2018.09.18

Nem történt semmi: a parlament tegnap megtartotta őszi ülésszakának első napját. Szánalmas így látni a nyomorultan romos, morálisan kopott, megfakult  demokráciát

2018.09.17
Friss Róbert

Csak a hatalom

Hogy az Európai Parlament múlt heti strasbourgi vitája és a magyar demokrácia helyzetét elítélő Sargentini-jelentés kétharmados elfogadása, mennyire nem a menekültkérdésről, hanem a jövő májusi európai hatalomátvétel tervéről szólt, bizonyítja Matteo Salvini olasz belügyminiszter pénteken, Bécsben elhangzott kijelentése: „Néhány hónap múlva Orbán Viktor miniszterelnökkel együtt kormányozzuk Európát”.

2018.09.12
Friss Róbert

Európa ébred

A szerdai döntés az Orbán-rezsim első, igazán nagy, eltitkolhatatlan nemzetközi bukása.

2018.09.10

A kormány egyet lépett előre, úgy tett, mintha átvágta volna a maga kötötte gordiuszi csomót, aztán kettőt lépett hátra. Pénteken bejelentette, hogy a Köves Slomó rabbi nevével fémjelzett

2018.09.04

Őszintén szólva unnánk már, hogy a jobboldali hatalom emlékezetpolitikájával foglalkozzunk. De sajnos muszáj, mert unos-untalan beleakadunk Szakály Sándor udvari történész képzettségét megalázó kijelentéseibe

2018.09.01

Az csak a miniszter divatos ostobasága, ha közvetlenül az izmusokat teszi felelőssé azért, amit a rájuk hivatkozó politika utóbb tett.

2018.08.30
Friss Róbert

A milánói vizit

A görögök mellett Olaszország cipeli a menekültek legnagyobb terhét Európában.

2018.08.25

A Magyar Nemzet első száma 1938. augusztus 25-én jelent meg

2018.08.20

Prága és az emberarcú szocializmus

Sokan leírták már, sem emberarcú kapitalizmus, sem emberarcú szocializmus nem létezik. Ami a kapitalizmust illeti a ma létező skandináv modell jóléti államai tagadják ezt

2018.08.18
Friss Róbert

Mezítelen ünnepek

Csak egyszer sikerülne a nagy ünnepekről lehántani a burkot, és a mélyükre nézni.

2018.08.13
Friss Róbert

Vissza a jövőbe?

Igencsak kíváncsiak lennénk, mégis mit gondolt a magyar kormányfő, amikor a napokban azt olvasta, hogy Dmitrij Medvegyev orosz miniszterelnök katasztrofális következményekkel – háborúval – fenyegette meg Grúziát, ha NATO-tagállammá válik.

2018.08.10
Friss Róbert

Társadalmi afázia

Kulka János, a stroke-on nemrég átesett, újra beszélni tanuló színész, aki a betegségét jóval megelőzően nemcsak alakításaival, hanem emberségével, tisztességével is kiérdemelte a közösség megbecsülését, élőben szólalt meg az ATV-n.

2018.08.07
Friss Róbert

Ripacsok

Kell azért politikusi hevület ahhoz, hogy valaki szinte elszálljon a pulpitusról bejelentvén: a BMW Debrecenben épít hatalmas gyárat, a románokat és a szlovákokat meg emiatt megüti a guta.

2018.08.01

Most, hogy Simicska Lajos bedobta a törülközőt, éppen a Hír TV-t cafatolja szét a NER...

Friss Róbert

Sötétlő árnyak

Az „illiberális fordulatok” magyarázata mögött a Nyugat mintafelmutató szerepének delegitimálódását is láthatjuk.

2018.07.28
2018.07.27

Azt, hogy Kuba akár a földi paradicsom (lehetne), tudják a turisták – csak épp a tengerparton túli nyomor láttán kell elfordítaniuk a fejüket –, felismerték az amerikaiak (ideértve a maffiát), és a Batista vezette kubai politikai elit is, amely 1959-ig prostituálta az országot, teletömve a saját zsebét.

2018.07.25

Jönnek a dúlt-keblű mélymagyarok megint,/ fűzfapoéták, fűzfarajongók, jönnek a szarból,/ .

2018.07.21
Friss Róbert

Rendszer

Pálinkás József, az innovációs hivatal leváltott vezetője a Hír TV-ben beszélgetett Kálmán Olgával.

2018.07.20
Friss Róbert

A pokoli játszma

Önmagában több mint üdvözlendő volna, hogy egy évvel Benjamin Netanjahu budapesti látogatása után Izraelbe látogatott a magyar kormányfő.

2018.07.18

A magyar kormány ordító egérként kirohant az ENSZ-menekültügyi egyeztetéséből

A magyar kormány elfogadta a külügyminiszter javaslatát. Így elhagyja az ENSZ globális migrációs csomagjáról folyó tárgyalásokat, mert elfogadhatatlannak tartja a kialakított szövegtervezetet

2018.07.15

Ébredés az amerikai álomból

„Amerikában megingott a rendszer legfontosabb pillére, a közbizalom, amelynek alapját az adja, hogy az emberek úgy gondolják, ha keményen dolgoznak, van esélyük, hogy javítsanak helyzetükön, továbbá hogy a gazdagok a szabályok betartásával lettek azok, amik.

