Előfizetés

Tragédia az M3-ason - Kirúgták az OMSZ régióvezetőjét, aki ott sem volt?

Publikálás dátuma
2016.12.22. 11:37
MTI Fotó: Vajda János
Az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) megbízott főigazgatója hétfőn azonnali hatállyal visszavonta a vezetői megbízatását Pápai Györgynek, az OMSZ észak-alföldi regionális igazgatójának, és ugyanekkor felfüggesztette a további munkavégzés alól észak-magyarországi régió regionális igazgatóját, Breitenbach Gézát - számolt be lapunk az M3-as autópályán történt halálos buszbaleset következményeiről még tegnap. Breitenbachról azt írták, hogy bár elsőként érkezett a helyszínre, mégsem vett részt a betegellátásban, ezért fegyelmit is indítottak ellene, Pápai azonban tagadta, hogy egyáltalán ott lett volna a balesetnél.

Két főmentős is belebukott az M3-as autópályán Mezőkeresztes és Mezőkövesd között történt szombat esti, négy halálos áldozatot követelő tömegbalesetbe - ezt még Kunetz Zsombor egészségügyi szakértő írta keddi blogbejegyzésében.

A két évtizedes mentős múlttal rendelkező szakorvos a szervezet munkatársaitól értesült, hogy hétfőn az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) megbízott főigazgatója azonnali hatállyal visszavonta a vezetői megbízatását Pápai György észak-alföldi regionális igazgatónak és felfüggesztette a további munkavégzés alól az észak-magyarországi regionális igazgatót, Breitenbach Gézát is.

A röntgen.reblog.hu oldalon úgy fogalmazott a motoros mentés hazai megteremtője és a légimentés korábbi vezetője, hogy Breitenbachra fegyelmi vizsgálat is vár a menesztése előtt, mert állítólag sem a betegellátásba, sem kárhelyparancsnoki teendőkbe nem kapcsolódott be az M3-as autópályán történt balesetnél, holott a helyszínen ő volt az első orvosi végzettségű mentős.

Pápai György azonban tagadta, hogy egyáltalán ott lett volna a régiójától 120 kilométerre történt balesetnél. "Számomra teljesen érthetetlen, hogyan merült fel a nevem. Eleve nekem nincs semmi közöm mindehhez. Természetesen ha szóltak volna, azonnal megyek, hiszen eddig is ott voltam a régiómban több balesetnél, újraélesztésnél, nekem ugyanis ez az életem, a hivatásom" - nyilatkozta a menesztett igazgató a Szabolcs Online-nak, hozzátéve, hogy szerinte kollégája, Breitenbach Géza aktívan részt vett a mentési munkálatokban. Pápai megerősítette, hogy visszavonták a megbízatását, de levélben próbálja megtudni, hogy miért. 

Cáfolt a mentős
Cáfolta azokat a pletykákat Pápai György, az Országos Mentőszolgálat Észak- alföldi Régió regionális igazgatója, melyek szerint leváltásának köze lenne az M3-as autópályán a hétvégén történt súlyos buszbalesetet követő mentéshez.
Mivel a baleset nem a hozzá tartozó területen történt, hanem az észak-magyar országin, ezért ő nem volt ott a helyszínen – nyilatkozta a mon.hu-nak.

A 24.hu írta meg először, hogy szemtanúk beszámolója szerint az Észak-magyarországi Régió Regionális igazgató is megjelent a balesetnél, amikor pedig a mentés befejezése után távozni akart, nem indult az autója, azt kollégái tolták be. Az internetes portál ezután érdeklődött, hogy megszokott eljárás-e, ami az M3-ason történt. Kérdéseikre Győrfi Pál, az OMSZ szóvivője mindössze annyit felelt, hogy tart az eset vizsgálata és ennél többet a Népszava hasonló kérdéseire sem válaszolt.

Azóta kiderült, a baleset előtt egy autó megelőzte a későbbi áldozatokat és a sérülteket szállító debreceni turistabuszt, de megcsúszott a síkos úton és megpördült, a busz sofőrje pedig félrerántotta a kormányt, hogy elkerülje az ütközést. Az emeletes jármű a váratlan mozdulattól felborult, ezt követően pedig további autók és kisbuszok rohantak bele a már álló buszba és kocsikba. A bécsi adventi vásárról hazatérő kirándulók mentésére 14 mentőkocsi vonult a helyszínre, ahonnan 31 sérültet kellett elszállítani. 

