2018.09.19

Top Gear: itthon is rálépnek a gázra

Noha Magyarországon televíziós műsorként vált népszerűvé a BBC fanyar humorral és kritikus hangvétellel fűszerezett, látványos tesztekkel jelentkező autós magazinja, a Top Gear, a márkanév valójában újságként lett világhíres.

2018.09.07
Boda András

Félelem

Vajon abban a magániskolában is folyhatna a víz falakon, amelybe az államtitkár járatja gyerekeit milliókért? Miként

2018.09.04

Kiadós ebédet rendeltek a razziázó adóellenőrök

Nem fogták vissza magukat az adóellenőrök a nyári főszezonban a balatoni próbavásárlások idején – és nem csak a vizsgálatok számát illetően.

2018.08.07

A szőnyeg szélére állítják a kórházakat

Noha az Állami Számvevőszék állítja, régóta tud az egészségügy gazdálkodási gondjairól, mégis csak most, a kormány számára megfelelő időpontban kongatta meg a vészharangot.

2018.07.23

Kicsit kínai és török is a magyar turul

Kínai és török alapanyagból is készülnek Mészáros Lőrinc nemzetinek mondott sportruházati termékei – erősítette a Népszava információit a 2Rule (ejtsd: turul) termékeket készíttető Magyar Sportmárka Zrt.

2018.07.21

„Ide is ölni jöttek!” – Tíz éve dördült el az első lövés a romák ellen

Először Galgagyörkön húzták meg a ravaszt a más településeken később hat ember életét kioltó gyilkosok. A faluban ma már vannak, akik felejtenének, de a golyó ütötte lyukak még látszanak.

2018.07.16

Ő az LMP szivárogtató trollja

Ahhoz képest, hogy csak egy kamuprofil, van 400 – főleg politikus és újságíró ismerőse –, és elég jól értesült a párt belügyeivel kapcsolatban.

2018.06.28

"Még a halott embert is felkeltik az ágyból!"

Egyre nagyobb szerepet kap a szociális ellátásban az önkéntesség: a segítők állami intézményekben teszik jobbá a rászorulók mindennapjait.

2018.06.20

Zuglói bérlakáscsaták

Míg a kormány az Alaptörvény módosításával épp kitiltja a közterületekről a hajléktalanokat, addig a főváros XIV.

2018.05.22

Egy üres szék Obama mellett

A korrupció ellen küzdő K-Monitor Közhasznú Egyesület igazgatóját is beválogatták Obama volt amerikai elnök alapítványának civil szférát erősítő kétéves nemzetközi programjába.

2018.05.05

Pert vesztett a Mediaworks

A Mészáros Lőrinc cégbirodalmához tartozó Mediaworks csütörtökön elvesztette azt a munkaügyi és kártérítési pert, amelyet két egykori munkavállaló, Klecska Ernő és Hajnal Csilla indított a Fejér Megyei Hírlapot is kiadó médiavállalat ellen – írta a 24.

2018.03.20

Elvesztette önrészjellegét

Több pénz jött össze a község csatornázására, mint amennyibe az valójában került. A lakosok mégsem kapnak vissza egyetlen fillért sem.

2018.02.14

"Itt akartunk élni, de már csak félünk"

Otthonukat féltő, elkeseredetten küzdő emberek, riadtan mellébeszélő államapparátus, jól értesült fideszes önkormányzatok. Ilyen egy kiemelt beruházás az Orbán-rendszerben.

2018.01.09

Kampányba ágyazták a humanitárius segítséget

Jóval többet költött a Soros-ellenes kampányra a kormány, mint a sokat reklámozott Hungary helps programjára eddig összesen.

2017.12.23

Boda András: Felsődobszai garasok

Saját pénze, árfolyama és vására is van a majd 20 százalékos munkanélküliséggel küzdő Borsod megyei Felsődobsza általános iskolájának.

2017.11.23

Ellenszélben - Mostohafalva sikerei

Szinte az egész országot maga alá gyűrte a Fidesz, de akadnak községek és városok, ahol a demokratikus ellenzék irányít. Vajon miként boldogulhat egy NER-en kívüli polgármester és települése? Sorozatunk következő állomása Horpács.

2017.10.31

Ahmed H., Soros György, a Fidesz és a terror

Elkezdődött a megismételt elsőfokú eljárás Ahmed H.

2017.10.28

Elismerés a spottereknek

Kisebb ünnepséget tartottak a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren a napokban: a Budapest Airport vezetése fejezte ki elismerését három spotternek, azaz amatőr repülőgépfotósnak.

2017.10.26

Kivetik a kibővített Simicska-adót

A budapesti kerületekben folytatódik Simicska Lajos és a Fidesz plakátháborúja, a kormánypárti többségű önkormányzatok helyi rendeletekkel revolverezik a reklámcégeket.

Ellenszélben - Úgy gondolták: ők döntenek, én aláírok

Szinte az egész országot maga alá gyűrte a Fidesz, de akadnak községek és városok, ahol a demokratikus ellenzék irányít. Vajon miként boldogulhat egy NER-en kívüli polgármester és települése? Sorozatunk következő állomása Budapest XV

2017.10.17

Beszállt a civilüldözésbe a büntetés-végrehajtás

Nemcsak a fogvatartottak jogait, hanem a büntetés-végrehajtás érdekeit is védték azok a hozzáértők, akik a Helsinki Bizottság programja révén látogattak börtönökbe.

