2019.04.02

Elviszi a fizetésemelést a lakásdrágulás

Egyértelmű és logikus összefüggés van a fizetések és a lakásárak között.

2019.03.26

Viszik a személyi kölcsönt, mint a cukrot

Átrendeződni látszik a személyi kölcsönök piaca, csökkentek a kamatok.

2019.03.07

Sokak bankszámláját zárolhatják nyáron

Semmilyen banki tranzakciót nem tudnak indítani június 26.

2019.03.05

Jön a fogyasztóbarát lakásbiztosítás

Az iskolai tananyag részévé tenné a Pénzügyminisztérium a pénzügyi ismereteket, mivel úgy látják, a lakosság pénzügyi tudatosságnak fejlesztésére igencsak szükség volna.

2019.02.06

Lakásárakban már felzárkóztunk a régióhoz

Bár az utóbbi években egész Közép-Kelet-Európában felpörgött a lakáspiac, a hazai ingatlanáremelkedésnél csak Csehországban volt jelentősebb a drágulás.

2019.01.30

Kevesebben jelentkeznek munkára

Leginkább képzetlen dolgozók maradtak a piacon, és ők nem kellenek senkinek.

2019.01.23

Nagy a kereslet a lakások iránt, de csak hitelből telik rá

Kiugró emelkedéssel nyitotta az évet a lakáspiac: a kereslet jelentősen erősödött az eladó és a kiadó lakásoknál is – derül ki az ingatlan.com elemzéséből.

2019.01.21

Nincs egyezség az Audinál

Továbbra sincs megegyezés az idei bérekről az Audinál: a cégvezetés legújabb, vasárnap átadott ajánlatát hétfőn ismét elutasította az Audi Hungária Független Szakszervezet (AHFSZ) sztrájkbizottsága.

2019.01.17

Olcsóbb lehet a bankolás

Komoly változások jönnek az idén a bankolásban, amelyek összességében csökkenthetik a banki szolgáltatások díját. E téren az elmúlt 6 évben 50 százalékos volt a drágulás.

2019.01.15

Történelmi csúcson a készpénzállomány

Soha nem látott magasságokba, 6 ezer milliárd forint fölé emelkedett a forgalomban lévő készpénz mennyisége tavaly év végére – derül ki az MNB legfrissebb statisztikai mérlegéből.

2018.12.17

Tolódik a döntés a minimálbérről

A várakozásokkal ellentétben nem döntött a kormány a jövő évi minimálbér és garantált bérminimum mértékéről, így továbbra sem lehet tudni, milyen léptékű béremelésekkel kell számolni januártól.

2018.12.12

A magyarok már így is 2,7 órával többet dolgoznak, mint az EU-átlag

Miközben a kormány a rabszolgatörvénnyel egyértelműen a magyar munkavállalók munkaóráit igyekszik növelni, addig Nyugat-Európában évtizedek óta változatlan trend a ledolgozott munkaidő fokozatos csökkenése.

2018.11.19

A borzasztó drága Budapest miatt egyre jobb biznisz az agglomerációban is lakást kiadni

Még mindig olcsóbban lehet lakást vagy házat bérelni a fővárosi agglomerációban, mint a belső kerületekben, ám a különbség egyre csökken.

2018.10.17

Sietni kell a lakáskassza-szerződések leadásával

Ma még be lehet vinni a tegnapi dátummal kötött lakáskassza-szerződéseket, az OTP-nél és az Ersténél holnaptól ez a kapu is bezárul.

2018.10.16

Itt a vége: szerdától sehol sem lehet már lakáskasszát kötni

Péntekig lehet beküldeni a keddi dátummal megkötött szerződéseket.

2018.10.05

Az EU-s átlag duplájával drágultak a lakások Magyarországon

Az unió élmezőnyébe tartozunk, legalábbis a lakásáremelkedés tekintetében. Az árakat a várható lakásáfa-emelés és a külföldi vásárlások is hajtják.

2018.10.02

Animációs vlog pénzügyi ismeretekről

Iskolai keretek között csak nagyon kevés diáknak van lehetősége arra, hogy pénzügyi ismereteket tanuljon. Most egy animációs vlog segít ebben.

Még mindig nem közlik megfelelően a hitelköltségeket a bankok

Összesen 13,5 millió forint bírsággal sújtott három pénzintézetet az MNB, mert nem megfelelően tájékoztattak a hitelek költségeiről.

2018.09.26

A vevők fele zsebből kifizeti a lakás árát

Tízből négy lakásvásárló nem vesz fel hitelt, hanem készpénzzel fizet.

2018.09.24

Ráfizethetünk a külföldi vásárlásra

Egyre több kártyaleolvasó terminál és automata teszi lehetővé úgynevezett helyszíni átváltással a forintban történő fizetést is külföldön. Ez azonban sokba kerülhet.

2018.09.21

Ha semmire sem költünk, 10 év alatt össze is jön egy lakás

A bérek növekedésével egyidejűleg a lakásárak is jelentősen drágulnak, így a lakáspiaci boom miatt egyáltalán nem könnyebb ma sem lakáshoz jutni. Az

2018.09.19

Helybe mennek toborozni a munkáltatók

Van még tartalék a magyar munkaerőpiacon, de másként kell megszólítani.

2018.09.14

Egyeztetést sürgetnek a Volán dolgozói

Ágazati egyeztetést kér a kormánytól a közösségi közlekedés tervezett átalakításával kapcsolatban a Zala Volán Dolgozóinak Demokratikus Szakszervezete.

