2018.09.25

Önkormányzati einstand - Az apróért is lehajol az állam

A legkisebb településeket sem kíméli az apparátus, ha büdzsé kozmetikázása a cél: kincstári számlán landolnak az önkormányzati konzorciumi pénzek is.

2018.09.22

Még rövidebb pórázra fogják az önkormányzatokat

Aggódnak az önállóságukért a települések: nem elég, hogy az Államkincstárhoz kell utalni az uniós pénzeket, hamarosan az összes számlájuk állami kontroll alá kerülhet.

2018.09.21

Emberi sorsokba fektetnek

Egy Amerikából hazatelepült, lassan nyolcvan éves házaspár eddig közel ötven rászoruló családot húzott ki a bajból: havonta nagyjából kétmillió forintot költenek erre.

Kórházi folyosó, álmos kisváros, hétköznap délelőtt. Papírokkal, nagy méretű kartonborítékokkal kezükben várakoznak az emberek

Önkormányzati einstand - Visszakéri a kormány az uniós támogatásokat

Választások előtt „kiszórták” a brüsszeli forrásokat, de tetemes a költségvetés hiánya, így most visszaveszi az önkormányzatoktól a pénz egy részét a kincstár – értesült lapunk.

2018.09.20

NER-lovagok sündörögnek a tokaji borkincs körül

Felbecsülhetetlen értékű, muzeális borkészlet halmozódott fel Tolcsván, és úgy tűnik, többen látnak benne zsíros üzletet.

2018.09.16

Inog a Jobbik tiszavasvári bástyája

Vasárnap polgármestert választanak Tiszavasváriban, a helyiek szerint a Jobbik elveszíti a várost.

2018.09.14

„Begyerő. Némely népies tájejtéssel jelentése férfi nemzőtag

2018.09.10

Az állami iskola ázik, az egyházi pompázik

Van olyan család, amelyik hétfőn Eger három iskolája között ingázott a gyerekeivel, miután bezárták az átázott és életveszélyessé vált Hunyadi Mátyás Általános Iskolát, s a tanulók többségének ideiglenes új helyet kellett keresni.

2018.09.07

Titkos bejárás a szétázott egri iskolában

Kivételes szerencse, hogy nem történt katasztrófa – mondták azok a képviselők, aki bejutottak az intézménybe. Fotót nem készíthettek, a sajtót kizárták. A gyerekeket egyelőre más termekbe, épületekbe költöztetik.

2018.09.06

Borzalmas állapotok, kényszerű iskolaszünet Egerben

Nem mennek vissza a szinte háborús állapotokban lévő iskolába a gyerekek, amíg el nem készül a tető - értesült a Népszava.

Így működik a NER: egy volt polgármester vesszőfutása

A rendszer nem kegyelmez azoknak, akik nem állnak be a sorba. Erről szól Pusztai-Csató Adrienn, Szentistván volt polgármesterének története.

2018.09.04

Hadiállapotok egy egri iskolában

Vizes falak, omladozó vakolat, földre terített felmosórongyok, vödrök. Az idei tanévnyitó után ez a látvány fogadta az egri Hunyadi Mátyás Általános iskola tanulóit, amikor beléptek a tantermekbe

2018.08.31

A fehér gumicsizmás nő szinte óramű pontossággal érkezik tizenegy órakor, egy fekete labradorral és egy zsemleszínű keverékkel.

Fideszes urak játszótere lett a tokaji borvidék

A szabályozás miatt menekülő feldolgozók miatt akár 30-40 ezer mázsa szőlő is a gazdák nyakán maradhat. A kisbirtokosok szerint a nagyok kiszorítják őket.

2018.08.26

Királlyá faragták Orbán Viktort Szilvásváradon - Megtaláltuk a művészt

Királyként faragta ki Orbán Viktor kormányfő arcát fából egy csaknem nyolcvan éves férfi, aki több mint harminc éve működteti kis kézműves pavilonját Szilvásváradon, a lovaspálya tőszomszédságában, az erdei kisvasút bejáratánál.

2018.08.24
Doros Judit

Árva a fám

Érik a körte a fán, pödrődnek a zöld levelek, egyik-másik már rozsdabarnán hullik alá. A gyümölcsöket esély sem lenne a földön állva leszedni, az ágak az égig nőttek, létra kéne, jó hosszú, lehetőleg két lábon álló.

2018.08.23
Doros Judit

Az út szélén

Rendszerek dőlhetnek meg úgy, ahogyan az Orbán-család reputációja csúszik most a mélybe egyetlen eldobott, kakis pelenka miatt.

2018.08.22

Nem marad Jobbik-fellegvár Tiszavasvári

Nem indul jobbikos jelölt a párt eddigi fellegvárának számító Tiszavasváriban a szeptemberi időközi polgármester-választáson, bár a függetlenek között azért akad favoritjuk.

