2018.05.23

Sólyi gyermekgyilkosság - Elkészült a szakértői vélemény

A sólyi gyilkosság gyanúsítottjának, egy 16 éves fiúnak az anyja interjút adott a Hír TV Riasztás című műsorának, amiben elmondta, hogy nem hiszi, hogy a fia képes volt megölni a kislányt.

2018.05.17
2017.12.07

Jogot sérthetett az Állami Számvevőszék

Igaz, hogy az Állami Számvevőszék (ÁSZ) olyan szervezet, amely ellenőrzi a pártok finanszírozásának és működésének rendjét.

2017.12.06

Csiki-csuki a bíróságon

Fogházba megy egy 32 éves nő, mert az autója elé ugró vad miatt balra rántotta a kormányt, majd ütközött. A vőlegénye mellette utazó testvére láthatta egyedül az állatot, ő azonban meghalt a balesetben.

2017.08.09

Igazoltatás közben meghalt férfi - Még nincs felelős

A napokban igazoltatás közben meghalt egy 57 éves férfi, de az ügyészség szerint nincsenek bűncselekményre utaló jelek.

2017.07.24

Az etyeki stúdiótűznél is hibázott a 112-segélyhívó?

Nemrégiben a Népszava is beszámolt róla, hogy a 112 központi segélyhívó operátorának hibájából a Pest megyei Tóalmás helyett a Nógrád megyei Tolmácsra indultak el a tűzoltók és mentők július 4-én egy traktorbalesethez.

2017.07.10

Schmidt Mária: Brüsszel a nyelvünket is el akarja venni

Önellentmondásokkal, szakmai bukfencekkel tarkított felmérésének bemutatására tartott konferenciát a kormányközeli Századvég és a Schmidt Mária birtokába került Figyelő hetilap péntek délelőtt Budapesten – írja a Magyar Nemzet.

2017.07.08

Áder így is, úgy is a nyakunkon marad

Az „alaptörvényt vagy tisztsége gyakorlásával összefüggésben valamely törvényt szándékosan megsértő (…) köztársasági elnökkel szemben az országgyűlési képviselők egyötöde indítványozhatja a tisztségtől való megfosztást” – azt tartalmazza az alaptörvény.

2017.06.16

Felállítja az ülnököket az új törvény

Az ülnök nem hivatásos bíró; az elsőfokú bírói tanácsban általában egy hivatásos és két laikus bíró vesz részt.

2017.06.09

Védett gyurgyalagokat pusztítanak a filmesek Dunakeszin

„Két napja munkagépek zaja verte fel a mező felé eső lovastanyával átellenben lévő egykori Tsz udvarát Dunakeszi alsón” - kezdi megrázó beszámolóját dr.

Orbán tart az uniós ügyészségtől

Húsz uniós tagállam létrehozza az európai ügyészi hivatalt – döntöttek az érintett országok igazságügyi miniszterei tegnap. Több uniós ország, köztük Magyarország nem vesz részt az együttműködésben.

2017.05.31

Ma semmiképpen ne gyújtson rá! – pláne Csehországban ne

Ma van a Dohányzásmentes Világnap, melyet Az ENSZ Egészségügyi Világszervezetének (WHO) kezdeményezésére 1988 óta május 31. óta tartanak meg

2017.05.25

Lealázta a Habony-médiát a Momentum

A kormánypárti sajtó gőzerővel szállt bele a Momentum vezetőinek lejáratásába. Legutóbb a Lokál igyekezett ízekre szedni a fiatal politikusokat – természetesen az elmaradhatatlan sorosozással megspékelve.

2017.05.04

Nem bűntény állatokkal szexelni

A Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes által jegyzett állatvédelmi törvénymódosító javaslat többek között új adóval sújtaná a kutyatartókat – írja az Állatportál.

2017.04.23

Ha tilalmak kieszeléséről van szó, a képviselők fantáziája féktelen

Helyi rendeletben határozhatják meg a közösségi együttélés alapvető szabályait, s ezek elmulasztásának jogkövetkezményeit az önkormányzatok, és a fantáziájuk szinte végtelen.

2017.04.20

Kötelező lesz a falunapokon a toborzás

Nagy erőkkel zajlik a tartalékos katonák toborzása, de a jelek arra mutatnak, hogy mindezt csekély érdeklődés kíséri.

2017.03.31

Nem tisztul a térfigyelő kamerák képe

A kamerák által rögzített szabályszegések miatt indított eljárások felfüggesztésére kérte a III. kerület polgármestere a közterület-felügyelet vezetőjét

Őrültektől semmi sem véd

30 kilométeres maximális sebességet vezetne be lakott területekre az Európai Unió – söpört végig a sajtón a hír. A szakember szerint azonban félreérthetik javaslatot

2017.03.29

Veronai busztragédia - Alvászavarban szenvedett a sofőr

Kiborultak a gyászoló szülők, amikor megtudták, hogy a veronai buszbaleset idején vezető sofőrt korábban alvászavarokkal kezelték – írja a Bors.

2017.03.24

Börtönbe is kerülhet az autós, ha Tarlósra hallgat

Bombaként robbant a közterület-felügyeletek körében Tarlós István bojkottfelhívása, mert sajátos, hogy a főpolgármester éppen az önkormányzati rendészeti szervek ellen kelt hangulatot.

Tasnádi Péter újra rács mögött

Rejtélyes ügyben vették őrizetbe Tasnádi Pétert. A történet minden eleme talányos, nehezen érthető.

