Előző
Következő
új cikk

Kultúra

Ewan McGregorral készül a Ragyogás folytatása

nepszava.hu|2018. jún 14. 10:47
[A+ A-]

Ewan McGregor. Fotó: ANGELA WEISS / AFP

Ewan McGregor alakítja Jack Nicholson már felnőtt fiát a Ragyogás című legendás horrorfilm folytatásában - számolt be a Hollywood Reporter alapján az MTI. Stephen King 2013-ban publikálta Ragyogás című 1977-es regénye folytatását. Az Álom doktor című könyv filmes adaptációja most a Warner Bros. stúdióban készül.

A Ragyogásból Stanley Kubrick rendezésében 1980-ban született a filmes feldolgozás Jack Nicholson főszereplésével, amely a horrorműfaj egyik meghatározó klasszikusa lett.

McGregor a Nicholson alakította apa felnőtt fiát játssza az Álom doktorban. A filmet Mike Flanagan rendezi, aki korábban a Netflixnek már forgatott egy King-filmet, a Gerald's Game című drámát.

A történetben az egykori alkoholista Dan Torrance (McGregor) egy hospice-ban dolgozik, ahol újraéledő különleges képességével segít a haldokló betegeken, ezért álomdoktornak becézik.

Élete azonban újabb fordulatot vesz, amikor megismerkedik egy kislánnyal, Abra Stone-nal, akinek különleges képességei miatt menekülnie kell üldözői elől. A küzdelem csúcspontját a hírhedt Panoráma hotelben éri el, amely egykor a Ragyogás helyszíne volt.

A tervek szerint 2020-ban kerül mozikba a film.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!