2019.03.26

Ökokatasztrófa fenyeget a Dráván

A horvátok erőművet építenek. Mindenáron.

2019.03.22

Handó: Nem kell a bíróságoknak szembehelyezkedniük az állammal

- A bírákban legyen tartás, erő, s ne hallgassanak szirénhangokra! – jelentette ki Kaposváron az idén 27. alkalommal megrendezett Jogi beszélgetések című szakmai fórumon Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnöke

2019.03.20

Red Bull Air Race: miután Tarlós kirakta, a balatoni civilek tiltakoznak ellene

A verseny levegő- és vízszennyezéssel jár, ráadásul a tó természetes úton nem tud úgy megtisztulni, mint a Duna - többek között ezzel érvelnek, akik nem szeretnék, ha Zamárdiban rendeznék meg a repülős futamokat.

2019.03.18

Késik és egyre drágul a kastélyprogram, de a Miniszterelnökség szerint minden rendben van

Kormányzati ígéretek szerint jövő év végére kellene megújulnia 39 várnak és kastélynak, de a rekonstrukció még a helyszínek negyedén is alig kezdődött el, viszont a tervezettnél sokkal drágábban.

2019.03.16
Vas András

Márciusi füge

Kertész Imre nem magyar, Spiró György nem ember, s akkor lenne szép világ Magyarországon, ha nem kaphatott volna Kossuth-díjat Petri György.

2019.03.15

Szelíd ünnep a néppárti ultimátum árnyékában

Feltűnően visszafogott beszédet mondott Orbán Viktor kormányfő a rengeteg, buszoztatott szimpatizánsa előtt.

"Nemzeti egységet! - Együtt tüntetett az ellenzék a Szabad sajtó úton

Közösen demonstráltak március 15-én az ellenzéki pártok és politikusok mivel - mint a rendezvényt a közösségi médiában hirdető egyik eseménynél írják - "ezt a kormányt csak együtt tudjuk megdönteni".

Orbán: erős vezetőket akarunk Európa élén, akik nem a bajt hozzák ide

A Parlament előtti Kossuth téren ünnepélyes zászlófelvonással megkezdődött az 1848-49-es szabadságharc és forradalom kitörésének 171. évfordulója alkalmából meghirdetett ünnepségsorozat

2019.03.14

Elkullogás lett a beígért szakszervezetis flashmobból

A csütörtöki közszolgálati sztrájk megerősítésének szánta a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete (MKKSZ) a kormányhivatalokba délelőtt időzített flashmobjait: az tagjai a szakszervezet követeléseit olvasták fel az országban több helyen.

2019.03.13

Hadban áll a matematikával Szombathely fideszes polgármestere

Két óra alatt nagy vonalakban nem történt semmi a némi alternatív matekozáson, migránsozáson, bevándorlás pártizáson, szivárványkoalíciózáson a szerdai közgyűlésen.

Kormánypártok ellenzékben: bukszus és trükközés Szombathelyen

Közgyűlésdömpinggel próbálja ellehetetleníteni a fideszes polgármester a testületben többségbe került ellenzéket, amely a választásokig hátralévő időszakban megmutatná, milyen várost képzel el.

2019.03.11

El kell mennünk vidékre, kistelepülésekre is, hogy az ott élőket megszólítsuk irodalmi esttel, beszélgetéssel.

2019.03.08

Megvan a közös ellenzéki polgármesterjelölt Újbudán és a Terézvárosban is

A XI. kerületben, a belvárosban és Siófokon is megállapodott abban az ellenzék, hogy egy politikus indulhat a kormánypárti aspiránssal szemben – tudta meg a Népszava.

2019.03.06

Lehetetlen elvárás a kötelező nyelvvizsga

Már a középiskolában behozhatatlan hátrányba kerülnek a kistelepüléseken tanulók: a tanár- és eszközhiány miatt ugyanis szinte esélyük sincs arra, hogy nyelvvizsgát szerezzenek az érettségiig.

2019.03.01

Navracsics már elképzelhetőnek tartja, hogy büntetésből küldték ki Brüsszelbe

– Eleinte azt mondtam, ez nem igaz, most azonban már nem vagyok biztos benne – mondta az uniós biztos.

Vas András

Negyedik pont

Alig egy évtized múltán valóra válik Szíjjártó Péter jóslata: Skandinávia egyetlen hatalmas no-go zónává válik, a hajdani Svédország helyén kikiáltott Malmöi Kalifátus megtámadja Finnországot, Norvégia, hogy mentse a menthetőt, megkezdi az Izland elleni inváziót, Dánia pedig revánsot akarván venni az 1940-es Weserübung-hadműveletért megindul Németországnak.

2019.02.27

Hadházy: a vádhatóság megállíthatná a fideszes holdudvar kistafírozását

Nagyjából 450 ezer szignó gyűlt eddig össze, ennél pontosabb adataink csak a jövő héten lesznek – tájékoztatta lapunkat Hadházy Ákos.

2019.02.26

A bűntelenség csak statisztikai adat

A rendőrségi adatok szerint vannak olyan települések, amelyeken egyetlen bűncselekmény sem történt. A helyiek ezt vitatják, sokan ugyanis inkább nem is jelentik, ha meglopják.

