A döntőben bármi megtörténhet

Publikálás dátuma
2016.08.02 07:52
Fotó: Getty Images/Matthew Stockman
Fotó: /
A férfi tornászoknál attól a Hidvégi Vidtől remélhetünk érmet a riói ötkarikás játékokon, akit korábban Magyarországon "második számú" versenyzőként tartottak számon Berki Krisztián mögött.

A lólengés olimpiai-, és háromszoros világbajnoka nem tudta kvalifikálni magát az ötkarikás játékokra, azonban Hidvégi kedvező esélyekkel indul. Összetettben vívta ki az indulás jogát, de csak lólengésben versenyez, mert a többi számban nincsen esélye a jó szereplésre.

Négy évvel korábban, Londonban nyolcadikként zárt, majd a tavalyi világbajnokságon ötödik lett. A riói tesztversenyen pedig a harmadik helyet szerezte. Így ha ezt nézzük, folyamatos fejlődés jellemezte az elmúlt éveit, s 29 esztendősen már rutinos versenyzőnek számít a mezőnyben.

„Nagyon várom már, hogy bemutatkozhassak az olimpián, mert készen állok, jó formában érzem magam. A csarnokot, a szert ismerem a tesztversenyről, ez is egyfajta segítség, és így azt is tudom magamról, hogy az akklimatizálódás sem jelent problémát” - nyilatkozta az indulást megelőzően Hidvégi, aki a felkészülés hajrájában már az időeltolódás jegyében készült.

Este tréningezett, mert augusztus 6-án, magyar idő szerint abban az időszakban kerül sor selejtezőjére. A éremesélyes tornász elmondta, hogy nem szeretné latolgatni az esélyeket, de figyelte az ellenfeleit és képben van velük kapcsolatban. „Magammal szemben az az elvárásom, hogy téthelyzetben is úgy tudjam bemutatni a gyakorlatot, ahogy az edzéseken, és akkor minden rendben lesz” - zárta gondolatait.

A tornász edzője, Laufer Béla szerint jól sikerült Hídvégi felkészülése, s mindent el tudtak végezni, amit terveztek. „A selejtezőben a régi gyakorlattal indulunk, a 6.6-ossal, úgy számolunk, ha sikerül hibátlanul bemutatni, akkor ott lehet Vid a döntőben. Ott pedig már a 6.8-asat vesszük elő, és akkor már bármi megtörténhet” – mondta.

A férfi lólengés fináléja augusztus 14-én lesz. A hölgyeknél is lesz egy magyar induló, a mindössze 16 esztendős Kovács Zsófia mindegyik szeren versenybe száll.

Szerző
2016.08.02 07:52

Kapcsolódó

Rióban a magyarok