2019.04.25
Czene Gábor

Misszió

A Baranya megyei Matty községhez tartozó Keselyősfapusztán élők hulladékszállítás nélkül maradtak. Egyszerűbben: tőlük nem viszik el a szemetet

2019.04.20

Iszapbirkózásból levertség lesz - Mire számít Puzsér?

Puzsér Róbert aligha remélhet kormánypárti támogatókat attól, hogy a fideszes Tarlós István helyett a baloldali Karácsony Gergelyt támadja.

2019.04.14

Élet Menete: nagy tömeg a fáklyás felvonuláson

A rendezvényt szervező alapítvány minden évben más jelmondatot választ. A mostani mottó így szólt: „Jó ügyért jó kiállni!”

2019.04.11

Föld alatti Trianon-emlékhelyet építenek a Parlamentnél jó ötmilliárdért

Talajszint alatt hozzák létre a Nemzeti Összetartozás Emlékhelyét, hogy ne zavarja a Parlament látványát. Nagy Imre szobrát nem fogják felavatni a Jászai Mari téren.

2019.04.06

„Nem titkolóztunk, mert nincs miért” - interjú Veres András püspökkel

Furcsa módon a kommunizmus rendőrsége is hozzájárult ahhoz, hogy nálunk kevesebb kiskorúak elleni bűncselekmény történt a katolikus egyházban – mondta Veres András győri püspök, a püspöki kar elnöke.

2019.04.05

Nem egyedi eset, ahogyan átverték a Mazsihiszt

Számlacsalók nem kizárólag a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségénél próbálkoztak.

2019.04.02

Félelemben is szabadon - Az Orosz napló a Fidesz felfüggesztésének árnyékában

A 2006-ban meggyilkolt Anna Politovszkaját semmi sem akadályozta a tisztességes újságírásban.

2019.03.28

Tragédia is lehet a trianoni emlékévből

Gerő András történész régebben tiltakozott az ellen, hogy a parlament „jelölt nappá” tegye az évfordulót. Most az emlékév gondolatát sem tartja ördögtől valónak, de ambivalensek az érzései.

2019.03.27

Birodalmi barbárok

A korábbi fordításokat jelentős átdolgozva jelent meg újra John Maxwell Coetzee disztópikus hangulatú regénye, A barbárokra várva.

2019.03.26
Czene Gábor

Keresztényvédők

A menekültügyi szigorítások mindenkit egyformán érintenek. A keresztényeket ugyanúgy a határon létrehozott tranzitzónába kényszerítik, és ugyanolyan rossz bánásmódban részesítik őket, mint bárki mást

2019.03.25

Polt Péter makacsul ragaszkodik a választás tisztaságához

Fideszes feljelentés nyomán függesztették fel a jobbikos Farkas Gergely képviselői mentelmi jogát.

2019.03.23

Kacsintgat a Jobbik az Európai Néppárt felé

Gyöngyösi Márton listavezető elképzelhetőnek tart olyan forgatókönyvet, hogy pártja felvételét kéri az EPP-be.

2019.03.21

Várták a világforradalmat - interjú Romsics Ignác történésszel

Törvényszerű volt a Tanácsköztársaság bukása – állapította meg Romsics Ignác történész, akit az idők során felhalmozódott tévhitekről és hazugságokról is kérdeztünk.

2019.03.15

„Akciós a magyar zászló!”

Talán elkerülte a kormány és a főpolgármester figyelmét, de Budapesten – mintha a médiát előszeretettel megszálló hatalomnak szóló fricska lenne – létezik még közterület, amely a szabad sajtóról kapta a nevét.

2019.03.12

A CEU-n tárgyalt, diákaktivistákkal is szóba állt Manfred Weber (video)

Michael Ignatieffel, a CEU rektorával tárgyalt kedden délelőtt Manfred Weber, a rektori hivatal előtt pedig diákok várták. Úgy tudjuk, 15 órakor a Mazsihisz vezetőivel is találkozik az EPP csúcsjelöltje.

2019.03.11

Zajlik a roma örökösödési háború a Fidesz kegyeiért

Beindult a helyezkedés. Nincs hiány olyan cigány politikusokból, akik a háttérbe szorított Farkas Flórián helyett örömmel partnerei lennének a kormánynak.

2019.03.09

Sokfelé bódít drogként a patkányméreg

Iskolás gyerekeknek is jut az ijesztő kutyulékokból készített drogokból a szegregátumokban – figyelmeztet egy kutatás.

2019.03.05

A pokol tornáca a „munkásgyarmaton” - Fekete Lyuk-kiállítás a Kiscelli Múzeumban

Ha valaki megfordult annak idején a Fekete Lyukban, akkor most igazi időutazás részese lehet a Kiscelli Múzeumban.

2019.03.04

Egyszerű, de hatásos trükkel verték át a Mazsihiszt

A rendőrség hat gyanúsítottat hallgatott ki, miután 122 millió forintot csaltak ki a hitközségtől. A módszer nem egyedi, az Emmi belső körlevélben figyelmeztet a veszélyre.

2019.03.02

Idén sem nyit meg a Sorsok Háza

A kormány 2019-es átadást jelentett be, de Köves Slomó rabbi nehezen tudja elképzelni, hogy így lesz.