2019.02.22

Búcsú Fésűs Évától

Életének 93. évében elhunyt Fésűs Éva Kossuth-díjas meseíró

Nem csábít a szolgálat: drasztikusan csökkent a rendőrök utánpótlása

ÉLETPÁLYA A rendőrök már most túlterheltek, de az utánpótlás is drasztikusan fogy: a korábbi jelentkezőszám töredéke vágyik csak rendészeti szakközépiskolába, a végzettek között pedig nagy a lemorzsolódás.

2019.02.21

Várdán a fideszesek is megszavazták Bálint György díszpolgári címét

Az 500 lelkes településen alig másfél óra alatt 140-en írták alá az ajánló íveket - azért „csak” ennyien, mert nem volt több hivatalos gyűjtőív. Még egy francia napilap is érdeklődött a részletek után.

Erősen kifogásolom Magyarország támadásait és alaptalan összeesküvés-elméleteit Juncker elnök ellen.

2019.02.16
Vas András

Számlák

Két villanyszámlát kaptam szerdán. Az egyik a szokásos hatezer-valahányszáz forintos, melyet havi átalányban fizetek, a másik kicsit vaskosabb: 13 milliárd

2019.02.15

Három és fél év börtön a hajléktalan kirablójának

Felkereste az utcán alvó sértettet, felébresztette, és ötszáz forintot kért tőle. Végül megverte, megfenyegette, és elvitt tőle 1500 forintot.

Babakölcsön: álmodni házat, kocsit, kandallót

– Megdobogtatta a méhem – jegyezte meg pikírten Katalin, amikor az iránt érdeklődtünk nála, hallott-e Orbán Viktor vasárnapi bejelentéséről, mely szerint tízmilliós, kedvezményes kölcsönt kaphatnak azok a családos, 40 év alatti, legalább három év munkaviszonnyal rendelkező nők, akik gyermeket vállalnak a jövőben.

2019.02.13

45 százalékkal drágult a kaposvári csodacsomópont

Kárelhárításra hivatkozva újabb 640 millió forinttal drágult a kaposvári, úgynevezett intermodális csomópont, derült ki az uniós közbeszerzési értesítőből. Így már 12,5 milliárd forintba kerül a beruházás első üteme.

Nincs közmunkás, nincs savanyítás - végüket járják a községi cégek

Bajban vannak azok a falvak, ahol a közmunkások hasznos foglalkoztatása miatt vállalkozni kezdett az önkormányzat: az embereket mára felszívta a piac, így községi cégek sora halódik.

2019.02.12

Nekiment Handó a bírói egyesületnek is

Tovább harcol a bírói társadalommal Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnöke.

2019.02.06
2019.02.05

Nehéz megkeresni, még nehezebb hozzájutni: fogyatkoznak a falusi ATM-ek

Az ország településeinek egyharmadán működik csak bankautomata, ráadásul a kistelepüléseken nemhogy nőne, tovább csökken az ATM-ek száma.

2019.01.31
Vas András

S(z)ínvallás

Kegyelemdöfés a vidéki embereknek és a magyar gazdaságnak a vidék sunyi ellehetetlenítése - így rongyoltak neki az akkoriban ellenzékben ülő fideszes és kereszténydemokrata képviselők a szocialista-szabad demokrata kormányoknak a 2007-es és 2009-es vasúti vonalbezárások hírére.

2019.01.30

Az Úr adta, az Úr elvette. Mármint a Balatoni Hajózási Zrt

Az önkormányzati választásokig altatja az ügyet a Fidesz, aztán csonkol

Ellenzékben még hevesen védte, most felszámolná mellékvonalakat a Fidesz. Tizennégy szakasz van veszélyben, de az önkormányzati választások előtt jegelnék az ügyet. – tudta meg a Népszava.

2019.01.29

NER-cápariadó a balatoni hajókikötőknél

Ismét az államé lesz a 2008-ban önkormányzatok tulajdonába kerülő Bahart-üzletrész.

2019.01.27

Vas András: A szeletelő

- Negyven deka pulykasonkát, legyen szíves! - mondta a fiatal férfi a sarki ábécé felvágottas pultja mögött álló eladólánynak. - Szeletelve.

2019.01.25

A szakma kudarca a férfi kézilabda-válogatott szereplése

Tizedik helyen végzett a német-dán közös rendezésű kézilabda-világbajnokságon a magyar férfiválogatott, melytől így meglehetősen távol került az eredendően kitűzött közelebbi cél, a jövő évi olimpiai selejtező, nem is beszélve a tokiói ötkarikás játékokról.

2019.01.23

A képviselői igazolvány valamennyi közigazgatási szervhez, valamint a közintézetekhez és közintézményekhez belépésre jogosít, mondja ki az Országgyűlésről szóló 2012. évi XXXVI

2019.01.21

Hadházy: Ez a magyar demokrácia újabb mélypontja

Jogi nonszensz Hadházy Ákos szerint, hogy az ügyészség teljesen szabályos eljárásnak tartja tévészékházból történő kidobásukat. A képviselő újabb akcióra készül a Kunigunda utcában.

2019.01.19

Kaposváron harmadszor is százak tiltakoztak a rabszolgatörvény ellen

- Menjen a Fidesz! – válaszolták a tüntetők, amikor a kaposvári tüntetés egyik szónoka megkérdezte, el akar-e menni valaki a városból vagy az országból.

Elkezdődött a tiltakozás: Ajkánál ötven autóval zárták le a 8-as főutat

A bakonygyepesi városrészben a Körmend felé vezető oldal elfoglalásával lassítják a forgalmat a demonstrálók.