2018.08.14

Nem ússza meg Trianont a Kossuth tér

A kormány úgy döntött, hogy a Parlament közelében létrehozza a Nemzeti Összetartozás Emlékhelyét.

2018.08.11

„Még a halottaknak sem kegyelmeznek”

A demokrácia kemény diónak bizonyult a magyar társadalom számára – mondja Csepeli György szociálpszichológus, aki szerint se biztonság, se szabadság nincs.

2018.08.08

Erős emberek is kihátrálnak a Jobbik mögül

Polgármestereinek felét elveszítette a szakadás után a Jobbik. Közben Szabó Gábor pártigazgató jogi lépéseket fontolgat, mert az N1 TV lemondott főszerkesztője törvénytelen pénzmozgásokra tett utalásokat.

2018.08.06

Trianon: hergelésre alkalmas össznépi trauma

Az első világháborút lezáró békeszerződést a magyar történelem legnagyobb tragédiájának tartja a megkérdezettek csaknem háromnegyede. Mégis: a többség szerint a kérdés csak politikai okokból kerül elő ilyen gyakran.

2018.08.02

„Ezt is indokolt népirtásnak nevezni”

Nem önmagában a meggyilkoltak száma tesz egy rendszert gyűlöletessé, hanem az a tény, hogy ez akár egyetlen emberrel is megtörténhetett – hangzott el a roma holokauszt emléknapján rendezett újpesti konferencián.

2018.08.01

Hír TV - Nagyobb a baj, mint elsőre látszik

Politikai játszmák eszközévé vált az újságírás – jelentette ki Zsolt Péter médiaszociológus a Méltányosság Politikaelemző Központtól.

2018.07.31

Megcélozták az Európai Néppártot

Sneider Tamás elnök szívesen bevinné a Jobbikot abba a pártcsaládba, amelynek most a Fidesz is tagja. Ez nem mindenkinek tetszik.

2018.07.30

Újra lecsapott az ÁSZ

Négy ellenzéki párt alapítványát vizsgálta a számvevőszék. Horváth Bálint kommunikációs vezető összegzése szerint a legkevesebb szabálytalanságot a Jobbiknál találták, a legtöbbet a Párbeszédnél.

2018.07.25

Izraelből fékezik Orbánt, nem engedik Schmidt Máriát a Sorsok Házához

Orbán Viktor nem akar botrányt. Márpedig izraeli látogatásakor, a Jad Vasemben egyértelművé tették számára, hogy a Terror Háza Múzeum főigazgatójának kinevezése nemzetközi tiltakozáshoz vezetne.

2018.07.23

Szobrokkal harcol a Fidesz, hogy átírja a történelmet

Bár az 1956-os forradalom miniszterelnökének nagyságát még a mai kormányfő is elismeri, egyre valószínűbb, hogy szobrának mennie kell a Vértanúk teréről.

2018.07.21

„Megpróbálnak végképp kiéheztetni” – útban van a Politikatörténeti Intézet

Földes György igazgató szerint a hatalom régóta hadjáratot folytat a baloldali műhely ellen.

2018.07.19

Üzen az Auróra: helló, nyitva vagyunk!

Nincs az a kétharmados győzelem, amely a hatalom számára elviselhetővé tenné, hogy a Fideszen kívül is van élet.

Még nem kell papot hívni a Jobbikhoz

Szervezetileg meggyengült, anyagilag padlón van, országosan ismert politikusok hagyták el a pártot. Politológusok szerint azonban korai lenne temetni a Jobbikot.

2018.07.14

Schmidt Mária mellett lobbizik a kormány

A Sorsok Házát összevonják a már meglévő Páva utcai holokauszt-emlékközponttal, az egybeolvasztott intézménynek Schmidt Mária, a Terror Háza Múzeum főigazgatója lesz a vezetője – nyilatkozta lapunknak megbízható információira hivatkozva Karsai László történész.

2018.07.13

Schmidt Mária mindent visz: megkapja a Páva utcai múzeumot is?

Karsai László szerint újabb feladatot szán a kormány a Terror Háza Múzeum főigazgatójának: a Sorsok Házával összevonnák a Páva utcai holokauszt-emlékközpontot, és mindkettőt Schmidt vezetheti.

2018.07.10

Tízezrek védik Nagy Imrét

A Jobbik után a kormány média-holdudvarából is durván támadják a mártír miniszterelnököt. Rengetegen viszont kiállnak mellette.

2018.07.09

Nincs csodafegyvere a baloldalnak

Homlokegyenest az ellenkezőjét gondolják politikai elemzők arról, megbukott-e az a modell, ami Hódmezővásárhelyen sikerre vitte az ellenzéket.

Czene Gábor

Fóbiakormány

A mindig kedves mosolyú és együttérzést sugárzó államtitkárra, Novák Katalinra várt a nemes feladat, hogy a kormány nevében buzizzon egy kiadósat a Budapest Pride felvonulás előtt.

2018.07.07

Fuldoklik az adósságban a Jobbik

Idén már nem jutnak állami támogatáshoz, a kassza pedig üres, az adományokat is felélték. A 331 millió forintos visszafizetés ügyében a párt halasztási kérelemmel fordult az adóhatósághoz.