2019.02.26

Gyöngyösi Márton esélyes az EP-lista első helyére

A Jobbik elnöksége hamarosan, még ezen a héten összeállítja az EP-választásra a párt listáját, ami egy szélesebb körű fórum, az országos választmány „véleményezése és jóváhagyása” után válik hivatalossá – közölte kérdésünkre Gyöngyösi Márton, a párt elnökhelyettese és parlamenti frakcióvezetője.

2019.02.25
Czene Gábor

Túlélési próba

Ha nem titkoltak el valami fontosat a nyilvánosság elől mindabból, ami a zárt ajtók mögött zajlott, akkor rögzíthetjük, hogy a Jobbik rendkívüli kongresszusán nem történt semmi rendkívüli.

2019.02.23

Aaron Hernandez, a Gyilkos Hazafi

Már középiskolás korában kiemelkedő tehetségnek számított az amerikai futballban, majd ő lett az NFL legfiatalabb játékosa – így mutatja be Aaron Hernandezt a róla szóló könyv, a Gyilkos Hazafi.

„Így nem lehet öntudatos cigány polgárrá válni”

Fontosak a megemlékezések, de az identitást alapvetően a pozitív értékekre, nem az áldozati szerepre kell építeni – hangsúlyozza Kállai Ernő társadalomkutató, volt kisebbségi ombudsman.

2019.02.22

Egyetlen irodából áll a Jobbik vagyona

FELSZÁMOLÁS Laptopok, mobiltelefonok, zászlók és zászlórudak, esetleg poharak. Szabó Gábor pártigazgató szerint a Villányi úti ingatlanon kívül ezeket lehet elvenni tőlük.

2019.02.15

A feloszlásra is felkészül a Jobbik

Ha az adóhivatal nem ad részletfizetési lehetőséget a Jobbiknak az Állami Számvevőszék (ÁSZ) által kiszabott büntetések törlesztésére, akkor a párt ellen felszámolás indul – tudtuk meg a Jobbik elnökétől.

2019.02.14

A pápa útjai kifürkészhetetlenek

A pápát becsmérlő kijelentésekben és minden, a vallásos embereket gúny tárgyává tévő magatartásban a békétlenség szításának eszközét látja a katolikus püspöki kar elnöke, Veres András.

2019.02.09

„Mocskos nácik!” – köszöntötték az antifasiszták a becsületnapos vonulókat

A rendőrség megtiltotta, hogy a szélsőjobboldal a Kapisztrán téren emlékezzen meg az úgynevezett becsület napjáról. A rendezvényt végül a Városmajorban tartották meg.

2019.02.08

Nem engedik a budai Várba a „becsület napját”

A rendőrség megtiltotta, hogy az országos történelmi emlékhelynek minősülő Kapisztrán téren emlékezzenek szélsőjobboldali szervezetek az 1945-ös budavári kitörésre.

2019.02.07

Akasztós Vargából a jobboldal árulója

Varga István esete elrettentésül szolgál a fideszeseknek: senkinek eszébe se jusson nyilvánosan bírálni a kormányoldalt, még kevésbé dicsérni az ellentábort.

2019.02.06

Nem heveny felindulásból savazta Varga István a jobboldali sajtót - előre megkapta a kérdéseket

Az inkriminált interjút készítő szerkesztőség tagjait semmilyen retorzió nem érte - és szeretik az országos hírverést.

2019.02.02

Nekiront, mint Kos a Hazafinak

Téves bírói ítélet révén került döntőbe a Los Angeles Rams. Ha viszont már így alakult, minden erejével azon lesz, hogy győzzön a New England Patriots ellen.

2019.02.01

A Nagy Imre-szobor alkotója: feszült légkörben, de civilizált hangnemben tárgyaltunk

Azért vállalom ezt, hogy szobrom, a Nagy Imre-emlékmű, nívós budapesti helyszínen maradhasson – indokolta lapunknak Varga Tamás, miért fogadta el, hogy alkotását a Jászai Mari téri állítsák fel.

Jóslatok a hajnali tojásvarázsról

Gundel Takács Gábor kevés pontra és a Patriots győzelmére, Lévai Balázs éppen ellenkezőleg, sok pontra és a Rams sikerére számít az amerikaifutball-bajnokság atlantai döntőjében.

Mégsem költöznek a feledékeny Polték

A Népszava értesülései szerint a korábbi tervektől eltérően a Legfőbb Ügyészség nem költözik át a Kossuth téri (volt) Igazságügyi Palotába, hanem abban az épületben folytatja, amelyen most a Kúriával osztozik.

2019.01.31

A "kormány ügyvédje" nyerészkedésről beszél, a Politikatörténeti Intézet aljasságról - és dacol a hatalommal

Lefújták a meccset, vesztettek, menniük kell – üzente a Politikatörténeti Intézetnek az állam képviselője. Az intézmény „minden fronton ellenáll”.

2019.01.29

„Orbán kerékbe töri a magyar nyelvet”

A csendes agresszió pusztítóbb a trágárságnál – állítja Kálmán László nyelvész, aki szerint a főpolgármesterből például süt az erőszak.

2019.01.28

Bíróságon vág vissza a Politikatörténeti Intézet

Jogsértőnek tartja, ezért megtámadta a bíróságon az intézmény azt a felszólítást, amely szerint záros határidőn távoznia kellene székhelyéről.

2019.01.24

A Fidesszel szemben határozzák meg magukat a Jobbik szavazói

Belső felmérések szerint átalakult a Jobbik szavazótábora, amely ma már a kormánypárt elleni attitűddel, beállítottsággal rendelkezik.