2018.10.12

Inkább mindenki röhögött - egy színházi kellékes elnyújtott órája

Az emeleti korlát alól kiabál le, a várakozók először azt sem tudják, honnan érkezik a megafonnal felturbózott hang, aztán a többségnek beugrik az 1981-es emlék: „Mint a charentoni elmegyógyintézet igazgatója, üdvözlöm önöket!”

2017.12.18

Felmondással zárult a szagos történet

Indoklás nélkül bontotta fel a bérleti szerződést a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság az épületben lévő étterem üzemeltetőjével, a Patent Bt.-vel. A dolgozók között akadnak, akik szerint nem véletlen az időzítés.

2017.11.27

Már vágják a karácsonyfának valót

Kezdődik a karácsonyfa-nagyüzem. A legtöbb fenyőfa a Dunántúlról kerül a hazai otthonokba, de sokat exportálnak is. Riporterünk érdekes részleteket tudott meg minderről.

2017.11.21

Gyerekbántalmazó tanárt ítéltek el

Egy év öt hónap, másfél évre felfüggesztett börtönre ítélte a kaposvári bíróság azt a tanárt, aki a hetesi iskolában több gyereket rendszeresen bántalmazott.

2017.10.20

Bezárhatják a kistelepülési iskolák felét

– Azt nem mondanám, hogy bárkit felvennénk, de új angol, testnevelő, fizika, biológia és informatika szakos kollégát szívesen látnánk a tantestületben – állította egy somogyi falusi iskola vezetője.

2017.10.17

Vad nyugati párbajhősök a legesélyesebbek az NBA-ben

Magyar idő szerint szerda hajnalban indul útjára a labda az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban (NBA), amelynek megnyerésére a címvédő Golden State Warriors tűnik a legesélyesebbnek.

2017.10.16

Szarvasokról álmodó Mészáros

A Kaposvári Egyetem több nagy presztízsű, jelentős hasznot hajtó szervezeti egységére is szemet vetettek befektetők – értesült lapunk. Az esetleges vevők között említik a felcsúti polgármestert is.

2017.10.13

Eljárnak a kezek - Brutális pedagógia

 A sajtót is beengedik?! – nézett körül a Kaposvári Törvényszék aulájában az alacsony termetű, kopott bőrdzsekis vádlott, aki láthatóan nem örült a médiaérdeklődésnek.

Irgalmasságra szólít a kaposvári püspök is

Beer Miklós váci püspök – miután néhány ismert közéleti személyiséggel petíciót indított, hogy megvédje az emberséges társadalom határait – nemrégiben arról beszélt: ha meglát egy menekültet, nem azt kérdezi, hogy muszlim-e, hanem hogy kér-e enni.

2017.10.11

Iskolák célkeresztben

Szakemberek szerint nincs helye a lövészetnek a közoktatásban, hiszen a hazafias nevelés e módon való tantervbe építése életveszélyes kockázatokat hordozna.

2017.10.05

Iskolabuszt sem indít a romáknak az önkormányzat

Hiába jogsértő az oktatási elkülönítés, a kaposvári önkormányzat nem járul hozzá a bérletek kifizetéséhez és nem indít iskolabuszt sem, ami komoly nehézséget okoz az érintett szülőknek és gyermekeiknek.

Kezdődhet a nyárba csúszó hokiőrület

Egy új csapattal, a Vegas Golden Knights-szal, és szokás szerint rendkívül kiegyenlített erőviszonyokkal kezdődik az észak-amerikai profi jégkorongliga küzdelemsorozata.

2017.10.04

Csődbűnténnyel gyanúsítják az ismert plasztikai sebészt

Ismét vádat emeltek az engedély nélkül őssejt-kezelést végző Seffer István ellen, ezúttal azért, mert felszámolás alatt álló, és működési engedély nélküli magánklinikán végzett szépészeti beavatkozásokat.

2017.09.28

Csőbe húzták a falut a csatornaberuházással

Száz százalékos uniós támogatással megvalósult szennyvízberuházásra szedtek be pénzt helyiektől Nagybajomban, ennek ellenére az önkormányzat nem a teljes összeget fizeti vissza az érintetteknek – háborognak sokan a somogyi kisvárosban.

