Adatkezelésről

Adatvédelmi nyilatkozat

A XXI. század Média Kft. mint a nepszava.hu honlap üzemeltetője jelen nyilatkozatával tájékoztatja a honlap látogatóit és regisztrált felhasználóit adatkezelési gyakorlatáról, az adatok védelme érdekében megtett szervezési és technikai intézkedéseiről és a felhasználók jogorvoslati .

1. Az adatkezelő

Az adatok kezelője a XXI. század Média Kft. (székhely: 1066 Budapest, Jókai utca 6., képviseli: Mátray Mihály ügyvezető igazgató) (továbbiakban: adatkezelő).

2. A kezelt adatok köre

A honlap megtekintése során a technikai működés miatt automatikusan rögzítésre kerül a felhasználó látogatásának kezdő és befejező időpontja, illetve egyes esetekben – a felhasználó számítógépének beállításától függően – a böngésző, az operációs rendszer adatai és a felhasználó IP címe, valamint a belépő és a kilépő oldal URL-je. Ezen adatokból a rendszer automatikusan statisztikai adatokat generál. Az adatkezelő ezen adatokat nem kapcsolja össze más személyes adatokkal, azokat kizárólag látogatottsági statisztikák elkészítésére használja.
Az adatkezelő a látogatók számítógépére cookie-t küld, amely a honlap szolgáltatásainak igénybevételét biztosítja. Amennyiben az ön gépének beállításai nem teszik lehetővé a cookie-k használatát, akkor a szolgáltatásokat csak korlátozottan veheti igénybe.
Az adatkezelő a szolgáltatások igénybevételéhez kétszintű jogosultsági kört alakított ki.
a) A honlapot bárki látogathatja anélkül, hogy a technikailag automatikus adatkezelésen túl bármilyen személyes adatot kellene megadnia.
b) A második szintű jogosultság megszerzését az adatkezelő Facebook regisztrációhoz köti. A Facebookra mint harmadik félhez regisztrált felhasználók a nepszava.hu portálon Facebook közösségi portál „log in” elnevezésű social plugin alkalmazás segítségével bejelentkezve jogosultak a honlapon elhelyezett tartalmakhoz:
1. Hozzászólni a Facebook Comment alkalmazással.
2. Megosztani a Like Button és a Share alkalmazásokkal.
A Facebook alkalmazások esetében a Facebook adatvédelmi irányelvei a mérvadóak.

3. Az adatkezelés célja

A látogatás időpontja, az IP cím, valamint a böngésző és operációs rendszer adatainak felvétele és tárolása a rendszer működésének sajátossága, kezelésük technikailag elengedhetetlen, kizárólag statisztikai célokból történik.
A honlapra Facebook „log in” alkalmazással történő belépéskor az adatkezelő kezelésébe adott személyes adatok kezelésének célja a honlap szolgáltatásainak igénybevételét szolgálja, valamint a szolgáltatás biztosítása érdekében a szolgáltató és a felhasználó közötti kommunikációt biztosítja. Ezen adatok összesített, statisztikai célú felhasználására is sor kerül.
Az elektronikus úton küldött hirdetésekre vonatkozó kérdésekre adott igenlő válasz esetén – check-boxra való kattintással – a felhasználók hozzájárulnak ahhoz, hogy részükre az Adatkezelő, illetve az adatkezelő megbízásából az adatfeldolgozó, reklámtartalmú üzenetet küldjön. A hozzájárulás ezen formája megfelel az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény előírásainak.

4. Adatbiztonsági intézkedések

A 2/a) és a 2/b) pontban meghatározott adatokat az Interware Internet Szolgáltató Zrt. (Budapest XIII., Victor Hugo u. 18-22. IV. emelet) szervertermében telepített, 24 órás őrzéssel védett, saját, dedikált szerveren tároljuk.

5. Jogérvényesítési lehetőségek

Kérjük a felhasználókat, hogy ha úgy érzik, hogy az adatkezelő megsértette a személyes adatok védelméhez fűződő jogukat, akkor vegyék fel velünk a kapcsolatot, hogy az esetleges jogsértést orvosolhassuk. Tájékoztatjuk a felhasználókat, hogy igényüket bíróság előtt is érvényesíthetik vagy kérhetik az adatvédelmi biztos segítségét is. Az elektronikus úton küldött hirdetésekkel kapcsolatban a Nemzeti Hírközlési Hatóság jár el. Erre, valamint az adatkezelő kötelezettségeire vonatkozó részletes törvényi rendelkezéseket a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. törvény tartalmazza, valamint az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény tartalmazza.
Ha a személyes adatok védelmére vonatkozó további kérdése van, akkor azt az nepszava@nepszava.hu e-mail címre juttassa el.

