2019.04.18
Markotay Csaba

Légtekerés

Érdekes performanszokat hoznak ki az emberekből a kerékpáros körversenyek. Egyesek a pálya mellett tapsolnak, mások táblákkal üzennek, van, aki beöltözik mesehősnek vagy politikusnak

Lasszóval fogják a déli határvadászokat

Alig állnak szolgálatba frissen végzett határvadászok, de a rendőrség a 14. képzési ütem után sem adja fel a toborzást. A migránsok viszont lényegében eltűntek.

2019.04.15
Markotay Csaba

Vízszintes

Tudta? Egy cselekmény megítélésekor az eljáró szervek józan humorérzékére is szükség van. Ha valaki most arra gondol, hogy ez a Kétfarkú Kutya Párt egyik plakátjáról származó idézet (mint például a Tudta? Mit?), az téved

Nem vagyunk írásszakértők - a Nemzeti Választási Iroda elnökhelyettese a csalásokról és az eredmények szivárgásáról

Kapacitása és felhatalmazása sincs a választási irodáknak arra, hogy az ajánlóíveken szereplő aláírások hitelességét ellenőrizzék – mondta a Nemzeti Választási Iroda elnökhelyettese, Gáva Krisztián.

2019.04.14

Új választás, régi adatszivárgás - exkluzív interjú

A kormány nem siet változtatni a neki kedvező rendszerhibákon, idén is működnek például az ajánlási trükkök.

2019.04.11

EP-választás: nem garancia, hogy 5 százaléknyi szavazattal egy párt mandátumot is szerez

A magyar számolási módszer és a kiosztható mandátumok száma alapján ilyen nem fordul elő.

2019.04.10
Markotay Csaba

Szabadon

Felesleges bámészkodni, meg munka helyett jogászkodni. A rabszolgatörvény parlamenti elfogadása úgy volt jó, ahogy az történt

2019.04.05

Kutyapárt: Ne jöjjenek kitalált szellemek!

Polgármester-jelölje sehol nem lesz ősszel a Magyar Kétfarkú Kutya Pártnak, amelyet Kovács Gergely társelnök egyszerre tart vicc-, protest- és elitellenes pártnak.

2019.03.28
Markotay Csaba

A tizedik

Vannak dolgok, amelyeknek egyszerűen nincs értelme.

2019.03.27
Markotay Csaba

Elefántok

Rájöttünk, hogy mégsem zavarja – ezzel, illetve szokásos cinikus fél- (vagy inkább egész) mosolyával magyarázta pár éve Lázár János akkori miniszter, hogy miért engedélyezik mégis az elefántfülnek becézett oszlophirdetéseket az utak mentén.

2019.03.14
Markotay Csaba

Kampánymese

Olyan helyzetet hoz a mostani EP-választás előtti időszak kommunikációja, mint amilyennel az okos lány meséjében találkozhatunk. Ott a lány ment is a királyhoz, meg nem is, köszönt is, meg nem is, vitt is ajándékot, meg nem is

2019.03.13

Ajtót nyitunk a kémeknek

Nettó hazaárulásnak tartja a Putyin bankjaként emlegetett Nemzetközi Beruházási Bank beengedését Magyarországra Ungváry Krisztián. A történész szerint a pénzintézet vezetőinek nagy része alighanem fedett hírszerző.

2019.03.11
Markotay Csaba

Nyerészkedők

Rossz előjel az idei választásokra az adatvédelmi hatóság elnökének az a kijelentése, miszerint sem neki, sem elődjének, Jóri Andrásnak nem sikerült olyan visszaélést bizonyítania a választásokkal kapcsolatban, amilyenekről hírek jelennek meg a sajtóban.

Péterfalvi Attila: Orbán repülőzése közérdekű adat

Nem kötheti titoktartáshoz az MLSZ a tao-pénzekkel kapcsolatos adatok kiadását, az információszabadság ügyéhez pedig hozzá kellene nyúlni – mondta Péterfalvi Attila, az adatvédelmi hatóság elnöke.

2019.03.08
Markotay Csaba

Egy-egy

Amikor ugyanazokat a paramétereket tápláljuk be egy számítógépbe vagy írjuk bele egy egyenletbe, akkor mindig ugyanaz a végeredmény jön ki. Ezen nem érdemes meglepődni, csodák itt nincsenek

2019.03.07

Sorakoznak a kispártok az európai parlamenti választásra

Legalább 9 ellenzéki tömörülés lehet a szavazólapokon. Beszállnak a Liberálisok is, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt mind a 21 magyar mandátumot begyűjtené.

2019.03.01

Szert Boglárka: Meghúzza magát az elit

Nem elégtételt, inkább sajnálatot érez Szert Boglárka, akinek a héten több milliós kártérítést ítélt meg a bíróság a volt munkáltatója, az Antall József egykori miniszterelnök fia, Antall Péter által vezetett Antall József Tudásközpont ellen indított perben.

2019.02.27
Markotay Csaba

Hullámok

A legszívesebben elfelejtené már a Fidesz a rabszolgatörvény miatt kialakult tiltakozási hullámot, hiszen nyilván nem jó lépten-nyomon azt hallani, hogy „behasaltatok a multiknak”.

2019.02.16

Kopogtatással erősítenek Hadházyék

Több mint 450 ezer aláírás gyűlt már össze a Hadházy Ákos által indított, „Ne hagyjuk büntetlenül!” nevű kezdeményezéshez, amelynek célja, hogy Magyarország – a kormányzati döntés ellenére – csatlakozzon az Európai Ügyészséghez.

Bár Orbán Viktor legfrissebb évértékelője óta tudjuk, hogy fel fogják számolni a szegénységet, gazdasági növekedés ide, családtámogatások oda, ismét sikerült valamennyivel fokozni a nyomást azon az amúgy sem szűk rétegen, akik a nélkülözés határán egyensúlyoznak.

