Énekeljen az Oscar-díjas film színészeivel a Cinema Cityben!

Publikálás dátuma
2017.03.01. 09:13
A gyerekszínészek Oscar-váró pizsamapartija FOTÓ: Molnár Ádám/Népszava
Közös éneklésre várja a Magyar Filmhét keretében az érdeklődőket az Oscar-díjat nyert Mindenki című rövidfilmben szereplő Bakáts Téri Ének-Zenei Általános Iskola kórusával a Cinema City Aréna moziban csütörtökön délután.

A szervezők közleménye szerint nemcsak a Mindenki kórusával lehet találkozni a Filmhéten, hanem több film alkotógárdájával is. Csütörtökön vetítik A Szürke senkik című első világháborús tévéfilmet, amely egy magyar-osztrák-román felderítőcsapat veszélyes küldetéséről szól: a katonák az ellenséges vonalak mögött kísérelnek meg felderíteni egy olasz harcállást. A vetítés után a közönség találkozhat a film alkotóival, Kovács István rendezővel, Dévényi Zoltán operatőrrel, Duszka Péter vágóval, Köbli Norbert forgatókönyvíróval, illetve Kovács S. József és Björn Freiberg színészekkel.

Ezen a napon lesz az Égig érő Fa: A küszöb című animáció vetítése is, amelyet szintén közönségtalálkozó követ, illetve Kovács István a délszláv háború kegyetlenségét ábrázoló az Asszonyok lázadása című dokumentumfilmje után ugyancsak lehet találkozni az alkotókkal.

Pénteken Szabó István Szerelmesfilm című alkotását nézheti meg a közönség a Filmarchívum által restaurált, digitalizált formában, később pedig Bernáth Szilárd a Fizetős Nap című kisjátékfilmjében a mélyszegény telepek uzsorásainak életébe kaphatnak bepillantást a nézők.

Szombaton a szervezők a 100 éve született Fábri Zoltánra emlékeznek. A háromszoros Kossuth-díjas rendezőtől az 1968-ban készült A Pál utcai fiúk című klasszikust vetítik, de pereg majd a MEMO című tévéfilm is, amely Lónyai doktor történetét meséli el, aki háborús amnéziában szenvedő apját (Haumann Péter) akarja gyógyítani. A vetítés utáni beszélgetés lesz Tasnádi Istvánnal és Lengyel Tamással a film rendezőjével és főszereplőjével. 

A Jutalomjáték című nagyjátékfilm után Edelényi Jánossal a film rendezőjével lehet megismerkedni, A martfűi rém című film vetítését pedig Sopsits Árpáddal való beszélgetés követi. A programot a Kocsis Zoltánról készült dokumentumfilm, a Kocsis: Intim megvilágításban című film vetítése, és Surányi András rendezővel való beszélgetés zárja.

Szerző

Testről és lélekről az olvasókkal

Publikálás dátuma
2017.03.01. 06:49
FOTÓ: MOLNÁR ÁDÁM
Enyedi Ildikó Testről és lélekről című filmjét nézhették meg premier előtti vetítésen a Népszava olvasói.

A Berlini Nemzetközi Filmfesztivál fődíjasa, az Arany Medve-díjjal jutalmazott alkotás csütörtöktől látható a mozikban.

Szerző

Fotós sztár a Műcsarnokban

Publikálás dátuma
2017.03.01. 06:48
FOTÓ: VAJDA JÓZSEF
A modern színes fotográfia úttörője, Alex Webb kiállítása nyitja az első Budapest Fotófesztivált a Műcsarnokban.

Vibráló színeket, egyetlen képben tökéletesen elkapott hangulatokat láthatunk A fény szenvedése című tárlaton olyan határterületekről és vegyes kultúrájú vidékekről, mint Mexikó és az Egyesült Államok határa, Haiti, Kuba.

A világ egyik leghíresebb fotóügynöksége, a Magnum fotósa rengeteget sétál, az utcáról veszi témáit, amelyeknek középpontjában mindig az emberi jelenlét áll.

Szerző