6. Tájékoztatás a fórumhozzászólásokra vonatkozóan

Felhívjuk a figyelmét, hogy a fórumban leírt véleménye személyes adat, a hozzászóló felhatalmazást ad arra, hogy az általa közzétett személyes adatait mások kezeljék (rögzítsék, használják, újra nyilvánosságra hozzák stb.). A hozzászólásokban közöltek alapján mások a hozzászóló személyét érintő – nem feltétlenül valós –, esetleg politikai véleményét tükröző, világnézetére, származására vonatkozó következtetéseket vonhatnak le. A hozzászóló által a közzétett adatai további kezelésének jogalapja a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. törvény 3. § (5) bekezdésében meghatározott vélelem, amely szerint az érintett hozzájárulását megadottnak kell tekinteni a közszereplése során általa közölt vagy a nyilvánosságra hozatal céljából általa átadott adatok tekintetében. Az adatkezelő a fórumon tett hozzászólást nyilvános közszereplésnek tekinti, ezért a közzétett hozzászólásokat korlátlan ideig nyilvánosan hozzáférhetővé teheti, a hozzászólásokat sem az érintett esetleges kérelmére, sem a felhasználó adatainak saját kérésére történő törlésekor nem köteles eltávolítani, anonimizálni vagy törölni.
Tájékoztatjuk a felhasználókat, hogy az obszcén, erkölcsileg, politikailag bírálható szövegeket és fényképeket, valamint minden olyan tartalmat, hozzászólást, amely valótlan lehet, sértheti harmadik természetes vagy bármilyen jogi formában létező személy bármilyen jogait (így különösen, de nem kizárólag a szerzői vagy iparjogvédelmi jogait, személyhez fűződő, kegyeleti jogait stb.), automatikusan eltávolítjuk a fórumról. A felhasználó ezt mind a honlapon való regisztrációval, mind a kommenteléssel (ha más accounttal kommentel) kifejezetten tudomásul veszi, elfogadja és kijelenti, hogy ebből eredően semminemű igénnyel nem lép fel velünk szemben.

7. Kikötés

Az adatkezelő fenntartja a jogot, hogy az adatvédelmi tájékoztatóját megváltoztassa. Erre különösen akkor kerülhet sor, ha a szolgáltatások köre bővül, vagy ha jogszabály azt kötelezővé teszi. Az adatkezelés megváltozása nem jelentheti a személyes adatok jelen tájékoztatóban meghatározott céltól eltérő kezelését. Az erre vonatkozó tájékoztatást az adatkezelő öt nappal előre közzéteszi honlapján.

Budapest, 2018.január 1.

Tragikus hirtelenséggel meghalt a 62 éves Princz Gábor

Nem akarja magát ismételni - ez Gulyás kommunikációs stratégiája a Gruevszki-ügyben

Tarlós 80 milliárdot és vétójogot kap, viszont az MSZP szerint báb-főpolgármester lesz

Még túl is teljesítette az agrártárca a kirúgási keretet, de így is azt magyarázza: nem érte kár a környezetvédelmet

„Vagy lesz új értelmük a magyar igéknek”

Varázsvilág az oktatásban - A Harry Potter felforgatta a világot

Begyújtotta Tarlós kampányrakétáit Orbán, és ezermilliárdról beszélt

Kézi BL - Befejeződnek a női csoportküzdelmek

Észak-Ciprus belefáradt a vitába - interjú Kudret Özersay külügyminiszterrel

Nagyon szívesen várja a rendőröket az 5. leggazdagabb magyar

Durva előjel a kulturális TAO átalakításához: az EMMI-t cseppet sem érdekli szakmai delegáltak véleménye

Brutális jégeső szaggatta szét a tetőket - áll a kárpótlási bál, forrong a falu

Orbán és Semjén mondásai miatt állították a szőnyeg szélére az új magyar nagykövetet - vagy mégse

Előfordulhat, hogy Elios-ügyben mégis lesz további rendőrségi kutakodás

Trump volt főtanácsadója sok időt tölt majd Budapesten, de állítja, Orbánnak nincs szüksége a segítségére

Pető Iván: drámainak látom a jövőt

Nem unjuk a banánt: drágább a hazai, mint az egzotikus gyümölcs

Kifogásokkal, de a parlament elé küldik a köztisztviselőket szolgasorba taszító törvényeket

Annyira nincs migrációs nyomás, hogy a kormány két befogadóállomást is megszüntetne

"Ez a kormány bűnös, a jövő Magyarországának int búcsút!" - A CEU-ért tüntettek

A féltucat külföldi fociakadémiát építő Orbán előre szólt: még több pénzt küldenek a határon túlra

Gruevszki óriási pénzzel érkezett?

A macedón miniszterelnök szerint Gruevszkit elrabolhatták

Magyar-finn: halovány remény az előzésre

Félidő – A CEU-megállapodás aláírásáért tüntetnek

Rosszul járnak az egyenruhásokat segítők

Kézről kézre adták magyar diplomaták az elítélt Gruevszkit

A hely, ahol Putyinnak is át kell mennie a fémdetektoros kapun

Három nő dönt tabukat pikáns helyszínen

Fidesz-közelben landoltak a 4-es metró korrupciós ügyének főszereplői

Vijesti: A magyar konzul is Gruevszkivel tartott

Máshol a Facebook-on bankolnak, nálunk háromnegyed órát várat telefonos ügyfélszolgálat

Bajban a cseh miniszterelnök, jövőhéten megbukhat a kormány

A devizahiteleseknek ne legyenek illúziói: sorsuk a Kúria kezében van

800 milliót költött eddig indokolatlan nyugati irodákra az MNB

Igazából hetekig dübörög a Fekete Péntek

Gruevszki-ügy: egyre jobban belegabalyodik saját állításaiba a magyar kormány

Engedelmességre és pluszmunkára kényszerítik a közigazgatás robotosait

Vendéglátóként hibátlanul a Rossi-érában

Fél év az élet: májustól folytatódnak a kilakoltatások