2019.01.16
Hargitai Miklós

Démon

Gyurcsány Ferenc korábbi miniszterelnök hazugságokra épített kampánnyal nyerte meg a 2006-os választást, és vele még három év kormányzást.

2019.01.12
Hargitai Miklós

Ellenszél

Orbán Viktort visszamenőleg meghazudtolta a magyar miniszterelnök. Orbán azt állította ugyanis, hogy Magyarországon balliberális médiatúlsúly van, ezért neki minden nap ellenszélben kell dolgoznia

2019.01.11

Iron Maiden: Szörnygyűjtemény négyes csomagban

Az eredeti anyag ismeretében kissé szokatlan az Iron Maiden klasszikusainak újrakevert hangzása, de tény, a zenei anyagból így többet is ki lehetett hozni.

2019.01.10
Hargitai Miklós

Alibi

Az az állítás, hogy „még mindig nem egyértelmű, nem akarják-e a szakszervezetek elalibizni a rabszolgatörvény ellen kialakult ellenállást” semmivel sem áll gyengébb (vagy erősebb) lábakon annál, mint hogy „még mindig nem egyértelmű, nem akarják-e az ellenzéki pártok elalibizni a 2019-ben esedékes választásokat”.

2019.01.08
Hargitai Miklós

Sztrájkfegyver

Aki nem érti, miért egyeztek ki a szakszervezetek egyenként a kormánnyal - a korábbi követelés, a kétszámjegyű minimálbér- és bérminimum-emelés helyett elfogadva a mindössze 8 százalékos ajánlatot –, lapozzon vissza az időben 2011-ig, amikor a kétharmados kormánytöbbség módosította a sztrájktörvényt.

2019.01.07

Az Orbán-kormány 2010 óta mintegy 560 milliárd forintot költött vallási célokra. Hajmeresztően nagy összeg – de csak addig, amíg mellé nem tesszük a sportcélú állami kiadásokat

2019.01.02
Hargitai Miklós

Irány Európa

A tavaly áprilisi választás, illetve az újabb kétharmadot követő kormányzati mozgások (a média teljes bekebelezése, Mészáros Lőrinc triplázása, nyílt támadás a független igazságszolgáltatás utolsó végvárai ellen) nyomán kialakult, reménytelennek tűnő belpolitikai helyzetben Orbán Viktor villantott föl új perspektívákat az elégedetlen többség előtt.

2018.12.21
Hargitai Miklós

Pásztorjáték

Van úgy, hogy egy szélsőségesen demagóg állítás írja le a legpontosabban, ami történik.

2018.12.18
Hargitai Miklós

Akkor, amikor

Lassan 4 éve, 2015 márciusában alakították hírcsatornává az állami M1-et.

2018.12.17
Hargitai Miklós

Értünk, ellenünk

Mielőtt a magyar kormány képviselője kiutazott volna a katowicei klímacsúcsra, az állami médiában bejelentették, hogy Magyarország nem csatlakozik az egyszer használatos műanyagtermékek visszaszorítását célzó uniós kezdeményezéshez.

2018.12.13

Törleszt a kormány a paksi engedélyért

Az Orbán-kabinet százmilliárdos megrendelésekkel igazolta Párizsban: sokat hajlandó fizetni azért, hogy az EU rábólintott az erőmű bővítésére.

2018.12.12
Hargitai Miklós

Vízválasztó

A képviseleti demokráciákban gyakran megfogalmazódó vád, hogy a parlamentben ülő politikusok az őket a képviseletükkel megbízó polgárok helyett szűk elitek részérdekeit képviselik.

Hargitai Miklós

Vízválasztó

A képviseleti demokráciákban gyakran megfogalmazódó vád, hogy a parlamentben ülő politikusok az őket a képviseletükkel megbízó polgárok helyett szűk elitek részérdekeit képviselik.

2018.12.10
Hargitai Miklós

Ez a harc

Az Eurostat hivatalos adatai szerint az EU-ban (a lengyelekkel együtt) a magyarok dolgoznak a legtöbbet, az évente ledolgozott óráink száma megközelíti a 2000-et.

2018.12.08

Kortalan interjúk papírkoszolókkal

Mindenről, ami ezzel a bolygóval történt mostanság.

2018.12.07
Hargitai Miklós

Virágnyelv

Mindazok kedvéért, akik eddig még nem sejtették, hogy mi a közérdek, Orbán Viktor egy kormányrendeletben elmagyarázta.

2018.12.05
Hargitai Miklós

Történelmi lecke

Bécs ünnepel. Teljes joggal: megszerezték Közép-Európa egyik legjobb egyetemét

2018.11.30

Bős: a kormány az időt húzza

A kormány több ponton is hozzányúl az államhatárhoz: a magyar-szlovák határvonalat igazítják hozzá egy kétoldalú szerződéssel az Ipoly folyó mentén az elmúlt évek vízrendezései nyomán kialakult valósághoz.

Hargitai Miklós

Fényt kapott

Amikor az ember újságírónak áll, megtanítják neki: súlyos hiba, ha az olvasóban/nézőben/hallgatóban megválaszolatlan kérdések maradnak.

2018.11.27
Hargitai Miklós

Föld! Föld!