2017.03.21

Robin Hoodra rájár a rúd Magyarországon

2006 nyarán a Mafilm fóti műterméből két helyi férfi ellopta a BBC részére a Tiger Aspect filmgyártó cég produkciójában - amit az Index szerint magyar részről a Mid Atlantic nevű cég jegyzett - készülő filmsorozat részeit tartalmazó kazettákat.

2017.03.12

Újságírók küzdöttek az Arany Glóbuszért

Igazi presztízsharcok, vérre menő küzdelmek jellemezték a hétvégi Arany Glóbusz médiakupát, ahol a média dolgozói és hozzátartozóik versenyeztek fociban és kosárlabdában. 

2017.03.10

Védtelen a körúti robbantó

Hónapokig is eltarthat, míg új ügyvéd veszi át a körúti robbantással gyanúsított P. László képviseletét – értesült a Népszava

2017.03.05

Írjon dalt Salgótarjánról!

Kilencvenöt éve város Salgótarján, ebből az alkalomból dalpályázatot írt ki több helyi zenei egyesület és a városi művelődési központ – adta hírül a nograd24.hu című helyi hírportál.

2017.03.01

Több életfogytiglant kértek Portik Tamásra

Felbujtóként több emberen, sok ember életét veszélyeztetve elkövetett emberölésért életfogytig tartó szabadságvesztés kiszabását kéri Portik Tamásra is a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség a Fővárosi Ítélőtáblától a Fenyő-gyilkosság és az Aranykéz utcai robbantás május 3-án kezdődő másodfokú tárgyalásán – írta meg a Magyar Nemzet.

2017.02.15

Kátyúverseny indult

Évek óta szaporodnak a kátyúk a magyar közutakon, ami elsősorban a rossz kivitelezésnek és a hiányos karbantartásnak tudható be.

2017.01.30

Ítélet várható a Hiszékeny-ügyben

Várhatóan hétfőn hirdet ítéletet Hiszékeny Dezső szocialista parlamenti képviselő ügyében a Fővárosi Ítélőtábla. A volt XIII

2017.01.28

Gumilövedékes fegyverrel lőnék a migránsokat

Lecsaptak a német hatóságok azokra a németekre, akik éles lőfegyvereket vagy gumilövedékes fegyvereket vettek. Német sajtóhírek szerint legalább 42 lőfegyvert adtak el csak német állampolgároknak egy cég weblapjáról

2016.12.29

Elfogták a tomboló költőt

Budakeszin, a városházán fogták el azt a tomboló költőt, aki az ünnepek előtt botrányt okozott az önkormányzatnál, majd szétrombolta a városi művelődési ház irodáját.

2016.12.27

Dolgoznak a tűzszerészek

Jövő május végéig tarthatnak az újraindult tűzszerészi munkálatok a Hortobágyi Nemzeti Parkban, ahol a nyáron robbanás miatt négy katona vesztette életét, egy társuk pedig súlyosan megsérült.

2016.12.23

Gyilkos önrezsicsökkentés

Nem tárgyalja az Országgyűlés azt a határozati javaslatot, amely a háztartási tüzelés által okozott levegőszennyezés csökkentésére írt volna elő konkrét lépéseket a kormány számára.

2016.12.17

Milliárdokat spórolhatnánk

Akár évi 6–10 milliárd is megtakarítható lenne a szabálysértési szankciórendszer részleges átalakításával.

2016.12.01

Rendőrjárvány a határon

Erőátcsoportosításokat kellett végrehajtania a rendőrségnek, miután egy eddig ismeretlen eredetű fertőzés támadta meg a határvédő feladatokat ellátó Baranya megyei rendőröket.

2016.11.28

Tényleg rendőrt csinálnak a tűzoltóból?

Mind valószínűbb, hogy a rendőrséget és a tűzoltóságot előbb-utóbb valamilyen módon egyesíteni akarják. Erre utal, hogy néhány éve a lánglovagnak jelentkezők a rendőrökkel azonos – így fegyveres - kiképzést is kapnak

2016.11.25

Orbán testőrei a jegybankban?

Puccsszerűen menesztették tíz napja a Magyar Nemzeti Bank belső biztonsági szolgálatának harmadát – írta meg lapunk.

2016.11.17

Biztonsági mészárlás az MNB-ben

Három nappal ezelőtt azonnali hatállyal felmentették a munkavégzés alól a Magyar Nemzeti Bank bankbiztonsági igazgatóság 17 munkatársát, akiknek a bank vezetése a munkaviszonyuk közös megegyezéssel történő megszüntetését ajánlotta, azzal a megjegyzéssel, hogy azon munkavállalókkal szemben, akik nem írják alá az erről szóló egyezséget, fegyelmi eljárást indítanak - írja a Privatkopo.

2016.11.16

Bűnügy lett a korábbi lepkeperből

Természetkárosítás miatt a vádlottak padjára került az a kokadi gazda, akit a nyáron jogerősen felmentett a bíróság egy másfél milliárd forintos kártérítési perben – ugyanebben az ügyben.

2016.11.05

Rendőrgyilkosság - Megkeresik a felelősöket

Már a jövő héten elkészülhet az a belső vizsgálati jelentés, mely a bőnyi – rendőrgyilkossággal végződő – házkutatás körülményeit elemzi – értesült a Népszava.

2016.10.27

Rendőrgyilkosság - Orosz hírszerzői kapcsolat a háttérben?

A bíróság letartóztatta Győrkös Istvánt, akit a szerdai bőnyi rendőrgyilkossággal gyanúsítanak. Sajtóhírek szerint a szélsőséges férfi kapcsolatban állhatott az orosz hírszerzéssel is