Előző
Következő
új cikk

Szép szó

Lengyel László: Káosz vagy kiút

A politikusok felelőssége, hogy megoldást találjanak, mert a társadalomban leváltó hangulat van, de a káosz miatt nem tudja, hogy kire szavazzon, ki lehetne a leváltó.

Kis Miklós: A teljes foglalkoztatottság szirénhangjai

A globális kapitalizmus modern világában egy nemzet felemelkedésének nem a foglalkoztatottsági ráta a kulcseleme. Nem annyira az a fontos, hányan dolgoznak, hanem hogy hogyan és mit.

TGM: Mi lesz, ha az ellenzék nyer?

A modern politika kérlelhetetlen logikája szerint a baloldalnak a „nemzet” logikájával szemben az „osztály” logikáját MUSZÁJ választania, azaz jelen esetben a másutt kudarcos és zsugorodó szociáldemokrácia álláspontját.

Kácsor Zsolt: Mogyorós csoki Orbánnak és Kósának

Oda is mentem Orbánhoz, mondtam neki, hogy a Népszabadságtól jöttem az interjú dolgában, mire odavetette nekem foghegyről, hogy ő nem ad nekem interjút.

Jaroslaw. Egy magányos despota

Nem beszél idegen nyelven, nincs jogosítványa, nem igazodik el a számítógépen. De nincs saját bankszámlája sem. Ő az egyetlen szejmképviselő, aki havi járandóságát készpénzben kapja.

Nincs apelláta!

Tán szeret is ellenséget képezni, már csak azért is, mert lételeme a harc, amikor bebizonyíthatja magának, hogy ő rendületlenül áll a vártán, és mindig és mindig győz.

Bihari Tamás: Ház-táj

Bátorságpróbánk az volt, hogy a cselédlépcső mögötti kis udvarban ki kellett állni egy-egy patkánnyal szemtől szembe.

A 9-es busz

Jenő sosem olvasott, a zötykölődésben amúgy is bajos lett volna, viszont állandóan megfigyelte utastársait.

Az ezred bosszúálló fia

A Luftwaffe repülőgépei naponta háromszor egy-egy órán keresztül pusztították Odesszát.

Szüdi János: Múltunk és jelenünk tanulságai

Ha naggyá akarjuk tenni nemzetünket, át kell venni a hatalmat azoktól, akik most visszaélnek vele. Ez az első lépés a legfontosabb és a legnehezebb.

Csányi Gergely: Az egyenlőtlenség pszichológiája - Mi is az a szocializáció?

Az egyén körülményei meghatározzák értékítéleteit jóról és rosszról, elérendőről és elkerülendőről, ezáltal pedig nem csak lehetőségeit jelölik ki, hanem céljait, álmait és vágyait is.

Mészáros Márta: Azok a témák izgatnak, amikről hallgatni szokás

Legújabb játékfilmje, az Aurora Borealis – Északi fény témája a háborúkban vagy a megszállások idején megerőszakolt nők, s az erőszakból született gyerekek sorsa.

Kácsor Zsolt: Díszpolgár leszek Debrecenben

A debreceni hírportál a Putyin-ügyet illetően mély hallgatásba burkolózott, csak a megfelelő ánuszt kényeztető tisztelet és jóakarat hangjait hallhattuk a sajtó helyi oroszlánjainak barlangjából.

Nagydíjas gumicsontok

Mindez egyértelműen jelzi, hogy az egykor készséges fideszesek mennyire tekintik partnernek a sajtót. Semennyire.

Egy „nem-feminista” gondolatai

Okos, mértéktartó mozgalmaknak akad még teendőjük. Elsősorban neveléssel, meggyőzéssel, oktatással. De nem harcos, egyoldalú, olykor haragot gerjesztő kiállásokkal, mint a feminista mozgalmak teszik.

Mulandóság a stockholmi nyárban - Emléksorok Vladimir Levitt halálára

Nem tudott grúzul, örményül, héberül, s igazán angolul sem sokat. Egyetlen nyelve az orosz maradt, no és persze a zene határokat nem ismerő nyelve.

LEMEZEKET FEL! - Igazgyöngy Ász dúrban

Az Omega hatvannyolcban a ferencvárosi Kinizsi utcában nyomta – egyebek közt – a Back in the U. S. S. R.-t a Beatlestől.

Ösvény a lélek házához*

Elképzelhetitek, hogy mennyire elfogott a meghatottság első magyarországi kiállításomon, s méghozzá Nagybörzsönyben, amely a tárlat anyagát ihlette.

Ajánlom magamat!

A vodka régen érzett tüze átforrósította a testemet. Berúgtam, mint első alkalommal, amikor még kamasz voltam. Éjjel hangosan dörömbölt a szívem, újra élveztem, hogy embernek teremtett az Isten.

Apák napja

Amúgy is minden más szó felesleges lett volna már. Panni rám unt, mert nem tudtam, hogy mi az a házasság. Sok más férfi sem tudja, de a feleségük ezért nem un rájuk.

Libacomb zongoraszóval

Sorozatunkban az ország legjobb éttermeit mutatjuk be.

Hacsek és Sajó és Irma