2018.11.16
Vas András

Kárpótlás

Hat és fél éven keresztül úgy tűnt, az Orbán-kormány valamiféle fordított Potemkin-egészségügyet épít: miközben látszatra hagyja teljesen szétrohadni az intézményrendszert, a világ egyik legbravúrosabb gyógyulási statisztikáit produkálja, méghozzá alig néhány hónap alatt.

2018.11.15

200 ezer embert károsítottak meg - Havi ötmilliárdot ért a jogi trükk

200 ezer embert károsított meg hét éven át a kormány a rokkantsági ellátás alkotmányellenes csökkentésével – állítja egy szakértő.

2018.11.13

Kínos iskolai téma az emberi jogok

Az iskolák többsége nem mer kapcsolatba lépni civil szervezetekkel, így a diákok szinte semmit sem tudnak az emberi jogokról.

Vas András

Tavaszvárók

Kati néni áldja a várdai közmunkásokat, akik folyamatosan irtják a somogyi falu útjai melletti csalitosokat, hogy aztán a levágott vastagabb ágakat télelőn kihordják oda, ahol gondot okoz a tűzifa beszerzése.

2018.11.12

Ha nem variálok a beosztással, dupla, tripla ekkora lenne a munkanélküliség

- Ha a falut nézzünk, jobban jártunk, hogy munkához kötötték a segélyezést – mondta Varga András, a félezres somogyi település, Várda polgármestere. – A környezetünkön egyértelműen meglátszik, hogy sokan dolgoznak közmunkában

2018.11.11

Olaszverés és nosztalgialyuk

A Négy Nemzet Tornán a Tüskecsarnokban taroltak Közép-Ázsia fia

2018.11.09

Közérdekű munkára ítéltek ligetvédőket

A XIV. és XVI. kerületi ügyészség indítványával egyetértve fejenként 200-250 óra közérdekű munkára ítélt a bíróság 11 ligetvédőt csoportos garázdaság és rongálás miatt.

Nevelő célzatú vita: felrúgta a motoros a tilosban járó biciklist

A vádlott felfüggesztett börtönt kapott, mert korábban neki is volt több közlekedési szabálysértése.

2018.11.08

Hamarosan azt is megfigyelhetik, ki, mikor és kivel megy szállodába

Az adóhatóság mellett a rendőrség és az idegenrendészet is hozzáférne az adattárhoz.

Gyermekei megölésével fenyegette élettársát, hogy az hamisan tanúskodjon

Hatósági eljárásban elkövetett kényszerítés miatt emelt vádat a kaposvári ügyészség egy 33 éves férfi ellen, aki letartóztatása alatt életveszélyes fenyegetésekkel kényszerítette élettársát, hogy rá nézve kedvező tanúvallomást tegyen.

2018.11.06

Autós vitte kórházba az utcán megkéselt nőt

Emberölés kísérlete miatt emelt vádat a Somogy Megyei Főügyészség egy középkorú férfi ellen, aki hasba szúrta feleségét.

2018.10.27
Vas András

Kilátás

Téglákon álló kanapé, asztal hifitoronnyal és tévével: ennyi fért Kovács József és párja, Ágnes két és fél négyzetméteres, deszkákból, raklapokból és farostlemezekből eszkábált bódéjába.

2018.10.25

Hamisan szól a kaposvári Énekes madár

Tamási Áron igaz népi színműve hol túlmozgatta, hol meg sem érintett a rendezői fantáziát a Csiky Gergely Színházban.

Szalmonellafertőzés a kaposvári bölcsődékben: több mint száz gyerek betegedett meg

Augusztus eleje óta immár a harmadik szalmonella-fertőzéshullám söpör végig a kaposvári bölcsődéken, s eddig több mint száz gyerek betegedett meg hosszabb-rövidebb időre.

A nyugdíjasok többsége nem szeretne munkaerő-tartalék lenni

Bár sokak idősnek csak álom az átlagnyugdíj elérése, a legtöbben nagyon nem szeretnének visszatérni dolgozni. Pedig ez csak az egyik lehetőség, a másik a nyugdíjkorhatár jelentős emelése.

2018.10.23

Az utolsó pillanatban mondták le a kaposvári Gálvölgyi-estet

Indoklás nélkül, az utolsó pillanatban mondták le Gálvölgyi János szerdai, kaposvári előadását, derült ki a művész feleségének kedd délutáni Facebook-bejegyzéséből.

2018.10.22

Hajléktalan-törvény: még béke van a kiserdőkben

- Eszükbe ne jusson bemenni! Várjanak, bedudálok! Tudják, a kutyák miatt – állít meg a kaposvári Búzavirág-garázsváros melletti kiserdőbe vezető ösvény előtt Boncz Edit hangja.

2018.10.21

Tovább terhelik a diákokat: a szünidős napokat is pótolniuk kell

A probléma nem most jelentkezett először, csak éppen a jelenlegi tanévben feltűnőbb a sok hosszú hétvége, s az emiatt áttett munka- és tanítási napok miatt.

2018.10.20

Szűk öt hónap alatt másodszor veselkedik neki az LMP kongresszusa a társelnök-választásnak.

2018.10.18

Tuti befutónak tűnik a Golden State Warriors

Meglepetés lenne, ha nem az előző kiírás győztese, a Golden State Warriors érne oda ismét az első helyre az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban.

A közoktatás hátsó udvara – a legrosszabb középiskolák

Az ország legrosszabb középiskoláiba járó gyerekeknek nem csak a tananyaggal, hanem lelki bajokkal és a szegénységgel is meg kell küzdeniük.

