2019.04.16
Kövesdi Péter

Alulnézet

Na, forduljon csak meg a művész úr, mindjárt végzünk is - a művész úr a Nagykereszt utáni éjszaka lett rosszul, amikor behozták, alig volt magánál.

2019.04.14

Egy bátor skót Budapesten

„Ne féljetek gyerekek, ebédre itthon leszek.” Ezt mondta Jane Haining, amikor a Gestapo nyomozói 1944

2019.04.09
Kövesdi Péter

Magánügy

Egy tízest adunk – mondta az asszony, a retiküljében keresgélve. Már vagy egy órája várták a doktor urat türelmesen

2019.04.07

Kiszedni a kutyából a csodát és betenni a robotba

Fantasztikus, de közben szigorúan tudományos kísérletek folynak az ELTE Etológiai Tanszékén.

2019.04.06

"Ha befizetem az összes csekket, minden napra marad egy ezresem" - Lassan nem lesz, aki rendőrnek áll

Néhány nappal ezelőtt a közösségi médiában jelentette be egy fiatal rendőr, hogy otthagyja a testületet. Az ügy nem kavart volna nagy vihart, hiszen az utóbbi időkben egyre több csalódott zsaru távozik a rendőrségtől

2019.04.02
Kövesdi Péter

Hitvallás

Nekem ez a Fészbúk gyanús. Mondjuk azon már nem lepődöm meg, hogy figyeli minden lépésemet, hogy kikkel barátkozom, miről diskurálunk, hol nyaralok, és kivel ebédelek, ezt megszoktam

2019.03.30
Kövesdi Péter

Öl, butít, koccint

A magyar ember, az iszik. Nem szív vagy szúr, mint az a sok liberális Nyugaton, hanem iszik. Persze néha szív és szúr is, de az annyira nem magyar, hogy már káros.

2019.03.26
Kövesdi Péter

Hit kérdése

A sólet vallási ügy. Nem úgy, de az

2019.03.21

Elveszettnek hitt képek kerültek elő a Tanácsköztársaságról

A kor hangulatát mutatják be és a történelmi események jobb megértését is segíthetik azok a felvételek, amelyek nemrégen kerültek elő az Országos Széchenyi Könyvtár (OSZK) archívumaiból.

2019.03.19
Kövesdi Péter

Helyreigazításaink

Egyesek szerint létezik valamiféle fejlődés a világegyetemben, amely nem engedi, hogy bizonyos események újra és újra ugyanúgy történjenek meg.

2019.03.17

Kövesdi Péter: Weber Budapesten

Az ellenzék a héten újabb stratégiai egyeztetést tartott. A lebukás veszélye miatt ezúttal a Soros Györgyről elnevezett melegbárban jöttek össze, és a téma Manfred Weber látogatása volt

2019.03.16

Üveglift a mennyországba

„Liftes házban lakunk” – mondja a barátom, és a telefonban is tisztán kivehető, hogy alig bír magával. Az a néhány millió ember, aki nem ismeri a Kertész utca 33

A félelem bére - még messze vagyunk a hálapénz megszűnésétől

Az orvosok egy része a börtönbüntetéstől sem riad vissza, előre kér akár több százezer forintot a betegtől, mások menekülnek, ahogy tudnak a pénzt a zsebükbe dugdosó betegek elől.

2019.03.12
Kövesdi Péter

Erika

Mindjárt öt. Az asszony már reggel óta áll az asztal mögött

2019.03.10

Miért ne lehetne egy férfi óvodapedagógus?

Magányos dolog férfiként létezni egy alapvetően női szakmában, de sosem bántam meg, hogy ezt választottam – mondja Bobori Gyula óvodapedagógus.

2019.03.05
Kövesdi Péter

Fajtiszta

Nincs cukibb, mint egy kifejezetten tacskókra szakosodott fészbúk csoport.

2019.03.03

Mindenki azt gondolja, hogy ez vele biztosan nem eshet meg

„Jogállamban élünk, vagy mi” – mondja az ember magában. Elég egy szabályosan eladott autó, egy figyelmetlen hivatalnok vagy egy életszerűtlen jogszabály, és egyetlen pillanat alatt pokollá lesz az életünk.

2019.03.02

A túlélés sincs megígérve - Interjú Zoltán Gáborral

„Én is utálnám, ha kötelező olvasmány lennék” – mondja Zoltán Gábor, aki a korszak történetének két legmegrázóbb és legigazabb könyvét írta meg.

2019.02.26

G. részecske fizikus volt, és a lehető legjelentéktelenebb ember

2019.02.19
Kövesdi Péter

Egészségünkre!

Az ember leül a tévé elé, hogy hátha pont akkor van valami nézhető – aztán persze mégsem –, és akkor beüt a krach. Tudniillik a műsorban termékmegjelenítés látható, a termék pedig a szépség és az egészség

2019.02.17

Még a kockás füzet is eltűnt: nincs, aki átvegye a gazdaságot

A generációváltás évek óta az egyik legégetőbb problémája a magyar mezőgazdaságnak. Nincs, aki átvegye, mert aki átadná, inkább nem adja át a gazdaságot, a tapasztalatokat, a kapcsolatokat, a technológiát.

