Adócsaló bűnszervezet tagjai ellen emeltek vádat

Több száz millió forintos adócsalással vádol a Csongrád Megyei Főügyészség egy mártélyi vállalkozót és társait, köztük egy szegedi ügyvédet – tájékoztatta a vádhatóság szóvivője szerdán az MTI-t.

 Szanka Ferenc közölte, hogy a vád szerint a vállalkozó 2008 és 2011 között az általa, illetve megbízottai által irányított cégek könyvelésében felhasznált fiktív számlák segítségével 127 millió forint forgalmi adót igényelt vissza jogosulatlanul, 310 millió forint visszaigénylésére pedig kísérletet tett, de ezt már az adóhatóság munkatársai meghiúsították.

A vádhatóság szerint a bűncselekmény-sorozatban a vállalkozó mellett részt vett házastársa, valamint egy ismert magyarországi gazdasági társaság gazdasági és pénzügyi vezetője is. A bűnszervezet nemcsak az állami költségvetésnek, hanem a gazdasági társaságnak is kárt okozott, mintegy 215 millió forint értékben.

A bűnszervezethez kapcsolódott egy szegedi ügyvéd is, aki egyrészt a gazdasági társaságok fantomizálásában segédkezett, esetenként pedig képviselője is volt a cégek köré telepített off-shore társaságoknak. A fantomizálási folyamat végén a gazdasági társaságok ukrán állampolgárokhoz kerültek.

A főügyészség a bűnszervezetben részt vevő vádlottakat különösen nagy vagyoni hátrányt okozó, üzletszerűen elkövetett költségvetési csalással és csalással, valamint közokirat-hamisítással, az ügyvédet pedig kilenc rendbeli közokirat-hamisítással vádolja. A bűnszervezet tevékenységében közreműködő három vádlottra fegyházbüntetés kiszabását indítványozták, a feltételes szabadság lehetőségének kizárásával, az ügyvédre pedig felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását és foglalkozástól eltiltást javasol – tudatta a szóvivő. 

Szerző

Várpalotai robbanás - Megműtötték a a győri kórházba vitt fiúkat

Megműtötték a várpalotai robbanás két sérültjét Győrben, a fiúk már nincsenek közvetlen életveszélyben - közölte az intézmény orvosigazgatója szerda reggel az MTI-vel.

Oláh Attila azt mondta: a koponyasérülés miatt valószínűleg nem kell már operálni a két fiút, de további beavatkozásokra lehet szükségük, mivel végtagjaik "tele vannak repeszekkel, szilánkokkal". Józsa Zoltán, a Veszprém Megyei Csolnoky Ferenc Kórház traumatológiai osztályának főorvosa kedden arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a röntgenvizsgálat repeszdarabokat mutatott ki a két fiú koponyaüregében, harmadik társuknak a térdízületébe fúródtak repeszdarabok, negyedik társuk pedig szilánkoktól sérült meg.

Csépányi-Barczi Petra, a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője elmondta, hogy egy családi ház udvarán robbant fel a robbanótest, és a sérültek 14 évesek. A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense, Gaál Csaba annyit közölt, hogy a robbanás oka egyelőre ismeretlen, a körülményeket a Készenléti Rendőrség Tűzszerész Szolgálata bevonásával vizsgálják.

Talabér Márta (Fidesz-KDNP), a település polgármestere az MTI-nek azt mondta: tudomása szerint a gyerekek a robbanótestet a Vörösmarty utcai családi ház udvarán találták. Az M1 Híradó tudósítása szerint az egyik fiú testvére és nagyapja korábban hasonló körülmények között, egy robbanásban életét vesztette.

Szerző

Kirabolták Vitray Tamást

Trükkös tolvaj csalta csapdába a legendás tévést - írja a Bors. Egy fiatal férfi kiszúrta Vitray Tamás autójának kerekét, és amikor a riporter kiszállt megnézni, betörte a kocsi ablakát, majd készpénzzel, bankkártyával és a lakáskulccsal kereket oldott. Mindez június 10-én délután, a Szentendrei úton történt. 

Vitrayt az úton egy melléérkező motoros figyelmeztette arra, hogy baj van az autójával. A legendás riporter egy élelmiszerbolt parkolójában megállt, és észrevette, hogy lapos a bal hátsó gumija. Vitray arrébb ment, majd amikor visszatért az  azt látta, hogy az ismeretlen motoros elhajt az autója mellől. A kocsi jobb első ülésének ablaka be volt törve, az utastérből pedig eltűnt a táskája.

"Ide parkolt le, még a betört ablak üvegszilánkjai is itt vannak, nézzék! - mutatta a helyszínen a lapnak egy szemtanú. "Idegesen telefonált. Mindenki felismerte, azonban senki nem merte megszólítani. Két rendőr jött ki a lopás helyszínére. Tíz perc alatt kiértek, de akkor már nem sokat tudtak tenni" - mondta el az informátor a Borsnak. Vitray nem akart nyilatkozni a történtekről.

Részletek itt: Trükkös motoros rabolta ki Vitray Tamást.

Szerző
Frissítve: 2014.06.18. 11:46