2018.08.14

A kormánylap támad, az MNB vizsgálódik

Nem sokkal azután, hogy egy kormányközeli lap megtámadta a Gulyás Gábor vezette Art Capitalt, a Magyar Nemzeti Bank rekordgyorsasággal kezdte el vizsgálni az alapítványt.

Hallgatni és szeretni is tilos – kitiltották a segítőket a tranzitzónákból

Nem mehetnek be a tranzitzónákba a Cordelia Alapítvány orvosai, így már nem tudnak segíteni a bántalmazott, megkínzott, súlyos traumát átélt embereknek – mondta Hárdi Lilla, a szervezet orvos-igazgatója.

2018.08.13

Oda a pártok monopóliuma

Miközben a kormány rombolja a demokráciát, az állampolgárok elkezdtek tanulni, és nem csinálják rosszul – állítja Reiner Roland, az Integrity Lab alapító-politológusa.

Már meg is van a bírságbajnok utódja

A közszolgálati egyetem után a Nemzeti Választási Bizottság elnöki székéből is távozik Patyi András. Utódját már kedden megválasztják, Rádi Péter személyében. Maga az érintett nem kívánt nyilatkozni.

2018.08.10

Apátia az időközi választásokon, csak az igazi Mészáros győz mindenképp

Pásztón, Balmazújvárosban és Felcsúton is szavazást tartanak a hétvégén. De vajon megszakadhat-e az ellenzék rossz szériája? A miniszterelnök falujában induló Mészáros László ugyan tudja, hogy nem nyerhet, de azért optimista maradt.

2018.08.06

Akit akart, már elért a Fidesz-média

A hangos, összehangoltan működő, kérdőjelek nélkül a Fideszt kiszolgáló gépezetnél nem is az a legérdekesebb, hány embert érnek el, hanem az, hogy a közönség minden célcsoportját elérik.

2018.08.02
Zoltai Ákos

Tükörtörők

Ha valaki elhízik, viszonylag ritkán hiszi azt, hogy hadjáratot indított ellene a tükör, amelyben kövérnek látszik. Az LMP pár hete mégis azért tartott rendkívüli ülést, mert vezetői úgy vélték: „médiahadjárat” folyik ellenük

2018.07.31

Nem koordinálna az LMP budapesti elnöke

Azt hiszem elég egyértelmű, hogy a koordinációt vagy az önálló indulást szeretném-e az LMP önkormányzati választáson alkalmazott stratégiájának – nyilatkozta lapunknak Moldován László, az LMP frissen megválasztott fővárosi elnöke.

2018.07.27

Mindenki egy magyar Macront vár, de nem arra van szükség

Ha ez így megy tovább, a Fidesz fog nyerni kétharmaddal 2022-ben, 2026-ban, de még 2086-ban is - mondta Kész Zoltán független politikus, aki egyelőre befejezte a politizálást.

2018.07.23

„Meglepő a szolgai ostobaság” – ellenzéki lét a harmadik kétharmadban

Megérte-e beülni a parlamentbe? Milyen szerepet szán a kétharmados többség az Országgyűlésnek? Mi lehet a megoldás az ellenzék számára? Képviselőket kérdeztünk a harmadik kétharmad első ülésszakának tapasztalatairól.

2018.07.21

Kizárhatja a Néppárt a Fideszt, de ennek lesznek következményei

Az egész Unióra nézve súlyos következményei lennének, de lehet, hogy szakít a Fidesszel mostani európai pártcsaládja – mondta Schöpflin György, a párt EP-képviselője, aki biztos benne, hogy a parlamenten átmegy a 7.

2018.07.20

Elvégezte feladatát a törvénygyár, nyaralni megy a politika is

Nagy tempót diktált a kormánypárti többség még az utolsó napon is. Nem csak a 2019-es költségvetést fogadták el a nyári szünet előtt, de egy tucat egyéb törvényt is, amelyek a jövőben alapvetően alakíthatják át a közéletet.

2018.07.17

A Dísz teret is kinézte a kormány, és meg is szerzi magának

Minden társadalmi kontroll s hatásági ellenőrzés alól kivonná a kabinet a budai Vár kormányzati negyednek szánt részét, miközben állami tulajdonba vonná a ma még önkormányzati ingatlanokat is.

2018.07.16

Börtön járhat a politikusok otthoni háborgatásáért

Nem volt elég magánélet védelméről szóló törvény, büntetőjogi szankciókat is akar a Fidesz: két év járhat a hivatali időn túli „zaklatásért”, vagyis akár egy tüntetésen való részvételért is.

Ő az LMP szivárogtató trollja

Ahhoz képest, hogy csak egy kamuprofil, van 400 – főleg politikus és újságíró ismerőse –, és elég jól értesült a párt belügyeivel kapcsolatban.

2018.07.14
2018.07.07

Megpróbálták lejáratni, de ő már tudja, mit csinál az első munkanapján

Vasárnap polgármestert választ Józsefváros, és az ellenzéki pártok által támogatott független jelölt szerint a szavazás után is megmarad az együttműködés.

2018.07.02

Újabb kilépő az LMP-ben

Továbbra is tart az LMP válsága az április 8-i választási eredményt követően: Schiffer András, Róna Péter és Hadházy Ákos után újabb, az ellenzéki párt volt prominens politikusa hagyja ott az öko-pártot.

2018.06.28

Kiüresíti a gyülekezési jogot a kormány

Benyújtották az új gyülekezési jogot korlátozó és hajléktalanokat közterületről kitiltó törvénytervezetet is.

