Bemutatták a Jordán-sztorit

Publikálás dátuma
2017.06.16. 22:53
FOTÓ: HEGYI JÚLIA LILI

A Pécsi Országos Színházi Találkozón csütörtök délután mutatták be kollégánk Balogh Gyula Jordán sztori/Egy színházi jelenség című interjúkötetét. A Kossuth Kiadó gondozásában megjelent kiadványban pályatársak, kollégák, barátok és családtagok meséltek Jordán Tamásról. A csütörtöki bemutatón jelen volt a főszereplő Jordán Tamás, és néhány további interjúalany, Molnár Piroska, Pogány Judit, Bozó Andrea, Trokán Péter Jordán Péter és Simon István.

Szerző
Témák
Jordán Tamás

Végső búcsú Korognai Károlytól

Publikálás dátuma
2017.06.16. 09:54
A kép illusztráció! FOTÓ: Thinkstock
Budapesten helyezik örök nyugalomra Korognai Károlyt. A színész-rendező-író, mint megírtuk, tragikus hirtelenséggel, 56 éves korában hunyt el június 4-én Zsombón. Családja, kollégái és ismerősei június 27-én, kedden délelőtt 11 óra 15 perctől vesznek végső búcsút a Farkasréti Temető Makovecz Ravatalozójában.

Korognai Károly 1987-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Főiskolán Marton László osztályában, majd a Vígszínházba szerződött. 1991-1998 között szabadfoglalkozású színész volt, 1999-től 2003-ig igazgatóként irányította a Szegedi Nemzeti Színházat és a Szegedi Szabadtéri Játékokat. Ezt követően Veszprémbe, Kassára, majd Miskolcra szerződött. Az utóbbi években a Szeged melletti Zsombó község szabadtéri színpadának programjain dolgozott.

Most egy ősbemutatóra készült: a Lúdas Matyit írta újra és musicalt készített belőle, megrendezni azonban már nem tudta a július 7-én bemutatásra kerülő darabot. Dolgozott volna egyébként a nyári programsorozat másik kiemelt darabjában, a Csókos asszonyban is. Korognai Károly Zsombón hunyt el.

Szerző

Irodalom másképp, a jazz aranykora

Publikálás dátuma
2017.06.16. 07:49
Esterházy Péter FOTÓ: TÓTH GERGŐ

A Károlyi-palota udvarán 15. alkalommal Nyári fesztivált szervez a Petőfi Irodalmi Múzeum június 25. és július 14. között. A rendezvénysorozat a Concerto Budapest estjével indul, több programon Arany János a főszereplő, lesz Rájátszás koncert és jazz est, amikor Márai Sándor, Rejtő Jenő, Kellér Andor írásaiból, korabeli újságírókból szemezgetve idézik meg a jazz aranykorát. Utolsó este barátok, írótársak, művészek emlékeznek az egy éve elhunyt Esterházy Péterre.

Szerző