Előző
Következő
új cikk

Belföld

Marad a hideg, de legalább a nap kisüt

nepszava.hu|2018. márc 21. 18:20
[A+ A-]

Fotó: Bohanek Miklós

csütörtök hajnalra az ország nagy részén kiderül, és napos, gyengén felhős időre számíthatunk, késő délután délkeleten növekszik meg a fátyolfelhőzet. Csak helyenként élénkül meg az északkeleti szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire -2 és -8 fok között alakul, de a vastagabb hóval borított, derült északkeleti országrészben -10 fok alá is hűlhet a levegő. A legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 6 fok között valószínű.

Pénteken napközben a több-kevesebb napsütés mellett átmenetileg több lesz a felhő, délkeleten néhol szállingózhat a hó. Az északi, északkeleti szél néhol megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -3 és -8 fok között, a szélvédett, vastag hóval borított, gyengén felhős tájakon -10 fok körül valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 8 fok között alakul.

Szombaton felhős idő várható, csapadékra nem kell számítani. A délkeleti szél megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -2 és -7 fok között, a szélvédett, vastag hóval borított, gyengén felhős tájakon néhol kissé hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 9 fok között alakul.

vasárnap eleinte változóan felhős lesz az ég, hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, majd délutántól nyugat felől megnövekszik a felhőzet. Estefelé a Dunántúlon már eshet az eső. A déli, délkeleti szél helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és -5 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet 7 és 12 fok között alakul. ( forrás: met.hu)

Lájkoljon minket a Facebook-on is!