2019.03.13

Az EU már a kizuhanásra készül

Manfred Weber szerint a Brexit egy csomó fontos dologról elvonja a figyelmet.

Weber: Nem bízom a szavakban, tetteket szeretnék látni

„Egy lépéssel vagyunk a Fidesz kizárása előtt” – mondta Strasbourgban újságíróknak egy magas rangú EU-forrás, aki szerint március 20-ikán dönteni fog a magyar tagpárt sorsáról az Európai Néppárt (EPP) politikai gyűlése.

2019.03.12

A magyar választól függ, miről tárgyal a Fidesszel kapcsolatban az Európai Néppárt

Az Európai Néppárt (EPP) elnöksége egy javaslatot fog terjeszteni a pártcsalád március 20-i politikai gyűlése elé. Ez nem feltétlenül a Fidesz kizárására vagy a felfüggesztésére fog vonatkozni.

2018.09.12

Ilyen még nem volt, 7-es cikkelyes eljárás indul Magyarország ellen: megszavazták a Sargentini-jelentést

448 igen és 197 nem szavazattal az Európai Parlament jóváhagyta a Magyarország ellen szankciós eljárás elindítását kezdeményező jelentést.

2018.09.11

A néppárti frakció fele megszavazhatja a Sargentini-jelentést

Heves vita folyt az EPP frakcióülésén, és Orbán is konfrontatív volt. Minden jel arra mutat, hogy az állásfoglalást szerdán jóvá fogja hagyni az Európai Parlament.

Formálódik a kétharmad a Sargentini-jelentés mellett

A magyar kormány és a kormányhoz közel álló szervezetek buzgón lobbiznak ellene, de alakul a kétharmados többség a Sargentini-jelentés mellett. Sok függ Orbán szereplésétől.

Orbán utoljára visszakozhat Strasbourgban

A magyar kormányfő is részt vesz az Európai Néppárt (EPP) ma délután kezdődő frakcióülésén – erősítették meg a Népszavának több forrásból.

2018.05.31

Elítélték a letelepedési kötvénybizniszt

Közösségi szabályokat követelnek az európai parlamenti képviselők a pénzért letelepedést és állampolgárságot kínáló, úgynevezett “arany-vízum” programok megrendszabályozására a képviselő-testület szerdai vitájában.

2018.05.29

Szigorítás - Záródnak a brüsszeli pénzcsapok

5,7 milliárd euróval, vagyis 24 százalékkal csökkentené a Magyarországnak jutó regionális fejlesztési támogatást az Európai Bizottság a következő uniós költségvetési ciklusban.

Orbán-EPP: párbeszéd van, ultimátum nincs

Az Európai Néppárt vezetősége intenzív tárgyalásokat folytat Orbán Viktorral, és ezeken a megegyezés szándékát tapasztaltam a magyar kormányfő részéről” — mondta Manfred Weber, az Európai Néppárt (EPP) frakcióvezetője a Népszava kérdésére kedden Strasbourgban.

2018.03.16

Megadóztatnák a környezetszennyezést

Az agrártámogatások és a fejletlenebb régiók, országok felzárkóztatására szánt források szinten tartását javasolja az Európai Parlament (EP) az EU 2020 utáni hétéves költségvetésében.

2018.03.13

Timmermans szerint ideje lenne elbeszélgetni Orbánnal

Nem lehet minden ügyet bíróságra vinni, nem lehet mindent rendeletbe foglalni.

2017.07.06

Elzárnák az uniós csapot

Az Európai Parlament ma publikált állásfoglalása szerint Ankara előtt be kell csapni az uniós kaput, ha a török vezetés változatanul hajtja végre a súlyos aggályokat felvető alkotmányos módosításokat.

2017.07.05