2018.11.11
2018.10.28

Elégikus tigrisek

Időnként horkantás, meg vicsor, és nyers hús jutalomfalatka, közel sem kezesbárányok ők, de egyikük azért, két lábon állva, a szó szoros értelmében véve, ölelkezik az ember barátjával.

2018.10.14
2018.10.01
2018.09.16

Bóta Gábor: Robbanásveszély

A hatalom természetrajzáról vaslogikával, gyönyörű nyelvezettel regélő, mind remekebbnek tűnő Székely János darab, a Caligula helytartója, fájdalmasan aktuális.

2018.09.02

Bóta Gábor: Álöltözet

Zsinórban születnek újjá nagy filmsikerek színpadon, sokszor azt sem tudjuk, mi volt előbb, a darab, a film, netán a könyv, de a legtöbben általában a filmre emlékeznek, és ahhoz hasonlítják, amit a deszkákon látnak.

2018.08.20

Gyönyörűség és borzalom

„A produkció fejbe kólint, gyomorszájon rúg, és ezt hihetetlen intenzitással, elképesztő belemenősséggel teszi. Szóval szinte a padlóra küld, de mégis csodás az egész (

2018.08.04

Bóta Gábor: Gyűlölet és szerelem

A szövegen és a színészeken nyugszik a produkció jelentős részének a terhe, de ehhez nem használják ki eléggé fantáziadúsan az adott teret.

2018.07.22

Semmi nem szent

A Hamlet viszont a drámák drámája, Shakespeare életművében is a Number One, és nem csupán a színész a „kor foglalata”, hanem valószínűleg, tán örökkön-örökké, ez a halhatatlan remekmű is.

2018.07.08

Ripacskodásra fel!

Virulens darabtípus a Michael Frayn által írt Függöny fel!, amit most a Kecskeméti Katona József Színház vendégjátékán láthattunk a Városmajori Szabadtéri Színpadon.

2018.03.27

Onyx, a kétcsillagos

Magyarország történetében először kapott budapesti étterem két Michelin csillagot. A Costes, a Costes Downtown és a Borkonyha megőrizte egy-egy csillagát.

2018.01.20

Bóta Gábor: Az artisták művészete

Kétszázötven éves az európai cirkuszművészet, s a jubileumi év nemzetközi ünnepe nálunk kezdődött, a 12. Budapesti Nemzetközi Cirkuszfesztiválon

2017.11.25

Bóta Gábor: Kint is, bent is

Az ember persze gyanakszik a bevásárlóközpontokban található éttermekre, hiszen általában nem a gasztronómia fellegvárai.

2017.07.08

Emberesen, finoman

Tán húsz esztendeje alszom a Magyar Színházak Kisvárdai Fesztiválja idején a Parish Bullban, ami azóta egészen különleges vendéglátóhellyé nőtte ki magát.

2017.06.17

Lehúzó lápvidék

Rémisztő a világ, és képtelenek vagyunk jól érezni magunkat benne, pedig elszántan próbálkozunk, de valahogy nem és nem megy.

2017.06.10

Békebeli miliő

Amíg világ a világ, velő itt lesz, nyugtat meg Giber János, az Árnyas Étterem és Kertvendéglő tulajdonosa, hogy az egyik fő kedvencemet ezen a helyen mindig megkapom.

2017.06.03

Bartók intenzíven és lagymatagul

Az intenzíven felzaklató koreográfiáiról nemzetközi szinten is híres Frenák Pál felzaklatta némiképp a Magyar Állami Operaház közönségét is.

2017.04.15

Jégrevü a levegőben

Több mint tíz éve nem volt jégcirkusz a Fővárosi Nagycirkuszban, és lényegében most sincs.

2017.04.08

Danilo eszét veszti

Veszettül kikészül Danilovics Danilo követségi titkár Homonnay Zsolt alakításában, A Víg özvegyben, Lehár Ferenc klasszikusában, a Budapesti Operettszínházban.

Egyben a csapat

A Mák Bistro nyitása óta a figyelem középpontjában áll. Mindig fantáziadús, innovatív, izgalmas és kifinomult volt

Láttam, hallottam... - Vérforraló

Az ember vére tényleg felforr, ahogy nézi a világhíres Antonio Gades Company előadását a Művészetek Palotájában, a Budapesti Tavaszi Fesztivál égisze alatt.

2017.04.01

Bóta Gábor: Akit mindenki ismert

Az egyetlen magyar színésznő Széles Anna, aki egész Romániában nagy filmsztárnak számított, abszolút országos népszerűségnek örvendett. Mindenki ismerte

Láttam, hallottam... - Egész pályás letámadás

A Siegfried is egész pályás letámadás, mint minden Wagner, már a nyitányban is tobzódnak a tébolyult indulatok, ott van benne a    dermesztően pusztító hatalmi őrület, aminek erőteljes hangjai, ahogy Halász Péter vezényel, olykor egyenesen démonian, szinte szétvetik a Magyar Állami Operaház falait.

