A Századvég szerint vezet a Fidesz

Az éles politikai viták és demonstrációk ellenére a kormánypártok változatlan fölénnyel vezetik a pártok rangsorát februárban a Századvég Alapítvány legújabb, pártok támogatottságát vizsgáló kutatása szerint.

A legfrissebb pártpreferencia-felméréséről készült összefoglalóban azt írták: a teljes népesség 34 százaléka a Fidesz-KDNP-t támogatja, a Jobbik támogatottsága 13, az MSZP-é pedig 9 százalékon áll. A Demokratikus Koalícióra (DK) a lakosság 6 százaléka voksolna, az LMP-t 4, az Együttet pedig 1 százalék támogatja. A Századvég szerint a politikai baloldal kisebb pártjai - mint például a PM és a Liberálisok -, külön-külön nem érik el az 1 százalékos támogatottságot sem a teljes választói körben.

A kutatás szerint a biztos szavazó pártválasztók 46 százaléka voksolna a kormánypártokra, ami megegyezik a 2014 tavaszán elért választási eredménnyel. A Jobbik támogatottsága ennek a fele, 23 százalék, az MSZP-t ezen csoport 14 százaléka választaná. A biztos szavazók körében a DK támogatottsága 9, az LMP-é pedig 4 százalék. A kisebb baloldali szervezeteket, mint az Együtt, a PM vagy a Liberálisok, ebben a körben is nagyjából 1 százalék támogatná.

A Századvég telefonos kérdőíves közvélemény-kutatása február 20-25. között készült, ezer véletlenszerűen kiválasztott felnőttet kérdeztek meg. Az elemzésben közölt adatok legfeljebb plusz-mínusz 3,2 százalékponttal térhetnek el attól az eredménytől, amelyet az ország összes felnőtt lakosának megkérdezése hozott volna - írták.

Ha az olvasók nem emlékeznének, az Átlátszó még 2014-ben futott neki, hogy feltérképezze a Századvéget.  Azt a céget, amelyet a 2010-es választások előtt hoztak létre, és ahol olyan személyek fordulnak meg, mint Giró-Szász András volt kormányszóvivő, Lantos Csaba, a Heti Válasz volt tulajdonosa, Szalay-Bobrovniczky Kristóf, a Heti Válasz volt lapigazgatója, vagy éppen Habony Árpád, a Fidesz kommunikációs guruja. És amely cégről Mellár Tamás korábbi kutatási igazgató azt mondta, hogy „az egész műhely csak egy pénzmosoda.”

Az is beszédes, hogy a friss kutatás pont a salgótarjáni időközi polgármester-választás napján jelent meg, ahol a Fidesz-KDNP Simon Tibort indította az MSZP és a DK színeiben induló Fekete Zsolt ellen.

Szerző

Gyászol Körmend: meghalt a 22 éves szívbeteg lány

Meghalt az a 22 éves szívbetegségben szenvedő lány Körmenden, aki hónapok óta szívátültetésre várt. Édesanyja Facebook-oldalán osztotta meg a hírt, a városlakók gyászolnak.

"Összetört szívvel tudatom, hogy drága, imádott, egyetlen kislányom 2016. 02. 26-án a karjaim közt elhunyt" - ezzel a bejegyzéssel tudatta az édesanya, hogy szívbeteg lánya feladta a betegséggel való küzdelmet.

Tavaly a vaol.hu írt a beteg lányról, akinek a segítésére ezután egész Körmend összefogott.

A győri egyetemista lánynál 12 éves korában diagnosztizálták a szívbetegséget, az egész város gyászolja.

Szerző
Témák
Körmend

Felakasztotta magát a közkedvelt színésznő

Publikálás dátuma
2016.02.28. 11:31
Forrás: Facebook/Monica Samassa
A cesenai színházi negyed épületében végzett magával az olaszok egyik legnépszerűbb színházi színésznője, Monica Samassa. Olaszország gyászol - írta a Bors.

Az 50 éves udinei művész egyik jövő heti bemutatójára készült. 

Amikor a pénteki próba este ért véget, a stáb vacsorázni indult a munka befejeztével. A színésznőt is hívták, de ő kimerültségre hivatkozva lemondta a programot. A sajtóhírek ellentmondóak arra nézve, miként végzett magával. Néhány Facebook-bejegyzés arra utal, felakaszthatta magát, más lapok szerint nyugtatókat vett be.

Samassa több tucat filmben szerepelt, ismert és kedvelt személyiség volt Olaszországban.

Szerző