2018.12.15

Van az a közhellyé dermedt mondás, miszerint birka nép a magyar.

2018.10.05

Javában izzítják az EP-kampányt: pavlovi voksreflexeket kell átprogramozni

Nem téved a Fidesz, amikor belpolitikai ügyként próbálja eladni az EP-választást, az emberek zöme ugyanis a bevésődött rutin alapján ikszel – derül ki egy friss kutatásból.

2018.09.15

Orbánék elárulták a népakaratot

A kormányfő kikerült a centrumból, nem kereszténydemokrata, hanem szélsőséges, és még véletlenül sem az Unió erős embere – mondta Tóth Bertalan, az MSZP elnöke.

2018.09.10

Erdőjárási tilalom: a golyótól védenek, de ínségre ítélnek

A legszegényebbeket fosztanák meg a gombászásból és gyógynövénygyűjtésből származó jövedelemtől. Harangozó Gábor szerint még a grófi időkben sem bántak ilyen cudarul a szegényekkel.

2018.08.16

Lecserélik a mindent látó orosz szemeket

Világszerte megrendült az egyik legnagyobb kiberbiztonsági cégbe, a Kaspersky-be vetett bizalom, a magyar kormány azonban csak egy uniós határozat miatt cserélte le a szoftvereket.

„Háborúban sem mondok le arról, hogy nő vagyok”

Sikertelenségre ítélheti az ellenzéket az LMP, ha a párt külön állít jelöltet a XV. kerületi időközi polgármester-választáson – állítja Németh Angéla, a baloldal és a civilek által is támogatott, független induló.

2018.08.07

„Meg kell fogni a beteg kezét”

Tudja a titkot, hogyan lehet kórházat vezetni adósságmentesen, de el nem árulta. Bedros J. Róbert miniszterelnöki megbízott hiszi, hogy öt év múlva besétálhat a szuperkórházba, és reméli, hogy hazacsábíthat sok kivándorolt szakembert.

2018.08.03

Gyanúsan elszállt a Malév-székház ára

2,6 milliárd forintért vette meg az állam a légitársaság egykori irodaházát, holott annak 2017-es könyv szerinti értéke még a 700 millió forintot sem érte el.

2018.07.27

Politika nélkül otthonos falunap lenne Tusványos

Orbán Viktor ugyan szombat délelőtt elfoglalja a focipályát, Tusnádfürdő azonban Tusnádfürdőről nézve nem a Fidesz szószéke.

2018.07.26

Erdélyben roadshow-znak az MSZP-sek

Nem legitimálják Orbán rezsimjét a szocialisták, így épp csak benéznek Tusnádfürdőre, majd mennek is tovább. A határon túli közösségek tagjait szeretné beemelni az MSZP az Országgyűlésbe, és Horn Gyulára hivatkozik.

2018.07.13

Parlamenti csata: fizetésemelés vagy süllyesztő

Első körben visszadobták az ellenzéki pártok a képviselői fizetések emeléséről szóló javaslatot. Erre a Fidesz olyan tervvel állt elő, ami leradírozta volna az ellenzéket a térképről, így kénytelenek voltak elfogadni a javaslatot.

2018.06.25

Balos ütőember

Szívesen cseréli a fehér inget melós ruhára, bokszol és a 99-es buszon is keresi a politikai megoldásokat Bihal Dávid, az MSZP országos elnökségének új, egyik legfiatalabb tagja.

2018.06.16

Tóth kontra Mesterházy: programcsata

Néppárt vagy médiapárt legyen az MSZP - erről markánsan eltér a párt két elnökjelöltjének véleménye.

2018.06.13

Kunhalmi kulcsszerepbe került

Nem csak személyi kérdések dőlnek el a szocialisták hétvégi tisztújító kongresszusán. Tóth Bertalan és Mesterházy Attila között markáns politikai különbségek is vannak.

2018.04.21

Az MSZP „csinálja meg” a Párbeszéd frakcióját - Fotók

Egy szocialista képviselő átültetésével oldja meg az MSZP, hogy a Párbeszédnek is legyen frakciója – a két képviselőcsoportot egy úgynevezett koordinációs irányító testületet hangolja össze.

2018.04.20

A médiasztár és a stratéga

A szocialisták többsége nem hisz az egységes ellenzéki pártban, de abban igen, hogy egy választásra össze lehet állni ezeknek az erőknek.

2018.04.05

Bangóné már az önkormányzati választásra készül

Már a 2019-es önkormányzati választásokra készül – mondta lapunknak Bangóné Borbély Ildikó, aki úgy érzi, sikerült visszaépíteni a baloldalt és a balos hitet Csepelen. Mégis visszalépett, mert ezt diktálta felelősségérzete.

