2019.03.21
Hargitai Miklós

Asztaltársak

Ül a vendég az ünnepi asztal díszhelyén a frissen odatojt, gőzölgő kupac mellett, és azt bizonygatja a frakkban-csokornyakkendőben ebédre gyülekező, döbbent rokonságnak: „hajlandó vagyok kompromisszumokra”.

2019.03.20
Hargitai Miklós

Nem korrupt

Szijjártó Péter Közgázt végzett, akár érthetne is a közgazdaságtanhoz. Ezzel az erővel azt is mondhatnánk persze, hogy éveken át a Fidesz és Orbán Viktor szóvivője volt, tehát akár tudhatna is hihetően hazudni

2019.03.16

Hargitai Miklós: Sajtószabadítást!

Szégyen, gyalázat a magyar uralkodó osztályra nézve, hogy itt még követelni kell azt, ami művelt országokban már régen megvan, amit az egész művelt világban mindenütt természetes dolognak tartanak.

Hargitai Miklós

Hasznos idióták

Sem a magyar, sem az európai politikai mezőnyben nem nagyon akad akkora idióta, aki azt hiszi, hogy a kilenc éve az EU tűréshatárát feszegető Orbán Viktor éppen a hasznos idiótázással tolta túl a biciklit.

2019.03.12
Hargitai Miklós

Csak egészség legyen

Valamikor a közelmúltban, egy vasárnap reggel fájó foggal, feldagadt arccal ébredtem.

2019.03.07
Hargitai Miklós

Gyerekprogram

Kedves Józsika! Örömmel értesítünk, hogy a kormány megszünteti a kommunizmus örökségének tekinthető zsúfolt, rossz anyagi körülmények között élő családokat, és a gyerekeket modern, uniós támogatásokból (saját) lábra állított családoknál helyezi el.

2019.03.05
Hargitai Miklós

Ágyjelenet

A gyermekkórházban, ahol „higiéniai okokból” nem használhatják az adományként kapott kempingágyakat az anyák, illegális hentesbolt üzemelt az egyik osztály hűtőszekrényére mint infrastruktúrára alapozva.

2019.03.02
Hargitai Miklós

Reformkor

Orbán Viktor láthatóan unatkozik.

2019.03.01
Hargitai Miklós

Szuper lesz

A miniszterelnök, ahogyan azt az  első kormányzása óta tudjuk, szereti a párhuzamos struktúrákat, ahol versengő koncepciók harcolnak az ő kiismerhetetlen jóindulatáért.

2019.02.27
Hargitai Miklós

Bohócpárt

Tegyük fel, hogy Kövér László a következő választáson a kormánypárt kampányfőnökeként arról indítana kampányt, hogy Orbán a „tudjukkikkel” összefogva szétlopta az országot, és erről minden magyarnak joga van tudni.

2019.02.23

Ellenzéki médiatúlsúlyt álmodik a Fidesz

A kormánykritikus magyar sajtó túlsúlyáról besszélt egy fideszes EP-képviselő a napokban Brüsszelben, szavai alátámasztásához jókorát kellett lódítania.

2019.02.22
Hargitai Miklós

Látogatás a tőkénél

A szakszervezetek úgy jártak, ahogyan a sajtó: a politika vetélytársat látott bennük, és harminc éve ott üti őket, ahol éri.

2019.02.19
Hargitai Miklós

Jobb ötlet

A Fidesz évente úgy 200 milliárdot költhet – közpénzből – a saját politikai üzenetei megformálására és célba juttatására.

Túltolták a kirúgásokat: fennakadásokat okoz a köztisztviselői létszámcsökkentés

Visszaüt a nagy állami leépítés: felvirágoztatná például a kormány a vízi turizmust, de az elbocsátások nyomán most épp bezárják a hajózási vizsgaközpontok felét. Más területen is akadnak hasonló visszásságok.

2019.02.14
Hargitai Miklós

Az első hatmilliárd

A hivatalos cégadatok alapján legalább hatmilliárd forinttal lett gazdagabb az Orbán-család Orbán Viktor 2010-es miniszterelnökké emelése óta.

Tiborcz-botrány: eltűnt egy feljelentés

Az Elios-beruházásokat érintő tételeket is visszavontak a brüsszeli elszámolásból – ismerte el lapunknak a technológiai minisztérium. Az ügyészség közben elvesztett egy irat.

2019.02.12

Így mentik Tiborczot: inkább nem kérjük az EU-támogatást

Miután az OLAF szabálytalannak ítélte az Elios-lámpacseréket, a kormány visszavonta a támogatási igényt. Így az adófizetők finanszírozzák a korrupt beruházásokat.

2019.02.06
Hargitai Miklós

Szabad sajtó

A miniszterelnök ismét kapott egy leckét arról, hogy a világ (vagy legalább a fele) valóban akaratból épül-e föl.

2019.02.04
Hargitai Miklós

Folytatják

A Magyar Idők már a múlt héten tudta, hogy érdektelenségbe fog fulladni, de nem is ehhez képest váratlan siker az előzetes feltételezéseket jócskán túlszárnyaló érdeklődés a budapesti főpolgármester-jelölti előválasztáson.

2019.02.01
Hargitai Miklós

Be a szervezetbe!

Az audisok sztrájkjának végeredménye felhőtlen örömre ad okot mindenkinek, akinek fontos ez az ország.

2019.01.30
Hargitai Miklós

Csodaszarvas

Napok óta terjed a hír, hogy a patrióta Orbán-kormány a háttérben megígérte az Audi-sztrájk kárainak ellentételezését a Magyarországon amúgy is extraprofittal dolgoztató német multinak.