2017.09.26

Magánfelelősség a színházi sitt az erdőszélen

Mindössze egy magánszemély felelősségét állapította meg a Somogy megyei Kormányhivatal a kaposvári Csiky Gergely Színház rekonstrukciójából származó, egy kaposújlaki erdőben illegálisan lerakott bontási törmelék ügyében, melyről augusztus elején lapunk is beszámolt.

2017.09.25

Szita Károly is könyörgött, mégsincs út

Lassan húsz éve ígérgetik a Kaposvár és Balatonszemes közötti 67-es főút gyorsúttá fejlesztését.

2017.09.19

Porban az igazság - Tiltakozás a hulladékfeldolgozó ellen

 Helyi népszavazásra készül a kaposmérőiek egy része, mert a faluban sokan elutasítják, hogy az önkormányzat úgynevezett inert hulladékfeldolgozót létesítene a faluban a hajdani téglagyár területén.

2017.09.18

Úri muri - Játék a kastélyokkal Fidesz-módra

Kormányközeli körökben népszerűvé vált a kastélyvásárlás, és ezzel egy időben rugalmassá tették a felújítások elszámolhatóságának határait.

2017.09.06

Nagy harcban a kisiskolák

Elöl az elsősök, a kopott, hatvanas évekből itt maradt hátsó padokban a negyedikesek, a tanító pedig hol a kisebbekkel, hol a nagyobbakkal foglalkozik – sokakban talán még ma is efféle kép él a vidéki kis iskolákról.

2017.09.03

Kötcsén is elkerítette magát Orbán

Migráció, demográfiai helyzet, családügy, no és természetesen némi sorosozás szerepelt az idei "polgári" találkozó témái között. A kormányfő két sör között, a nyilvánosságtól elzárva szórta az igét.

2017.08.15

Nem indul romaosztály Kaposváron

Jelen állás szerint hiába próbálta egy alapítvány bevonásával kijátszani a jogerős bírósági ítéletet a Kaposvári városvezetés, s a szentjakabi romatelep elsős gyerekeit továbbra is szegregált osztályba irányítani, az iskolát szeptemberben kezdő kicsik a bírósági verdiktnek megfelelően a város többi intézményébe szétosztva kezdhetik meg alapfokú tanulmányaikat.

2017.07.18

Paradicsomi remények Táskán

Fél évszázad elteltével úgy tűnik, sikerül hasznosítani a helyi vízkincset Táskán. A Somogy megyei településen másfél milliárd forintos beruházással üvegház-kertészet épülhet.

2017.07.14

Lefaragtak a büdzséből, hogy segíthessenek

Félszáz somogyi település összefogásával költözhet új házba egy rinyaújlaki rokkantnyugdíjas, akinek januárban égett le az otthona.

2017.07.11

Hat esztendő nem idő…

Hanga Ádám a San Antonio-é, de a válogatott játékos Európában marad.

Megszüntette a polgármesterek blogját az MTVA

Milliókba kerültek a városvezetők érdektelen bejegyzései: két és egynegyed év után az MTVA megszüntette a hirado.hu-n futó Urbánus blogot, mely eredendően a hazai nagyvárosok életéről szólt volna.

2017.07.08

Gandhi kalandjai a grizzlyvel

Bágyi Ferenc kisgyermekként focizott a Fradiban, később társaival megalapította az első magyar testépítőklubot. Csak a teljesítmény számít - vallja ma, amikor 72 évesen a világ egyik legkeresettebb természetfotósa.

Sínek közé vezet a látássérülteket segítő sáv a Balatonnál

Építési törmelék, rozsdás, még nem lefektetett sínek, félkész átjárók: ez vár Szántód-Kőröshegy és Balatonszentgyörgy között, az alig egy hónapja elkészült szakaszon.

