2019.03.25

Azt kérte köszöntő levelében Kásler Miklós emberminiszter a Nemzeti Múzeumban Trianonról kezdődött kétnapos tudományos konferencia részvevőitől: segítsenek megérteni a történteket, mert Trianon tragédiája velünk él, s mert fontos a nemzeti összefogás, hiszen a Kárpát-medence csak akkor volt sikeres, ha béke és összefogás jellemezte.

A magyar kormányfő tőle szokatlanul nyugodt beszédet mondott szombaton a budapesti nemzetközi migrációs konferencián.

2019.03.23

Heisler András: Hiszek a demokráciában

Heisler András, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének (Mazsihisz) elnöke a Weber-látogatás üzenetértékről és arról, miért törekszik közösségük megosztására a hatalom.

2019.03.19

Ha megkérdeznék, mit gondolok Manfred Weber, az Európai Parlament néppárti frakcióvezetője, egyben csúcsjelölt budapesti útja után tett javaslatáról, mely szerint egy újabb tekintélyes (mi más?) testületre bízná a tagállamok jogállami ellenőrzését, és majd ez a bizottság (?) sárga és piros lapokat kezdene osztogatni az európai „játékosoknak”, a jogállam megsértőinek, akkor azt mondanám: ez egy baromság.

2019.03.15
Friss Róbert

Észt vesztve

Véres támadás történt péntek reggel Új-Zélandon, fegyveresek megöltek 49 embert két mecsetben, Christchurch városában.

2019.03.13

Manfred Weber Budapestre látogatott. Amerre elhaladt, onnan a magyar kormány propaganda-kormányzásának nagyobb dicsőségére eltávolították a Soros-Juncker unióellenes plakátokat.

2019.03.07
Friss Róbert

A fal előtt

Aki csak a politika technikáját figyelte, elképedve láthatta, hogyan manőverez az utóbbi kilenc évben a magyar kormányfő az európai Szküllák és Kharübdiszek között.

2019.03.04
Friss Róbert

Hasznos idióták

A magyar kormány nyolc oldalon válaszolt arra a terjedelmes közleményre, amelyet a múlt héten kapott az Európai Bizottságtól és amelyben a testület tételesen cáfolta azokat a hazugságokat, amelyeket Budapest a Soros-Juncker arcképével plakátolt ki az országban a májusi EP-választások kampányának részeként.

2019.03.02
Friss Róbert

Céldátum

Megvan hát a céldátum:  Áder János május 26-ra tűzte ki az európai parlamenti választások magyarországi időpontját  – közölte a Köztársasági Elnöki Hivatal.

2019.02.25

Múlt, jelen gyönyörű papíron - interjú Ungvári Tamással

Emlékezni, őrtüzeket gyújtani kötelesség, a politika eszmékből is áll, nem csak mondatokból - a 89 éves Ungvári Tamással beszélgettünk.

2019.02.23
Friss Róbert

Kormányzati hurkok

Érdekes, bár kevéssé szórakoztató figyelni, hogyan ugrálja át a kormány saját kommunikációs hurkait, és időnként hogyan lépdel beléjük.

2019.02.18
Friss Róbert

Zavaros vizek

A brit Nigel Farage (ex-UKIP), a Brexit egyik atyja a múlt héten azt mondta a Válasznak: Orbán Európa jövőjét testesíti meg, Európában ugyanis a nemzetállamok és a nemzeti érdekek kerülnek a középpontba.

2019.02.16

Elhunyt Maros Dénes újságíró

Életének 77. évében elhunyt Maros Dénes újságíró, a Magyar Ifjúság, a Népszabadság, a Népszava, az Esti Hírlap és a Magyar Nemzet volt munkatársa.

2019.02.09

Nagy csörömpöléssel fedezte fel a hatalom és uszályában a kormánypárti sajtó, hogy a Jobbik náci. A csörömpölés úgy lett egyre hangosabb, ahogyan fény derült rá, hogy a Jobbik része lehet a rendszerellenes ellenzéknek

2019.02.08

Piszkos Fred hallgatagon ül a kikötői kocsmában, és málnaszőrt iszik. Ettől pedig a legedzettebb kikötői vagányt is kitöri a frász. Gyengébb idegzetűek látni sem bírják.

2019.02.02
2019.02.01
Friss Róbert

Billegő Európa

Az Európai Parlament 2018 szeptemberében szavazta meg a Sargentini-jelentést, amellyel kifejezte: egyetért azzal, hogy az EU alapértékeit komoly veszély fenyegeti Magyarországon.

2019.01.30

Davos és a 4.0-s globalizáció

Nagy hiányzókkal ugyan, de a múlt héten is megtartották Davosban a 49. Világgazdasági Fórumot, amelynek mottója a Globalizáció 4.0 volt, tartalma pedig a globális környezet alakítása a negyedik ipari forradalom korában.

2019.01.28
Friss Róbert

Gördülő csend

Most látjuk csak igazán, hogy a szakszervezeti mozgalom szenvedte meg leginkább a rendszerváltást.

2019.01.22

Az elemzők idegesek: növekszik a félelem, a 2008-as válság mélyen belénk égette, mennyire törékeny a világgazdaság. És persze Kína

2019.01.15
Friss Róbert

Lopakodó korona

Ebben az országban már csak úgy mennek a dolgok, hogy ami nincs napirenden, amin csak gondolkodik néhány „prominens”, ami a közönség nagy része szerint elképzelhetetlen, az másnapra valóra válik.

