2018.10.17

A lengyelek nagyon akarják a Fort Trumpot

Az állandó amerikai katonai jelenlét ötletének egyértelmű többsége van. Az már nem olyan népszerű gondolat, hogy dollármilliárdokat fizessenek érte.

2018.10.04

Marokkó nem akar EU-s menekülttáborokat

A szóba jöhető észak-afrikai államok egyike sem mutat különösebb hajlandóságot az együttműködésre, pedig jelentős anyagi segítséget kapnának.

2018.09.27

Nem kockáztatja az RMDSZ támogatását a román kormány

Inkább lemondott a román oktatási miniszter, mert a magyar kisebbség nem támogatja a kormányt, ha nem vonják vissza a vitatott nyelvoktatási rendeletet.

2018.09.26

Moszkvában egyre feszültebbek a rakétavédelmi rendszer miatt

Az 1987-es fegyverkorlátozó egyezmény felmondásával fenyegetőzik Oroszország, mivel az amerikaiak Romániába és Lengyelországba telepítenének rakétavédelmi rendszereket, sőt, utóbbi egy állandó bázist is szívesen látna.

2018.09.25

Berlusconi ismét megmentené Olaszországot

Összefogásra és harcra szólította Silvio Berlusconi az olasz jobbközép híveit, és mindazokat, „akik hisznek a munka, a tanulás és társadalmi felelősségvállalás erejében, eszméjében”.

2018.09.24

Berlusconi ismét megmentené Itáliát

Összefogásra és harcra szólította Silvio Berlusconi az olasz jobbközép híveit, és mindazokat, akik hisznek a munka, a tanulás és társadalmi felelősségvállalás erejében, eszméjében.

Békejobbot nyújtana Erdogan a németeknek

A török elnököt nagy csinnadrattával fogadják Berlinben, miközben német állampolgárok ülnek török börtönökben, terrorizmus vádjával.

2018.09.23

Brexit: nem jött be a briteknek Tusk vicce

Szorít az idő és a britek kezdik elveszteni a humorérzéküket, ami nem használ a tárgyalások előrehaladásának.

2018.09.21

Érik az újabb román kormányválság

A  pártelnök elleni belső lázadásról tárgyal ma a román Szociáldemokrata Párt (PSD) végrehajtó bizottsága.

2018.09.18

Varsó lekörözte Budapestet Washingtonban

A világ két legerősebb politikai vezetője fogadta kedden az Európai Unió két „renitens” első emberét – míg Orbán Viktor magyar miniszterelnök Vlagyimir Putyin és a Kreml vendége volt, addig Andrzej Duda lengyel államfő a Fehér Házban Doland Trump amerikai elnökkel parolázhatott.

2018.09.07

Káosz és késelés a brazil elnökválasztási kampányban

Jelenleg az a szélsőjobboldali jelölt a legnépszerűbb, akire késsel támadtak egy rendezvényen. A Munkáspárt jelölt nélkül maradt egy durva korrupciós ügy miatt, tíz napjuk van kitalálni valamit.

2018.09.06

Izrael megsértődött Paraguayra

Magára maradhat Donald Trump amerikai elnök, miután az Egyesült Államok két követője közül az egyik már visszalépett attól, hogy nagykövetsége Jeruzsálemben legyen.

Egyre jobban félnek a Brexittől a britek

Egyre inkább illúzió, hogy jövő márciusig létrejön a kilépés utáni együttműködésről szóló megegyezés London és Brüsszel közt. Újra fel-felmerül egy második népszavazás gondolata.

2018.08.31

Kiállnak a bebörtönzött Lula mellett az európai szocialisták

Brazíliának tiszteletben kell tartania az ENSZ javaslatát és engedélyeznie, hogy  Luiz Inacio Lula de Silva induljon az októberi elnökválasztáson, jelentette ki Martin Schulz.

Újra feléledhet Amerika horrorbörtöne

A Trump adminisztráció vizsgálja annak lehetőségét, hogy az az iszlám Állam terrorcsoport egyes elfogott tagjait Guantánamóban helyezze el, tudta meg az amerikai NBC televízió.

2018.08.30

Nyugati kémektől tart Irán

Több tucatnyi nyugati kémet tartóztatott le az iráni elhárítás, olyanokat, akik az állami intézményekbe beépülve dolgoztak, jelentette be kedden Mahmúd Alavi, a titkosszolgálatokat felügyelő miniszter.

2018.08.04

Elrettentő mérleg Kolumbiában

Tragikusabb a valóság, mint ahogy azt a korábbi statisztikák mutatták, derült ki egy, a kolumbiai történelmi emlékezet központ tegnap bemutatott új összesítéséből. A hat évtizedes gerillaháborúban 262197 személy vesztette életét.

2018.08.03

Meglepőt lépett a lengyel alkotmánybíróság

Felfüggesztette a bíróságok átszervezéséről szóló, az Európai Bizottság és Európai Parlament által is bírált, július 2-án mégis életbe léptetett törvényt.

2018.08.01

Rosszkor jött Macronnak testőre botránya

Két bizalmatlansági indítványt is túlélt Emmanuel Macron francia államfő.

2018.07.13

Korrupció: Ukrajna engedett a nemzetközi nyomásnak

Ukrajna legfőbb nemzetközi hitelezői, az IMF, az Európai Unió és az Egyesült Államok nyomására elfogadta a korrupcióellenes bíróságok létrehozásáról szóló törvényt, majd pénteken a kifogásolt tételt is törölte a jogszabályból.