2019.02.14

Biztosok az űrtől Dubajig a kabinetben

Már 89 miniszteri biztos, kormánybiztos, miniszterelnöki biztos és miniszterelnöki megbízott dolgozik a negyedik Orbán-kormányban. Nagy részüknek több százezres fizetés és titkárság jár.

2019.02.13
Markotay Csaba

Tét nélkül

A kibicnek semmi sem drága. Arra mondják, aki – általában a szerencsejátékoknál – tét nélkül szól bele az eseményekbe

2019.02.11

Karácsonyra hazatér Bróker Marcsi

Tovább csúszik a Kun-Mediátor ügy, 2020 előtt aligha lesz elsőfokú ítélet. A tanúk harmada az idézés ellenére sem jelenik a Szolnoki Törvényszéken.

2019.02.07
Markotay Csaba

Egyszerre

Valószínűleg nem dúdolgatta eleget Varga István, a kormánybarát médiagólem egykori főkurátora az „aki nem lép egyszerre” kezdetű dalt, ezért nem csak a rétesből maradt ki.

2019.02.04

Előzetesben marad a karcagi álbróker

További fél évvel meghosszabbította a sajtóban csak Bróker Marcsiként emlegetett D. Sándorné előzetes letartóztatását a Szegedi Ítélőtábla – tudta meg lapunk.

2019.02.02
Markotay Csaba

Mozgásban

Ritka eset, hogy egy versenynek kettő vagy több győztese legyen, még ritkább, hogy egy se. A baloldali pártok főpolgármester-jelölti előválasztásával előállhat bármelyik helyzet.

2019.02.01

Már csak VIP-menekültek jöhetnek

Magyarország tavaly 367 menekültet fogadott be, de a folyamat 2018 eleje óta lassult, sőt, az utolsó negyedévre szinte teljesen leállt – derül ki azokból az adatokból, amelyeket a Népszava közérdekű adatigénylésére küldött a Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal.

2019.01.31

Képviselők és kormánytagok vagyona: mindenki azt blöfföl, amit nem szégyell

A bevallási rendszer látszatra szigorú, csak épp senki nem néz az adatok mögé.

2019.01.30
Markotay Csaba

Megfelelő zsebek

Elsőre minden szépnek látszik. Alig három hete mondta a miniszterelnök, hogy az országban nem jelentős a korrupció, hiszen jól megy a gazdaság, a kettő meg kizárná egymást

2019.01.29

EP-választás: alig mozdulnak a határon túliak

Annak ellenére, hogy alig egy hónap múlva, február végén hivatalosan is kitűzheti az államfő az Európai Parlamenti választás időpontját (ami kizárásos alapon május 26-a lesz), a közelgő voksolás nem hozza igazán lázba a határon túli, de nem uniós országban élő magyarokat.

2019.01.24

Martin József Péter: Korrupció nélkül nehéz elképzelni a mai rendszert

Míg 2013-ban négy kormányközeli oligarcha részesedett a közbeszerzések 11 százalékából, 2017-ben Mészáros Lőrinc és Szíjj László 26 százalékot hasított ki az állami megrendelésekből - mondta Martin József Péter, a Transparency International magyarországi ügyvezető igazgatója.

2019.01.16
Markotay Csaba

Tiszteletkör

Alighanem tét nélküli kört futnak ellenzéki képviselők azzal, hogy a Jobbiktól a DK-ig egységesen a rabszolgatörvény megsemmisítését várják az Alkotmánybíróságtól (Ab). A felvetés jogos és ésszerű, a módszer kevésbé.

2019.01.05

Ritkán fordítja maga ellen az ember a saját fegyverét, vagy engedi meg azt, hogy mások ellene fordítsák.

A népnek gyakorlatilag semmihez semmi köze - majdnem mindent elgáncsol az NVB

Az utóbbi egy évben 66-ból mindössze két, technikainak nevezhető kezdeményezés ment át a Nemzeti Választási Bizottságon.

2018.11.03

Sargentini kifogott még Orbánon is

Hiába a kormánypárti propaganda és a parlamenti határozat, elakadt a máskor olajozott fideszes gépezet a Sargentini-jelentéssel. Októberre ugyanis többen lettek azok, akik megszavaznák a jelentést, minden ötödik fideszes is így gondolkozik

2018.10.06

Megvezetik az időseket

Új világgal kecsegteti a kormány a nyugdíjasokat, akiknek könnyítenék a munkavállalását, pedig korábban sokakat épp a mostani vezetés kényszerített nyugdíjba.

2018.09.28

Egyre kevesebb ember kap védelmet Magyarországtól

Drasztikusan visszaesett az elismert menekültek száma, miután már a gyakorlatban is működik a „Stop Soros” törvény. Igénylők pedig vannak és a tranzitzónákban is nő a zsúfoltság - tudta meg a Vasárnapi Hírek.

2018.09.15

A bonyolult pótlékrendszer helyett béremelés kellene a MÁV-nál

A vasúttársaságot is sújtja a munkaerőhiány, ezért ha meg akarja tartani az embereit, a korábban kialkudottnál jóval nagyobb béremelésre lenne szükség.

2018.08.25

Nyugatra tart a jövőnk

Rémisztő képet fest a kivándorlásról és a külföldi munkavállalásról az a közvélemény-kutatás, amelyet a Publicus Intézet készített a Vasárnapi Hírek számára.

Rács mögött marad Bróker Marcsi

A karácsonyt is a rácsok mögött tölti a Kun-Mediátor Kft. egykor külföldre szökött vezetője, mivel jogerőssé vált a Szegedi Ítélőtáblának az előzetes letartóztatás fenntartásáról hozott döntése