2019.03.14

"Egyszer mindenkinek elege lesz, és fellázad" - Pécsett is megakadályozták a tanársztrájkot

Pécsett az ellenzéki pártok és az érdekképviseletek forgalomlassító autós vonulással tiltakoztak a rabszolgatörvénynek nevezett jogszabály ellen. A pedagógusok szolidaritási sztrájkja nem jött össze.

2019.03.13

Veszítettek a dolgozók és veszített Pécs

Végképp elbukta a pert a Zsolnay Porcelánmanufaktúra ellen az 111 dolgozó, aki a fideszes irányítású Pécs vezetőinek ösztönzésére mondta fel állását. A dolgozók 23 millió forintot kell fizessenek volt cégüknek.

2019.03.07

Sötétség délen: erősen vitatott fényviszonyok

Pécs belvárosában, a Búza téren február 12-én este egy kisbusz halálra gázolt egy, a zebrán átkelő, 67 esztendős asszonyt. A baleset okait a rendőrség vizsgálja, aligha kérdéses, hogy a tragédiában a figyelmetlenségnek szerepe volt.

2019.02.11
Ungár Tamás

Nincs parola

Újra és újra kiderül, hogy a Soros György alapítványai által támogatott magyarországi civil közösségek nem foglalkoznak migránsok hazánkba csábításával.

2019.02.09

Nemcsak a polgármesterek, a helyi képviselők is közösek lennének - így néz ki az ellenzék két tömbösödési modellje

Újabb városokban került karnyújtásnyi közelségbe a teljes ellenzéki összefogás – tudta meg a Népszava.

2019.02.08

Mikor történt a halálos következményű baleset?

Halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétségével vádolja az ügyészség K. G.-t, mivel a férfi a nyomozóhatóság véleménye szerint nem megfelelően látta el egyik betegét.

2019.02.01

Otthagyja a rendőrséget Komló felmentett kapitánya, akiről "Soros-vádat" rebesgetnek

Váczi Istvánt sokan biztatják, hogy induljon el független polgármester-jelöltként az önkormányzati választásokon.

2019.01.21

„Most sokan dühösek, de valamit akkor is tenni kell” – nagy dugót hozott a pécsi útlezárás

Több kilométeres torlódást okozott az a kormányellenes tiltakozó akció, amit a baranyai megyeszékhelyen tartottak hétfőn reggel. A szervezők huszonöt autóval zárták le az utat.

2019.01.19

"Az egész országot nem lehet kirúgni" - Pécsett is a rabszolgatörvény ellen tüntettek

A kormánynak az a célja, hogy rabszolgák legyünk a Mészáros Lőrincek országában - hangzott el a pécsi tüntetésen.

2019.01.15

A fideszes városvezetők együttműködnek „Soros ügynökeivel”

A kormánypárti vezetésű önkormányzatok helyben együttműködnek az állítólagosan menekülteket betelepítő szervezetekkel, holott tudják, honnan érkezik a támogatásuk.

2019.01.05

Nincs gazdája a sötétségnek: nem lehet tudni ki kapcsolta le a közvilágítást ott, ahol a tüntetők gyülekeztek

Az illetékes cég sajnálatos meghibásodásról beszél, ám annak nincs nyoma, hogy a kijavításán dolgoznának.

2018.10.26

Egy szerszámosbódé elég – István megúszta az első pécsi hajléktalanpert

A Pécsi Járásbíróság szerint nem sértett törvényt az a pécsi hajléktalan, akit a rendőrség azért vett őrizetbe, mert az egyenruhások szerint a férfi életvitelszerűen tartózkodott a köztereken.

2018.10.01

Csokra és csodára várnak az elnéptelenedő falvak

Egyre több falu próbál jelképes összegért adott telekkel, sőt, jelentős támogatással magához vonzani új lakókat vagy megtartani a régieket.

2018.09.07

A „medvecsapda” megfogta a dizájnereket

Fűzfafonó tanította a leendő formatervezőket Dél-Baranyában. Az a cél, hogy később forduljon meg ez a szereposztás.

2018.09.05

Rendőrt hívtak egy arab orvosra, aki azt állítja, bántalmazták

Egy magyar állampolgárságú, palesztin orvos azt állítja, hogy rendőrök bántalmazták a lakásában, mivel valaki szerint „Allah akbár!”-t kiáltott. A rendőrök és egy tanú szerint ebből egy szó se igaz.

2018.08.22

Több a medve, mint a migráns

A déli határon élők szerint a kerítés állította meg a menekülteket, pedig a hivatalos adatok szerint nagyon kevesen jönnek Magyarország felé. A Fidesz mégis tarol a helyi választásokon.

2018.08.13

Mégsem fontos a kisgyerekes munkaerő

Bajban vannak a kis falvak: szeptembertől nem üzemeltethetnek bölcsődével összevont óvodát, más megoldásra viszont se pénz, se szakember.

2018.08.06

Szerelem, halk kritikával – így látnak minket a magyarul tanuló külföldiek

A pécsi nyári egyetem hallgatói csak jót mondanak hazánkról és a magyarokról. Kedélyesnek, jószívűnek látnak minket. Csak a migráns-kérdés sötétíti a képet.

2018.06.29

Kétszázezres bírság Pécs szégyenéért

Az Egyenlő Bánásmód Hatóság 200 ezer forint büntetést rótt a pécsi Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft.-re (ZSÖK), mivel a cég nem adta bérbe kultúrházát egy, a városvezetés által Soros-ügynöknek minősített alapítványnak.

2018.06.13

Zsolnay-ügy: fordul a kocka

A bíróságokon eddig nyerésre állt Péccsel szemben a Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt. gazdája, most viszont két ügyben fordulni látszik a kocka.