2019.01.28
Hargitai Miklós

Árulók

Emlékszem a pillanatra (nem az igazság pillanata volt), amikor Orbán Viktor Lázár Jánossal vállvetve büszkélkedett, milyen nagyszerű egyezményt kötöttek Moszkvában a paksi bővítésről, és mennyire olcsó hitelt szereztek hozzá.

2019.01.27

Hargitai Miklós: Vagy Ady, vagy Orbán

Ady Endre szerint „A jövő térképén Magyarország helyén egy fehér folt lesz, ezzel a felírással: Ez Magyarország volt, de elsikkasztották…” Orbán Viktor szerint „Úgy nézünk ki, mint egy saját lábon álló, tisztességes, becsületes ország”.

2019.01.26
Hargitai Miklós

(Az) Audival vagyok

Alighanem mi vagyunk az egyetlen ország Európában, ahol a szegénységügyi miniszterelnöki biztos két luxuskategóriájú Audit használ (az egyiket állami pénzből, sofőrrel, a másikat a legnagyobb állami autóbeszállító adományaként).

2019.01.24
Hargitai Miklós

Fideszes igazság

Újabb jobboldali sajtósiker: Varga Istvánnak, a Fidesz frissen összeeszkábált médiaalapítványa elnökének úgy sikerült „megvédenie” a kormányzati médiapolitikát a 24.

2019.01.23

„Meg akartam változtatni a világot. Sikerült. Rosszabbá tettem.”

Arthur J. Finkelstein tanácsadóként már Reagant és Netanjáhut is győzelemre vitte

2019.01.21
Hargitai Miklós

Blokád

Nem tudhatjuk, hány focista vett részt a túlóratörvény elleni szombati megmozdulásokon, de gyanús, hogy nem sok: abban az (egyetlen) iparágban, ahol 2010 óta nagyjából a négyszeresére nőttek a bérek, nincs komoly ok a tiltakozásra.

2019.01.19

Két éve októberben Mészáros Lőrinc kiadója bezárta a Népszabadságot (egyszerű gazdasági döntés volt, a miniszterelnök nem foglalkozik üzleti ügyekkel), mert „a piac nem tartott rá igényt”.

2019.01.18

Közös Európa – mozgalom indult az ellenzéki együttműködésért

Bod Péter Ákos és Bojár Gábor, Andor László és Róna Péter nehezen sorolható egymás mellé politikai értelemben, abban azonban a jelek szerint mégis egyetértenek, hogy mi az idei EP-választás tétje.

Hargitai Miklós

Akadémia kiadó

Amíg csupán a városi közparkjainkat nézte építési teleknek, zöldmezős beruházási helyszínnek a kormány, sokan nem értették, mekkora a baj.

2019.01.16
Hargitai Miklós

Démon

Gyurcsány Ferenc korábbi miniszterelnök hazugságokra épített kampánnyal nyerte meg a 2006-os választást, és vele még három év kormányzást.

2019.01.12
Hargitai Miklós

Ellenszél

Orbán Viktort visszamenőleg meghazudtolta a magyar miniszterelnök. Orbán azt állította ugyanis, hogy Magyarországon balliberális médiatúlsúly van, ezért neki minden nap ellenszélben kell dolgoznia

2019.01.11

Iron Maiden: Szörnygyűjtemény négyes csomagban

Az eredeti anyag ismeretében kissé szokatlan az Iron Maiden klasszikusainak újrakevert hangzása, de tény, a zenei anyagból így többet is ki lehetett hozni.

2019.01.10
Hargitai Miklós

Alibi

Az az állítás, hogy „még mindig nem egyértelmű, nem akarják-e a szakszervezetek elalibizni a rabszolgatörvény ellen kialakult ellenállást” semmivel sem áll gyengébb (vagy erősebb) lábakon annál, mint hogy „még mindig nem egyértelmű, nem akarják-e az ellenzéki pártok elalibizni a 2019-ben esedékes választásokat”.

2019.01.08
Hargitai Miklós

Sztrájkfegyver

Aki nem érti, miért egyeztek ki a szakszervezetek egyenként a kormánnyal - a korábbi követelés, a kétszámjegyű minimálbér- és bérminimum-emelés helyett elfogadva a mindössze 8 százalékos ajánlatot –, lapozzon vissza az időben 2011-ig, amikor a kétharmados kormánytöbbség módosította a sztrájktörvényt.

2019.01.07

Az Orbán-kormány 2010 óta mintegy 560 milliárd forintot költött vallási célokra. Hajmeresztően nagy összeg – de csak addig, amíg mellé nem tesszük a sportcélú állami kiadásokat

2019.01.02
Hargitai Miklós

Irány Európa

A tavaly áprilisi választás, illetve az újabb kétharmadot követő kormányzati mozgások (a média teljes bekebelezése, Mészáros Lőrinc triplázása, nyílt támadás a független igazságszolgáltatás utolsó végvárai ellen) nyomán kialakult, reménytelennek tűnő belpolitikai helyzetben Orbán Viktor villantott föl új perspektívákat az elégedetlen többség előtt.

2018.12.21
Hargitai Miklós

Pásztorjáték

Van úgy, hogy egy szélsőségesen demagóg állítás írja le a legpontosabban, ami történik.

2018.12.18
Hargitai Miklós

Akkor, amikor

Lassan 4 éve, 2015 márciusában alakították hírcsatornává az állami M1-et.

2018.12.17
Hargitai Miklós

Értünk, ellenünk

Mielőtt a magyar kormány képviselője kiutazott volna a katowicei klímacsúcsra, az állami médiában bejelentették, hogy Magyarország nem csatlakozik az egyszer használatos műanyagtermékek visszaszorítását célzó uniós kezdeményezéshez.