Tegnap a miskolci kórházban elhunyt a buszbaleset újabb súlyos sérültje, ezzel ötre emelkedett a tragédia halálos áldozatainak száma.

Kálmán Olga az ATV-s fizetésénél kevesebbért igazol át

Publikálás dátuma
2016.12.22. 10:31
Forrás: Facebook
Amióta kiderült, hogy Kálmán Olga távozik az ATV-től, és a Hír TV-nél folytatja, a jobboldali, Orbán-imádó orgánumok - többek között a 888 - sorra írta lejárató cikkeit a népszerű műsorvezetőről. A kormánypropagandát fújó Magyar Idők például azt harsogta, hogy az Egyenes beszéd arca 4 milliós fizetésért igazolt át Simicska Lajos tévéjéhez, a Hír TV-nél azonban cáfolták az értesülést.

A Magyar Nemzetnek annyit árultak el a csatornánál, hogy Kálmán Olgával az ATV-s kereseténél számottevően alacsonyabb bérben állapodtak meg.

A cikkben kitértek arra is, hogy a kormánypárti Magyar Idők szintén Kálmán Olga lejáratását célozandó azt írta, hogy többen is felmondanak a Hír TV-nél a műsorvezető érkezése miatt, Nagy Zoltán, a HírTV hírigazgatója például nemrég az EchoTV vezetőjével tárgyalt, Császár Attila riporter-műsorvezető pedig januártól már a Mészáros Lőrinc érdekkörébe tartozó tévében dolgozik. Nagy Zoltán a lap megkeresésére határozottan cáfolta a hírt, mint mondta, egy pláza kávézójában folytatott magánbeszélgetést Farkas Boglárkával, akivel több mint tíz évig voltak kollégák; és eszében sincs elhagyni jelenlegi munkahelyét.

A Hír TV közleményében szintén cáfolta a Magyar Idők értesülését, miszerint Havas Henrik is átigazolna a csatornához, és a napokban már hosszasan "egyeztetett" is Tarr Péterrel, a Hír TV vezérigazgató-helyettesével. Mint írták, a műsorvezető ugyan valóban vendégeskedett a csatornánál, de alkalmazása szóba sem került.

Havas korábban a Népszavának úgy kommentálta az Orbán-párti lap által írtakat, hogy "hülyeség". A műsorvezető lapunknak azt mondta: "Tarr a tanítványom volt és negyedórát magánügyben valóban beszélgettem vele" - tette hozzá a műsorvezető. Havas távozásának "hírét" - Kálmán Olga átigazolása után -, a Magyar Idők úgy értékelte: a Simicska-tévé nyíltan ráfordult az ATV nézőire. 

Gyárfás befejezte - "Nem indulok újra a MÚSZ-elnökségért"

Publikálás dátuma
2016.12.22. 10:12
FOTÓ: Szalmás Péter/Népszava
A korábbi sejtelmes nyilatkozatok után Gyárfás Tamás végre egyértelműen kijelentette: nem indul újra a január 8-i rendkívüli elnökválasztáson. A leköszönő MÚSZ-elnök most határozottan megerősítette korábbi elhatározását a Magyar Nemzetnek, miután eddigi nyilatkozatai azt sejtették, hogy ha sokan támogatnák, mégis újraindulna.

Tegnap a Blikk írt arról, hogy Gyárfás hiába jelentette be, hogy nem indul újra a MÚSZ-elnökségért, mégsem adta fel, hogy maradhasson a posztján, ezért Kiss László, a korábban szexuális erőszakért elítélt, és az emiatt kialakult botrány miatt lemondott szövetségi kapitány segítségével keres támogatókat maga mellé. Gyárfás cáfolta a bulvárlap értesülését, ahogy lapunk is többször megírta, hogy a szakember akkor sem fogadná el az elnöki posztot, ha erre kérnék.

A Magyar Úszó Szövetség leköszönő elnöke most a Magyar Nemzetnek megerősítette, hogy nem indul újra a január 8-i rendkívüli elnökválasztáson.

Bár korábban Gyárfás sejtelmesen jelezte, hogy bizonyos esetben elképzelhető, hogy újrajelölteti magát, máig kizárólag Bienerth Gusztáv, a turizmusért felelős kormánybiztos pályázott a MÚSZ elnöki székére, akit Szabó Tünde sportért felelős államtitkár, Hosszú Katinka, Gyurta Dániel és Kovács Ágnes olimpiai bajnok úszók is támogatnak.