Előző
Következő
új cikk

Vélemény

Van itt valami...

Népszava|2018. ápr 21. 06:12
[A+ A-]

Micsoda véletlen. A miniszterelnök - szokásos péntek reggeli rádiósszózatában - többek közt arra biztatja a sajtó munkásait, "fedjenek fel minél több hálózatot, együttműködést". És mintha a korrekt gazdasági hetilapból lett Figyelő című kiadvány már elébe is ment volna e felszólításnak; főszerkesztője pedig azon a véleményen van, hogy "a valódi újságírás nem riad vissza a kényes témáktól".

Amint Orbán Viktor tegnap oly találóan megjegyezte, "van itt valami vita valami listázásról". Amihez egyébként neki és rendszerének semmi köze sincs. Az megint csak a véletlenek bizarr játéka, hogy pont azokat írták össze "A spekuláns emberei" című összeállításban, akiket ő ellenségének tekint. Mivel - a lap szerint - Soros pénzeli őket és az ő utasításait teljesítik.

Hogy teljesen világos legyen a képlet. Vannak a "valódi újságírók", akik teljesen függetlenek, mindig kiegyensúlyozottan írnak, miközben feltárják a nemzeti együttműködés rendszere elleni aknamunkát. És vannak - nyilván - a többiek, akik nem gazsulálnak a kétharmadnak és kapcsolt részeinek. Róluk is megemlékezik egyébként a Figyelő egy másik cikkben, amelyben az (is) olvasható, hogy a HVG "baloldali propagandalappá" süllyedt. És ez csak egy a sok minősítés közül, amit a kormánypárti oldalon már régóta megengednek maguknak.

Ha pedig valakinek nem tetszik a listázás, meg a hozzá fűzött magyarázatok, az forduljon a Figyelőhöz. A miniszterelnök egyik legjobb embere, a külügyekért felelős miniszter igazított így el mindenkit, akinek problémája lenne. "Mi közünk van nekünk ehhez?" - így Szijjártó Péter. És aki itt ellentmondást vélne felfedezni Orbán Viktor idézett kijelentésével, azt ki kell ábrándítanunk. Pont ez a rendszerük lényege. Nekik - politikusaiknak, újságíróiknak, támogatóiknak - mindent szabad. A többieknek meg kuss.

Örüljenek, hogy élnek.

Sebes György