Kelet-európai migránsoktól fuldoklik Boston

Publikálás dátuma
2019.05.23. 13:17
Kelet-európai vendégmunkás
Fotó: LINDSEY PARNABY / AFP
Nem tartják tiszteletben a helyi kultúrát, és elveszik a munkánkat – ezt tartják a bostoniak a keletről érkező bevándorlókról.
Elárasztották a migránsok Bostont, a város lakosságának már 28 százalékát ők teszik ki. Csakhogy ezek az ők mi mi vagyunk, a kelet-európaiak, akik elvették az angolok munkáját és félnek tőlük – derül ki az Index videóriportjából. A lap Anglia legbrexitesebb városában az EP-választás előtt, és több helyi lakost is megszólaltattak. 
Többek között egy hoteltulajdonos, Lorraine Ladner nyilatkozott a portálnak: az asszony arról beszélt, hogy a városban angol állampolgárként már nagyon nehezen kapni munkát.
Nincs nyári és mezőgazdasági munka angol állampolgároknak, mert a munkáltató ügynökségeket kelet-európaiak vezetik.”

- mondta a nő, aki szerint a bevándorlók áradatát még elviselnék, azt viszont nem tudják elfogadni, hogy a migránsok a közösségi értékeket sem tartják tiszteletben. A városban fél év alatt hat gyilkosság is történt a bevándorlók között, a bostoniak pedig inkább nem avatkoznak az ügyeikbe, mert a keleti-európaiak „,messzebbre mennének” a válasszal, mint a helyi lakosság. A rendőrségnek nincs elég embere a helyzet kezelésére, mivel - mondják az itt élők – nem kapnak elég forrást az államtól 
 Az újság megszólaltatott egy városi vendéglőtulajdonost Robert Hanckokot, aki a térfoglalás példájaként azt hozta fel, hogy egy helyi agrárcégnek 2003 előtt még 52 angol dolgozója volt, ma már viszont csak kettő ilyen van. Egy helyi fodrász, Rashid hozzátette, a bevándorlók akkor is részesülnek a szociális juttatásokból., amikor nincsenek is az Egyesült Királyságban – és ez is a visszaélés egyik formája.
A megszólaltatottak hangsúlyozzák, nem rasszisták, csak magával a jelenséggel van gondjuk

 – többségük pedig azzal is egyetértett, hogy Angliának ki kell lépnie az EU-ból, mert az állam többet fizet be az uniós kasszába, mint amennyit visszakap onnan. 
Szerző

Bűnmegelőzési okokból titkolja a múzeum, mit adott kölcsön Orbán szolgálati rezidenciájának

Publikálás dátuma
2019.05.23. 11:53

Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda
Nyilván ha megjelenik a sajtóban, milyen szobrok , szőnyegek, festmények színesítik a volt Karmelita-kolostor épületét, megindul a tolvajok hada.
Adatigénylésben kérte ki a kölcsönadott azon műtárgyak listáját az intézménytől az atlatszo.hu, amelyeket a volt Karmelita-kolostorban kialakított új miniszterelnöki hivatal kapott kölcsön a különböző múzeumoktól. A Szépművészeti Múzeum válaszából kiderült, hogy 34 festményt és 4 szobrot kölcsönzött a Miniszterelnökségnek, a Nemzeti Múzeum pedig 14 festményről adott számot. Az Iparművészeti Múzeum azonban trükkös válasszal állt elő: 3 külön táblázatban küldte meg a kölcsönadott tárgyak nevét, a kölcsönzések időtartamát, és a kikölcsönzők nevét. Utóbbiak között ugyan ott van a Várgondnokság Közhasznú Nonprofit Kft. és tárolási helyként a Karmelita, de nem beazonosítható, hogy mely műtárgyak kerültek oda a múzeumból. Ezután külön kértük az Iparművészetitől, hogy szíveskedjenek az általunk kért adatokat egy összesített listában megküldeni, amelyből egyértelműen kiderül, hogy mely tárgyakat ki kölcsönözte ki tőlük, és mekkora időtartamra. Erre azonban már nem is reagált múzeum, ezért panaszt tettünk ellene a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál (NAIH). Nemrég megkaptuk a NAIH válaszát, miszerint az Iparművészeti Múzeum bűnmegelőzési okokból titkosíttatni akarja az általunk kért adatokat. Legutóbb a Szépművészeti Múzeum titkolta hasonló elszántsággal az általa kölcsönadott műtárgyak tárolási helyét, igaz nem minősítéssel próbálkozva, hanem üzleti titokra hivatkozva. Végül másfél év pereskedés után sikerült megtudnunk 2016-ban, hogy tíz értékes antik festményt kölcsönöztek ki egy Habony Árpádhoz köthető lakásba.
Szerző

