Kigyulladt egy pulykafeldolgozó Inárcson

Kigyulladt egy pulykafeldolgozó üzem Inárcson szombat reggel, az oltáson harminc tűzoltó dolgozik, személyi sérülésről nem érkezett jelentés - közölte a Pest megyei Katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője.

Csámpai Attila elmondta: a 250 négyzetméteres alapterületű egyszintes épület oltását a dabasi, a monori és a fővárosi tűzoltók kezdték meg, majd a megyei katasztrófavédelmi műveleti egység is a helyszínre vonult, és végül öt vízsugárral fékezték meg a lángokat.
A mentés során a szakembereknek sikerült eltávolítaniuk egy, a lángoló üzem mellett álló teherautót is.
A tűzoltók jelenleg az utómunkálatokat végzik.
A tűzben senki nem sérült meg, és állat sem pusztult el.

Szerző

Villanyoszlopnak ütközött egy autó Zalaegerszegen

 Villanyoszlopnak ütközött egy személyautó Zalaegerszegen szombaton hajnalban, a balesetben hárman megsérültek - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság honlapján.

Tájékoztatásuk szerint a jármű kidöntötte a villanyoszlopot. A kocsiban hárman utaztak, egyikük súlyos, a másik kettő könnyű sérüléseket szenvedett. A sérülteket a mentők kórházba szállították.
A baleset helyszínén a tűzoltók teljesen útzár mellett dolgoznak.

Szerző

Kis óvodai drogháború a VIII. kerületben

Publikálás dátuma
2014.01.18. 06:15
Azzal, hogy az önkormányzat felmondta a Kék Pont Alapítvánnyal az együttműködési megállapodást, akadályozza a felek közötti info
Már az óvodai falakon belül is drogháború zajlik, köszönhetően az Orczy Egyesületnek, amely az egyik józsefvárosi gyermekintézmény hirdetőtáblájára tette ki a felhívást, amelyben a Kék Pont Alapítvány ellen mára szervezett demonstrációra hívta a lakókat. 

Hadjáratot indított tavaly ősszel Kocsis Máté (Fidesz-KDNP) polgármester a VIII. kerületben tűcsereprogramot szervező Kék Pont Alapítvány ellen. Nagy dérrel-dúrral jelentette be, hogy december 31-ével felmondja velük az együttműködési megállapodást, mert a szociális munkások nem szedik össze maradéktalanul a használt tűket, így veszélyeztetik a lakók egészségét. A jól hangzó kommunikáció rögvest meghallgatásra talált az Emberi Erőforrások Minisztériumában, ahol úgy döntöttek, hogy 2013-ra 3,5 millió forintot, idénre pedig 10 milliót adnak az önkormányzatnak a drogszemét felszámolására. Hogy miért nem az alapítványnak utal pénzt a tárca, hogy ne kelljen csökkentenie szolgáltatásának színvonalát, s hogy ha az önkormányzat dolga gondoskodni a használt tűk eltüntetéséről és ehhez a pénzt is ők kapják, akkor miért a Kék Pont ellen szerveznek tüntetést, miért nem Kocsis Mátéék ellen? A választ csak találgatni lehet.

Nálunk fejlettebb országokban természetes, hogy az önkormányzatok, illetve a közterület-fenntartók tartják tisztán a közterületeket. Budapesten 4-5 helyen működik tűcsereprogram, egyik önkormányzat sem ágál ellene úgy, mint a VIII. kerület, hiszen nyilvánvaló, hogy ez a HIV- és Hepatitis-járvány megelőzésének eszköze. Miért ragaszkodik mégis ehhez a helyszínhez a Kék Pont? - Azért jöttünk ide 2006-ban, mert kutatások szerint masszív felhasználói kör lakik itt - mondta érdeklődésünkre Barna Erika kommunikációs igazgató. Hozzátette: a programban résztvevők 87 százaléka a környéken lakik. Naponta körülbelül 150-en keresik fel irodájukat, hogy steril tűt kérjenek. 2010-ben állapodtak meg abban, hogy a közterület-fenntartó, az önkormányzat és a Kék Pont munkatársai egyaránt részt vesznek a drogszemét eltakarításában. Az alapítvány a rejtőző drogosok felkutatását vállalta, utánuk "takarít" romházakban, illegális belövő helyeken, s a lakossági vonalon bejelentett helyszínre is kimennek begyűjteni a tűket. Rendkívül hátrányos a szerhasználók szempontjából, hogy az önkormányzat felmondta az együttműködési megállapodást, mert így akadályozzák az információáramlást, amire nagy szükség lenne a közegészségügyi helyzet javítása érdekében.
Tevékenységüket védelmébe vette Deutsch Tamás is, aki a tervezett tüntetés hírére a Twitteren így reagált: "kedves vérdemagógok, Kék Pont a drogambulancia jó dolgot csinál!"

Szerző