Előfizetés

Bemutatták a Jordán-sztorit

Publikálás dátuma
2017.06.16. 22:53
FOTÓ: HEGYI JÚLIA LILI

A Pécsi Országos Színházi Találkozón csütörtök délután mutatták be kollégánk Balogh Gyula Jordán sztori/Egy színházi jelenség című interjúkötetét. A Kossuth Kiadó gondozásában megjelent kiadványban pályatársak, kollégák, barátok és családtagok meséltek Jordán Tamásról. A csütörtöki bemutatón jelen volt a főszereplő Jordán Tamás, és néhány további interjúalany, Molnár Piroska, Pogány Judit, Bozó Andrea, Trokán Péter Jordán Péter és Simon István.

Végső búcsú Korognai Károlytól

Publikálás dátuma
2017.06.16. 09:54
A kép illusztráció! FOTÓ: Thinkstock
Budapesten helyezik örök nyugalomra Korognai Károlyt. A színész-rendező-író, mint megírtuk, tragikus hirtelenséggel, 56 éves korában hunyt el június 4-én Zsombón. Családja, kollégái és ismerősei június 27-én, kedden délelőtt 11 óra 15 perctől vesznek végső búcsút a Farkasréti Temető Makovecz Ravatalozójában.

Korognai Károly 1987-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Főiskolán Marton László osztályában, majd a Vígszínházba szerződött. 1991-1998 között szabadfoglalkozású színész volt, 1999-től 2003-ig igazgatóként irányította a Szegedi Nemzeti Színházat és a Szegedi Szabadtéri Játékokat. Ezt követően Veszprémbe, Kassára, majd Miskolcra szerződött. Az utóbbi években a Szeged melletti Zsombó község szabadtéri színpadának programjain dolgozott.

Most egy ősbemutatóra készült: a Lúdas Matyit írta újra és musicalt készített belőle, megrendezni azonban már nem tudta a július 7-én bemutatásra kerülő darabot. Dolgozott volna egyébként a nyári programsorozat másik kiemelt darabjában, a Csókos asszonyban is. Korognai Károly Zsombón hunyt el.

Kapcsolódó
Elhunyt a Vígszínház egykori színésze

Irodalom másképp, a jazz aranykora

U.Cs.
Publikálás dátuma
2017.06.16. 07:49
Esterházy Péter FOTÓ: TÓTH GERGŐ

A Károlyi-palota udvarán 15. alkalommal Nyári fesztivált szervez a Petőfi Irodalmi Múzeum június 25. és július 14. között. A rendezvénysorozat a Concerto Budapest estjével indul, több programon Arany János a főszereplő, lesz Rájátszás koncert és jazz est, amikor Márai Sándor, Rejtő Jenő, Kellér Andor írásaiból, korabeli újságírókból szemezgetve idézik meg a jazz aranykorát. Utolsó este barátok, írótársak, művészek emlékeznek az egy éve elhunyt Esterházy Péterre.