2018.07.03

„Kordon az erőszakos ellentüntetőknek kell”

Jön a Budapest Pride, szélsőjobboldali szervezetek pedig megint erődemonstrációra készülnek.

2018.07.01

A falvakban fájhat leginkább a Jobbiknak a pártszakadás

Az önkormányzatokba, megyei közgyűlésbe bekerült jobbikos 13 százaléka hagyta el a pártot az utóbbi időben, vezetői mégsem aggódnak.

2018.06.30

"Nemzeti vértanúk" jöhetnek Nagy Imre helyére

Szakály Sándor történész szerint érdemes elgondolkodni azon, hogy az 1919-es „vörösterror” áldozatainak emlékműve váltsa fel a kivégzett miniszterelnök szobrát.

2018.06.28

Antiszemitizmus, meglepetéssel

Csaknem húsz év után átfogó kutatás készült a magyarországi zsidóság helyzetéről.

2018.06.27

"Nem turul az..." - Fura jelképek az óriási Jézus-szobor talapzatán

Amíg nem félholdat állítanak, hanem Jézus-szobrot, addig nincs gond – a dabasi plébános is iránymutatónak tartja Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek szavait.

2018.06.26

Zavart okoz a kötelező keresztényvédelem

Váratlanul érte az alaptörvény módosítása az állami szerveket. A Népszava által megkérdezettek jelentős része legalábbis jobbnak látta, ha hallgatásba burkolózik.

2018.06.24

Belviszály után itt az új szélsőjobb

Pártalapítással zárult a Toroczkai László vezette Mi Hazánk Mozgalom zászlóbontó gyűlése. A Jobbik kettészakadt.

2018.06.23

Kettészakadt a Jobbik, és "nem félnek cselekedni"

Mintegy ezren vettek részt a Toroczkai László ásotthalmi polgármester által meghirdetett rendezvényen, amelyet a településnél lévő Gárgyán-erdei Pihenőparkban rendeztek.

Toroczkai pártot szeretne alapítani

Nem számolgatom, hányan jönnek. Ha kellőképpen lelkesek lesznek, akkor megalakítjuk a pártot – nyilatkozta lapunknak a Jobbikból kizárt Toroczkai László, Ásotthalom polgármestere

2018.06.22

„A törzsi logikáról át kell térni a keresztény tanítások logikájára”

Máté-Tóth András valláskutató szerint a keresztény meghatározást nem szabad leszűkíteni a „nem muzulmán” értelmezési tartományra.

Jobbikos abszurd

Szófogadó kisfiú módjára a Jobbik megszavazta, amit a Fidesz leöntött elé az asztalra.

2018.06.21

Belharcot mutat a Figyelő listázása

A Figyelő a fideszes tálibok lapja, olyan, mint az előző rendszerben a Pártélet volt – állítja Csepeli György szociálpszichológus.

2018.06.20

„A mi népünk a józan emberek országa”

A tervezettnél jóval később, más helyszínen és kisebb emlékművet avatott Orbán Viktor miniszterelnök.

Most tényleg bajban van a Jobbik

Korábban is történtek kilépések a Jobbikból, de azok nem okoztak számottevő veszteséget a pártnak.

2018.06.18

Kötelezővé teszi a kormány a keresztényvédelmet

A katolikus Beer Miklós árnyalná a szöveget. A református Bogárdi Szabó István az állam és az egyház megkülönböztetésének elvét is a keresztyén kultúra részének tartja, amit érdemes védelmezni.

2018.06.13

Megint egymásnak feszül az ÁSZ és a Jobbik

Meglehetősen nehéz úgy eleget tenni az elvárásoknak, hogy semmilyen konkrétumot nem tudunk arról, milyen kifogásai vannak az Állami Számvevőszéknek az intézkedési tervvel kapcsolatban – nyilatkozta lapunknak Schön Péter, a Jobbik gazdasági igazgatója.

2018.06.12

Pártalapításra készülnek Ásotthalmon a szakadárok

Nagy a felhajtóerő, egyre inkább abba az irányba haladunk, hogy új pártot alakítunk – mondta lapunknak Novák Előd.

2018.06.08

Elszabadult a pokol a Jobbikban

Csúnya vége lett a belviszálynak: Toroczkai Lászlót kizárták, Dúró Dóra és Novák Előd kilépett. Új szélsőjobboldali párt a láthatáron.

2018.05.31
Czene Gábor

Szakadás

Miközben a Fidesz jó étvággyal felzabálta szövetségeseit – beleértve a látszat kedvéért meghagyott KDNP-t is –, az ellenzék az osztódással gyengülés stratégiáját követi.

Visszavágnak a károsultak

Senkit nem hagynak az út szélén? Sok év elteltével kaphatnak anyagi elégtételt azok, akiknek rokkantsági ellátását jogsértően csökkentette a kormány.

2018.05.30

Szép új világ - Ha úgy tartja kedvük, bármilyen tüntetést betilthatnak

Az alaptörvény módosítása még súlyosabb következményekkel járhat, mint az úgynevezett „Stop Soros”.