Aki jó negyedszázada foglalkozik újságírással, abban a szerencsés helyzetben lehet, hogy megvan neki az a fideszes sajtóközlemény is, amelyben Orbán Viktor az állami vagyon eladása (az ún.

2018.11.24
Hargitai Miklós

Fogy a magyar

Harmincezerrel vagyunk kevesebben KSH szerint, mint 2018 január elsején.

2018.11.22
Hargitai Miklós

Csarna-völgyi csata

Másfél évtizede indult el, és 2004 februárjában torkollott az ún.

2018.11.17

Még túl is teljesítette az agrártárca a kirúgási keretet, de így is azt magyarázza: nem érte kár a környezetvédelmet

Érdekes dolgok derülnek ki a minisztériumi leépítések kapcsán, például az, hogy az agrártárca szerint a természetvédelem az kétkezi mutatvány, illetve az is, hogy durván csúsztat a minisztérium.

2018.11.16

Fidesz-közelben landoltak a 4-es metró korrupciós ügyének főszereplői

Az Orbán-kormány Magyarország legnagyobb korrupciós botrányának nevezte tavaly a 4-es metró ügyét, azóta viszont mélyen hallgat róla.

2018.11.13
Hargitai Miklós

Paksi végjáték

Nem kockáztatunk nagyot, ha leírjuk: a Roszatom által tervezett két atomreaktor soha nem fog felépülni Pakson.

2018.11.09
Hargitai Miklós

Üzen a Párt

Az állam és a vallási közösségek különváltan működnek - ezt mondja a jogrend csúcsán trónoló Alaptörvény. De ebben az országban senkit sem érdekel, hogy mi van az alkotmányban; a legkevésbé azokat, akik írták

Ezermilliárdokat bukhatunk - Megelégelte az Unió az intézményes korrupciót

Minden korábban elképzeltnél keményebb következményei lesznek az Orbán-kormány Brüsszelig látszó korrupcióhajlamának – állítja Jávor Benedek, a Párbeszéd EP-képviselője. Túlzottdeficit-eljárásba torkollhat a pénzcsapok elzárása

2018.11.08

Csak Európának esik le az álla, hogy semminek nincs következménye

Az Unióban valódi nyomozást vártak Elios-ügyben, de a rendőrség mindössze néhány hónap után lezárta az eljárást. Magyarországnak komoly gazdasági következményekre és új uniós vizsgálatra kell készülnie

2018.11.07

Nincs az az áramár, ami javítaná Paks2 esélyeit

Hibás az a feltételezés, miszerint az európai áramárak emelkedése akár a tervezett paksi bővítés esélyeit is javíthatja: a projekt kilátásai rosszabbak, mint valaha - így számol ávor Benedek, a Párbeszéd EP-képviselője.

2018.11.03
Hargitai Miklós

Ufóválasztás

A politika végső soron tiszta matematika.

2018.10.30
Hargitai Miklós

Oktatási kérdés

Másfél éve az Orbán-kormány akkori parlamenti többsége módosította a felsőoktatási törvényt, és előírta, hogy az 1993 óta Budapesten oktató, időközben Magyarország legjobb egyetemévé vált CEU további hazai működéséhez milyen új feltételeket kell teljesíteni.

2018.10.26
Hargitai Miklós

Tisztes profit

Kormányfőnk legújabb haditerve szerint ezúttal a profitéhes spekulánsoktól kell megvédeni a magyar hazát.

2018.10.24
Hargitai Miklós

Ládafia

Abban az emelkedett vitában, hogy a szabadságharcosok vagy a hóhérok utódai kormányoznak-e most, igazságot tenni legfeljebb az utókor fog.

2018.10.22

Dől a paksi dominó, a kormánynak most már színt kell vallania

Nem titkolhatja tovább a kormány, hogy miről és mennyiért szerződött a Rothschild-csoporttal az erőműbővítés ügyében.

2018.10.20

Paks2: félrenézést vásárol a kormány

Politikai ellentétek elsimítására, „feszültségoldásra” használja a kormány a erőműbővítés részberuházásait. Rossz hír az adófizetőknek: a módszer működik.

2018.10.19

Ha közbiztonságról van szó, Orbánt biztosan cáfolják a számok

A kormányfő szerint Budapest és az ország Európa egyik legveszélytelenebb városa, állama. Az Eurostat szerint ennél árnyaltabb a kép.

Pótvizsgán a paksi atomerőmű hűtése

Rekord alacsony a Duna vízállása, kisegítő szivattyúkra van szükség a hűtővíz biztosításához. Nehéz elképzelni, hogyan kezelnék a helyzetet, ha működnének az új blokkok.

2018.10.16

Roszatom-projekt: Finnországban épp megbukik, Paksra pont jó lesz

A finn nukleáris hatóság elutasított a Roszatom finnországi atomerőmű-építési engedélykérelmét a benyújtott dokumentáció elégtelen színvonalára hivatkozva.

Hargitai Miklós

A helyszínen

Mint köztudott, a magyar kormány nem embertelenségből zavarja el a menekülteket, hanem azért, mert a jelenség helyett az okokra koncentrál, a gyökerénél akarja kezelni a krízist.

2018.10.12

Arra jöttem rá, hogy voltaképpen szeretem a Fideszt. Egy pártot persze nehéz szeretni, de amit például az Európa-politikában papír szerint képvisel, arra akár szavazni is hajlandó lennék.