2018.08.21

Kivégeztek egy iskolát egy szexbótos műbalhé miatt

Lakat került egy zempléni református iskolára, a helyiek szerint ennek egy intim webshophoz is köze van.

2018.08.18

Itt a BMW, de hol a telek?

Az biztosnak tűnik, hogy a BMW gyárat épít Debrecenben, az már cseppet sem, hogy a beharangozott placcon áll majd az új üzem.

2018.08.17
Doros Judit

Csak egy mondat

Anyának rossz lett a vérképe.

Újgazdagok játszóterévé válhat a legendás tokaji borvidék

Ömlenek – legalábbis az ígéretek szintjén – a milliárdok Tokaj-Hegyaljára, a térség mégis egy olyan skanzenre hasonlít, ahol megállt az idő.

2018.08.14

Hegedűs Péter: Ellenszélben is lehet hajózni

Transzparens politikát és az egyszemélyi vezérlés végét ígéri Balmazújváros frissen megválasztott független vezetője.

Doros Judit

Családok éve

Tán az nem tetszhetett a mostani döntéshozóknak: gyanús, ha egy üzletben mindenki jól jár. Hoztak hát új rendeletet.

2018.08.13

Nem állt meg a fideszes úthenger, csak lassított

A vasárnapi időközi választásokon a kormánypárti jelöltek hozták a kötelezőt, az ellenzéki pártok nem indítottak saját jelölteket – Balmazújvárosban újdonságként a kormányoldal, sem tette ezt meg.

Mégsem fontos a kisgyerekes munkaerő

Bajban vannak a kis falvak: szeptembertől nem üzemeltethetnek bölcsődével összevont óvodát, más megoldásra viszont se pénz, se szakember.

2018.08.12

Dömsödi Gábor: „nincs B tervem”

Négy településen tartottak vasárnap időközi önkormányzati választást: Balmazújvárosban, Felcsúton és Sorkikápolnán új polgármesterre szavaztak, Pásztón emellett az egész képviselőtestület megújult.

2018.08.10
Doros Judit

A disznóimról

A két kecskével könnyű, őket lehet felhőtlenül szeretni.

2018.08.09

Fába öntött érzelmek

Egyetemi hallgatók néztek más szemmel Tokaj-Hegyaljára, s hagyták a falvakban fából készült, a hely szellemére reagáló munkáikat.

2018.08.08

Újra van víz Nyíradonyban

A legnagyobb hőség idején zárták el tucatnyi család ivóvízét: akadt olyan ház, ahol tizenhét gyerek van, főzéshez, mosáshoz elengedhetetlen a víz.

2018.08.06

Zsíros földeket kebelezne be a BMW

Az ország egyik legjobb termőterületére telepítenék a Debrecen határában épülő autógyárat. A helyiek tiltakoznak, van, aki a gyárrombolástól sem riadna vissza.

2018.08.03

Lágyan hömpölyög a folyó, nem szőke, nem is a Tisza, hanem éppenséggel a Bodrog. Ennek a színe kicsit kékesebb, itt-ott inkább mélyzöld, de a szélén ugyanúgy buja aljnövényzet, felette pedig susogó nyárfák

2018.08.02

400 hektárt kap Debrecentől a BMW

Beindulhat a telek- és ingatlanbiznisz a bajor cég érkezésének hírére. A város kétszer-két kilométeres földterületet vásárol a társaságnak.

2018.07.31

BMW Debrecenben: újabb pofon Miskolcnak

A Borsodi megyeszékhely már többször felmerült, mint egy autógyár lehetséges helyszíne, még Orbán Viktor is ezer hektáros ipari parkot ígért, de megint nem lett semmi az álomból.

Egy vak férfi a tiszavasvári romák támasza

A város zömmel romák lakta büdi városrészében él egy nem cigány, vak férfi, akinek élete nagyrészt azzal telik, hogy a helyieknek segít.

2018.07.29

Üzent az illiberális magány

A magyar kormányfő lényegében megnyitotta az EP-kampányt, Közép-Európát pedig olyan politikai erőként láttatta, ami az ő szerepét megkerülhetetlenné teszi.

2018.07.28

Elítélték vesztegetésért, de kerüli a börtönt a volt polgármester

Hiába kapott ötéves büntetést jogerősen Veres Margit, Balmazújváros korábbi vezetője, nem vonult börtönbe. Sőt, továbbra is rendszeresen bejár a hivatalba. Augusztus 12-én időközi polgármester-választás lesz,

2018.07.27

Buszmegálló-pavilon a falu szélén. Kicsit már úriasabb, lábazata van betonból, deszkák borítják az oldalát, és bent, a „bunkeres” belső térben egy viseltes sárga pad is helyet kapott