2020. május 26.

Visszaüt Trump Kína-kritikája

A válság nyomán a politika és a gazdaság szereplőinek lesz mit átgondolniuk, és a járványnak a nagyhatalmi erőviszonyokra is lehet hatása. A transzatlanti kapcsolatok…

2020. május 24.

Ezrek tiltakoztak Hongkongban a pekingi nemzetbiztonsági törvény ellen

A rohamrendőrök könnygázzal és vízágyúval oszlatták szét a tömeget, a tiltakozók közül néhányan esernyőkkel próbáltak védekezni.

2020. május 21.

Törökország jött, látott és győzött Líbiában

Ankara annyira megerősítette a nemzetközileg elismert kormány helyzetét, hogy már a felkelők külföldi pártfogói is tűzszünetet szorgalmaznak.

2020. május 16.

Bizarr amerikai játszma

Az Egyesült Államok az általa egyoldalúan felmondott atomalku rendelkezéseit próbálja bevetni Irán ellen, jogi machinációjuk egyszerre abszurd és kockázatos.

2020. május 14.

Titokban tombol a járvány Tanzániában

A fertőzésekről és halálesetekről szóló adatokat már két hete nem frissítették, karantén intézkedések híján a vírus szabadon terjed a kelet-afrikai országban.

2020. május 13.

Amerika mit sem tanul: Afganisztánban éledhet újjá az Iszlám Állam

Brutális támadásokkal bosszulták meg a dzsihádisták azt, hogy elfogták térségbeli vezetőiket. Veszteségeik ellenére is minden adott a megerősödésükhöz.

2020. május 11.

Járvány, erősödő Iszlám Állam, összeomló gazdaság - nehéz helyzetben az új iraki kormányfő

Musztafa Al-Kádiminak a sikeres válságkezeléshez lavírozni kell az elitellenes tüntetők és a rugalmatlan parlament, valamint az Egyesült Államok és Irán között is.

2020. május 08.

Sokmilliárdos családi viszály Szíriában

A rezsim kegyvesztetté vált pénzembere könyörögve fordult unokatestvéréhez, az elnökhöz. Ám segélykiáltása egyben burkolt fenyegetés is.

2020. május 06.

Pancserinvázió Venezuela ellen

Egy amerikai őrző-védő cég akarta megbuktatni a caracasi szocialista rezsimet, de a rosszul megszervezett akcióból világra szóló kudarc lett.

2020. május 05.

Erőre kapott az Iszlám Állam

A dzsihádisták kiheverték tavalyi veszteségeiket és a koronavírus-járványt kihasználva Szíriában és Irakban is erősödnek.

2020. május 04.

Veszélyes űrszemétté válhat a harci szatellit

A nagyhatalmak olyan műholdelhárító-rendszereket fejlesztenek, amelyek közül egyik-másik akár az emberiség űrambícióinak is keresztbe tehet.

2020. április 29.
2020. április 27.

Szaúd-Arábia nem találja a kiutat Jemenből

Kisiklott a jemeni polgárháború rendezésre irányuló legújabb szaúdi kísérlet is. A kormányerőkkel szövetséges Öböl-menti királyság a világjárványra hivatkozva…

2020. április 24.

Kíméletlen csaták a járvány árnyékában

Lakónegyedek válogatás nélküli ágyúzása, önkényes letartóztatások, kollektív büntetés - minden jel szerint a civilek isszák meg a levét a harcok fokozódásának…

2020. április 23.

Még szigorúbb idén a muszlimok böjti hónapja

A koronavírus árnyékában, egyes hagyományok feladásával készülnek a hívők az iszlám ma kezdődő szent hónapjára.

2020. április 21.

Csak Erdogan segíthet a vírusbajban, ha más is megpróbálja, annak csúnya vége lesz

A hatóságok akadályozzák az ellenzék járványvédelmi törekvéseit, az isztambuli és ankarai főpolgármester ellen már nyomozás is indult.

2020. április 18.

Kína felelős a járvány elszabadulásáért

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) Peking szócsövévé silányult, Hongkong pedig az erős civil társadalmának köszönhetően tudott hatékonyan védekezni -…

2020. április 15.

A teljhatalom átka – Szorult helyzetbe került Erdogan

Törökország továbbra sem képes lassítani a koronavírus terjedését. Az elnök szorult helyzetben van, miközben óriásit hibázó belügyminisztere megerősödött.

2020. április 06.

Szájmaszkkal a frontvonalon

Már csaknem két hete betört a koronavírus a polgárháború sújtotta Líbiába, ám a harcok nem csillapodnak, a szembenálló felek még a világjárvány ellenére sem…

2020. április 05.
2020. április 03.

Amikor Erdogan túl engedékeny

Rohamtempóban terjed a koronavírus, a török elnök mégis - tőle szokatlan módon - visszafogottságot tanúsít a járvány elleni küzdelemben.

2020. április 01.

Kockázatos a svéd különcködés

A skandináv ország - más EU-tagállamokhoz képest - visszafogottan reagált a koronavírus megjelenésére, törvényi előírások helyett a lakosság meggyőzésével…

2020. március 30.

Ahány ország, annyi korlátozás

Néhány hét alatt gyökeresen megváltozott az európai emberek élete, a kormányok példátlanul szigorú intézkedéseket vezettek be a járvány elleni küzdelem jegyében.

2020. március 26.

Irán vesztésre áll a koronavírussal szemben

A világjárvány Közel-Keleti gócpontján egyáltalán nem lassul a betegség terjedése. A válságért elsősorban a teheráni rezsim a felelős, de az amerikai szankciók is…

2020. március 25.
2020. március 23.

Háborúra jön a járvány

Lebombázott kórházak, külföldre menekült orvosok - a koronavírus minden eddiginél nagyobb humanitárius katasztrófával fenyeget a Közel-Kelet háborúval sújtotta…

2020. március 20.

Az orosz dezinformációs kampánynak nagyon jól jött a koronavírus

Oroszország a koronavírus-járványt is felhasználja dezinformációs kampányához, álhírekkel próbálnak zavart, félelmet, sőt, pánikot kelteni.

2020. március 19.

Koronavírus: politikai kockázatok és mellékhatások

Akár a koronavírus terjedésének lelassításáról, akár a gazdasági hatások mérsékléséről van szó, a választók külföldi példák alapján ítélhetik meg saját…

2020. március 14.

A határok védelmét össze lehet egyeztetni az emberi jogokkal – Interjú Gerald Knausszal a menekültkérdésről

Az Európai Uniónak és Törökország is érdeke a menekültügyi együttműködés folytatása, a hatékony határvédelemhez pedig nincs szükség jogtiprásra – állítja…