2017.07.07

VIT-hangulat a labda körül

Sporikám, fújja má’ le! – jött az óhaj a kaposfüredi kispad felől, a szerb játékvezető azonban erősen megtoldotta az amúgy hivatalosan harminc perces félidőt, ám hamarost kiderült, bár a magyar csapat vezetői és cserejátékosai ezt nehezményezték, a végén mégis duplán örülhettek, hiszen középcsatáruk egy remek egyéni szóló végén megszerezte második góljukat.

2017.06.30

Megígérte a mamának…

Kevin Durantnak korábbi csapata legnagyobb riválisához kellett szerződnie, hogy felérjen a csúcsra az észak-amerikai kosárlabda-bajnokságban. Beváltotta nyolc éves korában tett ígéretét édesanyjának, bajnoki gyűrűt szerzett.

2017.06.21

EU-s pénzek - Van, ahol hiába várják a támogatást

 Hajdú-Bihar és Pest megye habzsolja az EU-s támogatásokat, Nógrádba, a Dél-Dunántúlra aránytalanul kevés jut. A területi aránytalanságokat a helyi lobbi ereje is torzítja.

Súlyos fegyházévek Somogy drogügyében

Összesen harmincnyolc év fegyházat rótt egy kábítószer-kereskedő banda tagjaira a Kaposvári Törvényszék.

2017.06.16

Elnyelte a zöldenergiát a bürokrácia

Egy holland cég tíz éven át küzdött azért, hogy a biogázerőművet állítson üzembe egy somogyi településen, Várdán. De mintha mindenki összeesküdött volna a munkahelyeket is teremtő zöldenergia ellen.

2017.06.14

Ismét csúcsra ért a Golden State Warriors

Visszavette a bajnoki címet a Golden State Warriors az észak-amerikai kosárlabda-bajnokságban, miután az NBA ötödik mérkőzésén kedd hajnalban kilenc ponttal, 129-120-ra legyőzte a címvédő Cleveland Cavaliers csapatát, s ezzel összesítésben 4-1-re megnyerte a nagydöntőt.

2017.06.13

NHL - A Pittsburgh ötödször, Crosby másodszor

Két egymást követő szezonban is a Pittsburgh Penguins győzelmével ért véget az észak-amerikai jégkorongbajnokság (NHL).

2017.06.10

Egy szintbetolás kihívásai

Hosszú évek, s rengeteg ígéret után ugyanis tavaly végre megkezdődhetett a kaposvári Csiky Gergely Színház rekonstrukciója. Jelenleg a kevéssé látványos, statikai megerősítés fázisánál tartanak.

2017.06.07

Sörre por bármikor

Az eredeti dagonyahelyszín a hőségben kiszáradt, de a résztvevők megtalálták azt a helyet, ahol el lehetett merülni a sárban.

2017.06.06

Milliárdokért kellene kikotorni a Balatont

Évek óta keseríti a Balatonmáriafürdőn élők és a turisták életét az iszap. A tó strandjairól 91 ezer köbméter iszapot kellene kikotorni, ehhez képest ennek alig tizedét veszik ki. A sár eltávolítása tízmilliárd forintos tétel.

2017.06.02

Megtörhet az ötévtizedes átok

Három szezonon belül harmadszor feszül egymásnak péntek hajnaltól az NBA-fináléjában a Golden State Warriors és a Cleveland Cavaliers, hogy a felek eldöntsék, ki az aktuális ura a világ legerősebb kosárlabda-bajnokságának, az észak-amerikai profiligának.

2017.05.31

Taszár várja a határvadászokat

A taszári laktanya is felmerült, mint lehetséges helyszín a Készenléti Rendőrség (KR) a XII. Határvadász Bevetési Osztályának új bázisaként

2017.05.30

Címvédés vagy újoncsiker?

Keddre virradóra megkezdődött az észak-amerikai jégkorong-bajnokság, az NHL nagydöntője, vagyis e sorok olvasásakor a keleti főcsoportgyőztes Pittsburgh Penguins, illetve a nyugati bajnok Nashville Predators közül az egyik csapat már elmondhatja, lépéselőnybe került a négy győztes mérkőzésig tartó, s a Stanley-kupa magasba emelésével végződő sorozatban.