2019. július 21.

Ál-törökfürdő támadt fel az enyészetből

Másfél évtizede bezárták, most kicsinosítva és kibővítve nyitották meg Pesterzsébeten. Nemcsak a vize, hanem a belélegzett gőze is gyógyít.

2019. július 19.

Percekre szárnyakat ad, de éveket vesz el az életedből

Drámai adatokat mutat az energiaital-fogyasztás a magyar fiatalok körében, minden ötödik kiskamasz folyékony serkentőt reggelizik. A kormány semmit nem tesz a…

2019. július 16.
2019. július 13.

Kínai és orosz pénzből épülő eurázsiai sztráda előzi a Belgrád-Budapest vasútvonalat

A Budapest-Belgrád vasútvonalat még csak tervezik, az oroszok azonban megkezdhetik a Kínát Európával összekötő autópálya építését. Gyorsabb lesz a szállítás.

2019. július 12.

Erősen óvatoskodik a kormány a költségvetésben

Jelentős tartalékképzéssel kívánja megóvni a magyar gazdaságot a kormány. A reformok és a szerkezetátalakítás ezúttal is elmaradnak.

2019. július 11.
2019. július 10.

A kis hal megeszi a nagyhalat

Az év feltehetően legnagyobb magyarországi gazdasági ügyletéről kötött előzetes megállapodást a Magyar Telekom Nyrt. a 4iG Nyrt.-vel.

2019. július 08.
2019. július 06.
2019. július 05.

Kevesebbet tankoltunk: a kiskereskedelem rálépett a fékre

Váratlanul felére esett májusban a hazai kiskereskedelmi forgalom növekedésének üteme. A vélemények megoszlik arról, hogy ez a lassulás előjele-e.

2019. július 02.

Jelenleg ötezer devizahiteles perel

A legfelsőbb bírói testület segíti az alsóbb fokú igazságszolgáltatási fórumokat a tisztességtelen szerződések orvoslásában, de újabb útmutatás sem kizárt.

Veszélyes játékot űz a kormány: a lakosság lassan már a költségvetési hiány negyedét finanszírozza

Még tart a jegyzési roham kiemelkedő kamatozású Magyar Állampapír Pluszért. Ám a növekvő infláció miatt könnyen versenytársat kaphat.

2019. június 28.

A bérek húzták az árakat

A jegybank szerint májusban elérte idei csúcsát a fogyasztói árindex növekedése, de számottevő mérséklődésre nem számítanak.

2019. június 26.

Újabb kritika Brüsszeltől - a kormány visszautasítja az EB kifogásait

Az igazságszolgáltatás függetlenségének hiányát, a korrupciót, és a középtávú költségvetési tervezéstől való eltérést is szóvá tette az Európai Bizottság…

2019. június 25.

Egyre inkább velünk fizettetnék meg az államadósságot

Ígéretes hozamokkal kecsegtetve a lakossággal akarja megfizettetni a költségvetés hiányának mind nagyobb hányadát a kormány.

2019. június 24.

Az utolsó töltényig fogunk harcolni - interjú Csaba Lászlóval

Háromszorosan is a bőrén érzi a kormányzati nyomásgyakorlást Csaba László: oktat az elüldözött CEU-n és az önfinanszírozóvá tett Corvinuson, valamint…

2019. június 22.

Bírók kezében a döntés – Akár pénzt is visszakaphatnak az adósok

Ha a bíróságok tisztességtelennek nyilvánítják a hitelszerződést, akkor – a Kúria állásfoglalását figyelembe véve – akár pénz is visszajárhat az ügyfélnek.

2019. június 20.

Marad vágy, hogy 2030-ra elérjük Ausztria gazdasági fejlettségének 80-90 százalékát

Csak álom maradhat a kkv-k termelékenységének megkétszerezése. A politikai kapcsolatok rendre felülírják a vállalkozóképességet.

2019. június 19.
2019. június 17.

Adócsomag sikerpropagandával, mégis jelentős terhekkel

Egyszerűsödik, de továbbra is jelentős adminisztrációs terhet jelent az ügyfelek számára az adózás 2020-ban. A reklámadó megfizetését uniós nyomásra függesztik…

2019. június 13.

Ügyvédi titok mögé bújnak az adóelkerülők

A digitalizáció nem várt mértékben hozzájárul az adóbevételek növekedéséhez, ugyanakkor a gazdasági bűncselekmények feltárásában is egyre jelentősebb a szerepe.…

A magyar bankrendszer súlyos tévedése volt a svájci frank hitel

A Lehman Brothers 2008 őszi összeomlását követő pénzügyi cunami csaknem elsodorta Magyarországot, miután eladósodottságunk túlzott volt. A devizahitelezés…

2019. június 12.

Őrült roham a szuperkötvényért

A tervezett 100 milliárd helyett négy nap alatt 529 milliárd forint értékben jegyezték.