2018.10.17

Sietni kell a lakáskassza-szerződések leadásával

Ma még be lehet vinni a tegnapi dátummal kötött lakáskassza-szerződéseket, az OTP-nél és az Ersténél holnaptól ez a kapu is bezárul.

2018.10.16

Itt a vége: szerdától sehol sem lehet már lakáskasszát kötni

Péntekig lehet beküldeni a keddi dátummal megkötött szerződéseket.

2018.10.05

Az EU-s átlag duplájával drágultak a lakások Magyarországon

Az unió élmezőnyébe tartozunk, legalábbis a lakásáremelkedés tekintetében. Az árakat a várható lakásáfa-emelés és a külföldi vásárlások is hajtják.

2018.10.02

Animációs vlog pénzügyi ismeretekről

Iskolai keretek között csak nagyon kevés diáknak van lehetősége arra, hogy pénzügyi ismereteket tanuljon. Most egy animációs vlog segít ebben.

Még mindig nem közlik megfelelően a hitelköltségeket a bankok

Összesen 13,5 millió forint bírsággal sújtott három pénzintézetet az MNB, mert nem megfelelően tájékoztattak a hitelek költségeiről.

2018.09.26

A vevők fele zsebből kifizeti a lakás árát

Tízből négy lakásvásárló nem vesz fel hitelt, hanem készpénzzel fizet.

2018.09.24

Ráfizethetünk a külföldi vásárlásra

Egyre több kártyaleolvasó terminál és automata teszi lehetővé úgynevezett helyszíni átváltással a forintban történő fizetést is külföldön. Ez azonban sokba kerülhet.

2018.09.21

Ha semmire sem költünk, 10 év alatt össze is jön egy lakás

A bérek növekedésével egyidejűleg a lakásárak is jelentősen drágulnak, így a lakáspiaci boom miatt egyáltalán nem könnyebb ma sem lakáshoz jutni. Az

2018.09.19

Helybe mennek toborozni a munkáltatók

Van még tartalék a magyar munkaerőpiacon, de másként kell megszólítani.

2018.09.14

Egyeztetést sürgetnek a Volán dolgozói

Ágazati egyeztetést kér a kormánytól a közösségi közlekedés tervezett átalakításával kapcsolatban a Zala Volán Dolgozóinak Demokratikus Szakszervezete.

2018.09.12

Az autóipar még venne fel embert, ha lenne kit

A közép-magyarországi cégek negyede növelné dolgozói létszámát a következő negyedévben. Kérdés, találnak-e majd munkást?

2018.09.10

Újabb rekord: 256 milliárdért vettünk fel személyi kölcsönt

Másfélszerannyi személyi kölcsönt vesznek fel most, mint tavaly ilyenkor. A körültekintő hitelválasztással többszázezer forintot is meg lehet spórolni.

2018.09.05

Drágább, de biztosabb hitelek felé tereli az adósokat az MNB

Jövő hónaptól már nem kínálhatják a három évre rögzített kamatú minősített lakáshiteleket a bankok, és jönnek a 15 éves kamatperiódusok. Most ezek drágábbak lehetnek, de eljöhet az az idő, amikor az adós jól jár velük.

2018.08.31

Budapesten befektetés lesz az örökölt lakásból

Míg vidéken az örökölt ingatlanok nagyrészét eladja az újdonsült tulajdonos, addig Budapesten sok esetben inkább bérlőknek adják ki a lakást.

Egyre több pénzt költünk el a neten

Egyre nagyobb összegeket költenek a vásárlók a hazai webáruházakban: a vásárlások gyakoriságát már a magyar e-kereskedők is influencerek segítségével próbálják feltornászni.

2018.08.29

Mindenki nyaralót akar venni

Rekordot döntött júliusban a hazai nyaralópiac: korábban soha nem volt ekkora érdeklődés a hétvégi házak iránt.