2018.07.12
Friss Róbert

Az európai ketrec

Most, hogy Görögország halad kifelé a válságból, lassan lelohadnak mindazok, akik néhány éve még Alekszisz Cipraszban és a Szirizában látták az Uniónak ellenálló, az „európai ketrecből” való kiszabadulás újbaloldali hősét.

2018.07.04

Meghalt Aczél Endre

Életének 74. évében elhunyt Aczél Endre Rózsa Ferenc-díjas, Szabad Sajtó-díjas Joseph Pulitzer-emlékdíjas, Déri János-díjas újságíró.

2018.07.03
Friss Róbert

Térkövezők

Túl sok varjút láttunk itt már túl sok karón az utóbbi nyolc évben, hogy ennek a térkövező hatalomnak egyetlen szavát is elhiggyük. Főként, ha tartjuk magunkat ahhoz, hogy ne a szavakra, hanem a tettekre figyeljünk.

2018.06.22

A magyar kerub

Merkel kancellár a berlini meghívással túl magas lóra ülteti a magyar miniszterelnököt, ahelyett, hogy ajtót mutatna neki.

2018.06.05
Friss Róbert

Madárpiszok

Volt szerencsém madárpiszokhoz.

2018.05.28
Friss Róbert

Hamis tapsok

Okosabbnak gondoljuk Szabó Tímeát annál, mint hogy feltételezzük, csak mostanában ébredt rá, hogy Fodor Gábor, a Liberálisok pártelnöke politikai élősködő (mint mondta azután, hogy Bősz Anett kilépett a Párbeszéd frakciójából, amelyet aztán a független Mellár Tamás belépése megmentett.

2018.05.12
Friss Róbert

Generálszósz

Elég baj az a magyar nemzetnek, hogy a miniszterelnök 12 évre tervez. De végül is azt mond, amit akar, és azt tesz, amit akar, megkapta hozzá a kétharmados parlamenti többséget

2018.05.07
Friss Róbert

Fényt kap

Annyi energiát rakott már illiberális kényszerképzetébe a magyar kormányfő, hogy hinni sem akartunk a fülünknek, amikor a Lázár János-i kormányinfók érdektelenségét sugárzó szokásos múlt pénteki rádiószózatában azt hallottuk: az új kormány - a Harcosok klubja - kereszténydemokráciát épít majd.

2018.04.06
Friss Róbert

Nem egyforma

Még abban sem vagyunk biztosak, hogy az utolsó pillanatban megszülető ellenzéki egyezség valódi tartalmát értik az ellenzéki pártok, és abban még kevésbé, hogy a kormány- és rendszerváltást, az összefogást óhajtó közönség érti-e, hogy ami oly egyszerűnek látszik – minden körzetben egy ellenzéki jelölt álljon a Fidesz jelöltjével szemben –, az valójában is ennyire egyszerű.

2018.03.26
Friss Róbert

Sáros csizmák

A Nemzeti Együttműködés Rendszerének kifundált eszményéből a hatalom második ciklusának végére kibukott a valóság.

2018.03.21

Kevesebb a menedékkérő Európában

Európa megtelt, amiből az következik, hogy a kontinens határait meg kell védeni - mondta Orbán Viktor miniszterelnök kedden az Országházban újságírók előtt, miután tárgyalt Manfred Weberrel, az Európai Néppárt EP-frakciójának vezetőjével.

2018.02.12
Friss Róbert

Ajtó

Szombaton az MSZP kongresszusa elfogadta a párt és a Párbeszéd megállapodását a közös listáról, amelynek élén Karácsony Gergely kormányfő-jelölt áll.

2018.02.05
Friss Róbert

Választási liftek

Két hónappal a választások előtt az ellenzék már nincs olyan kétségbeejtő állapotban, mint azt a kormánypárt láttatja. A kormánypárt pedig még nincs annyira szétmállva, mint az ellenzék szeretné

2018.01.08

Csak az európai közösségi hazugságokat erősíti, ha a magyar kormányfő a német, a bajor meg a magyar belpolitikába ártja magát.

2017.12.18
Friss Róbert

Foltosan

A péntek esti Jobbik-tüntetés nem csak a radikális szélről középre húzó pártnak, hanem a Fidesz-székház előtt megjelent „2010 utáni”, demokratikus pártvezetőknek - LMP, Momentum, Együtt – sem hozott semmi jót.

2017.11.29
Friss Róbert

Plakát a lelkekben

A több mint kormánypárti Magyar Idők napi jegyzetírója - mint tegnap megtudtuk -, ha nem mélyül el a magyar költészet hétköznapjaiban, azon töprengve, miről mi jut eszébe a magyarságnak, akkor néhai Csurka István Magyar Fórum-cikkeit olvasgatja még a kilencvenes évekből.

Gyurcsány Ferenc: nem kívánok kormányon működni

Megnőtt-e a Demokratikus Koalíció étvágya Botka László távozása után? – kérdeztük a pártelnöktől.

2017.11.27

Vona Gábor, a Jobbik elnöke megjelent „a balliberális értelmiség viperafészkében, a Spinoza Házban, és a kormánysajtó máris elkezdett fecsegni: „Simicska Lajos pénze annyira megtetszett Havas Henriknek, Heller Ágnesnek, Magyar Györgynek, hogy beálltak tolni a Jobbik szekerét”.