2018.11.16

Lehet, hogy most tévedett a Financial Times, de az is lehet, hogy mégsem.

2018.11.14

Sokkal jobban kikapott Trump, mint ahogy látszott

Egy héttel az amerikai félidős választások után, a postai voksokat is figyelembe véve, a korábbinál kedvezőbb a demokraták szempontjából.

2018.11.05

Amerikai próbatétel félidőben

Minden korábbinál több női, illetve színes, kisebbségi jelölttel próbálják legyőzni a demokraták a zömmel fehér férfiakat indító republikánusokat a holnapi amerikai képviselőházi választáson.

2018.11.03

Washington beint Teheránnak

Újabb amerikai büntető intézkedések lépnek érvénybe a jövő héttől, és a Fehér Ház most már a többi országtól is elvárja, hogy számolják fel olajügyleteiket Iránnal.

2018.11.02

Nem engednek a lengyelek a 743 milliárd eurós német jóvátételből

Konfliktusos témák – így például a lengyelek világháborús jóvátételi igényei – uralták pénteken az immár 15. alkalommal megtartott lengyel-német kormányközi konzultációt

2018.10.31

A NATO védekezésre készül, de az elrettentésben hisz

Defenzívnek nevezte az atlanti szövetség főtitkára a Norvégiában és a környező vizeken zajló gyakorlatukat, miközben az oroszok rakétakísérleteket terveznek.

2018.10.28

Egyre forróbb a hidegháború, de a Pentagon nyugtatja a szövetségeseket

Az amerikai védelmi miniszter nem nem zárta ki – de nem is erősítette meg –, hogy közepes hatótávolságú rakétákat telepítenének Európába, ha valóban felmondják az INF-szerződést.

2018.10.27

Trump szerint a fegyvertartási szabályoknak nincs közük a zsinagógában történt mészárláshoz

Miután megadta magát, elfogták a pittsburghi Élet Fája zsinagógában a szombati istentisztelet alatt lövöldöző gyilkos ámokfutót, egyes információk szerint a 46 éves Robert Bowert, akivel eddig még nem akadt dolga a rendőrségnek.

Alig hűlt ki az újságíró teste, Amerika máris a "szaúdi fénynek" tapsol

Az amerikai védelmi miniszternek sikerült úgy elítélnie Dzsamal Hasogdzsi meggyilkolását, hogy nem ejtette ki száján a Szaúd-Arábia szót.

Elfogták a nyolc embert kivégző zsinagógai ámokfutót

PITTSBURGH Elfogták a pittsburghi Élet Fája zsinagógában lövöldöző gyilkos ámokfutót - közölte a rendőrség. Az eddigi jelentések nyolc halottról szólnak, három rendőr is lövést kapott.

Hazugsággal vádol Macron magyar és lengyel vezetőket

Elfogadhatatlan őrültségnek nevezte a francia elnök, hogy magyar, illetve lengyel vezetők a szovjet idők Moszkvájához hasonlítják Brüsszelt.

Elfogták Floridában a csőbombás gyanúsítottat

TERROR Miközben újabb "ketyegő" küldeményeket találtak az amerikai hatóságok, tegnap Floridában már őrizetbe is vettek egy embert a postán feladott robbanó szerkezetek ügyében.

2018.10.26

Lelkes Trump-hívő a csőbombás küldemények feltételezett feladója

Miközben újabb veszélyes küldeményeket találtak az amerikai hatóságok, pénteken Floridában őrizetbe vettek egy embert a postán feladott robbanó szerkezetek ügyében. Trump gyorsan reagált és azt közölte: az erőszak megengedhetetlen.

2018.10.25

Nagyszabású hadijátékok északon

A hidegháború óta a legnagyobb szabású hadgyakorlatát kezdte meg Norvégiában az atlanti szövetség.

2018.10.24

Aligha gondolhatta az elkövető, hogy az idős, ám elég jó anyagi helyzetben levő Soros György saját maga fog kicsoszogni a kapunál található levélládához, hogy megnézze, mit hozott a posta.

2018.10.23

Trump a migránsokkal kampányol

Az amerikai elnök a segélyek megvonásával fenyegeti Hondurast, Guatemalát és Salvadort az északra tartó menekültkaraván miatt.

2018.10.21

Khashoggi-ügy: nem hisznek a szaúdiaknak

Sem kielégítőnek, sem hitelesnek nem tartja a külvilág az isztambuli konzulátuson megölt újságíró ügyében elhangzott magyarázkodást.

Veszélyben az INF-szerződés

Nagyon veszélyes lépés Szergej Rjabkov orosz külügyminiszter-helyettes szerint, hogy az Egyesült Államok felmondja a rövid és közepes hatótávolságú nukleáris erőkről szóló szerződést (INF), arra hivatkozva, hogy Oroszország megsérti azt.

2018.10.14

Újságírógyilkosság: ha Trump követ dob, az arab királyság sziklát ígér válaszként

Veszni látszik a Washinton és Rijád közeli jó viszony: Amerika egy zsurnaliszta sorsát tudakolja, válaszképpen Szaúd-Arábia kommunikációs kardozásba kezdett.

2018.10.11

Öt jelöltje is van Trumpnak a nehezen pótolható ENSZ-nagykövet helyére

Két-három héten belül megnevezi Donald Trump, hogy kit akar kinevezni ENSZ-nagykövetnek a kedden lemondott Nikki Haley helyére.

2018.10.10

Varsó újabb dologban követné Budapest példáját

A magyar kormánynak nagyon bejött a bevándorlás merev elutasítása, illetve az ENSZ ekézése. A lengyel kormány most arra készül, hogy lemásolja ezt.