2018.08.24

Az ár a fontos, nem a származás

A magyar élelmiszerek ízletesek, régre nyúló hagyománnyal bírnak, jó minőségűek, eredetük megbízható: ezekkel az állításokkal a magyar fogyasztók szinte kivétel nélkül egyetértenek, mégis csupán alig harmaduk keresi tudatosan a hazai termékeket az üzletek polcain.

2018.08.01

Még gyorsabban drágultak a lakások

Erősödött a lakásárak negyedéves növekedési üteme valamennyi településtípuson az idei év első negyedévében: országos átlagban nominálisan 5,4 százalékkal nőttek a lakásárak tavaly év végéhez képest – derül ki az MNB legfrissebb lakásárindex jelentéséből.

2018.07.10

Még nincs lefutva a cafeteria

Vizsgálja a kormány a munkaadói és a munkavállalói szervezetek cafeteriával kapcsolatos javaslatainak költségvonzatát – tájékoztatta lapunkat a Versenyszféra Konzultációs Fórumának keddi egyeztetését követően Kordás László, a Magyar Szakszervezeti Szövetség elnöke.

2018.06.14

Könnyebb a dolgozó megtartása, ha van szállás

Erős a felvételi szándék a magyar munkaadókban: minden negyedik cég létszámbővítést tervez az elkövetkező hónapokban, és mindössze 3 százalékuk gondolkodik leépítésben – derül ki a Manpower Group legfrissebb munkaerőpiaci előrejelzéséből, amely 762 munkaadó válaszain alapul.

2018.06.12

Dárdai ad tanácsokat a sportfogadóknak

Brazília nyeri majd az oroszországi futball világbajnokságot – vélik a hazai sportfogadók, akiknek számos újítással igyekszik kedvében járni a Szerencsejáték Zrt.

2018.06.11

Bírság a hiányos tájékoztatásért

Van még mit javítaniuk a bankoknak az ügyfél-tájékoztatás terén: az MNB tavaly a jelzáloghitel-felvételt megelőző jogsértő tájékoztatás miatt 21 pénzügyi intézményre összesen 19 millió, a kézizáloghitelek kereskedelmi kommunikációjára vonatkozó hiányosságokért pedig 11 intézményre 65,5 millió forint bírságot szabott ki – derül ki a jegybank tegnap bemutatott pénzügyi fogyasztóvédelmi jelentéséből.

2018.06.07

Késik a cégek digitális átalakulása

Elsősorban a hatékonyságnövekedés és a költségcsökkentés lehetőségét látják a hazai vállalatok a digitalizációban, valódi innovációban vagy új technológiákra épülő termékek és szolgáltatások bevezetésében már jóval kevésbé gondolkodnak.

2018.05.29

Beruházásra ösztönzi a cégeket a munkaerőhiány

Tovább csökkent a munkanélküliségi mutató, miközben a közfoglalkoztatottak száma is visszaesett: a KSH legfrissebb, február-áprilisi adatai szerint így 4 millió 445 ezren dolgoznak.

2018.04.21

Megtorpant béremelkedés

A várakozásokat némiképp alulmúlva, a januári bővüléshez képest kisebb ütemben emelkedtek a bérek – derül ki a KSH legfrissebb, februári adatokat tartalmazó statisztikájából.

2018.04.20

Az MKB már megkereste a vételárát

Az MKB Bank leginkább a vállalati piacon tud jelen lenni; ezen a területen képzelhető el, hogy hosszabb távon a hitelezés terén hozza a jegybank új jövőképének megfelelő növekedést.

2018.04.17

Balatoni luxus

Nyaralók Bár országosan némiképp lelassult a lakásárak emelkedése, a nyaralótelepüléseken továbbra is tempós drágulás tapasztalható.

2018.04.14

Felemás lendület az építőiparban

Továbbra is jelentős bővülés látható az építőiparban, februárban 26 százalékos volt a növekedés, amiben a lakásépítéseket magában foglaló épületépítések is nagy szerepet vállaltak.