2018.10.16

Csalóknál landoltak a vállalkozói hitelek

Négy-négy év börtönre ítélte a Kaposvári Törvényszék az első- és másodrendű vádlottját annak a csalási ügynek, melynek során a hitelközvetítő cégek közel 200 millió forint pályázati pénzt vettek fel jogtalanul.

Leépítés - A muzeológus is beülhet diplomával teremőrnek

Nehéz helyzetbe kerültek a kulturális intézmények, miután júniusban kiderült: elküldenek mintegy háromezer közfoglalkoztatottat.

2018.10.15

"Nem ellenőrzik, hová megyünk, így elég, ha az ember befordul az első sarkon"

Noha az alaptörvény – kormánypárti többségi módosítása – szerint október 15-től tilos életvitelszerűen közterületen tartózkodni, Kaposváron az önkormányzat meglehetősen régóta harcban áll a fedél nélküliekkel.

2018.10.08
Vas András

Homály

Aki ugrál, büszke magyar, hej, hej! – üvöltötte tízezernyi honfitárs két éve a franciaországi labdarúgó Eb-n, s a lelátón hömpölygő tömegből az is egyből beazonosíthatta a piros-fehér-zöld színekért rajongókat, akinek fogalma sem volt, mit skandál a tömeg.

2018.10.03

Lázár János nevében kért kenőpénzt az ál-államtitkár

Nyolc osztályt végzett, de sokan bedőltek neki, talán azért, mert ál TEK-esekkel kísértette magát. A különlegesen vakmerő csaló pere szerdán kezdődött a Kaposvári Törvényszéken, ahol ismét politikusokra hivatkozott.

Címvédésre készül a Washington Capitals

Csütörtökön kezdődik az észak-amerikai profi jégkorongliga, az NHL századik szezonja. A bajnok a Boston Bruins ellen kezdi meg menetelését.

Ahol belháborúval készülnek a fideszesek az önkormányzati választásra

Belharcok robbantak ki a kormánypártban a dél-somogyi városban: két helyi „erős” ember került egymással szembe.

2018.10.02

„Kommunista hangvételű aljamunka” – Nagykőrös kiáll Orbán mellett

A polgármester szerint felszólítás nélkül, önként ítélte el a Sargentini-jelentést Nagykőrös képviselő-testülete. Várható, hogy lesznek követőik.

2018.10.01

Reménysugár a győzelem, de a Kubatov-lista ellen több kell

Közhelyes, de a számok egyértelműen mutatják, hogy a Fidesz jól tudja mozgósítani a híveit. A XV. kerületben a baloldalnak is volt hálózata, így volt képes megőrizni a polgármesteri címet.

Csokra és csodára várnak az elnéptelenedő falvak

Egyre több falu próbál jelképes összegért adott telekkel, sőt, jelentős támogatással magához vonzani új lakókat vagy megtartani a régieket.

2018.09.28
Vas András

Szellemidézés

A hazai sajtónak napok óta Orbán Viktor repülőgépes Vidi-meccsre utazásai szolgáltatják a témát, s abban jellemzően megegyezik a média – és a közvélemény – komolyan vehető része, hogy a Garancsi István futballklub-elnök és NER-stafírozott oligarcha finanszírozta luxusrepülések kimerítik a korrupció fogalmát, valamint, hogy banánköztársaságoktól felfelé egy ilyen ügy kormányszinten legalábbis alapos magyarázatot igényelne.

2018.09.27

Tizenhat évesen kevesen érettek a munkára

Már a munkaadók is belátják, hogy rossz döntés volt csökkenteni a tankötelezettségi korhatárt, mert sokan úgy kerülnek ki az iskolarendszerből, hogy írni sem tudnak.

2018.09.25

Egyvalami fontos: Széchenyi István annak idején sem kutatóintézetekről nem beszélt, sem arról, hogy az Akadémiának aktuálpolitizálnia kellene – mondja Palkovics László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium vezetője a Magyar Narancsnak adott interjújában.

2018.09.24

Uniós pénzzel jutalmazzák az agymosást

Nemcsak a megyei lapok, hanem gyakran a települési orgánumok is elvesztették függetlenségüket.

2018.09.20

A közmunkások ott öregszenek meg az árokparton

Sokaknak valódi remény nélküli végállomást jelent a közmunka, a piaci szférába ugyanis csak nagyon kevesen képesek átlépni.

2018.09.19

Felfüggesztett börtön a dombóvári fegyvertartónak

Másfél év, két esztendőre felfüggesztett börtönre ítélte a kaposvári bíróság azt a 62 éves, dombóvári férfit, akinek egy közúti ellenőrzés során fegyvereket és lőszert találtak a kocsijában, majd az ezt követő házkutatásnál a házában is.

Börtönterror: csak az igazán durva esetekre derül fény

Összesen öt alkalmazottat vontak felelősségre abban a szombathelyi börtönben, ahol három fogvatartott halálra kínozta rabtársát.

Haszonlesőkkel a nyomor ellen

Szó szerint egyező pályázatok, szakértőnek felvett pártaktivisták, gyanúsan sikeres cégek – több forrásunk szerint is visszaélések szövik át a telepfelszámolási projekteket.

2018.09.13

Bezár az erdő, oda a mellékes

Nélkülöző családok százai kerülnek roppant nehéz helyzetbe azért, mert a vadászatok miatt már csak korlátozottan szedhetnek gombát, gyógynövényt, bodzát, fagyöngyöt a dél-somogyi rengetegben.