2019.02.16

Olcsón, jót, gyorsan – de azért inkább olcsón repülne a magyar

Miközben egyre többen vesszük igénybe a fapados légitársaságok szolgáltatásait, mind gyakrabban panaszkodunk rájuk és a repülőterekre.

2019.02.12
Kövesdi Péter

Csak egy telefon

Huszonöt évvel ezelőtt az Egyesült Államok budapesti nagykövetsége ösztöndíjat adott néhány magyar újságírónak, akik így testközelből tanulmányozhatták az amerikai sajtó és demokrácia működését.

2019.02.09

Ideget ért a politika és agyonfrusztrál - friss felmérés a társadalmi pszichéről

Egyre szaporodnak a hírek, amelyek megállóban hagyott, buszról vagy vonatról leparancsolt utasokról szólnak. Ennyire frusztráltak volnának a sofőrök és a kalauzok? Vagy az egész ország? Mi mindannyian? És miért?

2019.02.05
Kövesdi Péter

Félrement

A köhögés úgy kezdődik, hogy az ember békésen rágcsál egy kiflivéget. Pontosabban: az ember felszáll a villamosra, és elkezdi rágcsálni az említett pékipari terméket

2019.02.03

Fekete-fehér, igen, nem, talán

Az tény, hogy van különbség a fejlett és a harmadik világban élők átlagos intelligencia szintje között, csoda lenne, ha nem lenne. De még szuperintelligens tudósoknak sem ajánlott ezt a genetikával magyarázni.

Gyógyító szavak - bármit megadunk, hogy az orvosok figyeljenek ránk (friss felmérés)

Alapvetően bízunk az orvosokban, de jobban örülnénk, ha többet törődnének velünk. Persze tudjuk, hogy túlterheltek és alulfizetettek, ezért inkább fizetünk nekik, csak figyeljenek oda ránk

2019.01.30

Képzeljem el, meséli, hogy a grazi kórházban, amikor síelés közben eltörte a lábát, csupa magyarral találkozott.

2019.01.29
Kövesdi Péter

Kedves cseheim

Mindig szerettem a cseheket. Azt hiszem, főleg a sör és a defenesztráció miatt

2019.01.22
Kövesdi Péter

Puskás

Magyarnak lenni külföldön annyit jelent: Puskás.

2019.01.20

A bolond szemszögéből a világ - interjú Szűcs Éduával

Biztosan vannak rajta kívül női karikaturisták idehaza, de most egy sem jut eszünkbe. Rajzai mulattatnak, elgondolkodtatnak, de semmiképpen nem politizálnak. Legalábbis nem úgy. Rendhagyó – rajzos – beszélgetés Szűcs Éduával.

2019.01.15
Kövesdi Péter

Rómát látni

Rómában, na ott lehet normális kávét kapni minden sarkon – mondta Iván, akivel aznap a Firkászban futottunk össze. Eredetileg a Piccolóba tartottunk, de az ember, ha a Tátra utca felől érkezik, kénytelen megállni a Firkásznál

2019.01.13

Kína megoldotta az agyelszívás problémáját

Az agyelszívás Nyugat-Európának hatalmas nyereség, a kelet-európai régió számára viszont egyértelmű veszteség.

2019.01.12

Tóth három Jenő nem a Ronaldo - interjú Kukorelly Endrével

Régóta készült megírni a sportkönyvet. Vagy inkább A Könyvet A Fociról

2019.01.08

Ő lehetett volna a "Legyen Ön is milliomos"vetélkedő "nagy nyertese", de ott volt az az öt kocsma

Ölveti László az a típusú figura, akivel szinte lehetetlen magázódni, amilyennek az úgynevezett bohém embereket képzeljük. Azt mondja, bármiről szívesen beszél, de a magánéletét ne firtassuk.

Kövesdi Péter

Mehr Licht!

Gőte János, a Pércsi Villamos Művek karbantartója utálta a karácsonyt.

2019.01.02
Kövesdi Péter

Budapest

Meséli egy barátom, hogy a két ünnep között a feleségével, Eszterrel beköltözött egy szállodába. Nem aprózták el a dolgot, mindjárt a lakásuktól két sarokra álló kis hotelt választották.

2018.12.31

Szulejmán bácsi a nők bálványa

Szulejmán szultánról könyvet írni ma a kiadók álma. Egy televíziós sorozatot „folytatni”, amelyet rosszabb heteiben is több százezren, a csúcson pedig több mint egymillióan néztek pedig egyenesen főnyeremény

2018.12.30

Húsos vs. vega - Avagy: van-e ünnep a húson túl?

Épphogy kimásztunk a karácsonyi gasztroőrületből, lettünk súlyosabbak 2-3 kilóval és tettünk fogadalmat a januári fogyókúrára, nyakunkon a szilveszter az újabb gasztroőrülettel, sült malaccal, pulykával, töltött és rakott káposztákkal és glükózsokkal.

2018.12.22
Kövesdi Péter

Első a család

Családszeretők vagyunk. Nem holmi dánok vagy csehszlovákok, akik korántsem szeretik annyira a (dán vagy csehszlovák) családjukat, mint mi