Miértke...

Vannak még, akik emlékeznek erre a kedves mesealakra. De ha rá nem is, gyermekeiknek arra a vészhozó korszakára, amikor miértek láncolatával érdeklődtek a világ jelenségei iránt. A bölcsebbé válás egyik legjellemzőbbje, hogy kérdezünk, és kérdéseinkre választ kapunk. Eddig legalább is így volt. Eddig. Most más szokás járja. Mielőtt feltennénk a kérdést, máris szigorúnak tekintenek: Pszt! Ez nem a te dolgod, majd én… A demokráciából így is marad el a démosz, a nép, és marad a titkosításokba, elhallgatásokba burkolódzó hatalom. Így aztán csak magunk elé mormolva kérdezzük: miért kellenek giccses, hamis tényeket sugalló emlékművek? Mi történik Pakson, miért nem lehet kertelés nélkül elmondani? Ennyibe kerül… ekkora térül meg… ennyi a törlesztés… ennyivel növeli az államadósságot… ennyi terhet rak az utódaink vállára… ha nem térül meg, ez és ez a felelős. Ennyit illenék elmondani, hogy az érdeklődő tisztán lásson, mert már akkora a köd, hogy csak tévelygünk benne. Még a kormányzó párt lelkes hívei is felkapták a fejüket, amikor értesültek, hogy Tőkés László, akinek sikerült viszályt szítani az erdélyi magyar politikai élet szereplői között, s akinek válása széltében-hosszában botrányt szült, miért a Fidesz listáján indult az EP-választáson?
S ami az örök nagy titok: miért két párt a Fidesz és a KDNP? Ennek megfejtését az alkotmányjogászokra bíznám. Már ha képesek rá.

Témák
Paksmese

Ellenzéki demonstráció volt Kiskunhalason

Publikálás dátuma
2019.02.22 21:45
Képünk illusztráció
Fotó: Szabad Pécs
A tüntetők nem egy konkrét intézkedés miatt zárták le a városhoz közeli főút egyik sávját, hanem úgy általában az Orbán-kormány ténykedése miatt tiltakoztak.
Ellenzéki pártok és civilek demonstráltak Kiskunhalas közelében lezárva a félpályát a város melletti főút egy szakaszán - írja az atv.hu. A Kiskunmajsára vezető úton 200-250 méter hosszan állták el az autók délután. A tüntetők az akció okaként külön megemlítették rabszolgatörvénynek nevezett jogszabály, de hozzátették, ezúttal általában véve bírálták az Orbán-kormányt.

"Vidéken is hajlamosak az emberek arra, hogy kifejezzék az ellenvéleményüket a kormány azon politikájával szemben, amellyel azt bizonyítja napi mint nap, hogy egyáltalán nem érdekli az ellenzék véleménye." - mondta az ATV-nek Marton Imre, az MSZP elnökségi tagja. A tudósítás megjegyzi, a tüntetés miatt komoly torlódás nem alakult ki, atrocitás nem történt.

Orbán Viktor felmentette a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala elnökét

Publikálás dátuma
2019.02.22 19:22

Fotó: Orbán Viktor hivatalos Facebook oldala
Luszcz Viktor Stanislaw megbízatása március 14-ei hatállyal szűnik meg.
Felmentették a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala elnökét, az erről szóló miniszterelnöki határozat a Magyar Közlöny pénteki számában jelent meg - írja az MTI. Orbán Viktor rendelete szerint Luszcz Viktor Stanislaw megbízatása március 14-ei hatállyal szűnik meg.