2019.03.21

Puzsér kiakadt: A Momentum mit keres a politikában ezek után?

Minden ellenzéki párt beleállt Budapesten az előválasztásba, Puzsér Róbert ettől nem tűnik boldognak, és ellentmond egy héttel ezelőtti önmagának.

Már a Momentum is az előválasztás mellett

Támogatni fogjuk az előválasztás intézményét. Puzsér Róbertnek és Karácsony Gergelynek sikerült ugyanis olyan feltételeket teremtenie, amelyek mindenkinek megfelelnek

2019.03.14

Az LMP után a Jobbik is beállt Puzsér mögé

Centrumot akar létrehozni Puzsér Róbert főpolgármester-jelöltségével a két párt, a szövetségbe pedig a Momentumot is várják.

2019.03.13

Cseh Katalin (Momentum): „Hiteles emberekből nálunk nincs hiány”

A Manfred Weberhez hasonló elvtelen politizálást kell megváltoztatni az Európai Parlamentben – vélekedett Cseh Katalin, a Momentum listavezetője, az Európai Néppárt csúcsjelöltjének tegnapi, magyarországi látogatásáról.

2019.03.08

Megvan a közös ellenzéki polgármesterjelölt Újbudán és a Terézvárosban is

A XI. kerületben, a belvárosban és Siófokon is megállapodott abban az ellenzék, hogy egy politikus indulhat a kormánypárti aspiránssal szemben – tudta meg a Népszava.

2019.03.04

Kevés az újonc, sok a távozó a tűzoltóknál is

Sokan hagyják el a pályát és drasztikusan csökken az újoncok száma – panaszolták lapunknak több laktanyából is. A katasztrófavédelem szerint minden rendben van.

2019.03.01

Fegyelmi eljárás Mesterházy ellen

Fegyelmi eljárás indult az MSZP-ben Mesterházy Attila ellen, amelynek a vége akár azonnali kizárás is lehet – írta az Index.

2019.02.27

Vágó Gábor: "Olyan zöld arc kell, mint amilyen én is vagyok"

A megfelelő embert kell a megfelelő helyre tenni – válaszolja Vágó Gábor arra, hogy miért lett ő az LMP EP-listavezetője, Demeter Márta társelnök helyett.

2019.02.25

Márki-Zayék az EP-választás után mutatják be jelöltjeiket

Márki-Zay Péter újra indul az önkormányzati választáson a polgármesterségért, a saját mozgalma jelöltjeként. Több aspiránsuk is van, de róluk még nem akar beszélni a hódmezővásárhelyi városvezető.

2019.02.24

Márki-Zay Péter Orbánról: "Eltapossuk a rossz gyereket"

A hódmezővásárhelyi polgármester szerint azok a kommunizmus és a nácizmus örökösei, akik az európai jogállamiságot támadják. Zászlót bontott a Mindenki Magyarországa Mozgalom.

2019.02.23

Újra plakáthelyeket veszít az ellenzék

Egy eddig szabadon használható köztéri hirdetési felületen lesz tilos a kampányolás. Megint nem a Fidesz jár rosszul.

2019.02.22

A baloldal felé is nyitna az LMP

Listát állít az Európai Parlamenti választásra, valamint frissíti a 2005-től hatályos stratégiáját az LMP a hétvégi, kétnapos kongresszusán.

2019.02.20

"A Puzsér-problémát kezelni kell" - szakértők vitatkoztak az előválasztásról

Pozsonyban és Varsóban is összefogással sikerült ellenzéki politikusnak győznie a polgármester-választáson, de Magyarország ebben is komoly lemaradásban van a régióhoz képest – derült ki a Republikon Intézet szerdai konferenciáján.

Jobbik: se kiköpni, se lenyelni

A Fideszt nem lehet másként legyőzni, csak ha egy kihívó áll a kormánypárti jelölttel szemben - leginkább erre hivatkoznak az ellenzék képviselői, miért működnek együtt a Jobbikkal.

2019.02.18

"A Suzuki a Fidesz partnere" - nem tárgyalt a cég vezetése az ellenzéki képviselőkkel

Két embert fogadtak volna a cégnél, de több ellenzéki politikus is be akart menni, ezért nem jött össze a találkozó a Suzuki vezetőivel az esztergomi gyárban.

2019.02.13

Orbán családvédelmi hét pontja: parlamenti bejelentés a T. Házon kívül

Régóta tervezett volt Orbán Viktor miniszterelnök hétpontos ígéretcunamija, ugyanis amikor a kabinet tavaly elindította a nemzeti konzultációt, már tudták, hogy a kormányzati megfejtés februárban érkezik majd – értett egyet lapunk kérdésére három szakértő is.

2019.02.11

Pompeo szóvá teszi a civil szervezetek problémáit a kormányzati találkozókon

Kiemelt figyelmet kaptak a jogállamisággal kapcsolatos aggályok és a civilek helyzete Mike Pompeo és a Magyar Helsinki Bizottság (MHB), a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ), valamint a K-Monitor hétfő délutáni találkozóján.

2019.02.09

Így csalogatták Orbánék Budapestre az amerikai külügyminisztert: fegyvert vehetünk az Egyesült Államoktól

Nagy engedmény állhat a mögött, hogy Budapestre látogat Mike Pompeo. A vizitnek hadiipari beszerzés ígérete adhatott lökést – értesült lapunk.