2019.01.14
Friss Róbert

Faltól falig

Ennek a nemzetnek a négyötöde faltól falig él. A nyugdíjasok tizenkettedikétől tizenkettedikéig (ha úgy jön ki, tizedikéig, tizenegyedikéig)

2019.01.11

Nincs idő, sokan vagyunk – utasította el csütörtökön a kormányinfón Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár, hogy a Reuters öt kérdést tehessen fel. Pedig a híréhség érthető lett volna

2019.01.09

Nagy ám a hörgés, és nem csak a kormánypárti sajtóban, mert az utóbbi hetek ellenzéki tüntetésein egymás mellett tűntek fel az ellenzéki politikai pártok, a szakszervezetek és a civilek.

2019.01.07

Soros György pénzéből szervezik a tüntetéseket, azért, hogy Magyarországból is bevándorlóországot csináljanak - közölte Hollik István kormányszóvivő szombaton, és nemcsak ő ragadt bele a sorosista-bevándorláspárti ragacsba, hanem Deutsch Tamás európai parlamenti képviselővel bezárólag a teljes kormánypropaganda.

2019.01.06

Soros György pénzéből szervezik a tüntetéseket, azért, hogy Magyarországból is bevándorlóországot csináljanak - közölte Hollik István kormányszóvivő szombaton, és nemcsak ő ragadt bele a sorosista-bevándorláspárti ragacsba, hanem Deutsch Tamás európai parlamenti képviselővel bezárólag a teljes kormánypropaganda.

2019.01.02

A kormányfő és a miniszterelnökség az újévet a budai Várban, az egykori Karmelita kolostorban kezdi. Mit takar az „arisztokratikus tündejáték” parfümfelhője?

2018.12.27
Friss Róbert

Élni

Dicséretes, ha egy ország kormányfőjének horizontja 2030-ig terjed – mint Orbán Viktor karácsonyi interjújában (Magyar Idők) ismételten kifejtette.

2018.12.22
Friss Róbert

Minden vagy semmi

A hatalom ugyan mindent megtesz, hogy a belpolitikai állapotok a zűrzavar képét mutassák, azonban a helyzet hétről-hétre tisztul, egyetlen vagy-vagyban fogalmazódik meg.

2018.12.18
Friss Róbert

Mi lenne a teendő?

Megtapasztaltuk: amint a politikai ellenzék erőt mutatott – a parlamenti obstrukciótól a hét végén a televíziónál történtekig –, erőt mutattak a szakszervezetek és a civil tömeg is, amely lám, egyetlen pillanat alatt elfeledte, hogy a pártokat legszívesebben kizárná saját soraiból és a közterekről.

2018.12.11
Friss Róbert

Fogaskerék

Amikor a diktatúra tény, a forradalom kötelesség! - olvastuk a rabszolgatörvény elleni szombati szakszervezeti tüntetés egyik transzparensén. Világos beszéd

2018.12.10
Friss Róbert

Az orbáni magzat

Nem véletlenül mondta július végén a romániai Tusványoson a miniszterelnök: „2010-ben felhatalmaztak minket, hogy lezárjuk az átmenet két zavaros évtizedét, 2014-ben arra kaptunk felhatalmazást, hogy ezt a rendszert stabilizáljuk, 2018-as kétharmados győzelmünk pedig felhatalmazás egy új korszak kiépítésére.

2018.12.04

Az illiberális magyar hatalom Bécsig üldözte a Közép-európai Egyetem amerikai akkreditációjú képzéseit, de ez nemcsak a kormány szégyene, hanem azé az országé is, amely - a tiltakozók kivételével - némán, értetlenül nézi, mi folyik itt.

2018.12.01

Amikor minden egész eltörik - interjú Almási Miklóssal

A Magyar Filozófiai Társaság életműdíjjal tüntette ki a múlt héten Almási Miklós Széchenyi-díjas esztétát, filozófust, egyetemi tanárt, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagját. Vele beszélgettünk.

2018.11.28
Friss Róbert

Magyar burka

Az egész testet, az arcot és a szemet is elfedő muszlim viselet, a burka betiltását szeretné elérni a Jobbik „nemzeti radikális” hangjának örökségéért küzdő Mi Hazánk Mozgalom, mert Dúró Dóra szerint zavarja a közrendet, és félelmet kelt.

2018.11.24
Friss Róbert

Szakadás

A „legjobb” pillanatban, a szégyenteljes Nikola Gruevszki-ügy mezsgyéjén szólalt meg Manfred Weber az Európai Néppárt parlamenti frakcióvezetője és csúcsjelöltje a jövő májusi EP-választások után az Európai Bizottság elnöki tisztségére.

2018.11.22

Lehet ezt forgatni jobbról balra és balról jobbra, lehet ócska érvekkel magyarázni, a tény tény marad: az Orbán-kormány Nikola Gruevszki volt macedón kormányfő személyében egy két év börtönre ítélt köztörvényes bűnözőnek, aki politikai menedékjogot kért Budapesten, menedékstátuszt adott.

2018.11.21
Friss Róbert

Blöffország

Blöff az egész világ – már ahogy Shakespeare Vilmost kiforgatva a kormány el akarja hitetni velünk. Mindenki át akar itt verni mindenkit, csak a magyar hatalom lát tisztán, amikor ezt közli a hazai és nemzetközi közönséggel

2018.11.19
Friss Róbert

Nincs kiszállás

Félénken végigpislogva vagy tapsikolva Görögország sorsát, megértve a hellének nyomorát, akár drukkolva a „legújabb új baloldal” felemelkedő bukásának, láthattuk, hogy bármily elszánt legyen is a nemzeti politika, az európai vonatból nincs kiszállás.

2018.11.14

Harminc éve volt tegnap, hogy megalakult a Szabad Demokraták Szövetsége.