2018.03.31

Visszajár az elvett nyugdíj

A Kúria precedens értékű döntése szerint szabálytalan volt a rokkantnyugdíjasok sokat bírált felülvizsgálata. Tízezrek igazolhatják, hogy jogtalanul csökkentették ellátásukat.

2018.03.16

Ellenzéki program: vetélkedés és eskü

A Jobbikhoz való viszonyulás a vízválasztó a demokratikus ellenzék pártjai között - ezt igazolta a Fővám téren közösen rendezett március 15-i nagygyűlés is.

2018.03.09

Kunhalmi Ágnes és Dobrev Klára: Girl power a kultúrban

El ne dobja senki a szavazatát – óvott mindenkit a kamupártoktól Kuncze Gábor Kunhalmi Ágnes jelöltbemutató fórumán.

2018.02.20

A drágább villamos a nyerő

Közbeszerzési pályázat nélkül szerezhet be villamosokat Budapest, mivel a 2013-as pályázat szinte automatizálta (lényegében egy szándéknyilatkozathoz kötötte) az új „elektromos viszonylatok vásárlását.

2018.02.19

Tiborcz áradat balról, migráns fröcsögés jobbról

Orbán Viktor kihagyta a parlament ülését, így nem kellett tiborczozással bajlódni; a szocialista képviselők kimentek aláírást gyűjteni; a kereszténydemokrácia nincs teljesen magánál – a tavaszi ülésszak első napja.

2018.02.18

Generációs satuba szorult Orbán

Generációs satuba szorult Orbán Viktor. Sem az idősek, sem a fiatalok többsége nem kér belőle

Lakossági áramáremelést vagy új adóterhet hozhat Paks 2

Rémálom és pénzügyi csőd, ha egyszerre üzemelne a két atomerőmű – interjú a Vasárnapi Hírekben Mártha Imre energetikai szakértővel, az MVM volt vezérével.

2018.02.06

Még Varga Mihályt is megszoríthatnák

Akár fideszes nagyágyúk is megszoríthatók, ha okosan koordinál az ellenzék – ezt mutatják a választókerületi mérések.

2018.01.29

Visszahull Vonára a múltja

Megtörte a Fidesz migránskommunikáció-monopóliumát, hogy kiderült: tavaly csaknem 1300 menekült kapott oltalmazotti státuszt Magyarországon.

2018.01.15

Ellenfele akadhat Gulyás Gergelynek

Meglehet, kemény csatára kell készülnie Gulyás Gergelynek a Fidesz frakcióvezetőjének a XII.

Gázszámla van, migráns nincs

A demokratikus ellenzékben két érdemi, frakcióval rendelkező, párt van: az LMP és az MSZP – mondja Ungár Péter, az Lehet Más a Politika elnökségi tagja.

2018.01.12

A kormánynak fél százalékot ért az ember

Egy belvárosi bérpalota áráért állítottak fel pár konténert a tranzit zónákban – írtuk tegnap, a Határvédelem luxusáron c. cikkünkben. És ahogy ígértük, itt a folytatás.

2018.01.11

Párthűség kontra kormányváltás

Hivatalosan három hónap, valójában egy – és eldől, hogyan alakul a választás. Az első terminus a köztársasági elnök által kitűzött határidőre rímmel, a második az MSZP kongresszusára

2018.01.10

Határvédelem luxusáron

 Egy belvárosi bérpalota áráért állítottak fel pár konténert a tranzit zónákban – áradnak a különös tételek, miután Harangozó Tamás fél tucat állami szervből szorította ki a határvédelmi kiadásokat.

2017.12.28

Kampányrajt: kovász és szakértelem

Januártól nagyjából ötezer forinttal nő a körülbelül 124 ezer forintos átlagnyugdíj.

2017.12.19

Fidesz-bukás után is süt a nap

A mutyifeltárás csak akkor hozhat sikert, ha az ellenzék győzelemre esélyes együttműködési konstrukciót is talál mellé - figyelmeztet Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezetője.

2017.12.13

Matolcsy György és Varga Mihály titkos pénzei

Nem kérhet több százezer forintot, hanem ingyen kell kiadnia a Nemzetgazdasági Minisztériumnak, hogy milyen szervezeteket mennyivel támogatott a miniszteri keretből. A bíróság szerint saját maguk is hiteltelenítik állításaikat.

2017.12.08

Kunhalmi Ágnes: sokadlagos, ami a pártokkal történik

Az MSZP kampányarcaként ő szereli ki a friss pártprogramot, de állítja: nem csak a csomagolás a reszortja – interjú Kunhalmi Ágnessel.

2017.11.29

Adóparadicsomba buszoztatott kvótaszázmilliók

Nagyon titkolták a „Volán-társaságok”, hogy a kvótakampányban egy luxemburgi cégen keresztül kaptak hirdetéseket a Miniszterelnöki Kabinetirodától. Hallgattak a kedvezményről is.