2019.04.08

Karácsony a gyámügyi előadóról és Budapest visszafoglalásáról

Mit mutatnak a fővárosi költségvetés rejtett sorai? Mikor állnak hadrendbe a helyi Dávidok? Meddig lehet várni az LMP-re? Interjú az ellenzéki főpolgármester-jelölttel.

2019.03.25

Közös jelöltekkel verhető a Fidesz

Négy ellenzéki párt összefogásával már megszorítható, ötpárti együttműködéssel pedig stabilan verhető a Fidesz a fővárosban az önkormányzati választáson – derült ki a ZRI Zavecz Research felméréséből.

2019.03.23

Lazul az európai uniós kötődés (friss felmérés)

Teljesen igazságtalannak tartja a Fidesz felfüggesztését a kormánypárt tábora. A fideszesek többsége magáénak vallja az EU értékeit, így például szigorúbban ellenőrizné a közösségi pénzek költését is.

2019.03.22
Nagy B. György

Hűlt testvériség

Nincs kényelmesebb megoldás, mint közhellyel kezdeni egy írást – a start ugyan lapos, cserébe viszont nem terheli sem az olvasó asszociációs képességeit, sem a szerző szürkeállományát.

2019.03.07

Publicus: büntetik a választók, ha külön indul az ellenzék

Egymillió elégedetlen ember húzódhat ki a politikai térből, a jelek szerint a választók nem tolerálják az érdemi összefogás hiányát – ha belpolitikai szavazás lesz az EP-választás, az öt ellenzéki pártból csak kettő jut ki Brüsszelbe.

2019.03.06

Kampányüzemmódban nincs szivárogtatás

Nem csak egy szűk rétegnek, hanem a lehető legtöbb családnak segíteni kell - mondta Tóth Bertalan MSZP-elnök, aki azt is leszögezte: kampányüzemben nincs kiszivárogtatás.

2019.02.25

Közös EP-lista: bíztak benne, de már nem hiszik

Az EP-választás előtt kölcsönösen kiszeretnek egymásból a balpártok és Jobbik szimpatizánsai – legalábbis egy friss Publicus-felmérés szerint.

2019.02.16

400 óra túlmunka helyett európai bér, és a rettegő NER-zokni – megvan az MSZP EP-listája

Az ellenzéki egység nem morzsolja fel a baloldaliságot, viszont a NER retteg tőle: Tóth Bertalan és Karácsony Gergely az MSZP színpadán. A kongresszus elfogadta a párt európai parlamenti választási listáját.

2019.02.15

Kongresszus előtt az MSZP: biztos a program, nyílt a lista

Az MSZP szombati kongresszusán várhatóan elfogadják a párt uniós programját és az EP-választásra szóló jelöltlistát.

2019.02.09

Nemcsak a polgármesterek, a helyi képviselők is közösek lennének - így néz ki az ellenzék két tömbösödési modellje

Újabb városokban került karnyújtásnyi közelségbe a teljes ellenzéki összefogás – tudta meg a Népszava.

2019.02.05

Előválasztás: Nyitott az új fordulóra a "vasárnapi szövetség" - interjú Molnár Zsolttal

A kerületekben közelebb van az ellenzék a megoldáshoz, mint a főpolgármester-jelölt esetében, állítja Molnár Zsolt. Az MSZP budapesti elnöke erősen bízik egy négypárti listában az EP-választáson.

2019.01.26

Karácsony vs. Horváth: Visszaszereznék Budapestet a NER-től

Ha a budapestiek megfulladnak, ne kezdjünk el forintokon vitatkozni – javasolja Horváth Csaba szocialista főpolgármester-jelölt Karácsony Gergelynek. A Párbeszéd aspiránsa szerint Horváth a saját vízióiban él.

2019.01.24

Nagyobb részvétel és valós tét az EP-voksoláson (friss felmérés)

Közös lista esetén akár verhető a Fidesz – állítja a Publicus Intézet, amely szerint a nem kormánypárti szavazók teljes ellenzéki összeborulást akarnak a májusi szavazáson.

2019.01.22

Előválasztás: már csak egy napig lehet regisztrálni

Január 23-án zárul az előzetes regisztráció, ha valaki online szeretne szavazni.

2019.01.18

Az emberek 51 százaléka támogatja a tiltakozásokat

A megkérdezettek 60 százaléka alulról szerveződő folyamatként látja a tüntetéseket.

2019.01.10

Nagyvárosokat szerezhet vissza az ellenzék

A pártok az őszi önkormányzati választásokon tudnak először érdemben reagálni a választói együttműködési igényekre – mondta Pulai András, Publicus Intézet igazgatója.

2019.01.08

Tóth Bertalan: "Felvetem, de nem erőltetem a közös listát"

Nem szeretné, ha az EP-kampányt az ellenzéki huzakodásnak láttatná a kormánymédia, így nem erőlteti az egységes indulást Tóth Bertalan, az MSZP elnöke. Pedig az egy-egy elleni küzdelemben hisz.

2018.12.15

Van az a közhellyé dermedt mondás, miszerint birka nép a magyar.

2018.10.05

Javában izzítják az EP-kampányt: pavlovi voksreflexeket kell átprogramozni

Nem téved a Fidesz, amikor belpolitikai ügyként próbálja eladni az EP-választást, az emberek zöme ugyanis a bevésődött rutin alapján ikszel – derül ki egy friss kutatásból.

2018.09.15

Orbánék elárulták a népakaratot

A kormányfő kikerült a centrumból, nem kereszténydemokrata, hanem szélsőséges, és még véletlenül sem az Unió erős embere – mondta Tóth Bertalan, az MSZP elnöke.