2018.06.29

Véres kampány után radikális változás jöhet Mexikóban

Választás Átrendeződhet Mexikó politikai térképe a vasárnapi parlamenti és elnökválasztás nyomán.

2018.06.19

Most a romákat pécézte ki Salvini

Újra felkavarta az olasz és európai állóvizet Matteo Salvini.

2018.05.15

Radikális változás jöhet Irakban

Vesztésre áll az iraki parlamenti választások nagy esélyesének tartott hivatalban lévő kormányfő, Haider al-Abádi Al-Naszr/Győzelem elnevezésű szövetsége.

2018.05.14

Kiábrándultság és merénylet az iraki választáson

A fokozott készültség ellenére robbantás történt egy iraki szavazóhelyiségnél, két támadást pedig meghiúsítottak a hatóságok.

2018.05.06

Putyin nem minden oroszok cárja

Mintegy 1600 ellenzéki tiltakozót vettek őrizetbe az orosz hatóságok a szombati ellenzéki tüntetéseken, amelyeken Vlagyimir Putyin elnök hétfői beiktatása, illetve az Oroszországot fojtogató korrupció ellen szervezett Alekszej Navalnij - jelentette a Reuters hírügynökség.

2018.04.27

Mélyülnek a válságok, csökken az adakozó kedv

Teljesült a kitűzött minimális cél, a 3,6 milliárd euró (4,4 milliárd dollár) felajánlás összegyűjtése a brüsszeli kétnapos donorkonferencián, amelyet a szíriai háború okozta humanitárius válság enyhítése céljából szervezett az Európai Unió és az ENSZ.

2018.04.25

Az EU mélyen a zsebébe nyúlt, és itt volt az ideje

Második alkalommal rendeznek adománygyűjtő konferenciát az uniós fővárosban Szíria újjáépítése és az országban tomboló humanitárius válság enyhítése érdekében.

2018.04.11

Forrósodik a helyzet Kelet-Gúta körül

Erőteljes válaszlépést ígér a Szíriában hétvégén történt állítólagos vegyi fegyveres támadás miatt Donald Trump amerikai elnök.

2018.04.04

Nyomul a Roszatom Törökországban

Egyre gyakoribbak a legmagasabb szintű orosz-török egyeztetések, mióta Vlagyimir Putyin orosz és Recep Tayyip Erdogan török elnökök gazdasági, geopolitikai és belpolitikai érdekeik miatt elsimították a 2014 őszén, az orosz vadászgép szíriai lelövése nyomán kirobbant államközi incidenst.

2018.04.03

Oktatással a terrorizmus ellen

Minél hamarabb kezdik a gyermekek az iskolai oktatást, annál könnyebben integrálódnak a társadalomba – ezzel indokolta Emmanuel Macron a közelmúltban, hogy 2019 szeptemberétől az iskola már három éves kortól kötelező lesz.

2018.03.18

Neonácik menete Ungváron

Fekete egyenruhás, fekete maszkos férfiak vonultak Kárpátalja adminisztratív központja, Ungvár utcáin szombaton.

2018.03.17

Terrorista lett az ukrán nemzeti hősből

„Két év alatt nemzeti hősből terroristává vált Nadia Szevacsenko katonai pilóta, amennyiben hitelt adunk Jurij Lucenko főügyész szavainak, olvasható a Kyv Post-on.

2018.02.27
2018.02.17

A szakadékba és onnan vissza?

Megkezdődött pénteken a bajor fővárosban a biztonságpolitika első számú nemzetközi fóruma, a Müncheni Biztonságpolitikai Konferencia (MSC). A rendezvényt 54

2018.02.16

Újra forrósodik az afganisztáni helyzet

Annak ellenére nőtt az áldozatok száma Afganisztánban 2017-ben, hogy a kabuli kormányerők és a tálib lázadók kevesebbszer csaptak közvetlenül össze, állapította meg éves jelentésében az ENSZ afganisztáni segélymissziója, az UNAMA.

2018.02.10

Szélsőjobboldali tüntetők verekedtek Maceratan

Szélsőjobboldali tüntetők csaptak össze rendőrökkel az olaszországi Macerata városban, és ugyancsak a rendfenntartóknak kellett közbelépniük ahhoz, hogy az ellentüntető szélsőbalosok ne rohanják le a másik oldalt.

2017.12.07

Török elnök görög földön

Történelmi vizitre kerül sor Athénban ma és holnap. Recep Tayyip Erdogan személyében 65 év után látogat Görögországba török államfő

2017.12.01

Nem adja fegyvereit a Hamász

A jövő hét végére halasztotta a hatalomátadás véglegesítését a Gázát 2007 óta uraló Hamász.

2017.11.22

Aszad ünnepel, az ellenzék szervezkedik

A háború utáni politikai rendezés és a jövő héten kezdődő genfi béketárgyalások kapcsán egyeztetett Szocsiban Vlagyimir Putyinnal Bashar el-Aszad szír elnök.

2017.11.20

Nem enyhül Erdogan haragja

Nem lehet egy egyszerű bocsánatkéréssel elintézni egy olyan tiszteletlenséget, mint ami Törökországgal szemben történt a NATO norvégiai hadgyakorlatán, így reagált Recep Tayyip Erdogan török államfő Jens Stoltenberg NATO-főtitkár bocsánatkérésére.