2019. augusztus 17.

Nagy baj, ha az önzés határozza meg a közérdeket - interjú Kozma Imrével

Az önös érdekek mintha a jó cselekedeteket is egyre inkább megmérgeznék – figyelmeztet Kozma Imre katolikus pap, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alapító-elnöke.

2019. augusztus 12.

Nem vesztette szem elől Orbánt a TEK

A terrorelhárítást tájékoztatják a védett személy programjáról – közölte a szervezet annak kapcsán, hogy a kormányfő nemrég "egyszerű utasként" repült.

2019. augusztus 10.

Míg a Fidesz kétszázmilliót különített el kampányra, addig az ellenzék csak aprópénzt költhet el korteskedésre

Az ellenzéki pártok közül csak a Momentum és a Párbeszéd említett konkrét összeget, amikor azt kérdeztük, mennyi pénzük van jelöltjeik népszerűsítésére.

2019. augusztus 07.

Újra "a szabadság szimbóluma" a kóla

Politikai kérdésekben nem szeretnénk véleményt formálni – így reagált a Coca-Cola a Hit Gyülekezete kirohanására. A Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) szerint…

2019. augusztus 05.

Nem mind esély, ami HEP - Szinte minden önkormányzatnak van esélyegyenlőségi programja, csak soknak kevés az értelme

Az esélyegyenlőségi programot majdnem mindegyik település elkészíti, máskülönben nem kaphat pályázati támogatást. A többi azonban már az önkormányzatok…

2019. augusztus 02.

Megtanultuk, hol lakik a magyarok Istene

Anyagi támogatást nem nyújt, de egyetért a léleklátókat is felvonultató rendezvény szellemiségével, és fővédnökséget vállal a nemzetpolitikai államtitkár.

2019. július 26.

A Terézvárosban összegyűlt csapat tisztességéért tűzbe tenném a kezem – Interjú Soproni Tamással

Beton helyett fák, szemét helyett rend – üzeni Soproni Tamás, a Momentum politikusa, az ellenzék VI. kerületi közös polgármesterjelöltje.

2019. július 22.

„Nem tekintem kegyeletsértőnek” - Egy egészen más intézmény is viseli a Sorsok Háza nevet

Sorsok Háza néven pszichiátriai és szenvedélybetegek számára működtetnek intézményeket a baptisták. Az egyház főtitkára ebben nem lát kivetnivalót.

2019. július 19.

„Egyértelmű, hogy elégtelenül teljesített”

Hiába kapott különleges hatáskört, nem élt a lehetőséggel – értékelik jogvédők a távozó ombudsman, Székely László ténykedését. Sokszor csöndben maradt,…

2019. július 17.

Adatvédelmi rejtélyek a rendőrségen - Zavaros történet az elvesztett pendrive-val

Július 8-án találták meg a január 11-én elvesztett, bizalmas személyes adatokat tartalmazó pendrive-ot – közölte kérdésünkre a BRFK. Közben tehát majdnem fél év…

2019. július 16.

Mindent leépítettek, jöhet a kisvasút

Salgótarjánt elvágták Szlovákiától és Budapestről is egyre nehezebb elérni, no de most új kötött-pályás perspektíva nyílt.

2019. július 12.

„Ez már személyi kultuszra emlékeztet”

Felelős beosztásban lévő politikusok még soha nem beszéltek ennyi hülyeséget a történelemről – állítja Csunderlik Péter történész.

2019. július 10.

„Ebből a Fidesz nem tud jól kijönni”

Újabb kényelmetlen népszavazás fenyegeti a kormányt. A Momentum és a Jobbik támogatja a kezdeményezést. Várhatóan így dönt majd az MSZP és a DK elnöksége is.

2019. július 04.

Budapest Pride: tiltott és elkülönített szélsőjobb

A rendőrség végül nem a felvonulást, hanem a Mi Hazánk ellentüntetését tiltotta meg.

2019. július 03.

„Láthatóvá kell válniuk a szülőknek is”

A coming out nem kizárólag a meleg vagy leszbikus identitást felvállaló fiatalok számára jelent kihívást. Hanem a szüleiknek is. Gyémánt Ágnes ezt a saját…

2019. július 01.

Törések a szakadár szélsőjobbon

Újabb helyi vezetők léptek ki a Mi Hazánkból. Személyi konfliktusok keverednek politikai vitákkal, középpontban a „cigánybűnözés”.

2019. június 27.
2019. június 24.

Vészkorszak: felkutatják, amit csak lehet

Elindult a holokausztfoto.hu oldal. A honlap készítői arra vállalkoztak, hogy az összes képet begyűjtik, ami a magyarországi üldöztetés történetét dokumentálja.

2019. június 15.

„Mintha újra a nyolcvanas évek végén volnánk” - interjú Jeszenszky Gézával

Mindenkit személyes felelősség terhel, aki asszisztált Orbán rossz irányváltásához – jelentette ki Jeszenszky Géza történész, az Antall-kormány külügyminisztere,…

2019. június 14.

Hajléktalanok, cigányfalvak, szegény gyerekek - sürgős beavatkozás kell

Az eredményes szociálpolitikához jó diagnózisra van szükség – hangsúlyozza Vecsei Miklós társadalmi felzárkózásért felelős miniszterelnöki biztos, a Magyar…

2019. június 13.
2019. június 11.

Utócenzúra a Médiatanácstól

Vállaltan politikai okokból nem fizetik ki a már megítélt támogatás egy részét a Bolba Márta evangélikus lelkészről szóló dokumentumfilm alkotóinak.

2019. június 07.

Megy a koncepciógyártás a Mi Hazánkban, újratervezik a „nemzeti radikalizmust”

Toroczkai László és Volner János is koncepciót készít arról, milyen átalakításokra van szükség az EP-választáson mandátum nélkül maradt pártban.

2019. május 31.

Rainer M. János: „Van, amit túl lehet élni, és van, amit nem”

A kormány döntése alighanem a végünket jelenti – nyilatkozta Rainer M. János történész, az 56-os intézet vezetője a Népszavának.

„Győzni fogunk!” – bizakodik az állam ügyvédje

Nem nyugszik bele Varga István ügyvéd, hogy a Politikatörténeti Intézetet (PTI) nem sikerült azonnali hatállyal kirakni Alkotmány utcai székhelyéről.

2019. május 30.

Próbál feltápászkodni a padlóról a Jobbik

Voltak félelmeink, hogy csak két mandátumot szerzünk. Ennyire rossz eredményre azonban senki nem számított, ilyen forgatókönyv egyszerűen nem létezett – számolt be…

2019. május 29.

Megelégelték a részeg turisták zsidózását

Önkéntesekből álló „biztonsági szolgálatot” hoz létre a Tett és Védelem Alapítvány a bulinegyedben. A szervezet számít a rendvédelmi szervek…

2019. május 28.

„Ide nem engedünk romákat, itt padlószőnyeg van”

A vér szaváról és Isten szaváról értekezett Balog Zoltán exminiszter, református lelkipásztor. A negatív identitást kárhoztatta.

Az erőviszonyokat megkavaró választás után újratervezés jöhet az ellenzéki megállapodásokban is

A Momentum a kiemelkedő EP-választási szereplés után akár saját főpolgármester-jelöltet is indíthat. Az MSZP és a Jobbik még nem tudja, kit küldenek Brüsszelbe.