Ismét horogra akadt egy embercsempész

Elfogtak az M5-ös autópályán kedden egy 31 éves tiszaalpári embercsempészt, aki harmincegy, a magyar-szerb határt illegálisan átlépő szír állampolgárt zsúfolt be a kisteherautójába és fizetség ellenében Budapestre akarta őket vinni - közölte a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Árvai Edina közleménye szerint az embercsempészt az autópálya 67-es kilométerszelvényében ellenőrizték, és a gépjármű rakterében összezsúfolva szír állampolgárokat, közöttük négy gyereket találtak. Az embercsempészt őrizetbe vették.
A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság kedden embercsempészés bűntett megalapozott gyanúja miatt összesen 5 magyar, 2 szerb és 2 horvát férfival, továbbá 1 magyar nővel szemben indított büntetőeljárást.

A gyanúsítottakat az M5-ös autópálya főváros felé vezető oldalán ellenőrizték, ennek során kiderült, hogy a gépjárműveikben tartózkodó külföldiek jogellenesen lépték át a határt. Az 57 szír, 16 afgán és 5 iraki utassal szemben idegenrendészeti eljárást indítottak a rendőrök.

Szerző

Emberi maradványok Zuglóban - Segítséget kér a rendőrség

Egy felismerhetetlen, 20-40 év közöttire saccolt férfi holtteste került elő Zuglóban egy erdős részen augusztus 30-án. A rendőrség az idegenkezűséget kizárta, de a férfi azonosításához a lakosság segítségét kéri.

A férfi maradványaira augusztus 30-án reggel a XIV. kerületben, a Rákospatak utca mögötti erdős területen bukkantak - írta közleményben a Budapesti Rendőr-főkapitányság. A szemlebizottság az idegenkezűséget kizárta. A rendőrség rendkívüli haláleset miatt folytat közigazgatási eljárást az ügyben, amihez a lakosság segítségét kérik.

A férfi halálakor fém csatos övvel farmernadrágot, szürke-zöld, 44-es sportcipőt, sötét színű kapucnis felsőt és sötét színű pólót viselt. A BRFK kéri, hogy akinek az esettel kapcsolatban információja van, jelentkezzen az itt felsorolt elérhetőségek valamelyikén.

Szerző

Így menekült meg a sérült barlangász (fotó!)

Publikálás dátuma
2015.09.09. 10:02
MTI Fotó: Lakatos Péter
Sikerült kihozni a kedd este balesetet szenvedő barlangászt a fővárosi Ferenc-hegyi-barlangból, a mentés mintegy három és fél óráig tartott - közölte Adamkó Péter, a Magyar Barlangi Mentőszolgálat országos riasztásvezetője szerda reggel.  

A barlangász a II. kerületi természeti képződmény bejáratától körülbelül három-négyszáz méterre szorult be, a mentését nehezítette, hogy szűk, kanyargós járatokon keresztül kellett kihozni. Kéz- és vállsérüléseket szenvedett, a mentők kórházba vitték - tette hozzá a riasztásvezető. Adamkó Péter kedd este azt közölte, hogy a barlangász bejárás során csúszott le a barlang egy "szövevényes pontján", és nem tudott lábra állni.

MTI Fotó: Lakatos Péter

MTI Fotó: Lakatos Péter

Szerző