Előző
Következő
új cikk

Vélemény

Migráns a főbérlőm?

Népszava|2018. márc 22. 06:10
[A+ A-]

Ágh Péter fideszes országgyűlési képviselő egy F. Ahmed nevű férfitól bérel lakást, közpénzből – írta meg a Magyar Nemzet. Mindez legfeljebb azért lehet érdekes, mert a Fidesz az elmúlt évek politikáját arra építette, hogy a bevándorlás valós kérdését leegyszerűsítve és az érintetteket démonizálva tálalja.

Ágh Péter új dimenzióba emelte a fideszes kommunikációt, amennyiben erről SMS-ben „nyilatkozott”. Akitől bérli a lakást, nem migráns, hanem Magyarországon született, magyar állampolgár. (Minden más esetben: második generációs terrorista.) Ez – aggasztóan - egyben azt is jelenti, hogy valaki előzőleg lekáderezte a bérbeadót. Igaz, az vesse rá az első követ, aki még nem kért születési anyakönyvi kivonatot a főbérlőjétől.

Igen ám, de a Fidesz nemrég még nemzetbiztonsági kockázatnak híresztelte az LMP „afgán” szakértőjét, aki amúgy 4 éves kora óta él nálunk és magyar állampolgár. (Az illető korábban a Fidesznek és a kormánynak is dolgozott, csak akkor még nem volt veszélyes.)

Az átlagszavazó ilyenkor hajlamos elbizonytalanodni - vagy mégsem? Mindenki érti vajon az egyszerű képletet, hogy az „én arabom” menekült, a „te arabod” migráns? Az „én arabom” derék ember, a „te arabod” terrorista? Akit én fogadok be – pláne pénzért -, azt Isten (Allah?) hozta, akit netán „Brüsszel” küldene, annak neve „takarodj!” (Így van ez másutt is. Akitől remélnek valamit, azoknak levélben szavazás, akiktől semmi jót, nekik nehezített pálya.)

Ha szegény Ahmedtől mondjuk Szél Bernadett bérelné azt a lakást, meglehet, épp Ágh Péter fejtegetné bőszen a Soros-szálat, meg hogy mibű’ telik az arabnak a drága házra.

A Fidesz ebben a maga kavarta gyűlölet-forgószélben már úgy pörög kínjában, mint a lüke természetvédő, aki nem tudja, mit csináljon, ha azt látja, hogy egy védett állat eszik egy védett növényt.

Veress Jenő