, hogy a Választási Irodához leadott 400 db választási íven szereplő és az ellenőrzésre került 74 darab ajánlóíven szereplő aláírások közül felmerült hamis aláírás, így felmerült a gyanú hamis magánokirat felhasználása miatt. A dokumentum szerint a nyomozást hétfőn rendelték el, az ügyben a nagykanizsai rendőrök nyomoznak.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!