2019.02.21

Eltűnik Fico a szlovák politikából

Ma egy éve gyilkolták meg Ján Kuciak szlovák tényfeltáró újságírót és menyasszonyát, Martina Kusnírovát.

2019.02.13

Újabb szomszédokat haragított magára Olaszország

Még el sem ültek a heti olasz-francia diplomáciai vihar hullámai, amelyeket Luigi Di Maio ötcsillagos pártvezér, miniszterelnök-helyettesnek a francia sárgamellényeseknél tett látogatása és kijelentései okoztak, máris két újabb szomszédot haragított magára Olaszország.

2019.01.18

Salviniék megteremtik az olasz paradicsomot

Megszavazta a római kormány a feltétel nélküli alapjövedelmet és a nyugdíjkorhatár csökkentését, azaz a kormánypártok két legfontosabb kampányígéretét csütörtök este.

2019.01.17

Szerbia hálás Putyinnak - Tízezrek fogadják az orosz államfőt

Igen jelentős népszerűségnek örvend Szerbiában Vlagyimir Putyin, állította egy, a TASSZ hírügynökségnek adott interjújában Aleksandr Vucic szerb elnök.

2019.01.11

Feladta a leckét Bukarestben Tusk

Románián múlik, hogy az ország politikája figyelmeztetés, vagy jó példa lesz Európa számára - mondta az Európai Tanács elnöke.

2019.01.07

A két menekülthajó lehet az olasz koalíció szakítópróbája

Hetek óta vesztegelnek a Földközi-tengeren, Málta partjainál két német civil szervezet, a Sea Watch és Sea Eye hajói, fedélzetükön a tengerből kimentett menekültekkel.

2019.01.06

Rendkívüli állapottal fenyegetőzik Trump

Az amerikai elnök rendíthetetlenül ragaszkodik ahhoz, hogy felépítse a falat a mexikói határon.

2018.12.11

32 500 forinttal emelik a minimálbéreket -kinek sok, kinek kevés Macron ígérete

Emmanuel Macron francia államfő hétfő esti televíziós beszédét, amelyben számos engedményt tett a hetek óta tüntető sárgamellényeseknek, rekordszámú francia követte élőben, de viszonylag kevesen gondolják azt, hogy ez elég lesz a válság rendezéséhez.

2018.11.09

Sok fejfájást okoz az Uniónak a Balkán

Szerbia megkezdte a csatlakozási tárgyalásokat az Európai Unióval, Koszovó csak aspirál az uniós jövőre. A két ország viszonya azonban egyre több fejfájást okoz Brüsszelnek

2018.11.08

Putyin emberei felveszik a békeharcos-ruhát és mindenhol pacifikálni akarnak

Előzetes bejelentés nélkül érkezett kedden Afganisztánba Jens Stoltenberg NATO-főtitkár.

2018.11.06

Végéhez ér a török csatlakozási szappanopera

Sokkal becsületesebb lenne és hosszútávon kedvezőbb is, mind az Európai Unió, mind Törökország számára, ha hivatalosan is véget vetnének a török csatlakozási tárgyalásoknak és a megpróbálnának új együttműködési formát kialakítani, mondta a Die Welt napilapnak adott interjújában Johannes Hahn.

2018.10.20

Lengyelország hűen másolja Orbán receptjét

Előrejelzések szerint a kormányzó Jog és Igazságosság Pártja (PiS) nyeri meg a vasárnapi önkormányzati választásokat Lengyelországban.

2018.10.19

Etnikai konfliktussal fenyegető gyilkosság

Németország kiadta Bulgáriának a Viktoria Marinova televíziós riporter meggyilkolásával vádolt férfit. A gyanúsított egy 21 éves ruszei lakos

2018.10.17

A lengyelek nagyon akarják a Fort Trumpot

Az állandó amerikai katonai jelenlét ötletének egyértelmű többsége van. Az már nem olyan népszerű gondolat, hogy dollármilliárdokat fizessenek érte.

2018.10.04

Marokkó nem akar EU-s menekülttáborokat

A szóba jöhető észak-afrikai államok egyike sem mutat különösebb hajlandóságot az együttműködésre, pedig jelentős anyagi segítséget kapnának.

2018.09.27

Nem kockáztatja az RMDSZ támogatását a román kormány

Inkább lemondott a román oktatási miniszter, mert a magyar kisebbség nem támogatja a kormányt, ha nem vonják vissza a vitatott nyelvoktatási rendeletet.

2018.09.26

Moszkvában egyre feszültebbek a rakétavédelmi rendszer miatt

Az 1987-es fegyverkorlátozó egyezmény felmondásával fenyegetőzik Oroszország, mivel az amerikaiak Romániába és Lengyelországba telepítenének rakétavédelmi rendszereket, sőt, utóbbi egy állandó bázist is szívesen látna.

2018.09.25

Berlusconi ismét megmentené Olaszországot

Összefogásra és harcra szólította Silvio Berlusconi az olasz jobbközép híveit, és mindazokat, „akik hisznek a munka, a tanulás és társadalmi felelősségvállalás erejében, eszméjében”.

2018.09.24

Berlusconi ismét megmentené Itáliát

Összefogásra és harcra szólította Silvio Berlusconi az olasz jobbközép híveit, és mindazokat, akik hisznek a munka, a tanulás és társadalmi felelősségvállalás erejében, eszméjében.

Békejobbot nyújtana Erdogan a németeknek

A török elnököt nagy csinnadrattával fogadják Berlinben, miközben német állampolgárok ülnek török börtönökben, terrorizmus vádjával.