2019.02.08

Hivatalosan is bemutatkozik Márki-Zay Péterék mozgalma

Két hét múlva mutatkozik be hivatalosan is a nyilvánosságnak Márki-Zay Péter mozgalma, a Mindenki Magyarországa – jelentette be a Népszavának a hódmezővásárhelyi polgármester.

2019.02.03

Karácsony Gergely: Békére készülök, de a békéért harcolni kell (gyorsinterjú)

Tartja magát a megállapodáshoz Karácsony Gergely, így rajta biztosan nem fog múlni, hogy lesz-e második fordulója a győzelmével zárult előválasztásnak.

2019.01.31

Félidőben az előválasztás

A főváros – és egyben az ország – első előválasztása előtti hétvégén a két induló, a szocialista Horváth Csaba és a párbeszédes Karácsony Gergely már annak is örült volna, ha ötezren elmennek az egy héten át tartó voksolásra.

2019.01.30

Andy Vajna búcsúztatása: Péterfalvi szerint lehet zártkörű egy állami temetés

Felvetődött: mivel Andy Vajna állami temetést kap – a Fiumei úti sírkert művészparcellájánál, Kerényi Imre, Makk Károly és Jancsó Miklós mellé helyezik örök nyugalomra –, a kormány pedig saját halottjának tekinti a világhírű producert, talán nem egészen helyénvaló a nyilvánosság teljes kizárása a temetésről.

2019.01.28

Élesbe fordul a főpolgámester-jelöltek csatája

Hosszú évekig csak beszéltek róla a politikusok és elemzők, ma viszont elstartolt az ország első előválasztása.

2019.01.26

Karácsony vs. Horváth: Visszaszereznék Budapestet a NER-től

Ha a budapestiek megfulladnak, ne kezdjünk el forintokon vitatkozni – javasolja Horváth Csaba szocialista főpolgármester-jelölt Karácsony Gergelynek. A Párbeszéd aspiránsa szerint Horváth a saját vízióiban él.

2019.01.25

Bürokratikus harc a túlélésért az ÁSZ-döntés után

Január végén valószínűleg már nem tudja kifizetni a Párbeszéd minden munkatársát az elmaradt állami támogatás miatt. A számvevőszéki feljelentés után már az adóhatóság nyomoz.

2019.01.22

Orbán évértékelője újabb tüntetésre adhat alkalmat

Hétfőn már csak vidéken, Pécsen folytatódott a rabszolgatörvény- és kormányellenes demonstráció, ráadásul már a hétvégén is sokkal aktívabbak voltak a fővároson kívüli tiltakozók.

2019.01.19

„Legalább vidám, kiegyensúlyozott a gyermekem"

– Aki szól hozzá két szót, annak már nyert ügye van – így invitált Ferkóhoz Schilling Magdolna, a 35 éves férfi édesanyja.

Keresztes: Jó úton jár az LMP

Hiába stagnál az LMP támogatottsága, Keresztes László Lóránt társelnök szerint megfelelő irányba halad a párt.

2019.01.16

Hiába a lejáratás, nem fél a gimnazista lány

Nem számított rá, hogy tőle lesz hangos a kormánypárti média, de nem bánt meg semmit a középiskolás Nagy Blanka.

2019.01.12

Kordás László: "Még a kritikus ponton innen vagyunk"

Egyelőre nem törte át a gátat, de egyre nagyobb a sztrájkhajlandóság a magyar munkavállalók körében – állítja Kordás László, a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MASZSZ) elnöke.

2019.01.08

Házhoz viszik a sztrájkköveteléseket

Biztos abban a szakszervezeti szövetség alelnöke, hogy a kormány nem foglalkozik majd kéréseikkel.

2019.01.06

A sztrájk bejelentésére várt a tömeg

A tegnapi tüntetés legfontosabb eleme a szakszervezetek ultimátuma a kormánynak: a rövid határidő és a sztrájkkészültség bejelentése.

2019.01.05

Hadházy Ákos: Újra a házmesterek országa vagyunk

Amíg nincs minden faluban legalább egy-két olyan ember, aki felvállalja, hogy ellenzéki, addig nem lehet legyőzni a Fideszt - állítja Hadházy Ákos független képviselő.

2019.01.04

Karácsony Gergely főpolgármester akar lenni, sétálna és biciklizne

Bérlakások létesítése, fővárosi drogstratégia, az autóforgalom csökkentése szerepelne a programjában.

2019.01.03

Karácsony döntött arról, hogy háborúba megy-e

Mégis elindulhat a zuglói polgármester az ellenzéki főpolgármester-jelöltek versenyén – értesült lapunk.

2018.12.24

Csaknem 400 milliót tolt ki jutalmakra az agrártárca

Nagy István tárcájánál fejenként 400 ezer forint értékben kaptak Erzsébet-utalványt a dolgozók. Több minisztériumban hiába várták az év végi bónuszt.

2018.12.22

Jövő héten indul az előválasztási regisztráció

Jövő júniusra derülhet ki, melyik ellenzéki jelölt lehet Tarlós István kihívója.

2018.12.20

„Katalizátor üggyé vált a rabszolgatörvény” - avagy hogy lépett túl az ellenzék a szájkaratén

Az ellenzéki politikusok nem beszéltek az összefogásról, hanem összefogtak – egy elemző szerint ez is hat a tüntetéssorozat erejére.