Előfizetés
2020. október 21.
Itt az első Facebook-sztrájk

Az „Ötszázezren az 500 000-ért” eseménynéven meghirdetett virtuális sztrájk keretében felidézik, hogy mi mindennel verte át a kormány a szociális szférát.

Influenzaoltás: gyorsan apad a készlet

Tavaly az 1,3 millió vakcina 50-75 százaléka fogyott el. Idén is ennyi oltóanyag van, csakhogy az érdeklődés többszöröse a szokásosnak.

2020. október 17.
Aligha lesz a patikákban influenzaoltás

Az állam felvásárolja a piacon elérhető influenzaoltásokat, hogy a lehető legtöbben megkaphassák a háziorvosoknál a vakcinát térítésmentesen. A gyógyszertárakba…

„A tagság lázad” – Interjú Lénárd Rita MOK-alelnökkel

Nem tudja elképzelni, hogy ne szülessen megoldás a szolgálati törvénybe rejtett aknák hatástalanítására – mondja Lénárd Rita, a Magyari Orvosi Kamara (MOK)…

2020. október 14.
Pánikot keltett a szakdolgozók között az új szolgálati törvény

A MESZK kérdőívét 30 042 szakdolgozó töltötte ki, akiknek fele kórházban dolgozik. S mindössze csak hat százalékuk hajlandó aláírni az új munkaszerződéseket.

Új háziorvosi rendszer: a kényszer lehet a buktató

Mintegy ezer praxisközösségbe szervezné a kormányzat a nagyjából 6500 házi-, és gyermekorvosi praxist.

2020. október 12.
A doktorok nem optimisták: a pénz nem minden

A 2023-ra ígért orvosbérek sem teszik versenyképessé Európában a magyar egészségügyet. S a szakemberek hazatérésük szempontjából nem csak ezt mérlegelik.

2020. október 09.
Orvosvezénylés: igen, nem, talán

A jogszabályváltozás egyes részletei időzített bombát jelenthetnek az ellátásban – állítja az egészségügyi magánszolgáltatókat tömörítő egyesület.

2020. október 08.
Derűre ború: törvénymódosítást kér az orvosi kamara, szerintük a béremelés mögé súlyos megkötéseket rejtett a kormány

A hét végén még a béremelésnek örült a Magyar Orvosi Kamara, most már úgy látja, egyes pontjai miatt a törvény végrehajtása az ellátás összeomlásával fenyeget.

2020. október 07.
Sokk lett a terápiából – Okafogyottá tették a régen várt orvosbéremelés feletti ünneplést

A döbbent csendet az is magyarázza, hogy az „egészségügyi szolgálati viszony” bevezetése a teljes ágazat olyan mértékű átalakítását hozhatja, amelynek…

2020. október 05.
Szolgálatba helyeznék az egészségügyet

A szakmai kamarák sem tartják támogathatónak az orvosi béremelésről és az egészségügyi foglalkoztatás teljes átalakításáról szóló új törvény hétfőn…

2020. október 03.
Feltételei lesznek az orvosbérek emelésének

Aligha járhat magában a béremelés, amelyről most állapodott meg az orvoskamra a miniszterelnökkel – derült ki a köztestület vezetői által tartott…

Megszületett a döntés az orvosi béremelésekről

Információink szerint szombat délelőtt alig egy óra alatt eredményre jutott az Magyar Orvosi Kamara küldöttsége a miniszterelnöknél.

Elvesztette a kontrollt a kormány

Miközben a kabinet a veszélyt előrejelző szakértőket bírálja, tavaszi csúcson a halottak száma és rekordsok az új fertőzött.

2020. október 02.
Vezénylik az orvosokat a mobilkórházba

Nem döntött a kormány az orvosi béremelésről, a miniszterelnök személyesen egyeztet szombaton az érintettekkel.

2020. szeptember 30.
Rendőri felvezetéssel kerülhetett a kormány elé az orvosok bérkövetelése

Látótávolságba került a régóta követelt egészségügyi béremelés, amely a kamara elképzelése szerint közelebb vihet a hálapénzrendszer felszámoláshoz.

2020. szeptember 29.
Kockázatos vírusvédelem: Ingyenes, de nem problémamentes az oltás

Sokan kérik az influenza elleni ingyenes vakcinát, ám azt csak egészségesek kaphatják. Az igénylők tesztelésére viszont nincs lehetőség.

2020. szeptember 26.
Kockázatos vírusvezénylés: A normál ellátásra is veszélyes a járvány

Azokat a kórházakat is zavarba hozza a covid-betegek ellátása, amelyek nem kezelnek koronavírus-fertőzötteket: nagyszámú szakembert vont el tőlük a tisztifőorvos.

2020. szeptember 25.
Októberre várják a halálozások felfutását

Jövő hónap elejére várható a vírus okozta halálozás megugrása – derül ki az innovációs tárca járványügyi csoportjának lapunk birtokába került…

2020. szeptember 22.
„Tesztéhségre” tesztínség

Olyan új eljárásrendet vezettek be, ami az eddiginél kevesebb PCR-vizsgálattal járhat. A jelek szerint ennyit bírt a rendszer.

2020. szeptember 19.
Vírusos kommunikáció – Elkezdődött az átvezénylés

Átvezénylik a dolgozókat a Korányi Intézetbe – derül ki a Népszava birtokába került iratból. Pedig a kormányfő szerint ott nincs létszámhiány.

2020. szeptember 18.
Beszakadhat a tesztelési piac

A szakember becslése szerint a magánszolgáltatók napi 3500-4000 tesztet végeznek, ez a kapacitás pedig eltűnhet: a miniszterelnök által megnevezett összeg ugyanis csak a…

2020. szeptember 17.
Feszül a rendszer: van, ahol már most betelt a „lélegeztető kapacitás”, és nincs elég nővér

A kormányfő állítja, hogy felkészült az egészségügy, de a lapunk birtokába került levél szerint a Korányiban és a Szent Lászlóban annyi a súlyos beteg, hogy a…

2020. szeptember 15.
Látszik, hogy tarolni fog a vírus

A halálesetek száma heteken belül erőteljesen emelkedni fog – véli Jakab Ferenc virológus, aki szerint a fiatalok elviszik a fertőzést az idősebbeknek.

2020. szeptember 12.
"Megbukott a házhoz járó mintavétel"

Olcsóbb lesz a teszt, de kérdés, lesz-e, aki leveszi a mintát: a mentőszolgálat ötszáz dolgozóját látják vendégül az UEFA járványügyi kísérleti meccsén.

2020. szeptember 11.
Ha oda a taj-szám, mindenért fizetni kell

Ketyeg az óra: januártól sokan lehetnek olyanok, akiknek érvénytelenítik a taj-számát és csak pénzért juthatnak ellátáshoz.

2020. szeptember 09.
Kiszámlázott életmentés: nem lesz ingyen sürgősségi ellátás a Tb-adósoknak

Az ellátásért a kórházak annyi pénzt kérhetnek, amennyit a NEAK-tól kapnának, de maximum 750 ezer forintot.

Müller Cecília a hátsó ajtónál: abszurd jelenetek a jótékonysági futást propagáló eseményen

A tiszti főorvos kitartóan szólongatta a szervezőt, aki jött és határozottan jelezte: senki nem kap választ, csak ha a jótékonysági futásról kérdez.

2020. szeptember 04.
Kásler megágyaztat az újabb covidos betegeknek

A humánminiszter utasította a fekvőbeteg ellátókat: tartalékoljanak újabb üres ágyakat, hogy szükség esetén azokon koronavírus fertőzötteket tudjanak ellátni.

2020. szeptember 01.