Az oroszok harmada nem viselne el meleg barátokat

Publikálás dátuma
2019.05.23. 11:43

Fotó: KIRILL KUDRYAVTSEV / AFP
Súlyosan homofób az orosz lakosság, még ismerőseiket is megtagadnák, ha fény derülne másságukra.
A magyar lakosság az ismert felmérések alapján nem annyira homofób, mint az orosz Az Integrity Lab és a Budapest Pride 2016 végén készített elemzése szerint 
Az oroszok több mint fele (56 százaléka) negatívan viszonyul  a homoszexuálisokhoz, és csaknem egyharmaduk (31) nem állna szóba többé ismerősével, ha kiderülne róla, hogy a saját neméhez vonzódik - derült ki a Jurij Levada Független Elemzőközpontnak az Interfax hírügynökség által csütörtökön ismertetett felméréséből, melyet az MTI is idéz.  A megkérdezettek 39 százaléka semlegesen, és csak 3 százaléka viszonyul pozitívan az LMBT-közösséghez tartozó (meleg, leszbikus, biszexuális és transznemű) honfitársaihoz, 47 százalékuk úgy vélekedett, hogy ugyanolyan jogok illetik meg őket, mint a társadalom más tagjait, 43 százalék viszont nem értett ezzel egyet.
 A válaszadók 89 százalékának nem volt "nem hagyományos nemi orientációjú" ismerőse, 8 százalék mondta azt, hogy volt. A megkérdezettek 45 százaléka nyilatkozott úgy, hogy nem változna meg a viszonya valakivel, ha kiderülne róla, hogy ilyen vonzalmú. A megkérdezettek 45 százaléka sosem hallott homoszexuálisok elleni erőszakcselekményekről. 20 százalék úgy vélekedett, hogy ilyesmi szórványosan előfordul, 13 százalékuk szerint az erőszaktétel elterjedt jelenség, további 15 százalék szerint pedig ez csak bizonyos régiókra jellemző. A felmérést április végén egy 1625 fős országos reprezentatív mintán végezték el.
A magyar lakosság az ismert felmérések alapján nem annyira homofób, mint az orosz. Az Integrity Lab és a Budapest Pride 2016 végén készített elemzése szerint legalábbis 
a magyar társadalom 60 százaléka vélte úgy, hogy a meleg, leszbikus és biszexuális embereknek ugyanolyan jogokkal kéne rendelkezniük, mint mindenki másnak,

a megkérdezettek közel 26 százaléka pedig úgy válaszolt, , hogy van leszbikus, meleg vagy biszexuális ember az ismeretségi körében, ami még növekedést is mutatott a korábban végzett kutatások eredményeihez képest. Némileg ellentmond a teljes jogegyenlőség támogatottságának, hogy a melegházasságot a megkérdezettek 56 százaléka ellenezte; az azonos nemű párok örökbe fogadásához való jogát viszont a válaszadók 46 százaléka elfogadhatónak tartotta 
 A helyzet azóta változhatott, hiszen a Fidesz-kormány és a hozzá lojális média közvetlenül vagy közvetetten, de azóta is kitartóan rombolja a melegek megítélését:
  • Kövér László nemrég a meleg párok örökbefogadási törekvéseit hasonlította a pedofíliához, és azt fejtegette, hogy egy normális homoszexuális magától is tudja, hogy nem feltétlenül számít mindenben egyenrangúnak heteroszexuális társaihoz viszonyítva.
  • A köztévé idén januárban készített beszélgetős műsort arról, hogy a melegség valójában gyógyítható betegség.
  • A kormány több mint 27 milliós támogatást adott egy keresztény portálhoz, melynek blogfelületén lepráshoz hasonlítják a melegeket.
Szerző