Előző
Következő
új cikk

Sport

Zubai: furcsa dolgokat hoz az élet

Népszava|2018. máj 24. 05:52
[A+ A-]

Zubai Szabolcs tíz évig erősítette a MOL-Pick Szegedet, éveken át csapatkapitánya volt a kézilabdaegyüttesnek. A 34 éves beálló az utóbbi két évben egyre kevesebb játéklehetőséget kapott, végül a keretből is kimaradt. A legnagyobb sikert, a Telekom Veszprém ellen megnyert bajnoki címet a pályán kívülről élte meg. A finálé veszprémi találkozója előtt a rivális köszöntötte a játékost.

"Meglepő és megható gesztus volt, jólesett, a sport erről szól, hogy ellenfelek vagyunk, de nem ellenségek, és elismerjük, tiszteljük a másik teljesítményét - mondta a Népszavának a játékos. - Furcsa dolgokat produkál az élet, hiszen amiért évekig nagyon keményen dolgoztam, az akkor valósult meg, amikor nekem már kevesebb szerep jutott. Ennek ellenére nagyon boldog vagyok, együtt ünnepeltem a csapattal, óriási örömöt okoz ez a bajnoki cím."

Zubai a finálé előtt a szegedma.hu-nak arról beszélt, hogy úgy érzi magát, mint a börtönből szabaduló rab, aki számolja a hátralévő napokat a szabadulásig, és nem biztos benne, hogy elviszik a veszprémi fináléra, lehet, szállást sem foglaltak neki.

FOTÓ: MOLNÁR ÁDÁM

FOTÓ: MOLNÁR ÁDÁM

"A veszprémi dolgot mosolyogva mondtam, viccnek szántam, az viszont tény, hogy nehéz volt megélni, ahogy fokozatosan egyre kevesebb játéklehetőséget kaptam, és vártam ennek az időszaknak a végét - folytatta Zubai. - Amikor ritkábban játszottam, lemondtam a csapatkapitányságról (2017. november), ami fájdalmas, de logikus döntés volt. A pályán kívülről nem tudtam olyan vezér lenni, mint korábban. Juan Carlos Pastort kiváló edzőnek tartom, fájt, hogy kevesebb lehetőséget kapok, de ezt sportemberként el kell tudni fogadni."

A 211-szeres válogatott kézilabdázó tavaly januárban, a világbajnokság után köszönt el a nemzeti csapattól.

"Nehéz döntés volt, előtte sokat gondolkoztam ezen, de úgy éreztem, ekkor jött el az ideje annak, hogy átadjam a helyem másnak - jelentette ki a kézilabdázó, aki az új szezont Orosházán kezdi, egy olyan együttesben, amely kiesett az NB I-ből, és szeretne visszakerülni. - Több megkeresésem volt, nem akartam elköltözni Szegedről, ahol építkezem, itt szeretnék letelepedni, ezek fontos szempontok voltak a választásomnál. Szeged számomra olyan, mint egy hosszú párkapcsolat, ami elmúlt, de a szép dolgokat tovább viszi magában az ember. Abban pedig biztos vagyok, hogy játszom még élvonalbeli bajnokikon is."

B.P.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!