"Másodszor kell megküzdenem a fiamért " - A "körúti robbantót" látogatta édesapja a börtönben

Publikálás dátuma
2016.11.16. 11:15
Népszava fotó/Tóth Gergő
Kartondobozokkal a kezében érkezett az idősebb P. László, a börtönben ugyanis megszabják, mekkora csomagot lehet beküldeni. Nehéz volt így látni a ­fiamat – mondta az apa a Blikknek. A férfi letartóztatása óta először látogathatta meg a körúti robbantással gyanúsított gyerekét.

Igazság szerint nem nagyon tudtunk egymásnak mit mondani. Laci nem megtört, inkább értetlen: csak kapkodja a fejét és nem érti, mit is akarnak tőle - mesélt a látogatásról idősebb P. László.

Mint a lap már korábban megírta, a gyanúsított fiatalember szülei  között a válás miatt  nagyon elmérgesedett a helyzet. Végül az apa a két gyermekével Uruguayba ment. Öt és fél évet éltek a dél-amerikai országban, ahol az apa szerint boldogok voltak. A válási procedúrák alatti időszakot minősítette úgy az apa, amiért most "másodszor" kell küzdenie a gyerekéért. 

Beszélt arról is, hogy a fia bár fizikából mindig jó volt, a kémiá­hoz sosem volt tehetsége. Szerinte már csak ezért is elképzelhetetlen, hogy képes legyen elkészíteni egy bombát, nem beszélve rossz kézügyességéről és – a férfi állítása szerint – békés természetéről, valamint jó neveltetéséről. Apja szerint fia mindig csendes, nyugodt volt, az Uruguayban töltött évek alatt látta a leginkább felhőtlenül boldognak Lacit.

A teljes cikk itt olvasható

Szerző