2018.09.23

Brexit: nem jött be a briteknek Tusk vicce

Szorít az idő és a britek kezdik elveszteni a humorérzéküket, ami nem használ a tárgyalások előrehaladásának.

2018.09.21

Érik az újabb román kormányválság

A  pártelnök elleni belső lázadásról tárgyal ma a román Szociáldemokrata Párt (PSD) végrehajtó bizottsága.

2018.09.18

Varsó lekörözte Budapestet Washingtonban

A világ két legerősebb politikai vezetője fogadta kedden az Európai Unió két „renitens” első emberét – míg Orbán Viktor magyar miniszterelnök Vlagyimir Putyin és a Kreml vendége volt, addig Andrzej Duda lengyel államfő a Fehér Házban Doland Trump amerikai elnökkel parolázhatott.

2018.09.07

Káosz és késelés a brazil elnökválasztási kampányban

Jelenleg az a szélsőjobboldali jelölt a legnépszerűbb, akire késsel támadtak egy rendezvényen. A Munkáspárt jelölt nélkül maradt egy durva korrupciós ügy miatt, tíz napjuk van kitalálni valamit.

2018.09.06

Izrael megsértődött Paraguayra

Magára maradhat Donald Trump amerikai elnök, miután az Egyesült Államok két követője közül az egyik már visszalépett attól, hogy nagykövetsége Jeruzsálemben legyen.

Egyre jobban félnek a Brexittől a britek

Egyre inkább illúzió, hogy jövő márciusig létrejön a kilépés utáni együttműködésről szóló megegyezés London és Brüsszel közt. Újra fel-felmerül egy második népszavazás gondolata.

2018.08.31

Kiállnak a bebörtönzött Lula mellett az európai szocialisták

Brazíliának tiszteletben kell tartania az ENSZ javaslatát és engedélyeznie, hogy  Luiz Inacio Lula de Silva induljon az októberi elnökválasztáson, jelentette ki Martin Schulz.

Újra feléledhet Amerika horrorbörtöne

A Trump adminisztráció vizsgálja annak lehetőségét, hogy az az iszlám Állam terrorcsoport egyes elfogott tagjait Guantánamóban helyezze el, tudta meg az amerikai NBC televízió.

2018.08.30

Nyugati kémektől tart Irán

Több tucatnyi nyugati kémet tartóztatott le az iráni elhárítás, olyanokat, akik az állami intézményekbe beépülve dolgoztak, jelentette be kedden Mahmúd Alavi, a titkosszolgálatokat felügyelő miniszter.

2018.08.04

Elrettentő mérleg Kolumbiában

Tragikusabb a valóság, mint ahogy azt a korábbi statisztikák mutatták, derült ki egy, a kolumbiai történelmi emlékezet központ tegnap bemutatott új összesítéséből. A hat évtizedes gerillaháborúban 262197 személy vesztette életét.

2018.08.03

Meglepőt lépett a lengyel alkotmánybíróság

Felfüggesztette a bíróságok átszervezéséről szóló, az Európai Bizottság és Európai Parlament által is bírált, július 2-án mégis életbe léptetett törvényt.

2018.08.01

Rosszkor jött Macronnak testőre botránya

Két bizalmatlansági indítványt is túlélt Emmanuel Macron francia államfő.

2018.07.13

Korrupció: Ukrajna engedett a nemzetközi nyomásnak

Ukrajna legfőbb nemzetközi hitelezői, az IMF, az Európai Unió és az Egyesült Államok nyomására elfogadta a korrupcióellenes bíróságok létrehozásáról szóló törvényt, majd pénteken a kifogásolt tételt is törölte a jogszabályból.

2018.06.29

Véres kampány után radikális változás jöhet Mexikóban

Választás Átrendeződhet Mexikó politikai térképe a vasárnapi parlamenti és elnökválasztás nyomán.

2018.06.19

Most a romákat pécézte ki Salvini

Újra felkavarta az olasz és európai állóvizet Matteo Salvini.

2018.05.15

Radikális változás jöhet Irakban

Vesztésre áll az iraki parlamenti választások nagy esélyesének tartott hivatalban lévő kormányfő, Haider al-Abádi Al-Naszr/Győzelem elnevezésű szövetsége.

2018.05.14

Kiábrándultság és merénylet az iraki választáson

A fokozott készültség ellenére robbantás történt egy iraki szavazóhelyiségnél, két támadást pedig meghiúsítottak a hatóságok.

2018.05.06

Putyin nem minden oroszok cárja

Mintegy 1600 ellenzéki tiltakozót vettek őrizetbe az orosz hatóságok a szombati ellenzéki tüntetéseken, amelyeken Vlagyimir Putyin elnök hétfői beiktatása, illetve az Oroszországot fojtogató korrupció ellen szervezett Alekszej Navalnij - jelentette a Reuters hírügynökség.

2018.04.27

Mélyülnek a válságok, csökken az adakozó kedv

Teljesült a kitűzött minimális cél, a 3,6 milliárd euró (4,4 milliárd dollár) felajánlás összegyűjtése a brüsszeli kétnapos donorkonferencián, amelyet a szíriai háború okozta humanitárius válság enyhítése céljából szervezett az Európai Unió és az ENSZ.

2018.04.25

Az EU mélyen a zsebébe nyúlt, és itt volt az ideje

Második alkalommal rendeznek adománygyűjtő konferenciát az uniós fővárosban Szíria újjáépítése és az országban tomboló humanitárius válság enyhítése érdekében.