2019.01.21

Hadházy: Ez a magyar demokrácia újabb mélypontja

Jogi nonszensz Hadházy Ákos szerint, hogy az ügyészség teljesen szabályos eljárásnak tartja tévészékházból történő kidobásukat. A képviselő újabb akcióra készül a Kunigunda utcában.

2019.01.19

Kaposváron harmadszor is százak tiltakoztak a rabszolgatörvény ellen

- Menjen a Fidesz! – válaszolták a tüntetők, amikor a kaposvári tüntetés egyik szónoka megkérdezte, el akar-e menni valaki a városból vagy az országból.

Elkezdődött a tiltakozás: Ajkánál ötven autóval zárták le a 8-as főutat

A bakonygyepesi városrészben a Körmend felé vezető oldal elfoglalásával lassítják a forgalmat a demonstrálók.

A kormány nem tárgyal: országos demonstrációt hirdettek a szakszervezetek

A kormány nem tárgyal az érdekképviseletek négypontos követeléséről, ezért a szakszervezetek szombaton országszerte demonstrációkat szerveznek a rabszolgatörvényként ismertté vált jogszabály visszavonása érdekében, a munkavállalók növekvő kiszolgáltatottsága ellen, valamint a méltányos munkafeltételekért és bérekért.

2019.01.17

Drágán és kevés meleget ad a kompenzációs tűzifa

Büszkén hirdeti a kormány, hogy 12 ezer forinttal segíti a fával fűtőket. Csakhogy nincs elég fa, ráadásul a költségek miatt ez az összeg egy hétnyi tüzelőt jelent csak.

2019.01.15

Az Eiffel-torony Ulánbátorban - a Chicago Kaposváron

Kockázatmentes vállalás a kevés maradandó pillanatot okozó Bozsik Yvette-rendezés, a Chicago.

2019.01.14

Nyugdíjbotrány: „Háromszázhatvanöt forint volt a pénztárcámban…”

A Magyar Államkincstár állította, péntek estig minden pénzintézetnek elutalta a januári nyugdíjakat, így elvileg szombaton már mindenki hozzáférhetett a járandóságához, ám a valóságban sokan csak hétfő reggel jutottak a pénzükhöz.

2019.01.10

Gyertyagyújtással tiltakoztak a budapesti Nagy Imre-szobor eltávolítása ellen Kaposváron

- Mi nem érjük be a kommunista politikusok semmire sem kötelező ígéretével, nekünk azt kell elérnünk, hogy az uralkodó párt, ha akar, se tudjon erőszakot alkalmazni ellenünk – idézett Kerepesi Orbán Viktor egy nappal később a Hősök terén, 400 ezer ember előtt elmondott beszédéből, Jánosi Katalin, Nagy Imre unokája pedig levélben köszönte meg a kaposváriaknak, hogy kiállnak a mártír kormányfő emléke mellett.

2019.01.09

Százezrek, akikről már lemondott a hatalom

Háromszázezren élnek úgy Magyarországon, hogy nem kapnak semmilyen támogatást az államtól, pedig egyáltalán nincs piaci jövedelmük.

2019.01.08

Túl a rabszolgatörvényen: Kaposváron tüntettek a Fidesz-rezsim ellen

- Annyian vagyunk, mint a spártaiak! – lelkesítette a hallgatóságot a beszédek helyszínén Pintér Attila, az MSZP kaposvári elnöke, s bár a leonidaszi háromszázat nem érte el a demonstrálók létszáma, úgy kétszázötvenen tényleg kifejezték elégedetlenségüket.

2019.01.07

TAO-trükk: a Kúria cáfolja az MLSZ-t

A szövetség köti az ebet a karóhoz, pedig a Kúria leszögezte: a TAO-adatok korlátozás nélkül megismerhetőek.

2019.01.05

Együtt tüntet az ország: féltucatnyi vidéki városnak van elege az Orbán-rendszerből

Már az sem számít, hogy a vidéki városokban sokkal erősebb a hatalomtól való függés, tömegesen állnak ki az emberek, hogy elmondják: nem ilyen országot akarnak.

