2019.01.12

"Simonka! Hol a pénz?" - Rég nem látott tömeg tüntetett Békéscsabán a kormány ellen

Nyolcszáz dühös ember tiltakozott szombat este Békéscsabán Orbán Viktor, a NER és a Fidesz országgyűlési képviselője, Simonka György „áldásos” tevékenysége” ellen.

2018.12.22

Csak ötletek gyűjteménye a Simonka-féle Calendula-terv

A Dél-Békés Jövőéért Szövetség esete jól mutatja, miként is működött és építette békési hálóját a költségvetési csalással gyanúsított fideszes Simonka György.

2018.11.29

Fideszes tempó: négy év, hét vezetőváltás

Csak fideszes úthengerként emlegeti a szentesi ellenzék azt a folyamatot, amelynek során a kormánypárti többségű képviselő-testület négy év alatt hét önkormányzati intézmény vezetőjét menesztette.

2018.11.17

Az utolsó üzlet: életveszély, kényszer, alku és erkölcs

Spiró György kérésének engedve készülő regényéből írt színdarabot Závada Pál Az utolsó üzlet címmel, amelynek ősbemutatóját november 23-án tartják a Szegedi Nemzeti Színházban.

2018.11.14
2018.11.07

Óriáshiány miatt került veszélybe a hódmezővásárhelyi fürdő

Pénzügyi számháború dúl Hódmezővásárhelyen Márki-Zay Péter, és a közgyűlésben kétharmados többségben lévő fideszes képviselők között gyakorlatilag azóta, hogy a független politikus 2018 márciusától átvette a település irányítását.

2018.10.30

Simonka ügyeitől félnek Békésben a fideszesek

Orosházán tárgyalni sem voltak hajlandóak a kormánypártiak arról, hogy vizsgálják ki a költségvetési csalással gyanúsított képviselőhöz köthető szerződéseket. Sőt, még beszélni sem szabad erről.

2018.10.19

Sokaknak lehet most álmatlan éjszakájuk a Simonka-ügy miatt

Messzire érhetnek a fideszes politikus ügyének szálai – mondják Békés megyében. A képviselő a gyanú szerint milliárdos kárt okozott, de a vagyonnyilatkozata szerint már-már szegénynek tűnik.

2018.10.10

Hódmezővásárhelyen a Fidesz tart az időközi választástól

Óvatosan reagált a kormánypárt helyi vezetője Márki-Zay Péter ajánlatára, hogy oszlassa fel magát a közgyűlés. Információink szerint azért, mert egy a helyi felmérés alapján nem feltétlenül állnak jól.

2018.10.03

Kettészakítja az országot a tanárhiány is

Keleten nem kapkodnak két kézzel a rátermett pedagógusok után, sok a lejátszottnak tűnő pályázat, és érdekes kifogásokkal utasítják el a katedrára vágyókat.

2017.11.16

Hangosan hallgató évtized

Hallgatag évtized – az 1970-es évek címmel rendez konferenciát a Szépírók Társasága és a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) Magyar Irodalmi Tanszéke.

2017.09.28

Drága mentőöv - Hárommilliárd a Munkácsy-negyedre

Hárommilliárdos fejlesztéssel szeretnék elérni, hogy a festő városaként tekintsenek a békési megyeszékhelyre.

2017.09.18

Vasúti mézesmadzag Békésben és Csongrádban

Noha a Dél-Alföldet érintő nagy összegű vasútfejlesztésről kormányrendelet született, mára kiderült: mégsem villamosítják a Szeged-Hódmezővásárhely-Orosháza-Békéscsaba-Gyula közötti 107,7 kilométeres szakaszt.

2017.08.16

Márai életének szemtanúja

Márai Lola nem csupán feleség és szemtanú, de Márai Sándor írásainak első olvasója és véleményezője is volt.

2017.08.07

Fél a hatalom? - Nem közvetítik a testületi üléseket Orosházán

Orosháza fideszes vezetése úgy döntött, hogy a jövőben nem lehet közvetíteni a testületi üléseket, így a helyiek sem élőben, sem felvételről nem láthatják az ülésteremben történteket.

2017.06.30

Nyögi a rezsicsökkentést - Tőkére vár az Alföldvíz

Tovább kapálózhatnak az önkormányzatok az állóvízben, az állam nem segít. A négy déli-keleti megyét ellátó víziközmű-cég - társaihoz hasonlóan - nyögi a rezsicsökkentést.

2017.05.03

Papírforma győzelem a gyulai színházban

A kormányközeli folyóirat főszerkesztőjét, a teátrumi szakmai múlt nélküli Elek Tibort választották a Gyulai Várszínház élére.

2017.04.25

Esterházyból hagyomány lesz

A Szegedi Tudományegyetem nemzetközi Esterházy-konferenciát rendez csütörtökön az Akadémia helyi székházában. A két szervező Szilágyi Zsófia és Szabó Gábor oktató szerint megkerülhetetlen a hagyomány kifejezés.

2014.06.27

Költöztetik a gyerekfalut

Eldöntött tény, hogy jövő nyáron Orosházára költözik Battonyáról a SOS-Gyermekfalu.

2014.06.02

Különös üzletek egy volt fideszessel

Nemrégiben ítélték el, immár jogerősen Wappler Lászlót a "Balaton királyaként" emlegetett Szlávy Bulcsú meggyilkolásában való részvételért.

2014.05.14

Miért Erdős Norbert megy Brüsszelbe?

Általános meglepetésre a Fidesz-KDNP EP-listájának befutó - nyolcadik - helyén szerepel Erdős Norbert, a Békés Megyei Kormányhivatal vezetője, az országos ismertséggel nem rendelkező eddigi országgyűlési képviselő.

2013.10.17

Az alpolgármester és a magyar külpolitika

A külpolitikai helyettes államtitkár részére külpolitikai tárgyú szakmai tanácsadásra kötött közel ötmillió forint értékben megbízási szerződést a Miniszterelnökség Csizmadia Ibolyával a békéscsabai főiskola gazdasági karán végzett orosházi alpolgármesterrel.