„Nem rasszista vagyok, hanem idióta” - Vezekelne a színésznő

Publikálás dátuma
2018.06.25 20:03
AFP fotó
Fotó: /

„Nem rasszista vagyok, hanem idióta” – mondta a Varietynek adott interjújában Roseanne Barr humorista, miután az ABC elkaszálta saját sorozatát egy rasszista kijelentése miatt, amelyben muszlim majomnak titulálta Barack Obama egyik tanácsadónőjét. Barr azt nyilatkozta: elveszített mindent, de már azelőtt megbánta, amit mondott, hogy összeomlott az élete. 

A színésznő egy régi barátjának, egy rabbinak adott interjúban elmondta, hogy lekifurdalás kínozza a meggondolatlanul leírt bántó szavak miatt. Az hogy lehet, hogy valaki, aki Martin Luther Kinget bálványként tiszteli, leír ilyeneket? - tette fel a kérdést az interjúban Shmuley Boteach rabbi. Roseanne azt felelte, hogy annál jobban, minthogy már elmondta: nehéz időszakon ment keresztül, és sok altatót szedett, nem tud és nem akar mentegetőzni, arra amit tettem, nincs is mentség - hangsúlyozta. De elnézést kérek mindazoktól, akiket a szavaim megbántottak - tette hozzá a színésznő, aki azzal is jelezni akarta, hogy pusztán a sok gyógyszer beszélt belőle, hogy közölte: fekete gyerek is van van a családjában.

A népszerű sorozatból elküldött televíziós sztár a bejegyzésben azt írta: A Muzulmán Testvéreknek és a Majmok bolygójának van egy kisbabája, és ez vj (Valerie Jarrett - a szerk.) A tweet megjelente után az amerikai ABC televízió megszüntette a Roseanne című népszerű vígjátéksorozatát.

Szerző
Témák
rasszizmus
2018.06.25 20:03

Kulka János visszatér a színpadra

Publikálás dátuma
2019.01.23 15:47

Fotó: / Kállai Márton
Majdnem három évvel a stroke-ja után Csehov Cseresznyéskert című darabjának premierjére készül Kulka János.
Bár korábban a majdnem három éve agyvérzést kapott művész, mivel úgy érezte, nem tudna tökéletes alakítást nyújtani, úgy döntött, nem lép többet színpadra, most a Blikk azt írta, a Soós Attila által rendezett, Csehov Cseresznyéskert című művéből készült darab márciusi premierjére készül. 
"Eddig az olvasó- és elemzőpróbák zajlottak, azaz az asztalnál ülve beszéltük át a darabot. Most viszont elkezdünk játszani. Jánossal előzetesen felmértük a helyzetet, hogy mit és hogyan tud megcsinálni. Azt gondolom, minden megvan benne ahhoz, hogy csodálatos legyen a játéka"
- mondta a rendező
A darabot a Trojka Színházi Társulás viszi színpadra Cseresznyéskert – pénzes komédia tragikus napokról címmel az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet körtermében. Kulka mellett szerepel a darabban Gryllus Dorka, Eke Angéla, Nagy Dóra, Bárnai Péter, Mátrai Lukács Sándor és a rendező Soós Attila is - írta az Index. A színművész már január végén színpadra lép, a Dollár Papa Gyermekei nevű, független alkotói csoport Móricz Zsigmond Árvácska című regényének Ördög Tamás által rendezett adaptációjában játszik majd a Trafóban.
2019.01.23 15:47

Gólyahír: másodszor is lánya született az olimpiai bajnok kajakozónak

Publikálás dátuma
2019.01.22 13:39

Fotó: Kovács Katalin hivatalos Facebook oldala/
Megszületett Kovács Katalin háromszoros olimpiai bajnok kajakozó második kislánya. Schmidt Júlia Léna és édesanyja is jól van.
Minden idők legeredményesebb kajakozónője a Facebook-oldala szerint hajnali 3-kor megszületett Schmidt Júlia Léna. A negyvenévesen visszavonult sportoló a terhességét is a közösségi oldalon tette nyilvánossá, férjével, Ádámmal és az akkor négyéves kislányukkal, Luca Annával közös fotóval illusztrálva jelentette be az új családtag érkezését.
2019.01.22 13:39