Előző
Következő
új cikk

Választás 2018

Választási csalás miatt csapott oda az ügyészség

nepszava.hu|2018. márc 14. 16:01
[A+ A-]

Fotó: Szalmás Péter

Négy év alatt sikerült összekalapálnia a vádemelést egy választási csalás ügyében az ügyészségnek - ez nem sok jót ígér: ha április 8-án történik valami törvénytelen, akkor lehet, hogy csak 2022-ben kap elégtételt a nép.

Miközben most is tobzódnak a kamupártok, az ügyészség még egy 2014-es eset végére próbál tenni, és 18 ember ellen emelt vádat választás rendje elleni bűntett, valamint hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt, írja az index.hu. A főügyészség nem közölte, hogy melyik párt embereiről van szó.

A vádlottak az ajánlások összegyűjtése után, 2014 márciusában olyan ajánlóíveket is benyújtottak az egyéni választókerületük szerint illetékes választási irodához, amelyekről ők is tudták, hogy hamisak, ugyanis az azokon szereplő emberek ténylegesen nem adtak ajánlást a részükre, a nevüket és a személyes adataikat az ajánlóívekre helyettük ismeretlenek írták rá, illetve azokat helyettük ismeretlenek írták alá.

A főügyészség szerint a Budapesti Rendőr-főkapitányság a nyomozás során összesen 2 ezer hamis ajánlóívre bukkant, és 1500 tanút hallgatott ki.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!