2018.06.11

Tovább gyűrűznek a Zsolnay-einstand következményei

Pécs önkormányzatának 300 milliós ingatlanvagyona úszott el a Zsolnay Porcelánmanufaktúra tulajdonosa ellen folyó perben.

2018.06.07

Mellár saját mozgalommal győzné le a Fideszt Pécsen

A Pécsett tíz ellenzéki párt támogatásával független parlamenti képviselővé választott közgazdász, Mellár Tamás mozgalmat indít annak érdekében, hogy a gazdaságilag rosszul teljesítő baranyai megyeszékhely a civilek széles körű összefogására építve megálljon a lejtőn, és új fejlődési pályára álljon.

2018.06.04

Hiába alapsport, nem vonzó a futás

Magyarországon több mint 40 éve nem tudják megdönteni Kispál László 2000 méteren felállított országos rekordját.

2018.05.27

Telt ház és gyanakvás Alföldi betiltott előadásán

Elnyomta a színész szavát a nagy, tüntetésszerű taps vasárnap délután abban a színdarabban, amit a fideszes vezetésű Pécsen levetettek a műsorról.

2018.05.25

Önmagukkal harcoltak a lánglovagok a tévétoronyban

Három tűzoltó feküdt félájultan a pécsi tévétorony teraszán péntek délelőtt kilenc órakor, s levegő után kapkodva tűrte, hogy társaik levegyék arcukról az oxigénpalack maszkját, majd hátukról a palackot.

2018.04.24

Fideszes politikus mondathatta le az Alföldi-előadást

Alföldi előadását nem a pécsi Zsolnay Kulturális Központ vezetője, Vincze Balázs akarta lemondani, hanem egy fideszes politikus szólította fel az ügyvezetőt, hogy tegye meg ezt a lépést.

2018.04.23

Miért mondták le Alföldit? - Elértük a pécsi direktort

"Hiába is mondanék bármit, nem hinnének nekem" – erre hivatkozva nem válaszolt a sajtót és a kérdéseket napok óta kerülő Vincze Balázs, a pécsi Zsolnay Kulturális Központ vezetője tudósítónknak arra a kérdésére, hogy miért mondták le váratlanul azt a darabot, amelyben szerepel a köztudottan ellenzéki gondolkodású Alföldi Róbert.

2018.04.18

Mellár Tamás: Mindent elölről és alulról kell kezdeni

Csak akkor lesz leváltható a Fidesz-kormány, ha az ellenzék megszervezi a maga civil köreit, véli Mellár Tamás, pécsi közgazdász, akadémikus, aki egyetlen függetlenként jutott be a parlamentbe.

2018.04.08

"A Fidesznek rengeteg trükkje van"

– Elég a gyávaságból! Aki fél, az nem tudja alakítani a sorsát. Nem félek, ezért leírhatja a nevemet: Szilágyi Szilvia vagyok, alternatív gyógyászattal foglalkozom

2018.04.04

Pávát keresték a becsapott ex-zsolnaysok

A pécsi Zsolnay Porcelánmanufaktúra tíz, volt alkalmazottja szerda reggel találkozni szeretett volna a baranyai megyeszékhely fideszes polgármesterével, Páva Zsolttal, hogy megtudják, a városvezetés hajlandó-e végre segíteni az általuk becsapott és súlyos költségekbe vert dolgozókon.

2018.03.28

Zsolnay: a volt dolgozók és Pécs vezetőinek nyakán a kés

Egy hetük van a pécsi Zsolnay Porcelánmanufaktúra 2016-ban jogszerűtlenül felmondó dolgozóinak, hogy kifizessék 23 milliós tartozásukat volt cégüknek.

2018.03.15

Pécsről 240 ember indult a "Békemenetre" - Döbbenetes "érvek", ámuljon, hol él

Csütörtök reggel Pécsről 240 kormányt támogató helybéli indult el öt busszal a békementre.

2018.01.15

Pusztahencse - Még etetni se ment, nehogy kampányt sértsen

Pusztahencsén a megismételt időközi polgármester-választást is Bán István nyerte, így a 63 éves férfi irányítja a Tolna megyei falut a következő 21 hónapban.

2018.01.05

Döntött a bíróság - Pusztahencse újra választ

A bíróság döntése értelmében meg kell ismételni Pusztahencsén az időközi polgármester-választást.

Győzött a tölgy, nyert a város

- Már nem ez a fő beszédtéma, de nincs bátaszéki, aki ne lenne büszke rá, hogy a mi tölgyünk lett tavaly Európa fája.

2018.01.02

Meghekkelt választás - 212 különös szignó Pusztahencsén

Szavazatvásárlás, hazugságvizsgáló, megfélemlített közmunkások, vádak, cáfolatok – mély konfliktusok sejlenek fel a botrányos pusztahencsei időközi polgármester-választás hátterében.

2017.12.19

Sokan átkozzák, kevesen védik a Fideszt

A Momentum egyszer már legyőzte a Fideszt, a Nolimpia kampány hatására visszavonták Budapest olimpiai pályázatát. November végétől négy hónapig a civil törvény ellen gyűjtenek aláírásokat országszerte, így Pécs belvárosában is.

2017.12.16

"Gyáva Zsolt" - Tüntetés a civilek mellett Pécsen

Pécs fideszes vezetőinek távozását követelte mintegy 300 tüntető szombat este a baranyai megyeszékhely központjában. A demonstrálókat a városvezetés civilek ellen hozott határozata háborította fel.

2017.12.08
2017.12.06

Provokálják a Soros támogatta alapítványt

Tucatnyi fenyegetésízű figyelmeztetést kapott egy pécsi civil szervezet, miután kitudódott, hogy a következő hónapokban együttműködik a Soros Györgyhöz köthető Nyílt Társadalom Alapítvánnyal.