Előfizetés
2021. január 27.
„Abszurd ötlet” a történészek kamarája

Szeretné kiszűrni a kóklereket a Magyarságkutató Intézet tudományos tanácsadója. Ungváry Krisztián szerint kóklereket éppen a nevezett intézmény környékén kell…

2021. január 22.
Kriminalizált felfestés

Nemhogy a rabosítás, de az eljárás megindítása sincs rendben – bírálta az ingyenes közvécék ügyében demonstráló civilek elleni rendőrségi fellépést Hegyi…

2021. január 21.
„Nem vettek emberszámba. A rendszer megmutatta, hogy mennyire esélytelen fellépni az igazság érdekében”

Lefokozták azt a nőt, aki az ORFK ezredeseként zaklatás és bántalmazás miatt feljelentést tett hivatali elöljárója, egy vezérőrnagy ellen. Végül a sértett távozik…

2021. január 18.
Czene Gábor
2021. január 15.
A választások után nyílhat meg a Sorsok Háza

Még folynak az előkészítő munkálatok, 2022-nél előbb nem lesz látogatható az emlékközpont, amelyet eredetileg 2014-ben akartak megnyitni.

2021. január 09.
Ostrom után a legendák csatája

Tom Brady szeretné megmutatni, hogy nem csak a New England színeiben képes Super Bowlt nyerni. Ezúttal azonban nem ő a favorit.

Péterfalvi: „Nem a tiltás oldalán voltunk”

A Facebook beavatkozik egy független állam, Magyarország alkotmányos jogainak a rendszerébe – állítja Péterfalvi Attila, az adatvédelmi hatóság elnöke.

2020. december 29.
Cserdi nincs túl a nehezén

A rendőrség, amely eredetileg hűtlen kezelés miatt kezdett nyomozni a baranyai faluban, költségvetési csalás gyanújával átadta az ügyet az adóhatóság bűnügyi…

2020. december 28.
Gyanús ügyek sorát hagyta örökségül a Fidesz

Hűtlen kezelés, korrupció, túlárazás. Némelyik fővárosi kerületben milliárdos visszaélések nyomára bukkantak a kormánypárt veresége után.

2020. december 26.
„Mostanában többször sírva megyek haza”

Fültisztító pálcikán viszik be a „szent kenetet” a covidos osztályokon lévő betegeknek. A pandémia a lelki gondozást végző lelkipásztorokat is próbatétel elé…

2020. december 15.
„Ez nem más, mint politikai adatgyűjtés”

Dúl a regisztrációs vita, miközben már 60-70 százalékos leterheltséggel működnek a hamvasztóüzemek.

2020. december 14.
Szexpartira nem lehet csak úgy besétálni

Semmi jele nincs annak, hogy a Fideszben megindult volna a Szájer-ügy belső feldolgozása – állapította meg Takács Judit szociológus.

2020. december 10.
Semmi okunk sincs ünnepelni az emberi jogok világnapján

A tíz éve hatalmon lévő Fidesz elsősorban az intézményrendszer elsorvasztásában és a civil szervezetek elleni rágalomhadjáratban jeleskedett.

2020. december 09.
„Ilyen nagyon kevés magyarral fordult elő”

Orbán Viktor nemzetközi jelentősége csak Puskás Öcsiéhez fogható – állította Tölgyessy Péter alkotmányjogász egy tanácskozáson.

2020. december 05.
A fideszes melegek helyzete nem fog javulni

A Szájer-ügy után sem valószínű, hogy a kormány részéről csökkenni fog a homofób megnyilvánulások száma – véli Ungár Klára.

2020. december 02.
Szájer-ügy: a lelki megterheléstől az ereszcsatornáig - újabb beleremegés jöhet

Az EP-képviselő szerint a Fidesz a fék, amelyik megakadályozza, hogy a nyugati kereszténydemokrácia rossz útra tévedjen.

Feljelentették Demetert

Azt nem tudni, hogy a rendőrségek ki és milyen tartalommal tett bejelentést.

2020. december 01.
„Nem tűnik jogilag megalapozhatónak” – Büntetőjogi eljárás indításának a lehetőségét is megvizsgálták a TEV jogászai

Úgy vélik, Demeter Szilárd ugyan megengedhetetlen módon írt a vészkorszakról, azonban az a hatályos magyar büntetőjogi szabályozással nem tűnik regulázhatónak.

2020. november 27.
Müller Cecília, a „közülünk való ember”

A rendvédelmi szigor bürokratikus nyelve válsághelyzetben nem működik, szükség van a hétköznapi beszédstílusra is. Szakértők elemezték az operatív törzs…

2020. november 26.
„Tiszteld a helyet, ahol laktak”

Eddig több mint száz olyan településről tudni, ahol valamilyen emlékmű vagy köztéri munka jeleníti meg a romákat.

2020. november 18.
Zavart keltett a veszélyhelyzeti rendelet

A Kormányzati Tájékoztatási Központ jobban tette volna, ha inkább elnézést kér, és megpróbálja közérthetően elmagyarázni a helyzetet – állapította meg a Magyar…

2020. november 13.
Mécs Imre: Demokratikus szocializmust akartunk

Hihetetlenül kezdik az emberek elfelejteni 1956-ot – állítja a forradalom után halálra ítélt Mécs Imre, aki szerint Bibó István bátor kiállása is lényegesen…

2020. november 11.
„Nehéz elhessegetni a politikai bosszú gondolatát”

Információink szerint az ombudsmani hivatalnál is csak a sajtóból értesültek a Egyenlő Bánásmód Hatóság beolvasztásáról. Ellenzéki pártok és civil szervezetek…

2020. november 05.
Kiürítette a fővárost a tilalom

Néptelenek voltak az utcák, az aluljárók kongtak az ürességtől. Budapesten kevesen hagyták el otthonukat az éjféltől elrendelt kijárási korlátozás első napján.

2020. október 31.
„Most már komolyabban veszik”

A cigánytelepekre eddig nem robbant be a járvány, de koronavírusos esetekről a romák körében is egyre többet lehet hallani.

2020. október 29.
Lombikprogram: bioetikai adok-kapok

Három éve folyik az üzengetés a katolikus egyház és a kabinet között, arról, hogy mi a teendője egy „életvédő kormánynak” a lombikprogram ügyében.

2020. október 24.
Kiállni a zsarnoksággal szemben – interjú Rainer M. János történésszel

Eljönnek azok a pillanatok, amikor arra van szükség, hogy egy közösség megszervezze önmagát – mondja Rainer M. János történész, az 1956-os Intézet volt igazgatója.

2020. október 22.
Egymillió ember végleg leszakadt: térségi gettósodás kezdődött

Önmagában egy-egy falut nem lehet kiemelni a nyomorból – hangsúlyozza Ladányi János szociológus, aki szerint a helyzet javulásától távolabb vagyunk, mint a…

2020. október 14.
Csúnya ügy lett a cserdi csodából

A rendőrség korábban azt állította, hogy nincs olyan eljárás, ami összefüggésbe hozható Bogdán Lászlóval. Aztán kiderült, hogy mégis van.