2018.11.17

Brutális jégeső szaggatta szét a tetőket - áll a kárpótlási bál, forrong a falu

Adásvételi szerződéssel is le lehetett „papírozni” a tetőfedést – csakhogy erről nem mindenki tudott.

2018.11.16

A cinizmus csimborasszója – hajnali közmeghallgatás Miskolcon

Igen lehetetlen időpontban, csütörtök reggel hét órára hirdetett közmeghallgatást a fideszes többségű miskolci önkormányzat.

Deret szórt a hajnal a fákra, a fűre, a kitaposott járdaszegélyre, a határszélben bánatosan rojtozott madárijesztőre, s az erdőszélen felejtett ócska terepjáróra.

2018.11.13

Átázik, fakul, szakad - A kétdolláros kínaiból lett a hatezer forintos polgárőrmellény

Esőben átázik, napsütésben megfakul, anyaga könnyen szakad – a végeken teljesítők szerint ilyenek a polgárőrök állami pénzből vett láthatósági ruhája.

2018.11.12

Kicsatornázott pénzek Egerben

Több mint egymilliárd forintot folyattak ki „ismeretlenek” a jórészt közpénzből működtetett Heves Megyei Vállalkozás- és Területfejlesztési Alapítványból, (HMVTA) amelyet a Fideszhez közel álló, korábban a párt egri irodavezetőjeként is tevékenykedő Farkas Zoltán irányított.

2018.11.09

Rozsdát mart az ősz a szőlőlevelekbe, itt-ott rúzsszínt csókolt rájuk, s hogy játékos kedvét fitogtassa, egy-egy példányba kék eret is karcolt, mintha eltévedt patakocska kószált volna a Merlot-kal, Sauvignon-okkal és Kékfrankosokkal burjánzó dombokon, színekkel vidítva fel a hátrahagyott leveleket.

2018.11.05

Pompásan időzített iskolafelújítás: kibontott tető alatt tanulnak a diákok

Rejtély, miért a nyári szünet végén kezdték felújítani az egri tankerülethez tartozó ostorosi iskola tetőszerkezetét: a munka húzódik, a gyerekek az őszi szünet után sem vehették birtokukba az épületet.

„Az nem segít, ha kinyitjuk a templomot, mert a hideg pad nem elég"

Józsefváros plébánosát – Tóni atyát - a hajléktalanok papjaként is ismerik, külön nekik tart misét minden vasárnap délután háromkor.

2018.11.02
Doros Judit

Apám sálja

Idén nem volt jeges szél, köd, szitáló dara, csapkodó eső, meg lehetett úgy gyújtani a gyertyákat, hogy nem kellett köréjük félkörívet rajzolni óvó tenyérrel.

2018.10.26

Ülnek a kerti hintában, lábuk előtt a kutya, mértani pontossággal kiszámítva azt a távolságot, ahol himbálózó lábfejük már az orra felett suhan el.

2018.10.25

Hiába hívták ebédelni az államtitkárt, Mátészalkán marad a tötyörgés

Munkahelyektől, tanulástól, boldogulástól fosztja meg a szatmáriakat a csigalassú vonat. Hogyan menjen így dolgozni egy mátészalkai fiatal a debreceni BMW-gyárba?

Közpénzből fuvarozta a falubusz a hallgatóságot Orbán beszédére

Települések tulajdonában lévő kisbuszokkal, több száz kilométeres távolságból érkeztek a fővárosba, hogy élőben hallgassák a kormányfőt. Ahol szóba álltak lapunkkal, ott azt mondták: bérbe adták a járműveket.

2018.10.24

Nem megy a tök, felfut a Pro Lecsó

Legendás a nagydobosi tök, de kevesen tudnak megélni belőle. Ezért a romák most biozöldséget termelnek helyette.

Megfizetnek a falvak a lázadásért

A magyar állam leemelt a zempléni Komlóska számlájáról két és félmillió forintot: azt az összeget, amelyet korábban a falubusz működtetésre kapott a község.

2018.10.19
Doros Judit

A resti népe

Betonozott placc a kisváros vasútállomásával átellenben. Idelátszik a régi fekete gőzmozdony, meg a mögötte lecövekelt hajtány, olyan kort idézve, amikor lassabb volt még minden.

2018.10.18

Megélhetési kommunista volt a fideszes polgármester - Nagykörösön létrejött a nagy Sargentini-vita (videó)

Hiába próbálta fejezetről fejezetre átbeszélni a Sargentini-jelentést Ujhelyi István, utóbbiak személyeskedésekkel és parlagi beszólásokkal belefojtották a szót - a jelek szerint ez már a kormánypárti érvelés része volt.

2018.10.13

A Fidesz átírja még a múltat is

Kovács László a jövő évi EP-választás tétjéről is beszélt Debrecenben.

A BMW szerint a fejlődés BMW-n érkezik

Több mint tizenkét milliárd forintot ad a magyar állam a debreceni BMW-gyár építéséhez. A kormány szerint ez busásan megtérül majd.

