Előző
Következő
új cikk

Szép szó

Szüdi János: Minden út Brüsszelbe vezet

A nemzetállam fontosságának hangsúlyozása azoknak a politikusoknak az érdeke, akik saját szemétdombjuknak tekintik országukat, amelyen ők a "kiskakasok".

K. Horváth Zsolt: Szociáldemokrácia Magyarországon

A szociáldemokrácia nem szűkíthető le sem a pártpolitikára, sem a szervezett munkásmozgalomra, magában foglalja az önsegélyezés és a kultúrán keresztüli emancipáció gondolatát is.

Tamás Pál: Elszakadási fantáziák

Jómód, vagy annak valószínűsége nélkül nincsenek autonómia-, vagy függetlenség-álmok, de nem arról van szó, hogy egyszerűen több pénzt szeretnének otthon tartani.

Kácsor Zsolt: Limonádé Dzsó megharagszik

Egy napot adok, hogy minden visszakerüljön, dünnyögte Limonádé Dzsó, majd odaszólt az egyik helyi alkesznak, hogy add ide a tőröket, tacskó.

Gömöri György: Két történet 1949-ből

tt az októberi orosz forradalom századik évfordulója, az angol televízióban érdekes film foglalkozik 1917 eseményeivel.

Bársony Éva: Aki meglátta az angyalt

„Írás közben nézegette a gyerekkorát felidéző régi családi fotográfiákat, és ezek ihletésére alakult a Tükör forgatókönyve.”

Heimer György: Egy diplomata kulisszatörténetei

A sok utazás, fényes fogadás és érdekes találkozás mind kemény munka. Sőt, undok főnökök is akadnak, éppen úgy, mint máshol. Ami még rosszabb, mint itthon, mert nemigen van kinek panaszkodni.

Etető - Sebes György: Sztárok és egy kakukktojás

A nézők beetetése szünet nélkül folytatódik. Ami persze így nem pontos, hiszen a lényeg épp a szünet. Amikor jönnek a reklámok.

Bóta Gábor: Brilliáns lopás

Matat a porondra kihívott áldozatai körül, és közben nyilván a figyelemelterelés miatt folyamatosan dumál, ahogy egykori felejthetetlen bűvészidolunk, Rodolfo is tette.

Lemezeket fel! - Hegyi Iván: Anziksz Gonzales

"szövege (...) egy részeges alakról szól, akit arra hívnak fel: hagyja már abba az ivást a Flo nevű cafkájával, és menjen haza egy kis sarat csapni a vályogviskója falára"

Rab László: Egyszeri műalkotás bőrbe ütve

A legnagyobb probléma, hogy a tetoválás egyszerűnek mutatkozik, ha túl bonyolultan közelítünk hozzá, és igen bonyolult tud lenni, ha le akarjuk egyszerűsíteni.

Nagy N. Péter: Se apák, se fiúk!

Nem az összefogást hiányolom, hanem a többiek semmibe vételét tartom súlyos hibának.

Misetics Bálint - Két csúnya szó: politika és ideológia

Nem az a kérdés, hogy melyik politikus melyik választókerületben szokott reggelizni, (...) a valódi kérdés az, hogy ki milyen ideológia mentén, kinek az érdekeit képviselve kívánna kormányozni.

Kőbányai János: Totem és trauma

Egy öregember arcát feltenni az egész Magyarországot beterítő szégyentáblára nemcsak az emberi történelem bizonyos periódusait idézi, hanem a kisebbrendűség roppant mementója is egyben.

Kácsor Zsolt: István úr fegyverkezni kezd

István úr elővette az új pisztolyát, lassan kitárazta, betárazta, a pultos Laci legyintett, s azt dünnyögte, hogy hagyjátok, elvan a gyerek, ha játszik.

A nagy nemzet csak álom?

Romsics Ignác: Szent István óta mindig Európában akartunk maradni és ott is maradtunk. Ez igaz a forradalmárokra és a bukott forradalmak utáni konszolidátorokra is.

Miklós Gábor: Iráni anzix

Akárhol jártunk, csak kedvességgel találkoztunk és érdeklődéssel. Honnan jöttél? – kérdezték. Madzsarisztán jól hangzott a fülüknek.

Mészáros Márton: Átrendeződés Szaúd-Arábiában

Azt sem nézik jó szemmel az udvaron belül, hogy az uralkodó és fia gyakran az idős családtagok véleménye nélkül dönt.

Józsi bácsi, az életbűvész

Nemcsak a munkaszolgálatot úszta meg, de intim kapcsolata egy nyilas államtitkár nejével egyéb életveszélyes zaklatásoktól is megmentette.

Etető - Sebes György: Levi, a nyertes

Olyan sztárral, vagy ha úgy tetszik, celebbel van dolgunk, akinek élete nyitott könyv.

Hetekig tartó libanapok

A Király 100 Gastro Cornerben most a libáké a főszerep.