2018.09.10

Erdőjárási tilalom: a golyótól védenek, de ínségre ítélnek

A legszegényebbeket fosztanák meg a gombászásból és gyógynövénygyűjtésből származó jövedelemtől. Harangozó Gábor szerint még a grófi időkben sem bántak ilyen cudarul a szegényekkel.

2018.08.16

Lecserélik a mindent látó orosz szemeket

Világszerte megrendült az egyik legnagyobb kiberbiztonsági cégbe, a Kaspersky-be vetett bizalom, a magyar kormány azonban csak egy uniós határozat miatt cserélte le a szoftvereket.

„Háborúban sem mondok le arról, hogy nő vagyok”

Sikertelenségre ítélheti az ellenzéket az LMP, ha a párt külön állít jelöltet a XV. kerületi időközi polgármester-választáson – állítja Németh Angéla, a baloldal és a civilek által is támogatott, független induló.

2018.08.07

„Meg kell fogni a beteg kezét”

Tudja a titkot, hogyan lehet kórházat vezetni adósságmentesen, de el nem árulta. Bedros J. Róbert miniszterelnöki megbízott hiszi, hogy öt év múlva besétálhat a szuperkórházba, és reméli, hogy hazacsábíthat sok kivándorolt szakembert.

2018.08.03

Gyanúsan elszállt a Malév-székház ára

2,6 milliárd forintért vette meg az állam a légitársaság egykori irodaházát, holott annak 2017-es könyv szerinti értéke még a 700 millió forintot sem érte el.

2018.07.27

Politika nélkül otthonos falunap lenne Tusványos

Orbán Viktor ugyan szombat délelőtt elfoglalja a focipályát, Tusnádfürdő azonban Tusnádfürdőről nézve nem a Fidesz szószéke.

2018.07.26

Erdélyben roadshow-znak az MSZP-sek

Nem legitimálják Orbán rezsimjét a szocialisták, így épp csak benéznek Tusnádfürdőre, majd mennek is tovább. A határon túli közösségek tagjait szeretné beemelni az MSZP az Országgyűlésbe, és Horn Gyulára hivatkozik.

2018.07.13

Parlamenti csata: fizetésemelés vagy süllyesztő

Első körben visszadobták az ellenzéki pártok a képviselői fizetések emeléséről szóló javaslatot. Erre a Fidesz olyan tervvel állt elő, ami leradírozta volna az ellenzéket a térképről, így kénytelenek voltak elfogadni a javaslatot.

2018.06.25

Balos ütőember

Szívesen cseréli a fehér inget melós ruhára, bokszol és a 99-es buszon is keresi a politikai megoldásokat Bihal Dávid, az MSZP országos elnökségének új, egyik legfiatalabb tagja.

2018.06.16

Tóth kontra Mesterházy: programcsata

Néppárt vagy médiapárt legyen az MSZP - erről markánsan eltér a párt két elnökjelöltjének véleménye.

2018.06.13

Kunhalmi kulcsszerepbe került

Nem csak személyi kérdések dőlnek el a szocialisták hétvégi tisztújító kongresszusán. Tóth Bertalan és Mesterházy Attila között markáns politikai különbségek is vannak.

2018.04.21

Az MSZP „csinálja meg” a Párbeszéd frakcióját - Fotók

Egy szocialista képviselő átültetésével oldja meg az MSZP, hogy a Párbeszédnek is legyen frakciója – a két képviselőcsoportot egy úgynevezett koordinációs irányító testületet hangolja össze.

2018.04.20

A médiasztár és a stratéga

A szocialisták többsége nem hisz az egységes ellenzéki pártban, de abban igen, hogy egy választásra össze lehet állni ezeknek az erőknek.

2018.04.05

Bangóné már az önkormányzati választásra készül

Már a 2019-es önkormányzati választásokra készül – mondta lapunknak Bangóné Borbély Ildikó, aki úgy érzi, sikerült visszaépíteni a baloldalt és a balos hitet Csepelen. Mégis visszalépett, mert ezt diktálta felelősségérzete.

2018.03.31

Visszajár az elvett nyugdíj

A Kúria precedens értékű döntése szerint szabálytalan volt a rokkantnyugdíjasok sokat bírált felülvizsgálata. Tízezrek igazolhatják, hogy jogtalanul csökkentették ellátásukat.

2018.03.16

Ellenzéki program: vetélkedés és eskü

A Jobbikhoz való viszonyulás a vízválasztó a demokratikus ellenzék pártjai között - ezt igazolta a Fővám téren közösen rendezett március 15-i nagygyűlés is.

2018.03.09

Kunhalmi Ágnes és Dobrev Klára: Girl power a kultúrban

El ne dobja senki a szavazatát – óvott mindenkit a kamupártoktól Kuncze Gábor Kunhalmi Ágnes jelöltbemutató fórumán.

2018.02.20

A drágább villamos a nyerő

Közbeszerzési pályázat nélkül szerezhet be villamosokat Budapest, mivel a 2013-as pályázat szinte automatizálta (lényegében egy szándéknyilatkozathoz kötötte) az új „elektromos viszonylatok vásárlását.

2018.02.19

Tiborcz áradat balról, migráns fröcsögés jobbról

Orbán Viktor kihagyta a parlament ülését, így nem kellett tiborczozással bajlódni; a szocialista képviselők kimentek aláírást gyűjteni; a kereszténydemokrácia nincs teljesen magánál – a tavaszi ülésszak első napja.