2018.06.27

Időközi összefogások

A közelgő három fővárosi önkormányzati választás közül kettőnél biztosan lesz olyan jelölt, aki nagy ellenzéki támogatással indul. A XV. kerületben még bizonytalan a helyzet.

2018.06.26

Karácsony, Gulyás és Bartók Béla

Nem baj, ha túllépjük az időkeretet, legyen ez egy laza, liberális vita – mondta Gulyás Gergely a Menedék – Migránsokat Segítő Egyesület kedd esti rendezvényén.

2018.06.23

Zoltai Ákos: Humanoid robot, Volocopter és okos repterek

Olyan, mintha a gyerekem lenne, persze, hogy idegeskedtem – mondta érdeklődésünkre a humanoid robot, ARMAR-6 egyik alkotója, a hannoveri Cebiten.

2018.06.22

Gumiszabály lett a Stop, Soros!

FÉRCMUNKA - Nem csak elvi, gyakorlati szempontból is aggályos a Stop, Soros! csomag: több ponton értelmezhetetlen, alkalmazását illetően pedig több a kérdés, mint a válasz.

2018.06.19

Tovább keresik magukat az ellenzéki pártok

Útkeresés és bizonytalanság – ezzel a két szóval magyarázta lapunknak Kiss Ambrus, a Policy Agenda vezetője, azt, hogy az ellenzéki pártok tisztújítása után az új vezetőségek csak szűk előnnyel szereztek mandátumot.

2018.06.11

Lassan halad a takarítás

Egy hónappal a határidő után is képviselőjelöltek portréi virítanak az utak mentén az ország több pontján, az önkormányzatok egy része sem tudta még leszedni a pártanyagokat.

2018.06.05

Orbán kijelölte az ellenzék szerepét

Az Orbán-kormány permanens kampányt folytat már 2010 óta, ez velünk is marad, mert alapvető fontosságú a Fidesznek, hogy mindig ők alakítsák a napirendet, ők határozzák meg a belpolitikai törésvonalakat, és az ellenzéket folyamatosan reaktív szerepre kényszerítsék – így foglalta össze lapunknak két szakértő Reiner Roland, az Integrity Lab és Juhász Attila, a Political Capital munkatársa, Orbán Viktor miniszterelnök kötcsei beszédének üzenetét.

2018.05.30

Molnár Zsolt: Budapesten sem lesz könnyű

Az MSZP egyedül nem tudja megoldani, hogy a fővárosnak ellenzéki főpolgármestere legyen – mondta a már az önkormányzati választásokkal foglalkozó Molnár Zsolt.

2018.05.27

Kocsis-Cake: a Párbeszédnek össze kell hoznia az egységes ellenzéket

Kocsis-Cake Olivio, a Párbeszéd pártigazgatója kapta Karácsony Gergely parlamenti mandátumát.

2018.05.26

Hiller István nem indul újra az MSZP választmányi elnökségéért

Nem indul újra az MSZP választmányi elnöki posztjáért Hiller István. A politikus lapunknak hangsúlyozta: ez nem jelent szakítást, illetve távolságtartást a párttól

Lesújtott az LMP fegyelmi bizottsága

Összesen kilenc fegyelmi eljárás indult az LMP-ben, ezek első fokon lezárultak – jelentette be Ungár Péter.

2018.05.24

Bod Tamás: ebben a játékban már nem veszek részt

Ha nem tud elhelyezkedni újságíróként elmegy Walesbe tányérokat mosogatni Bod Tamás.

2018.05.22

Józsefváros után a Belvárosban is összefognak

Közös jelöltként Nagy Béla pedagógust indítja az V. kerületi időközi önkormányzati választáson a demokratikus ellenzék

2018.05.18

Fodor Gábor: ilyenek vagyunk

Mint megírtuk, Bősz Anett távozása miatt megszűnhet a Párbeszéd frakciója. A Liberálisok elnöke, Fodor Gábor lapunknak azt mondja: óriási butaság lenne visszaadni a mandátumot.

LMP: kimértség mellett radikalizmus

Szél Bernadett és Keresztes László Lóránt vezetheti az LMP-t, miután csak ketten indultak a párt női és férfi társelnöki posztjáért.

2018.05.14

Sikeres az ellenzéki összefogás Józsefvárosban

Az ellenzéki jelölt helyzete nem könnyű: hiába áll mögötte hat párt és józsefvárosi civilek is, ha a helyi lakosokat már figyelmeztették, kormánypárti polgármester nélkül a kerület működése is veszélybe kerül.

Orbán emberei - A lojalitás dönthetett a kormány-castingnál

Komplett sorokat cserélt kormányában Orbán Viktor, és nagy neveket is kispadra küldött. A válogatón nem a szakmai vagy morális kiválóság, hanem a lojalitás a döntő.

2018.05.10

Egészségügyi sorcsere

Ma miniszterelnökké választják a Fidesz elnökét, akinek kormánya a nyár elején alakul meg. Az új egészségügyi államtitkárságon még a helyettes államtitkárokat is lecserélik – tudta meg lapunk.

2018.05.09

"Szabónak sikerült kitolnia Schiffert"

Schiffer András szelleme nyomasztó volt, mindenki megkönnyebbült a távozása után – így foglalta össze a Népszavának több LMP-s politikus, a pártban uralkodó hangulatot az alapító lelépése után.