Kárpáti János

A nyugati áfium ellen

A magyar-török katonai együttműködés szintje eddig alacsony volt, de ezen most változtatnak, és erőteljes hadiipari együttműködést szándékoznak kialakítani – mondta Orbán Viktor, aki szerint az elmúlt évtizedek gazdasági nehézségei miatt a hadsereg fejlesztésére nem volt pénz.

2018.10.08

Beengedi Kim az ellenőröket

Az észak-koreai vezetés hajlandó lehetővé tenni, hogy külföldi szakértők tekintsék meg az ország nukleáris, illetve ballisztikusrakéta-kísérleti telepeit - közölte az amerikai külügyminiszter.

Orbán hatalmon tartását szolgálja a mai külpolitika

JÖVŐKÉP Szövetségesek híján nem fogjuk tudni érvényesíteni az igazunkat Ukrajnával szemben – vélekedett lapunknak adott nyilatkozatában Jeszenszky Géza, az Antall-kormány egykori külügyminisztere, aki elmondta azt is: nagyon szomorú volt, amikor kiderült, hogy a magyar miniszterelnök nem volt hajlandó felköszönteni a 75 éves Lech Walesát.

Jeszenszky Géza: Ha egy klubtag elkezd a földre köpködni, ki fogják dobni

Szövetségesek híján nem fogjuk tudni érvényesíteni az igazunkat Ukrajnával szemben – vélekedett lapunknak adott nyilatkozatában Jeszenszky Géza, az Antall-kormány egykori külügyminisztere.

2018.10.07

Betuszkolták hivatalába Trump főbírójelöltjét

Konzervatív többség alakult ki a kilenc fős amerikai Legfelső Bíróságon, amelynek új tagja a nők elleni erőszakoskodással vádolt Brett Kavanaugh lett.

2018.10.05

Rasszista jellegűnek titulálta Trumpot a bíró, és nem enged százezreket kitoloncolni

Családok százezreit szakítaná szét az amerikai elnök, egy bíró egyelőre megtorpedózta ezt a szándékot, de az amerikai igazságügy kitartóan küzd, hogy tömegeket lehessen hazaküldeni.

2018.10.04
Kárpáti János

A család az első

A Trump famíliában legalábbis ez lehetett a cselekedetek legfőbb mozgató rugója a New York Times értesülései szerint, amelyek arról szólnak, hogy Donald Trump családja több százmillió – ha pontosak a számítások, konkrétan 413 millió - dollárhoz jutott az 1990-es években, adóelkerülés révén.

2018.10.01

Kanada engedett, szabad marad a kereskedelem

Éppen a kitűzött határidőre, október beállta előtt sikerült megegyeznie az Egyesült Államoknak és Kanadának az új észak-amerikai kereskedelmi megállapodás eddig vitás kérdéseiben, így – Mexikóval kiegészülve - továbbra is háromoldalú alapokon nyugodhat az amerikai kontinens északi felére érvényes keretszabályozás.

2018.09.29

Erőszakvád a szenátus előtt

Brett Kavanaugh kinevezése akár évtizedekre biztosítaná a szilárd konzervatív többséget a legfőbb amerikai igazságszolgáltatási testületben.

2018.09.28

Trump, a Brexit és az idei olasz választás egymástól elválaszthatatlan.

2018.09.27

Trump engedményt vár Izraeltől

Az amerikai elnök azt szeretné, ha a zsidó állam beletörődne a palesztin állam létrehozásába, Benjamin Netanjahu miniszterelnök azonban – bár ettől kategorikusan nem zárkózik el – meg akarná tartani az izraeli biztonsági ellenőrzést egy „önmagát kormányzó” palesztin állam fölött.

A napóleoni háborúk után Európa helyzetének rendezésére összehívott bécsi kongresszus excellenciás résztvevői 1815 elején, télvíz idején farsangi bálról bálra jártak, így aztán csak lassan készült a záróokmány.

Két szemlélet csapott össze az idei ENSZ-közgyűlés nyitányán

A globális együttműködés gondolata és az amerikai elzárkózó, illetve összetűzésre hajló szemlélet csapott össze a világszervezet idei, 73. ülésszakának kezdetén New Yorkban.

2018.09.25

Trump újra a porondon

Iránról és Koreáról eshet a legtöbb szó az ENSZ-Közgyűlés ma kezdődő New York-i őszi ülésszakán, és mindkét témában az amerikai elnök tart igényt a főszerepre.

2018.09.24

Veszélyben Rosenstein pozíciója

Csütörtökön beszélhet személyesen Rod Rosenstein amerikai igazságügyminiszter-helyettes Donald Trumppal a saját sorsáról, miután az terjedt el, hogy titokban hangfelvételt készített az elnök szavairól, és szervezkedett az elmozdítása érdekében.

Erőszakvád a múlt ködéből

Tiltakozási hullámot váltott ki a hét végén Donald Trump azzal, hogy provokatív megállapításokat tett a főbírójelöltjét szexuális erőszakoskodással vádoló nőre.

2018.09.21

Ukrajna a magyar iskolákon bosszulná meg a kettős állampolgárságot

A külügyminiszter arról beszélt, hogy véget vetnek az állampolgárság „osztogatásának”, és az oktatási törvényt hozta fel példának, mint ami fontos lehet a magyaroknak.

2018.09.20

Phenjan feladta a labdát

A Korea-közi csúcstalálkozón tett északi leszerelési ajánlatok új lökést adtak az Egyesült Államokkal folytatott párbeszédhez is.

2018.09.19

A két fő tétel: a Brexit és Orbán Salzburgban

A sokadik összhangzattani pótvizsgára gyűlnek össze ma este a válságos időket megélő Európa vezetői Wolfgang Amadeus Mozart festői szülővárosában.