2018.10.12

Különös lélek száll fel a buszra a szomszéd faluban. Kifakult szalmakalapot visel, sárga-zöld brazil focidrukker műselyem pólót, rövid nadrágja a térd felett pár centivel lötyög

2018.10.10

Úgyis rajtunk verik le a balhét! – kis híján megismétlődött Olaszliszka

Lincshangulat alakult ki Fügödön, ahol egy gázolás után rátámadtak a helyiek a vétkes sofőrre. A történtekre nagyon másként emlékeznek az ott élők, egy gyerek kórházban van, két férfi pedig őrizetben.

2018.10.05

Van nekem egy székelyföldi barátom, aki azzal hívott fel a minap, hogy elkezdték náluk felszedni a krumplit.

2018.10.02

„Ez a biznisz, nem a tokaji bor eladása”

Van az országnak egy közel 400 ezer palackos muzeális tokaji borgyűjteménye: értéke valahol a fabatka és a felbecsülhetetlen között mozog.

2018.10.01

Állami abszurd: pénzt kérnek a forráselvonásért

Egy számlanyitás 150 ezer forint a kincstárnál, márpedig kincstári számlára kel visszautalni a még fel nem használt EU-s támogatásokat.

2018.09.28

Nyelvi fordulatokban izgalmas órákat éltem át a minap, miközben kiskamasz unokaöcsémre ügyeltem.

2018.09.27

Egy antenna, egy varjú és a két Burka

Elítéltek, felmentettek, majd újra elítéltek gyilkosságért két újszentmargitai férfit, de ma sem tudjuk pontosan, mi történt.

2018.09.25

Önkormányzati einstand - Az apróért is lehajol az állam

A legkisebb településeket sem kíméli az apparátus, ha büdzsé kozmetikázása a cél: kincstári számlán landolnak az önkormányzati konzorciumi pénzek is.

2018.09.22

Még rövidebb pórázra fogják az önkormányzatokat

Aggódnak az önállóságukért a települések: nem elég, hogy az Államkincstárhoz kell utalni az uniós pénzeket, hamarosan az összes számlájuk állami kontroll alá kerülhet.

2018.09.21

Emberi sorsokba fektetnek

Egy Amerikából hazatelepült, lassan nyolcvan éves házaspár eddig közel ötven rászoruló családot húzott ki a bajból: havonta nagyjából kétmillió forintot költenek erre.

Kórházi folyosó, álmos kisváros, hétköznap délelőtt. Papírokkal, nagy méretű kartonborítékokkal kezükben várakoznak az emberek

Önkormányzati einstand - Visszakéri a kormány az uniós támogatásokat

Választások előtt „kiszórták” a brüsszeli forrásokat, de tetemes a költségvetés hiánya, így most visszaveszi az önkormányzatoktól a pénz egy részét a kincstár – értesült lapunk.

2018.09.20

NER-lovagok sündörögnek a tokaji borkincs körül

Felbecsülhetetlen értékű, muzeális borkészlet halmozódott fel Tolcsván, és úgy tűnik, többen látnak benne zsíros üzletet.

2018.09.16

Inog a Jobbik tiszavasvári bástyája

Vasárnap polgármestert választanak Tiszavasváriban, a helyiek szerint a Jobbik elveszíti a várost.

2018.09.14

„Begyerő. Némely népies tájejtéssel jelentése férfi nemzőtag

2018.09.10

Az állami iskola ázik, az egyházi pompázik

Van olyan család, amelyik hétfőn Eger három iskolája között ingázott a gyerekeivel, miután bezárták az átázott és életveszélyessé vált Hunyadi Mátyás Általános Iskolát, s a tanulók többségének ideiglenes új helyet kellett keresni.

2018.09.07

Titkos bejárás a szétázott egri iskolában

Kivételes szerencse, hogy nem történt katasztrófa – mondták azok a képviselők, aki bejutottak az intézménybe. Fotót nem készíthettek, a sajtót kizárták. A gyerekeket egyelőre más termekbe, épületekbe költöztetik.

2018.09.06

Borzalmas állapotok, kényszerű iskolaszünet Egerben

Nem mennek vissza a szinte háborús állapotokban lévő iskolába a gyerekek, amíg el nem készül a tető - értesült a Népszava.

Így működik a NER: egy volt polgármester vesszőfutása

A rendszer nem kegyelmez azoknak, akik nem állnak be a sorba. Erről szól Pusztai-Csató Adrienn, Szentistván volt polgármesterének története.

2018.09.04

Hadiállapotok egy egri iskolában

Vizes falak, omladozó vakolat, földre terített felmosórongyok, vödrök. Az idei tanévnyitó után ez a látvány fogadta az egri Hunyadi Mátyás Általános iskola tanulóit, amikor beléptek a tantermekbe

2018.08.31

A fehér gumicsizmás nő szinte óramű pontossággal érkezik tizenegy órakor, egy fekete labradorral és egy zsemleszínű keverékkel.