2018.04.13

Élmezőnyben a hazai lakásárdrágulás

Átlagosan 4,5 százalékkal nőttek az Európai Unióban a lakásárak 2017 utolsó negyedében az előző év azonos időszakához képest - áll az ingatlan.com friss Eurostat-adatokat bemutató összefoglalójában

2018.04.03

A balatoni nyaraló még mindig drága

Bár a nyaralópiacot sem kerülte el az elmúlt évek drasztikus ingatlanáremelkedése, a hétvégi házak drágulásának üteme az utóbbi időben lelassult.

2018.03.28

Új munka miatt elköltöznének külföldre a fiatalok

A munkanélküli magyar fiatalok 45 százaléka hajlandó volna elköltözni jelenlegi lakhelyéről egy új munkahely miatt, harmaduk akár külföldre is költözne ennek érdekében – hívta fel a figyelmet a Portfolio az Eurostat legfrissebb, 2016-os adatokat tartalmazó felmérésére.

2018.03.21

Inflációt hozhat a bérek tartós emelkedése

A piaci várakozásokat felülmúlva, 13,8 százalékkal nőttek a nettó és a bruttó átlagkeresetek idén januárban az előző év azonos időszakához képest – derült ki a KSH adataiból.

2018.03.07

Az export húzza vissza a bővülő GDP-t

A tavalyi év utolsó negyedévében 4,4 százalékkal nőtt a bruttó hazai termék (GDP) a megelőző év azonos időszakához képest – jelentette kedden a KSH, amely szerint a növekedéshez elsősorban a piaci alapú szolgáltatások és az építőipar járultak hozzá.

2018.02.22

Egyre kevesebbet ér a csok

A használt lakások esetében a budapesti vevők jártak a legrosszabbul az elmúlt években.

2018.02.12

Több a feketén foglalkoztató cég

Bár kevesebb munkaadót és munkavállalót ellenőrzött tavaly a munkaügyi hatóság, mint 2016-ban, mégis több szabálytalanul foglalkoztatott dolgozót találtak – derül ki a Nemzetgazdasági Minisztérium Foglalkoztatás-felügyeleti Főosztályának jelentéséből.

2018.02.02

Sötét jövőkép a nyugdíjakról

Meglehetősen borúlátóak a nyugdíjas éveikkel kapcsolatban a magyarok: 62 százalékuk úgy gondolja, mire nyugdíjba megy, összedől az állami nyugdíjrendszer, több mint harmaduk pedig egyenesen arra számít, hogy meg sem fogja érni a nyugdíjas kort.

2018.02.01

Megtorpant a használt lakások drágulása

Megtorpant a használt lakások áremelkedése tavaly év végére: a KSH legfrissebb adatai szerint ez az ingatlantípus 2017 harmadik negyedévében 8,4 százalékkal drágult az előző év azonos időszakához képest.

2018.01.31

Újabb történelmi mélyponton a munkanélküliség

Újabb történelmi mélypontra süllyedt a munkanélküliségi ráta a KSH legfrissebb adatai szerint: a múlt év utolsó negyedében 3,8 százalékos volt, így 2017-ben átlagosan 4,2 százalékot tett ki - az éves ráta rekordalacsony szintet jelent tízéves távlatban.

2018.01.23

E-szignó helyett nyomtatványcunami

 Több mint 4 millió jövedelemigazoló nyomtatványt kell aláírnia a cégvezetőknek január 31-ig. Az M30-as számot viselő nyomtatványt akár egy tableten is alá lehetne írni, a cégek mégis inkább kinyomtatnak több millió oldalnyi papírt.

Gyorsan viszik a panelt

A panellakásokat lehet még mindig a leggyorsabban eladni: az Otthon Centrum elemzése szerint értékesítésükhöz 2016-hoz képest tavaly három nappal kevesebbre - átlagosan 71 napra - volt szükség.