2019.01.04

Újra eladósodnak a városok, a kormány pedig asszisztál hozzá

Ahhoz képest, hogy a törvény szerint verhetik magukat adósságba az önkormányzatok, egyre több település vesz fel újabb hiteleket. A kabinet hozzájárul ehhez.

2019.01.03
Vas András

Mindenki?

Az lenne jó, hogyha (…) mindenki várná a pillanatot, mikor együtt fújhatjuk a dallamot – énekelte az LGT, de dúdolhatná ezt az ország nagyobbik fele, mely nem szavazott a jelenlegi kormánypártokra áprilisban, egyúttal elege lett a mind marginálisabbá váló ellenzéki pártok (össze)fogócskájából.

2019.01.02

Nagyra nőttek az önkormányzati autóflották

Több mint évi 155 millió forintért 207 kocsit üzemeltet a 23 megyei jogú város – tudta meg a Népszava. A folyton adóssággal küzdő Pécs luxus Volvója ma is kilóg a sorból.

2018.12.30

A verhetetlen Aranycsapat

Persze igazából a nővérem volt az oka mindennek. Harmadikos általános iskolásként tíz forint zsebpénzt kapott havonta, s a novemberi Petőfit rám költötte.

2018.12.24

Ahol pirított búzadara a szentesti vacsora - szegények túlélési "stratégiái" karácsonykor

Van, ahol csak hitelből tudnak karácsonyi ajándékot venni, van, ahol "okosba" megoldják a pénzhez jutást, s akad család, ahol nincs semmi a fa alatt, és sós főtt gríz a vacsora.

2018.12.20

Az a magasba emelt telefon beleégett a retinákba. Akik látták, évek múlva ugyanúgy emlékeznek majd rá, mint más ikonikus fotókra

2018.12.19

Kormányellenes tüntetésről írt volna, de már nem érhette el a szerkesztőségi rendszert

Tudósítani akart a keddi, kaposvári tüntetésről a fiatal kaposvári újságíró, ezért megvonták az adminjogát az egyik kaposvári médiumnál.

"Hülye emberek tüntetnek" -forgalomlassító tüntetés kezdődött

Bedugulhat a kaposvári belváros, ugyanis forgalomlassító akcióba kezdtek a szakszervezetek a rabszolgatörvény ellen tiltakozva. Azt mondják, ott kell tüntetni, ahol van tétje.

2018.12.18

Összeverte, majdnem megvakította áldozatát a visszautasított férfi

Alvó nőt kezdett vetkőztetni, aztán véresre is verte tiltakozó áldozatát a kaposvári támadó. A nő az ütésektől fél szemére majdnem teljesen megvakult.

2018.12.14

Dobálozás és könnygáz a Parlamentnél - (videó)

A rendőrség közölte, a tüntetés elvesztette békés jellegét, mert a tömeg dobálni kezdte a Parlament lépcsőjénél felsorakozott rohamrendőröket. Egy embert kiemeltek a demonstrálók közül, könnygázt is bevetettek.

2018.12.12

Ez történt ma: a pulpitusfoglalástól a hídlezárásig

Váratlan módszerrel próbálta megbénítani a T. Ház munkáját az ellenzék, de épp csak lelassították a fideszes törvénygyárat. Emiatt tüntetések szerveződtek Budapesten.

Botrányos ülésen fogadták el a rabszolgatörvényt (VIDEÓ)

Bár az ellenzék minden eszközzel megpróbálta megakadályozni, a parlament kormánypárti többsége megszavazta a rabszolgatörvényt. Az ellenzéki képviselők a határozathozatal után a Kossuth térre vonultak.

2018.12.11

Féktelen ellensúlybontás - a földet, a bíróságokat és a Balatont is viszi a Fidesz a rabszolgatörvény takarásában

Noha a rabszolgatörvényt övezte a legnagyobb figyelem, a fideszes többség több létfontosságú változást átnyomhat a T.