2018.09.12

Az autóipar még venne fel embert, ha lenne kit

A közép-magyarországi cégek negyede növelné dolgozói létszámát a következő negyedévben. Kérdés, találnak-e majd munkást?

2018.09.10

Újabb rekord: 256 milliárdért vettünk fel személyi kölcsönt

Másfélszerannyi személyi kölcsönt vesznek fel most, mint tavaly ilyenkor. A körültekintő hitelválasztással többszázezer forintot is meg lehet spórolni.

2018.09.05

Drágább, de biztosabb hitelek felé tereli az adósokat az MNB

Jövő hónaptól már nem kínálhatják a három évre rögzített kamatú minősített lakáshiteleket a bankok, és jönnek a 15 éves kamatperiódusok. Most ezek drágábbak lehetnek, de eljöhet az az idő, amikor az adós jól jár velük.

2018.08.31

Budapesten befektetés lesz az örökölt lakásból

Míg vidéken az örökölt ingatlanok nagyrészét eladja az újdonsült tulajdonos, addig Budapesten sok esetben inkább bérlőknek adják ki a lakást.

Egyre több pénzt költünk el a neten

Egyre nagyobb összegeket költenek a vásárlók a hazai webáruházakban: a vásárlások gyakoriságát már a magyar e-kereskedők is influencerek segítségével próbálják feltornászni.

2018.08.29

Mindenki nyaralót akar venni

Rekordot döntött júliusban a hazai nyaralópiac: korábban soha nem volt ekkora érdeklődés a hétvégi házak iránt.

2018.08.24

Az ár a fontos, nem a származás

A magyar élelmiszerek ízletesek, régre nyúló hagyománnyal bírnak, jó minőségűek, eredetük megbízható: ezekkel az állításokkal a magyar fogyasztók szinte kivétel nélkül egyetértenek, mégis csupán alig harmaduk keresi tudatosan a hazai termékeket az üzletek polcain.

2018.08.01

Még gyorsabban drágultak a lakások

Erősödött a lakásárak negyedéves növekedési üteme valamennyi településtípuson az idei év első negyedévében: országos átlagban nominálisan 5,4 százalékkal nőttek a lakásárak tavaly év végéhez képest – derül ki az MNB legfrissebb lakásárindex jelentéséből.

2018.07.10

Még nincs lefutva a cafeteria

Vizsgálja a kormány a munkaadói és a munkavállalói szervezetek cafeteriával kapcsolatos javaslatainak költségvonzatát – tájékoztatta lapunkat a Versenyszféra Konzultációs Fórumának keddi egyeztetését követően Kordás László, a Magyar Szakszervezeti Szövetség elnöke.

2018.06.14

Könnyebb a dolgozó megtartása, ha van szállás

Erős a felvételi szándék a magyar munkaadókban: minden negyedik cég létszámbővítést tervez az elkövetkező hónapokban, és mindössze 3 százalékuk gondolkodik leépítésben – derül ki a Manpower Group legfrissebb munkaerőpiaci előrejelzéséből, amely 762 munkaadó válaszain alapul.

2018.06.12

Dárdai ad tanácsokat a sportfogadóknak

Brazília nyeri majd az oroszországi futball világbajnokságot – vélik a hazai sportfogadók, akiknek számos újítással igyekszik kedvében járni a Szerencsejáték Zrt.

2018.06.11

Bírság a hiányos tájékoztatásért

Van még mit javítaniuk a bankoknak az ügyfél-tájékoztatás terén: az MNB tavaly a jelzáloghitel-felvételt megelőző jogsértő tájékoztatás miatt 21 pénzügyi intézményre összesen 19 millió, a kézizáloghitelek kereskedelmi kommunikációjára vonatkozó hiányosságokért pedig 11 intézményre 65,5 millió forint bírságot szabott ki – derül ki a jegybank tegnap bemutatott pénzügyi fogyasztóvédelmi jelentéséből.

2018.06.07

Késik a cégek digitális átalakulása

Elsősorban a hatékonyságnövekedés és a költségcsökkentés lehetőségét látják a hazai vállalatok a digitalizációban, valódi innovációban vagy új technológiákra épülő termékek és szolgáltatások bevezetésében már jóval kevésbé gondolkodnak.

2018.05.29

Beruházásra ösztönzi a cégeket a munkaerőhiány

Tovább csökkent a munkanélküliségi mutató, miközben a közfoglalkoztatottak száma is visszaesett: a KSH legfrissebb, február-áprilisi adatai szerint így 4 millió 445 ezren dolgoznak.

2018.04.21

Megtorpant béremelkedés

A várakozásokat némiképp alulmúlva, a januári bővüléshez képest kisebb ütemben emelkedtek a bérek – derül ki a KSH legfrissebb, februári adatokat tartalmazó statisztikájából.

2018.04.20

Az MKB már megkereste a vételárát

Az MKB Bank leginkább a vállalati piacon tud jelen lenni; ezen a területen képzelhető el, hogy hosszabb távon a hitelezés terén hozza a jegybank új jövőképének megfelelő növekedést.

2018.04.17

Balatoni luxus

Nyaralók Bár országosan némiképp lelassult a lakásárak emelkedése, a nyaralótelepüléseken továbbra is tempós drágulás tapasztalható.