Hír TV: nem második G-napról van szó

Nem feltétlenül politikai okai voltak annak, hogy nagyjából 20 munkatárs felmondott a Hír TV-nél. A Simicska Lajos csatornájához közeli forrásunk szerint a kollégák sok, intenzív megkeresést kaptak az Echo TV-től, sokakat a több fizetés, vagy a magasabb beosztás ígérete késztetett váltásra. Informátorunk hozzátette, "nincs semmi varázslat, sem második G-nap".

A felmondási hullám mögött vélhetően az áll, hogy a decemberben Mészáros Lőrinc felcsúti polgármesterhez került Echo márciusban fog megújulni, és addigra technikusokat, operatőröket, műsorvezetőket akartak igazolni. Erre azonban a Hír TV fel volt készülve, "az üzemi hőmérséklet megmaradt". Egy másik, neve elhallgatását kérő forrásunk elmondta: a Hír TV-nél szerinte az Orbán Viktor és Simicska közötti ellentét kipattanása óta állandóvá vált a bizonytalanság a csatorna jövőjével kapcsolatban. Szerinte a vezetőség úgyszólván semmi érdemit sem közölt velük, "összesen jó, ha két, nagyobb szerkesztőségi értekezlet, ha volt" azon kívül, hogy egyre azt mondták, minden rendben, a tévé finanszírozása biztosított és hogy nem igazak a csatorna 180 fokos irányváltásáról szóló hírek.

Forrásunk szerint sokaknál Kálmán Olga érkezése volt az utolsó csepp a pohárban, mivel az ATV ikonikus műsorvezetőjének a leigazolásában láttak arra bizonyítékot, hogy "balra tart" a HírTV. Nagyjából egy-két hete indultak meg a felmondások a tévénél, forrásunk úgy véli, hogy 20-25-en távoztak eddig, vegyesen stúdiósok, műszakiak. A televízió most átszervezésekkel próbálja megoldani a folyamatos működést.

Eközben a Schmidt Máriához került Figyelő című hetilaptól, ahogy azt várni lehetett, távozott Lambert Gábor főszerkesztő. A szakember közös megegyezéssel ment el a laptól, s az Indexnek azt mondta, távozása oka nem feltétlenül a politikai nyomás, hanem az, hogy "én ahhoz szoktam hozzá, hogy főszerkesztőként én szabom meg a Figyelő, egy független gazdasági hetilap irányvonalát. Mostantól ez az új grémium feladata lesz, de én nem látom benne a helyemet". Azt is megjegyezte, hogy előzetesen őt nem is tájékoztatták az új szerkesztőbizottság felállításáról. Ennek tagjai egyébként a korábbi államtitkár, L. Simon László, Lánczi Tamás, a Fidesz-közeli Századvég Alapítvány vezető elemzője, és Tallai Gábor, a Terror Háza Múzeum programigazgatója. A bizottság felállítása után lemondott a lap pénzpiacrovatának vezetője, Brückner Gergely is, illetve a hírek szerint egyre többen menekülnének a Figyelőtől.

Szerző
2017.02.02 06:04

Havazni fog éjszaka, de havas eső is lehet

Publikálás dátuma
2019.01.19 17:06
Fotó: Shutterstock
Fotó: /
Vasárnap fagypont körül alakul a hőmérséklet, délen és keleten lehet a legtöbb hó.
Az időjárási prognózis szerint éjszaka túlnyomóan borult lesz az ég, és dél felől egyre többfelé várható havazás, a déli, délkeleti határvidéken havas eső is lehet. Vasárnap a nap nagy részében többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, de késő délutántól északnyugaton, majd estétől északon másutt is felszakadozik a felhőzet. Eleinte több helyen, délután egyre inkább keleten valószínű havazás, a délkeleti, déli határvidéken átmenetileg havas eső is lehet. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és -5 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap -2 és +2 fok között várható. 
Szerző
2019.01.19 17:06

És akkor a tüntetők elindultak a Lánchíd felé (élő videó)

Publikálás dátuma
2019.01.19 16:44

Fotó: / Tóth Gergő
A Várkert bazár előtt ellanyhuló demonstráció résztvevői úgy döntöttek, csöppet hídfoglalnak.
17:10 - Mindjárt oszlatnak
A rendőrök komótosan háromszor eldarálják, hogy az úttesten tartózkodni szabálysértés, és mindenki fáradjon fel a járdára. A három felszólítás után a szabályok szerint jöhet az oszlatás. A tüntetők stratégiát váltanak, és sokan leülnek (vagy a hideg aszfaltra való tekintettel guggolnak).

16:59 - Tüntető fogta rendőr, és fordítva

"Álljatok félre!", skandálja a tömeg a rendőröknek, akik a Lánchíd pesti betorkolásánál felsorakoznak, és azt ajánlják a demonstrálóknak, tüntessenek a járdán. Az emberek nem fogadják meg a tanácsot, "mi ráérünk, ha ti túlórázni akartok". A rendőrök nem tágítanak, úgyhogy az új jelszó: "kerüljük meg őket" - persze a járdán.

16:50 - A hídfoglalás elmaradt

A híd közepén megreked a tömeg, a többség tanácstalanul tekinget - aztán jön a rigmus, miszerint: "mocskos Fidesz!", "túlórázni jöttünk!", no meg "Orbán takarodj!" Több száz ember gyűlik fel a hídra, de egyelőre semmi, a tömegben rendőrök mennek elszórtan, de nem csinálnak semmit. "Persze amikor a múltkor itt voltunk, akkor kikaptak egy momentumost", szítják felháborodásukat emlékekkel a tüntetők. Közben átértek a hídon.

16:38 - Pici füstgyertya

Úton a lánchídnál rendőrségi szállító-kisbusz. A tudósító észlelése szerint egy "pirotechnikai gyerekjátékot" birtokló férfit igazoltatnak. Donáth Anna a Momentum elnöke faggatja a rendőrt, mi is történt. A hivatalos válasz szerint most a rendőrség mérlegeli a helyzetet - a füstgyertya élesítése valószínűleg csak szabálysértés, úgyhogy adategyezteés után szabad távozás. Közben a rendőrök lezárták a hidat a forgalom elől.
2019.01.19 16:44
Frissítve: 2019.01.19 17:11