Előfizetés
2020. október 14.
Még a kulturális miniszter is „durvának” minősítette a brit kormány álláshirdetését

A különböző brit lapokban közzétett bíráló megjegyzések „a kulturális nyárspolgárság és a rossz kormányzás találkozását” említik.

2020. szeptember 11.
2019. december 23.
A hajléktalanoktól Thatcherig – Best of Európa

Az év kulturális összefoglaló sorozatának első részében a határon túlra tekintünk. A Népszava tudósítóinak „legjei“ Berlinből, Bécsből és Londonból.

2017. november 10.
Maga Rowling is alig hitt a szemének

Varázslatos Harry Potter-gyűjtemény a British Library-ben: J. K. Rowling rajzai és jegyzetei a kasszasiker tárlat igazi slágerei.

2017. október 30.
Paul Lendvai: Orbán, Európa új erős embere

Miközben itthon épp ma tartják a Magyarok című kötete ötödik, bővített kiadásának bemutatóját, külföldön Paul Lendvai új, Orbán Viktorról szóló könyvét…

2017. augusztus 10.
Premier League - Ezüst jubileumi idény következik

Az erősítések alapján a Manchester City tűnik a legesélyesebbnek a bajnoki cím megszerzésére a holnap kezdődő 25. labdarúgó Premier League-ben.

2017. július 07.
2017. június 08.
2017. május 18.
Lapos program, drága álmok

Hangzatos választási ígéretekkel rukkoltak elő a centrumtól balra elhelyezkedő brit pártok, de a közvélemény-kutatások alapján úgy tűnik, hogy nem sikerült…

2017. május 08.
II. Erzsébet messze az élvonaltól a gazdagok listáján

Huszonkilencedik alkalommal látott napvilágot a brit, illetve a szigetországhoz adózási szempontból kötődő gazdagok listája. 

2017. március 13.
Nem készült fel London az uniós kilépésre

Várhatóan holnap aktiválja Theresa May brit kormányfő a Lisszaboni Szerződés 50. cikkelyét, amellyel hivatalosan is megkezdődhet Londonnak az Európai Unióból való…