2017.10.06
Boda András

Századszor

Hány menekült gyerek él ma Magyarországon? Ezt a nem túlságosan bonyolult kérdést öt hónappal ezelőtt tette fel lapunk az Emberi Erőforrások Minisztériumának.

2017.10.05

"Erősebb az állami kontroll, mint valaha"

Szinte az egész országot maga alá gyűrte a Fidesz, de akadnak városok, ahol a demokratikus ellenzék irányít. Vajon miként boldogulhat egy NER-en kívüli polgármester és települése? Sorozatunk következő állomása Halásztelek.

2017.09.30
Boda András

Őcsényi modell

Erőszakolnak, fertőznek, törvényt szegnek, munkát vesznek el, megszállnak. Nem, ezúttal nem a migránsügyi kormánypropagandából, hanem őcsényiektől idéztünk

2017.09.23

Egy marék csótány

Éhségsztrájkba kezdett egy férfi, mert a szociális ebédért cserében sem hajlandó nem észrevenni a menzán hemzsegő rovarokat. Történet élősködőkről, önérzetről és a szociális ellátás váratlan reakciójáról.

2017.09.19

Felcsúti kisvasút - Felültetett EP-delegáció

Ha már megakadályozni nem tudták az uniós pénzek költését vizsgáló delegáció felcsúti terepszemléjét, megpróbálták elkápráztatni a küldötteket. Különvonat és tiszteletjegy az ellenőröknek.

2017.08.29

Egyre többen mondanak nemet a menekültellenességre

Az Orbán-kormánynak már nem is Brüsszelt, hanem az egész világot kellene megállítania.

2017.08.23

Spirituális közpénz-elvonultatás

Tanácstalan polgármesterek, kínos hallgatásba menekülő fideszes képviselők, csalódott táltosdobosok. Valóban ezoterikus élmény a kormány hárommilliárdos egyházturisztikai beruházása.

2017.08.14

Egymillió igazoltatás országa

Nincs könnyű helyzetben az, aki rendőri túlkapás vélt vagy valós áldozataként keresi az igazságot: a Helsinki Bizottság szerint csak az ügyek töredéke jut el a bíróságig.

2017.08.05

Tragédiák a Balatonban - Tízéves rekord dőlt meg

Az utóbbi tíz évben egyszer sem vesztek olyan sokan a Balatonba, mint az idén már eddig. Az okokról és a megoldásokról megoszlanak a vélemények.

2017.07.31

Nagy VIP-repülőgépet álmodott magának a kormány

Dollár tízmilliókba kerülő Airbus beszerzését fontolgatta a kormány, erről tárgyaltak is az év első felében. A Miniszterelnökség nem cáfolta értesülésünket.

2017.07.15

FINA 2017 - Pénzben úszó világbajnokság

A fél világ Budapestre figyel, mégis kérdés, nyer-e a város, az adófizető, vagy épp a kormány a monstre rendezvényen. A vizes világbajnokságra tengernyi pénzt költöttek - többnyire átláthatatlan módon.

2017.06.27

Egynegyedes „győzelmet” ünnepel a kabinet

„Ennek semmi köze nem volt a közvélemény-kutatáshoz. Ez valamiféle választási aktus, politikai cselekvés volt

Amikor lecsap a NER ökle a Munkásotthonra

Tavaly 110 ezren fordultak meg a Munkásotthon művelődési házban, mára mégis elvonták az összes állami és önkormányzati támogatását. Ilyen az, amikor Németh Szilárd nem kapja meg azt, amit akar.

2017.06.21

Borz úr, a Duna és a Római-parti gát

Római-parti abszurd, amelyben az amatőr vízügyes majdnem megoldotta a gátvitát, csakhogy kiderült, találmányát már rég feltalálták. De meglehet, épp naiv ötletelése mutatott rá a parti csaták fő okára.

2017.06.12

Ukrán öröm - Leomlott a „papírfüggöny”

Vízum nélkül utazhatnak az Unió tagországaiba az ukrán állampolgárok. Az Európa és Ukrajna életében fontos döntés a magyar határszakaszon kevés változást hoz.

2017.06.08
2017.05.29

Rogán Antal civilekkel háborúzik - Hazudik?

Ha Rogán Antal olyan információkkal rendelkezik, amelyek szerint bármilyen civil szervezet bűncselekményre készül, akkor haladéktalanul tegyen bejelentést a rendőrségen.

2017.05.27

Billy Monger élete és versenye

 Épp csak túlélt egy balesetet, amelyben elvesztette mindkét lábát a tinédzser Billy Monger, de álmait így sem adja fel. A fél világ csodálja a küzdelmét.

2017.05.19

Gyereknapon mondott volna beszédet a Betyársereg vezetője

Légvár, agyagozás, vattacukor, falmászás - első pillantásra teljesen szokványosnak tűnik a hirdetés, amelyen a május 27-28-i, hivatalos városi gyermeknapot hirdetik. A kiskunhalasi programot jobban átnézve azonban akad furcsaság