2017.03.28

Láttam, hallottam... - Gyűrött lelkek

Öt ember szinte lenyúzza egymásról a bőrt is. Egy házban élnek, ráadásul két házaspár is, de keresztül-kasul vannak kapcsolataik

2017.03.24
2017.03.21

Láttam, hallottam... - Nő holtteste, döglegyekkel

Egy nő hullája, temérdek jókora dögléggyel, igazán nem megnyugtató látvány. Engem mégis megnyugtat, mert ezt a szerencsétlen hölgyet, a krimi egyik nagyágyúja, Georges Simenon írta

2017.03.18

Mindenki beáll a sorba

Mágnás Miska a közismert lovászfiú, már-már népi hős, aki megleckézteti a gazdagokat, a beképzelteket, a másokon basáskodókat, a rangkórságban szenvedőket, a kecskeméti Katona József Színház előadásában végül csak beáll a sorba.

Ellenzékben a hírös városban

A Spaletta Étterem és Sörház Kecskeméten tulajdonképpen ellenzéki hely. No persze egyáltalán nem politikai értelemben, hanem gasztrofronton

2017.03.17

Láttam, hallottam... - Gyászmunka

Nehéz dió egy egész estét a gyásznak szentelni a cirkusz műfajában, na de hát az újcirkusz művelői között Daniele Finzi Pasca az egyik legjelentősebb világnagyság, és mit csináljon, ha tavaly tavasszal meghalt a felesége és legfőbb alkotótársa, Julie Harmelin Finzi, valószínűleg nem tehet mást, minthogy világjáró produkcióval, a Per te.

Nagy Bandó András: Megtűrt lettem

A hetvenedik évében járó Nagy Bandó András szerint a hatalom negligálja azokat, akik vele szembe mennek. Aki nem csókos, a rövidebbet húzza

2017.03.11
2017.03.06

Valló Péter - Teljesen tönkrement élet

Valló Péter, a Radnóti Színház főrendezője azt mondja, a magyar lakosság általános műveltségi színvonala, tanultsága, fogékonysága, nyitottsága, szellemi frissessége, folyamatosan és radikálisan romlik.

2017.03.04

Haumann ripacsvénája

Haumann Péter nekiszabadult ripacs Harpagonként A fösvény előadásában, a Magyar Színházban. És ezzel egyáltalán nem szidni akarom, sőt

2017.02.27

A zseni és a tahó a Karinthyban

Sokszor van igazsága a tahónak a zsenivel szemben, a Szembesítés című produkcióban, a Karinthy Színházban. Többek szerint a huszadik század legnagyobb karmesterét, Wilhelm Furtwanglert hallgatja ki benne a II

2017.02.25

A megfiatalított Orbánné

Öregen, lábdagadással, fűzős cipőben, műfogsorral is lehet valaki eszeveszetten, tébolyultan szerelmes, mondja Örkény István a Macskajáték című, nemzetközi hírű, klasszikussá nemesedett darabjában, amit most a Budaörsi Latinovits Színház tűzött a műsorára.

2017.02.20

Ének a Nagymező utcában

Az Ének az esőben előadása a nyári Szegedi Szabadtéri Játékok után a hétvégén megérkezett a Budapesti Operettszínházba is.

2017.02.18

A láthatóvá tett szeretet

Még olyan éttermet nem láttam, ahol ennyire központi szerephez jut a kenyér, jó néhány fogásba is belekomponálják, és szinte mindenhez kínálják, persze többféle változatban.

2017.02.16

Beszédes arcok, kezek, könyvespolcok

Esterházy Péterrel találkozik az ember, ahogy belép a Balassi Intézet hatalmas előterébe.

2017.02.13

Újraéledő, pusztító ordas eszmék

A hullaégető címmel, Gálvölgyi János főszereplésével, Pelsőczy Réka rendezésében, Ladislav Fuks hátborzongató művét, az Orlai Produkció égisze alatt, a győri Vaskakas Bábszínházban mutatták be a hétvégén.

2017.02.08

Emléktábla a pesti humor nagymesterének

A híres kabarészínésznek, kabarészerzőnek és karakterszínésznek, Szőke Szakállnak - aki Németországban és Amerikában egyaránt karriert csinált - avattak tegnap emléktáblát egy gyönyörű budai villa falán, ahol egykor lakott, és ami Vadrózsa étteremként vált ismertté.