Előző
Következő
új cikk

Bűnügy-baleset

Lájkokért halt meg kilenc ember: videó a tragédiáról

nepszava.hu|2018. máj 23. 08:21
[A+ A-]

Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

A Facebookon közvetítette a buszsofőr, ahogy előzni próbál, valószínűleg ezért nem figyelt a szembe jövő teherautóra.

Élőben közvetítette az egyik közösségi portálon a kilenc ember halálát okozó ceglédberceli balesetet a kisbusz sofőrje – idéz romániai hírforrásokat az MTI.

Az Adevarul bukaresti napilap internetes oldalán, és több más romániai portálon is közzétett felvételen az látszik, hogy a sofőr önmagát is filmezi, majd a telefonja kameráját az út felé fordítja, és egy egyenes útszakaszon egy kisbusz, valamint egy teherautó előzésébe kezd. Jól látható, hogy jön szembe a piros fülkéjű teherautó, de a sofőr semmit nem próbál tenni azért, hogy elkerülje az ütközést.

A román sajtóba a felvételnek egy olyan változata került, amelyen a minden bizonnyal sokadjára lejátszott közvetítést nézi és román nyelven kommentálja egy férfihang, miközben a háttérben zene hallatszik. Azt állapítja meg, hogy a sofőr bizonyára azért nem figyelt az útra, mert az előzés közben olvasta az élő közvetítéséhez fűzött kommentárt.

A Digi 24 hírtelevízió szerint a kisbusz Szlovéniából tartott Románia felé. Utasai a Maros megyei Désfalváról (Deaj) származtak. 

A román külügyminisztérium kedden késő este azt közölte, hogy az áldozatok nagy számára való tekintettel a holttestek hazaszállításának a költségeit a minisztérium sürgősségi alapjából fedezik.

A kedd esti balesetben hét férfi és két nő halt meg, közülük heten román állampolgárok. A mikrobusz a 4-es főúton, Budapesttől 59 kilométerre járt, amikor bekövetkezett a tragédia.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!