A zsigerből gyűlölő lókupec esete a rabszolgatörvénnyel

A kormányzat továbbra is kegynek tünteti fel, hogy bevezeti kvázi hatnapos munkahetet.

Ki bünteti meg Kövér Lászlót? - Parázs vita folytatódik a Parlamentben

Ellenzéki képviselők érvekkel próbálkoznak a rabszolgatörvény ellen, a kormánypárt gyurcsányozással áll ki a módosítás mellett.

2018.12.10

Rabszolgatörvény a parlamentben: kivonult az ellenzék a leszavazott módosítók után

Viharos hangulatú ülésen söpörte le egyetlen gombnyomással a közel 3000, a rabszolgatörvényhez benyújtott ellenzéki módosítót a kormánypárti többség. Kövér László egy MSZP-st kizárt az ülésről, többeknek orvost ajánlott

Panaszt tesznek az állami tévénél tüntetők a Híradó miatt

Az MTVA székházánál tüntetők akár a Médiahatóságig is elmennek, amiért elfogult lejáratóanyagot adott le az állami tévé Hadházy Ákosról.

2018.12.07

Arra kényszerítette társait az intézetis fiú, hogy imádkozzanak hozzá

Folytatólagosan elkövetett rablás és zsarolás, valamint kényszerítés miatt emelt vádat a kaposvári ügyészség egy azzal a fiatalkorú ellen, aki egy gyermekotthonban elvette társai ételét, és arra kényszerítette őket, hogy imádkozzanak hozzá.

2018.12.06

Kitiltanák a Balatonról az e-jetskit

Civilek szerint zavaró és a környezetre is káros a magyarok által kifejlesztett elektrojet. A tervezők szerint nincs miért aggódni.

2018.12.03

A testület ment, a fideszes polgármester maradt Szennán

Salamon Gyula korábbi polgármester nyerte meg az időközi választást, amit éppen azért kellett kiírni, mert a korábbi képviselő-testületnek elege lett a vezetőből.

2018.11.29
Vas András

Kopók

Úgy érzem, már régóta ismerlek, olyan sokat olvastam rólad - pattan be a kormányfői kisbusz anyósülésére Chuck Norris, hogy aztán az amerikai akciófilmsztár szűk két percben asszisztáljon sofőrje propagandavideójában.

2018.11.28

Görbe tükör nosztalgiával - avagy a nagy szocialista életérzés

Csak a rántott hús-húsleves kombó, a pult alól érkező banán és a 3,60-as kenyér hiányzott a valódi szocialista életérzéshez a kaposvári Csiky Gergely Színház Gyárfás Miklós Tanulmány a nőkről című előadásából.

2018.11.27

Féltékenységből gyújtotta fel szerelme házát

A lángok olyan erővel csaptak fel, hogy a vádlott is több égési sérülést szenvedett.

2018.11.26

"Hálóruhában az udvarra menekültem, az ólban bújtam el, de megtalált"

- A férjem karácsonykor részegen jött haza. Hálóruhában az udvarra menekültem, az ólban bújtam el, de megtalált

2018.11.21

Vizsgálják a magyar bírósági rendszert

Az igazságszolgáltatás magyarországi helyzetét is napirendre tűzte és megtárgyalta a marokkói Marrákesben rendezett éves ülésén a Bírák Nemzetközi Egyesülete, s ez alapján úgy döntöttek: európai szervezetük, az Európai Bírói Egyesület (EBE) felügyeleti eljárást indít a magyar bírósági rendszerrel kapcsolatban.

Tévékre szakosodott a balatoni nyaralók feltörője

Mi sem jobb keresetkiegészítés, mint ajtófelfeszítéssel szerzett ékszer vagy elektromos cikk.

2018.11.20

Öt év börtön a telefonokkal csaló, csóró jogásznak

Németországban kapták el és adták ki a magyar hatóságoknak a különböző cégek nevében telefont vásárló szakembert.