Előfizetés
2017. szeptember 01.
Trump nem lélegezhet fel

Hiába reménykedik Donald Trump, a politikai szezonnyitány után folytatódnak az orosz beavatkozás ügyében folyó vizsgálatok. Ám bizonytalan, lesz-e kétpárti…

2017. augusztus 24.
Mexikói fal lesz csak azért is

Donald Trump hívei körében keresett önigazolást. Ígérte, mindenre kész a fal megépítéséért.

2017. augusztus 21.
Rendteremtés a Fehér Házban

John Kelly, az új fehér házi kabinetfőnök nagyot lépett előre: menesztette Donald Trump fő stratégáját, Steve Bannont. Magát az amerikai elnököt azonban a volt…

2017. augusztus 18.
Trump mélyponton

Donald Trump egyre jobban elszigetelődik azt követően, hogy nem volt hajlandó elítélni a virginiai neonáci autós támadást.

2017. augusztus 17.
Lanyhul a függetlenségi lendület

Katalónia feszült hangulatban készül az október 1-i függetlenségi népszavazásra. A madridi kormány elutasítja a voksolást, de a legrosszabbtól tartózkodni fog.

2017. augusztus 16.
Inog a széke Donald Trump fő stratégájának

Charlottesville után Donald Trumpra egyre nagyobb nyomás nehezedik, hogy menessze fő stratégáját, a szélsőjobboldalhoz kötődő Steve Bannont.

2017. augusztus 15.
Gyűlölethullám az USA-ban - "Donald Trumpnak tükörbe kellene néznie"

Seattle-től New York-ig, szerte az Egyesült Államokban tiltakozó meneteken, virrasztásokon ítélték el a virginiai terrorakciót.

2017. augusztus 14.
Neonáci terror Charlottesville-ben

Autóval rontott a neonáci menet ellen tiltakozók közé egy férfi az Egyesült Államokban. Donald Trump csak általánosságban ítélte el az erőszakot.

2017. augusztus 11.
Álhírgyártás a Fehér Házban

Donald Trump, ha csak teheti, megkerüli a hagyományos médiát, rajong viszont az összeesküvés-elméletekért. Egy per kapcsán kiderült, hogyan fabrikálják a hamis…

2017. augusztus 08.
Nem mindegy, hol vannak a szavazókörzetek határai

Befolyásolhatja a 2018-as félidős kongresszusi választást, hol húzódnak a szavazókörzetek határai. Az amerikai legfelsőbb bíróság több ilyen ügyben is dönt…

2017. augusztus 05.
2017. augusztus 03.
„Nem vagyok szívbajos”

Megkapta a szenátus jóváhagyását az FBI igazgatói posztjára jelölt Christopher Wray, aki függetlenséget ígért.

2017. július 24.
Családi kormányzás Trump módra

Donald Trump legbüszkébb Ivanka lányára, aki tanácsadói posztot tölt be a Fehér Házban. Legidősebb fiával, Donald juniorral a legbonyolultabb a kapcsolata.

2017. július 18.
Fél év botrányról botrányra

Lassan hat hónapja, hogy beiktatták hivatalába az Egyesült Államok 45. elnökét. Noha Donald Trump fő ígéreteit nem váltotta be, válság válságot követ, hívei nem…

2017. július 17.
Hétmillió voks Maduro ellen

Agyonlőttek egy nőt, többeket megsebesítettek Venezuelában az ellenzék által szervezett, nem hivatalos népszavazáson, több mint hétmillióan voksoltak.

2017. július 13.
Törvénysértés a vád Trump fia ellen

Hazaárulással vádolja az elnök fiát Tim Kaine volt demokrata alelnökjelölt. Jogászok szerint a kampányfinanszírozási törvényt sérthette meg.

2017. július 10.
Trump fiát is beidézik

Bár Donald Trump szeretné lezárni az orosz választási beavatkozás ügyét, kiderült, hogy fia is tárgyalt egy Kreml-közeli ügyvéddel.

2017. július 08.
Elmérgesedett a katalán válság

Katalónia egyre elszántabb, a spanyol kormány azonban eszközt megragad, hogy megakadályozza a függetlenségi népszavazást.

2017. július 04.
Trump harcban a médiával

Donald Trump nem hagy fel médiaháborújával. CNN-ellenes videójával egyenesen a sajtóval szembeni erőszakra hívott fel.

2017. július 03.
Donald Trump fütyül a tényekre

A Fehér Ház ura finoman fogalmazva is hadilábon áll a tényekkel. Még nem volt amerikai elnök, aki ennyi hamis kijelentést tett volna.

2017. június 27.
Árt a természetnek Trump fala

Ha megépül Donald Trump fala az amerikai-mexikói határon, drámai hatással lesz a térség élővilágára, majdnem száz állat- és növényfajt fenyeget.

2017. június 26.
Visszafelé mutogat Trump

Donald Trump most Barack Obamát vádolja azzal, hogy tavaly az elnökválasztás előtt semmit nem tett az orosz beavatkozás elhárítására.

2017. június 16.
Trump az FBI célkeresztjében

Donald Trump születésnapján derült ki, már az amerikai elnök szerepét is vizsgálja Robert Mueller különleges ügyész. Öt különféle vizsgálat folyik Oroszország…

2017. június 14.
Fehér házi káosz

Trump leváltaná a különleges ügyészt. Repülhet az igazságügyi miniszter is.

2017. június 13.
Puerto Rico: egyesült álmok

Puerto Rico az Egyesült Államok 51. tagállama lenne, erre szavazott a vasárnapi referendumon a többség, ám nagyon kevesen járultak az urnákhoz.

2017. június 10.
Katalónia újra voksolna

Katalóniában október 1-re újra függetlenségi népszavazást rendeznek, a spanyol konzervatív kormány már jelezte, ismét megakadályozzák a referendum megtartását.

2017. június 08.
Comey: Hazudott a Fehér Ház

James Comey közölte, hamis indokokkal távolították el az FBI éléről. Azért készített feljegyzéseket, mivel tartott tőle, az elnök utóbb hazudhat…

Elekes Éva
2017. június 06.
Kitálal a leváltott FBI-főnök

Washingtonban feszülten várják James Comey volt FBI-főnök meghallgatását, amely eldöntheti Donald Trump jövőjét.

2017. június 03.
Vitatják Trump döntését

Trump bejelentése világszerte megdöbbenést keltett. Az Európai Unió vezetői megüzenték, nincs lehetőség a klímaegyezmény újratárgyalására.